Puppy fase en zelf meer rust krijgen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TovuTovu

Hi allemaal, 

Na jaren de wens te hebben gehad heb ik dan eindelijk vorige week zondag mijn puppy mee naar huis mogen nemen! Ze doet het super goed voor de 9 negen weken dat ze nu is, en ik leer haar steeds beter kennen.

Los daarvan ben ik echt gesloopt haha. Ook omdat ik in een appartement woon en ze natuurlijk met de kleine blaas vaak moet plassen en ik daardoor de hele dag de trap op en af loop. Kan daarbij wel trots zeggen dat er op twee keer na, nog geen ongelukjes zijn geweest :)

En laat ik duidelijk zijn, ik doe het met liefde hoor, maar ik was even benieuwd of iemand perspectief kan bieden in hoe lang het duurt voor ik iets meer tijd voor mezelf kan nemen. Dan kan ik me daar op instellen.  De routine is nu als volgt: wordt wakker -> 10-15 min lopen - > binnen spelen (ze is extreem druk dan) probeer het spelen tussendoor te onderbreken door een zit oefening etc. - > in de ren te doen -> kwartier op Kong kauwen en dan de bench in -> rustig in de bench liggen om te slapen duurt vaak ook 15 minuten en dan slaapt ze weer een uur: soms iets meer, soms minder. Samengevat: uur slapen, uur wakker.

Als ik haar langer wil laten slapen wordt ze erg vervelend en blijkt dat ze moet plassen. Ik kan haar dus ook niet 'dwingen' om langer te blijven slapen en rustig te blijven in de bench. Iemand een idee vanaf hoeveel weken of maanden ze wat langer slaapt en sowieso wat rustiger is?

Nogmaals, ik klaag niet. Het is vooral om een beeld te hebben dat ik bijvoorbeeld met 3-4 maanden wat meer rust heb. Of bijvoorbeeld met 5-6 maanden. Dat maakt het iets makkelijker voor mezelf als ik bijvoorbeeld wel een keertje overweldigd ben :)

Alvast dank voor het advies!! 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Minimaal het eerste half jaar kost een pup heel veel tijd.

Vooral het zindelijk maken, socialiseren.

Het zijn nog baby's en ze moeten zich nog helemaal aanpassen in je leven.

Ze groeien snel op en leren snel, daarom is het zaak het eerste half jaar veel tijd erin te steken.

 

Ik snap niet precies waarom je hond elke keer in de bench moet?

Pups slapen wel veel, maar waarom zou je haar dwingen langer te slapen?

Ik heb daar nooit zo op gelet hoelang ze als pup sliepen, ene keer lopen ze steeds achter je aan in huis, volgende dag slapen ze heel veel.

 

Het klopt op die leeftijd, moeten ze continue plassen, elke keer even naar buiten een plasje doen.

 

Ik heb nu 2 honden, hiervoor ook een hondje gehad.

Bij allemaal had ik het idee dat vanaf dat ze een half jaar oud waren het meer vanzelf gaat.

Dan zijn ze goed zindelijk, hebben zich gevoegd in je leven, ze hebben hun volwassen gebit dus het 'puppybijten' is achter de rug.

 

Qua socialiseren op die leeftijd deed ik de ene dag iets doen, bv iets drinken op een terrasje met de pup.

Dag er na huis en eigen omgeving, zodat ze het nieuwe kunnen verwerken.

Zo gemiddeld 3 x in de week deed ik iets nieuws, keertje naar het bos, naar het water, het station etc. De andere dagen lekker in de eigen omgeving blijven.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je doet het goed, trap op en af, je krijgt er goede beenspieren van, laughing  Iedere pup is anders, zelf heb ik altijd makkelijke pups gehad, geen bench en geen slaaptijden die vast waren, mee laten lopen met het ritme van het huishouden, en op een gegeven moment schikt de pup zich daar echt in hoor, bij mij wel, belangrijkste vond ik zelf de nachten, laat uitlaten tegen 12 en dan hopen op zes uur en dat ging hier gelijk al, pup sliep bij me op een bed van haarzelf…..in huis wat extra slaapplekjes gemaakt waar de pup op ging om te slapen ook buiten gedaan…..heb pups die dikke vachtjes hebben en graag buiten waren…naar buiten aan de lijn en van mij mochten de pups lekker snuffelen als ze daar zin in hadden nooit geen dwang op gezet van doorlopen….en wanneer ze wat rustige worden ? laughing Iedere pup is anders…kijk en geniet er van heus de tijd komt wanneer de pup wat bezadigde wordt, wel was het van mij een vereiste, buiten drukte maar binnen rust, kan betekenen dat je wat meer naar buiten moet.laughing

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn ervaring: hoe minder druk je zelf zet, hoe makkelijker het gaat. hp-shiny

Mensen leggen vaak de lat van verwachtingen te hoog, en niet in het minst hun eigen lat. Schema's, tijden zetten, alles in de gaten houden, dat geeft stress.

