Honden wagen/kar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YunYun

Hallo,

 

Ik zal over een tijdje een pup gaan verwelkomen. Nu heb ik al een hond die gewend is om iedere dag lang te gaan wandelen en dat heeft ze ook nodig. Ik wil dus gaan kijken voor iets van een kar/wagen waar de pup in kan tijdens onze lange wandelingen. 

 

Nu zijn er nogal veel verschillende soorten op de markt en ik heb geen idee wat voor iets het beste zou zijn. Hopelijk kunnen jullie mij er een beetje bij helpen. 

 

Bij mij in de buurt is er bijna alleen maar bos om te wandelen dus de kar zou ervoor geschikt moeten zijn om op smallere paadjes te rijden met boomwortels en er is hier veel hoogte verschil dus mischien handig als de kar niet al te zwaar is om bergop te duwen. 

 

Het word trouwens een herderpup.

 

Alvast bedankt voor het lezen en hopelijk kunnen jullie mij een beetje op weg helpen hp-thumbsup

 

Edit;

Zijn 3 of 4 wielen beter/fijner? En luchtbanden of niet? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je zult eerst moeten kijken tot welke leeftijd je de kar wilt gebruiken. Herderpups groeien snel, met een maand of 5 kan hij niet meer in een smal karretje. 

 

Wil je de kar ook achter de fiets?

honden page profiel YunYun

" Je zult eerst moeten kijken tot welke leeftijd je de kar wilt gebruiken. Herderpups groeien snel, met een maand of 5 kan hij niet meer in een smal karretje. 
 
Wil je de kar ook achter de fiets? "

De kar zal ook denk ik alleen maar voor de eerste paar maanden zijn. En nee de kar hoeft niet acher de fiets, een van mijn vorige honden vond dat verschrikkelijk en toen heb ik maar een bakfiets gekocht, een hele investering maar hij vond het altijd geweldig om daarin weg te gaan en ikzelf vind het ook wel wat fijner dat ik zicht op mijn honden heb inplaats van dat ze achter mijn fiets hangen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Als je op onverharde wegen gaat lopen dan zou ik zeker luchtbanden nemen en geen zwenkwielen. Je gaat me dankbaar daarvoor zijn :). 

Ik vind de Innopet hele fijne wagens. Wel duur, dus ik zou op MP kijken of vlgs mij kan je ze zelfs huren ergens. 

honden page profiel YunYun

" Als je op onverharde wegen gaat lopen dan zou ik zeker luchtbanden nemen en geen zwenkwielen. Je gaat me dankbaar daarvoor zijn :-)
Ik vind de Innopet hele fijne wagens. Wel duur, dus ik zou op MP kijken of vlgs mij kan je ze zelfs huren ergens.  "

Oke, beter luchtbanden dus en ik zal eens gaan kijken naar Innopet hp-thumbsup

 

En ik had al wat op MP rond gekeken, maar niet echt wat gevonden dat ook niet te ver weg was, maar zal 't in de gaten houden. En zal ook kijken naar het huren, mischien dat dat wel wat is 

honden page profiel YunYun

Als ik zou huren ben ik duurder uit dan als ik gewoon eentje zou kopen. 

Nog steeds geen wagens op MP met luchtbanden, maar wel kinderwagens. Zit daar veel verschil in? Of zou