Wat ik persoonlijk beter vind werken is: naar de behoeften van de pup kijken en zelf wat buigzamer zijn. De ene keer zal je pup zich meer ontspannen voelen na een langere wandeling, een andere keer voelt ie zich fijner bij een kort rondje. De ene dag slaapt ie nauwelijks, en de volgende dag uren aan een stuk. Allemaal prima, het hoeft niet zo afgewogen en gedirigeerd te worden. 

 

Als je die druk (ook tijdsdruk) los laat, en je je realiseert dat je zeeën van tijd hebt om elkaar beter en beter te leren kennen en naar elkaar toe te groeien, dan komt de rust voor jou ook vanzelf. En hoe rustiger jij bent, hoe meer de hond zich aan jou kan spiegelen en met diezelfde zelfzekerheid door het leven kan gaan. 

Geniet van je kleine puppy & veel plezier samen! 

honden page profiel TovuTovu

Hartelijk dank voor de reacties!

Het uur slapen, uur wakker is vooral wat ik heb gedaan op basis van wat ik merk dat ze nodig lijkt te hebben. Maar dit is niet op de minuut en verschilt soms met een kwartier/half uur. Het idee van misschien langer willen laten slapen is juist niet dat ik het wil afdwingen, meer een vraag hoe jullie dat doen omdat ik bang ben dat ze te weinig slaapt. Bench deur is ook altijd open, maar ik zet haar wel steeds terug in de bench als ik het idee heb dat het beter is als ze slaapt omdat ze vaker niet dan wel haar rust kan pakken. Ze loopt er gelukkig ietsje vaker nu zelf in. Maar als ik jullie reacties zo lees qua slaap hoeveelheid, loopt dat wel los. De reden dat ik de bench en ren gebruik is omdat ze op een gegeven moment zo druk wordt, dat ze het liefst in alle meubels, de twee knuffel en mij tegelijkertijd bijt en steeds harder ook. Als ik dan een alternatief bied om te kauwen rent ze alweer door naar iets anders om te bijten. In de ren of bench kan ze zich beter focussen op haar kauwsticks, kong of knuffel. Maar ik zal morgen eens kijken wat er gebeurt als ik haar de hele dag los laat in huis. Misschien moet ik haar ook net iets langer uitlaten. Deze week krijgt ze ook haar tweede vaccinaties dus dan kan ik ook wat makkelijker op een grasveldje oid wat met haar doen ipv rondje door de straat. Ik woon in de stad naast het park en er wordt overal verbouwd dus hoop als ik het park in kan dat ze op een rustigere plek haar energie kwijt kan. 

honden page profiel Butchie Butchie 3 doggies

Heb je geen balkon waar je pup kan plassen enzo? Dat scheelt weer met dat op en neer lopen. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik denk rond de 15 weken zal je echt al veel meer rust hebben hoor hp-thumbsup het klinkt alsof je echt goed bezig bent! De blaascontrole moet nog groeien, ze is nog zo jong nu. Maar met elke week zal dat beter gaan. Als ze het al zelf aangeeft dat ze naar buiten wil, schoon is op zichzelf, is dat een hele belangrijke mijlpaal die ze al heeft bereikt en dat is om in je handjes te knijpen. hp-shiny  

Wij hadden onze pup met 15 weken en toen kon hij de nacht al doorslapen (van 23:00 tot 07:00) maar overdag moest hij minstens elke drie uurtjes even naar buiten. Hij is nu bijna een jaar oud en kan het ook overdag prima lange tijd ophouden. 

Dus nu heb je een beetje een referentiekader. hp-smile

Ik weet niet hoe het snachts bij jou gaat, maar je kan rond 20:00 het water weghalen voor de nacht, om het haar makkelijker te maken ongelukjes te voorkomen en rustiger te slapen. 

honden page profiel OctaviaOctavia 3 doggies

Hier duurde het geloof ik een halfjaar voordat mijn jongste er 's nachts helemaal niet meer uit moest. Ik vond het niet tof want ik was ook gesloopt, maar op een gegeven moment begon het beter te gaan. Mijn oudste deed er meer dan een jaar over, maar dat was een beetje een apart geval. Het hangt echt van de hond af. En inderdaad ook wel wat met druk, ik zag het iemand zeggen en ben het daar helemaal mee eens. Ik maakte van de zindelijkheid bij mijn oudste echt een ding, want het ging maar niet beter. Op een gegeven moment was ik het zo zat, het verpestte mijn lol in het hebben van mijn hond, ik hield enorm veel van haar maar dat was het enige waar ik nog op kon focussen. Ik was er klaar mee. De knop in mijn hoofd ging om en ik heb me er gewoon niet meer druk om gemaakt. Ik geloof dat ze nog diezelfde week zindelijk was. Dat is me echt bijgebleven als iets enorm opvallends.

 

Helaas heeft het me niet geholpen om mezelf bij de volgende hond minder druk te maken maar ik geloof wel echt 100% dat het meehelpt als je zelf flexibel bent en je makkelijk bij dingen neer kunt leggen. innocent

honden page profiel TovuTovu

" Heb je geen balkon waar je pup kan plassen enzo? Dat scheelt weer met dat op en neer lopen.  "

Jazeker :)

Ik heb ook een puppy toilet, maar ik merk dat ze het liever buiten doet in een hoopje bladeren. Wat minder makkelijk voor mij, maar eigenlijk natuurlijk perfect gedrag. En dus ga ik stuk of 12 keer per dag naar buiten haha.

Als ze het in de nacht kan ophouden dan gaat ze wel op het toilet. Maar vanaf zeven uur buiten. 

honden page profiel TovuTovu

" Ik denk rond de 15 weken zal je echt al veel meer rust hebben hoor  het klinkt alsof je echt goed bezig bent! De blaascontrole moet nog groeien, ze is nog zo jong nu. Maar met elke week zal dat beter gaan. Als ze het al zelf aangeeft dat ze naar buiten wil, schoon is op zichzelf, is dat een hele belangrijke mijlpaal die ze al heeft bereikt en dat is om in je handjes te knijpen.   
Wij hadden onze pup met 15 weken en toen kon hij de nacht al doorslapen (van 23:00 tot 07:00) maar overdag moest hij minstens elke drie uurtjes even naar buiten. Hij is nu bijna een jaar oud en kan het ook overdag prima lange tijd ophouden. 
Dus nu heb je een beetje een referentiekader. 
Ik weet niet hoe het snachts bij jou gaat, maar je kan rond 20:00 het water weghalen voor de nacht, om het haar makkelijker te maken ongelukjes te voorkomen en rustiger te slapen.  "

Bedankt voor je reactie! Ik haal nu het water om tien uur weg met rond vijf uur een plas moment. Ik zal even kijken wat om acht uur weghalen zou kunnen doen! En 15 weken, ben benieuwd! :) Hiervoor zei iemand een half jaar, benieuwd hoe mijn pup het gaan doen :) 

honden page profiel TovuTovu

" Hier duurde het geloof ik een halfjaar voordat mijn jongste er 's nachts helemaal niet meer uit moest. Ik vond het niet tof want ik was ook gesloopt, maar op een gegeven moment begon het beter te gaan. Mijn oudste deed er meer dan een jaar over, maar dat was een beetje een apart geval. Het hangt echt van de hond af. En inderdaad ook wel wat met druk, ik zag het iemand zeggen en ben het daar helemaal mee eens. Ik maakte van de zindelijkheid bij mijn oudste echt een ding, want het ging maar niet beter. Op een gegeven moment was ik het zo zat, het verpestte mijn lol in het hebben van mijn hond, ik hield enorm veel van haar maar dat was het enige waar ik nog op kon focussen. Ik was er klaar mee. De knop in mijn hoofd ging om en ik heb me er gewoon niet meer druk om gemaakt. Ik geloof dat ze nog diezelfde week zindelijk was. Dat is me echt bijgebleven als iets enorm opvallends.
 
Helaas heeft het me niet geholpen om mezelf bij de volgende hond minder druk te maken maar ik geloof wel echt 100% dat het meehelpt als je zelf flexibel bent en je makkelijk bij dingen neer kunt leggen.  "

Bedankt voor je verhaal! Zal ik meenemen mocht ik daar inderdaad, en wie weet heb ik dat onbewust nu al, toch te veel op gefocust zijn! :) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor je reactie! Ik haal nu het water om tien uur weg met rond vijf uur een plas moment. Ik zal even kijken wat om acht uur weghalen zou kunnen doen! En 15 weken, ben benieuwd! :-) Hiervoor zei iemand een half jaar, benieuwd hoe mijn pup het gaan doen :-)  "

Ik haak hier even op in.

Mijn dierenarts adviseerde mij om nooit zomaar water weg te houden bij de hond. Niet kunnen drinken kan schade brengen aan organen. Een hond heeft 24u per dag toegang tot water nodig.

Enkel water weghalen wanneer dit op advies van de dierenarts is.

 

Gewoon vaak naar buiten wat je al doet zo te lezen en ook 's nachts een paar keer naar buiten.

Dit kan je naarmate de pup wat ouder wordt, steeds iets uitstellen. Maar je zult ook aan de pup wel merken dat die steeds wat langer op kan houden.

 

Jou pup is nog maar 9 weken, daar kan je natuurlijk niet gelijk van alles van verwachten.

honden page profiel DanielleDanielle

Inderdaad nooit water weghalen. Een hond (vooral puppy's en senioren, maar eigenlijk alle honden) moeten altijd water tot hun beschikking hebben. Een hond drinkt in principe alleen als hij dorst heeft (tenzij medisch probleem) en moet dan wel water hebben. Verder denk ik dat het hartstikke goed gaat! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Bedankt voor je reactie! Ik haal nu het water om tien uur weg met rond vijf uur een plas moment. Ik zal even kijken wat om acht uur weghalen zou kunnen doen! En 15 weken, ben benieuwd! :-) Hiervoor zei iemand een half jaar, benieuwd hoe mijn pup het gaan doen :-)  "

 

Dat moet je niet doen, puppy's drogen snel uit en stel dat je puppy dorst heeft maar kan niets drinken.

Water weghalen is voor jezelf makkelijk, maar niet goed voor je pup.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Mijn pup (reu) was met 12 weekjes 's nachts goed zindelijk.
Met 14/15 weken overdag ook.

Is trouwens meer mijn schuld dat ik overdag nog iets vond.
Hij is mijn 7e hond en ik ben gewoon iets makkelijker geworden, haha.
Wanneer hij lekker door het huis aan het rennen is, ga ik rustig achter de PC zitten en mails beantwoorden. Ja, als hij dan ''ineens'' bedacht dat hij moest, dan miste ik nog wel eens een plasje. Maar eigenlijk gaf hij al heel snel aan (door bij de deur te gaan staan piepen) dat hij naar buiten moest.

Hier geen bench, hij slaapt los in huis en pakt ook zijn eigen rust.
Wanneer alles hier rustig zijn/haar ding doet, valt hij vanzelf in slaap.

Hij is nu 5 maanden en ik kan (buiten zijn socialisatie-uitjes en hondenschool) eigenlijk mijn eigen ritme gewoon weer oppakken. In de ochtend is hij tussen 7:00 en 8:30 wakker.
Alleen in de avond, wanneer wij film willen kijken oid, moeten we vaak halverwege toch nog even een plasrondje doen. hp-sleephappy

honden page profiel TovuTovu

Dank voor de extra toevoeging. De dag is nog niet voorbij en water is niet weggehaald. Ik zal dat vanavond dan ook niet alsnog gaan doen! :) 

honden page profiel TovuTovu

" Mijn pup (reu) was met 12 weekjes 's nachts goed zindelijk. Met 14/15 weken overdag ook.
Is trouwens meer mijn schuld dat ik overdag nog iets vond. Hij is mijn 7e hond en ik ben gewoon iets makkelijker geworden, haha. Wanneer hij lekker door het huis aan het rennen is, ga ik rustig achter de PC zitten en mails beantwoorden. Ja, als hij dan ''ineens'' bedacht dat hij moest, dan miste ik nog wel eens een plasje. Maar eigenlijk gaf hij al heel snel aan (door bij de deur te gaan staan piepen) dat hij naar buiten moest.
Hier geen bench, hij slaapt los in huis en pakt ook zijn eigen rust. Wanneer alles hier rustig zijn/haar ding doet, valt hij vanzelf in slaap.
Hij is nu 5 maanden en ik kan (buiten zijn socialisatie-uitjes en hondenschool) eigenlijk mijn eigen ritme gewoon weer oppakken. In de ochtend is hij tussen 7:00 en 8:30 wakker.Alleen in de avond, wanneer wij film willen kijken oid, moeten we vaak halverwege toch nog even een plasrondje doen. "

Fijn om jouw ervaring te lezen! :) 

honden page profiel Femke Femke 3 doggies

honden foto van Femke

Het uitslapen heeft onze hond pas laat geleerd maar wij slapen ook bijna nooit uit dus dat geeft niet. Het gevoel wat je nu hebt ging bij ons tussen de 4 en 6 maanden over. Meer er op uit trekken hielp mij goed, dan was Bram moe en ik had wat meer meegemaakt dan alleen het rondje rond het huis. Het water hou ik juist dag en nacht beschikbaar, ik begreep dat dat beter is voor de hond. 

honden page profiel Jolanda Jolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Oh die puppy blues. Het is heel erg afhankelijk per hond denk ik. Veel is al gezegd. Ik was niet de meest relaxte puppy baasje, en dat had zn redenen. Maar jezelf minder druk opleggen is echt heel belangrijk. Dat punt waar je naar zoekt, dat komt als je rust krijgt. En echt ineens (inderdaad rond 6 maanden in mijn geval ook) denk je ineens: nu wordt t makkelijker. Nu lag ik er soms om met bekende honden eigenaren (pups) en kinderen en maken we de grap: gaat stuk sneller he, het opvoeden van een hond ;) 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

. dubbel

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Dat gevoel wat je omschrijft had ik ook. Bij mij had het er vooral mee te maken dat ik het heel goed wilde doen en ik erg onzeker werd van alle goed bedoelde adviezen die mijn kant op kwamen. Ik heb de adviezen die niet bij ons paste aan de kant geschoven en toen ging het een stuk beter! Ze is nu bijna 2 en echt de allerliefste. Ze is echt mijn maatje. 

Ik woon ook in een flat en vond de hele dag de trap op en af gaan ook erg vermoeiend, maar ook dat gaat over! Op een gegeven moment kunnen ze het langer ophouden en kan je het steeds meer uitstellen. 

Het komt echt goed! hp-heart

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Och laat het los, iedere hond wordt zindelijk, zelfs als je er niet naar om kijkt, al duurt het dan wel veel langer.  heb je geen balkon of terras, deur ernaar toe openzetten, als het veilig is voor de hond, dus eventueel met gaas naar binnen toe laten buigen, afzetten. Je kan dan de pup op je balkon zindelijk maken dat scheelt veel trappen lopen en ongelukjes onderweg naar buiten. Daarnaast kan je dan 4 x per dag een rondje lopen buiten, doet hij dan buiten de behoefte, benoem het, plasje gedaan knap hoor, niet te enthousiast en zeker niet als de plas nog loopt, want dan stopt het accuut, en een brokje er in., je zal zien , uiteindelijk zal je hond niet meer op net terras de behoefte doen.

 

Het is opletten en opletten en opletten. Een bepaald ritme had ik nooit, ook niet om de zoveel tijd dit of dat. Ik liet de pup gaan, hield haar in de gaten en als ze ging slapen liet ik haar lekker liggen en ging zelf ook in ruststand zodat ik zelf dan ook uit kon rusten. . Een pup opvoeden is topsport. 

 

In de nacht naast mijn bed in een flinke grote bench, als ze wakker werd meteen naar buiten toe. Want slapen, eten, spelen daarna moet de pup direct plassen, niet vijf minuten later, maar direct. Dat betekent ook dat je de ene keer 4 x per uur buiten staat en dan weer een paar uur niet.  Water weghalen moet je niet doen. Maar drinkt je pup veel? Dan na laten kijken bij de dierenarts. 

honden page profiel Jolanda Jolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Zindelijk maken heb ik overigens ook op een appartement gedaan (zonder lift) en dat elke keer op tijd beneden moeten zijn gaf veel stress, voor mij en dus ook de pup. Ik heb een plek gemaakt bij de voordeur (kan open kattenbak maar ook zoiets zijn als kranten). Zeker met die mini plasjes. Ben gaan werken aan uitlaatrondes waar ik naartoe wilde werken en beloonde dan buiten voor t plasje/poepen. Alles wat hij niet op kon houden tussendoor deed hij op die krant. Als ik op tijd was pakte ik hem op en even snel naar buiten, zo niet, op de krant. En daarna steeds verschonen en schoonmaken met azijn dat neutraliseert de geur zodat je niet een binnen plas/poep plek creëert. Gaf mij en daardoor de pup rust. Hij leerde t echt heel snel en is super zindelijk nu. Weigert zelfs in de tuin te plassen ;). 

honden page profiel TovuTovu

Bedankt voor jullie aanvullende lieve reacties :)

Ik zit nog niet op een punt dat het te veel is, maar ben wel benieuwd hoe het straks gaat als ik weer ga werken en het wellicht wel een beetje veel is of gaat worden. Daarom wilde ik preventief alvast om een beetje perfectief te vragen in de puppy fase. En deze berichten vind ik heel fijn! 

Het is me tot nu toe nog niet gelukt om haar op het balkon op een plasmat te laten plassen, wel binnen op de plasmat. En gezien ik een gedeeld balkon heb mag ze niet op de grond plassen daar. Ze wilt het liefst ook gewoon buiten plassen dus daar kan ik eigenlijk alleen maar trots op zijn. Dus dat is de komende weken gewoon even doorzetten.

Nogmaals bedankt, ik lees erg graag hoe jullie de eerste periode hebben ervaren :)

Oja en water is niet weggehaald 

honden page profiel DanielleDanielle

" Bedankt voor jullie aanvullende lieve reacties :-)
Ik zit nog niet op een punt dat het te veel is, maar ben wel benieuwd hoe het straks gaat als ik weer ga werken en het wellicht wel een beetje veel is of gaat worden. Daarom wilde ik preventief alvast om een beetje perfectief te vragen in de puppy fase. En deze berichten vind ik heel fijn! 
Het is me tot nu toe nog niet gelukt om haar op het balkon op een plasmat te laten plassen, wel binnen op de plasmat. En gezien ik een gedeeld balkon heb mag ze niet op de grond plassen daar. Ze wilt het liefst ook gewoon buiten plassen dus daar kan ik eigenlijk alleen maar trots op zijn. Dus dat is de komende weken gewoon even doorzetten.
Nogmaals bedankt, ik lees erg graag hoe jullie de eerste periode hebben ervaren :-)
Oja en water is niet weggehaald  "

Ik zou alvast goed voorbereid zijn als je straks weer gaat werken.

Hoe lang moet de hond dan alleen zijn? Wat als hij die tijd nog niet alleen kan zijn? Wat als hij dan nog niet zindelijk is.. etc.. Daar alvast over nadenken ;-) 

honden page profiel TovuTovu

" Ik zou alvast goed voorbereid zijn als je straks weer gaat werken.
Hoe lang moet de hond dan alleen zijn? Wat als hij die tijd nog niet alleen kan zijn? Wat als hij dan nog niet zindelijk is.. etc.. Daar alvast over nadenken ;-)  "

Ik werk gelukkig thuis en heb opvang voor m'n kantoor dag :)

Ik bedoel vooral dat ik de online meetings en de werkdruk goed wil combineren met het hebben van een puppy. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Ik werk gelukkig thuis en heb opvang voor m'n kantoor dag :-)
Ik bedoel vooral dat ik de online meetings en de werkdruk goed wil combineren met het hebben van een puppy.  "

 

Daar kan je nu al wel mee oefenen.

Niet dat je moet gaan werken, maar het misschien nabootsen waar je altijd zit als je werkt.

En dan daar een kwartiertje/half uurtje iets doen, en je pup op de plek waar ze zal zijn als jij werkt.

Je kan er een leuke plek van maken met genoeg kauwmateriaal, lekker mandje.

Zo kun je dat opbouwen en vindt je pup het straks heel normaal.

 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

" Hartelijk dank voor de reacties!
Het uur slapen, uur wakker is vooral wat ik heb gedaan op basis van wat ik merk dat ze nodig lijkt te hebben. Maar dit is niet op de minuut en verschilt soms met een kwartier/half uur. Het idee van misschien langer willen laten slapen is juist niet dat ik het wil afdwingen, meer een vraag hoe jullie dat doen omdat ik bang ben dat ze te weinig slaapt. Bench deur is ook altijd open, maar ik zet haar wel steeds terug in de bench als ik het idee heb dat het beter is als ze slaapt omdat ze vaker niet dan wel haar rust kan pakken. Ze loopt er gelukkig ietsje vaker nu zelf in. Maar als ik jullie reacties zo lees qua slaap hoeveelheid, loopt dat wel los. De reden dat ik de bench en ren gebruik is omdat ze op een gegeven moment zo druk wordt, dat ze het liefst in alle meubels, de twee knuffel en mij tegelijkertijd bijt en steeds harder ook. Als ik dan een alternatief bied om te kauwen rent ze alweer door naar iets anders om te bijten. In de ren of bench kan ze zich beter focussen op haar kauwsticks, kong of knuffel. Maar ik zal morgen eens kijken wat er gebeurt als ik haar de hele dag los laat in huis. Misschien moet ik haar ook net iets langer uitlaten. Deze week krijgt ze ook haar tweede vaccinaties dus dan kan ik ook wat makkelijker op een grasveldje oid wat met haar doen ipv rondje door de straat. Ik woon in de stad naast het park en er wordt overal verbouwd dus hoop als ik het park in kan dat ze op een rustigere plek haar energie kwijt kan.  "

Als ze bijt in spullen, is een bench of ren helemaal niet de oplossing. Hier leert de pup uiteraard niks van. Ik zou je adviseren om duidelijk nee te zeggen en een pup steeds dingen aan te bieden waar wel in gebeten mag worden. Zodat zij dit leert. Dit kost idd in het begin veel tijd en energie maar hier leert je pup wel van.

 

Idd, hoe losser je er zelf in bent/wordt, hoe gemakkelijker het wordt en loopt. Ik zou ook echt niet elke keer je pup gaan weg leggen. Ik heb mijn honden overdag nooit in een bench of ren gehad als ik thuis was. Ze werden regelmatig wakker, ook daar zullen ze aan moeten wennen. Als ze wat ouder worden, zullen ze niet meer steeds achter je aan lopen, dan weet de pup wat je gaat doen. Voor nu lekker laten mee lopen en vertrouwen laten opbouwen. Het slapen komt wel goed. Heel druk zijn, hoort hij de leeftijd... lekker veel kauwmateriaal aanbieden, snuffelmatten, kongen, lickimatten. Voldoende te bedenken hp-smile

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

9 weken betekent maximaal 9 minuten wandelen. Probeer dit zo op te bouwen want 10-15 min is echt te lang. Dat de pup vervolgens extreem druk is dan betekent dat ze overprikkeld is. Stop haar na thuiskomt in de bench zodat ze gaat slapen want ze heeft rust nodig om de prikkels te verwerken. Dit is een moment voor jezelf! Jij bepaalt wat er gebeurd maar de moet wel de juiste keuzes maken. De hond komt pas uit de bench als ze rustig is. Ik wil je adviseren om een puppycursus te doen want deze informatie wordt daar allemaal behandeld. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Ik werk gelukkig thuis en heb opvang voor m'n kantoor dag :-)
Ik bedoel vooral dat ik de online meetings en de werkdruk goed wil combineren met het hebben van een puppy.  "

Bij zo,n online sessie zou ik de pup met een lekkere kluif en een mandje naast je,   aan de riem doen, zodat je steeds ziet waar ze is, en je niet onrustig bent, van wat doet tie nou...... en zeker dat vast oefenen. Paar minuten en dan uitbouwen. Vooraf natuurlijk een rondje lopen en indrukken opdoen.

 

Buiten wandelen, hoeft niet op de  minuut hoor, wat is het voor hond? Een kleintje mag al eerder wat langer wandelen dan een reuze ras. Kijk wat de hond aan kan, niet laten springen en gooien met balletjes oid, je ziet snel genoeg of de pup moe wordt en dan is het ook klaar. Slaapt je hond na een uitgangetje uren, of langer dan normaal dan was het even te veel. De volgende dag dan wat minder of een dag rust houden. 

 

Klieren en onrust, kan overprikkeld zijn, maar ook te veel energie omdat er te weinig beweging of uitdaging was. Dat moet je uit zien te vinden.

Wat ik deed, In de avond en in de middag , een paar uur, wil ik rust en dan deed ik mijn pup aan de riem, heel snel was het al, aan de riem, slapen. Ideaal. Soms merkte ik een kapot gebeten riem, maar dan sliep ze nog lekker, dus een kluif erbij en dat scheelde riem,  Geen straf, maar rust zowel voor haar als voor mij.

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Honden wagen/kar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^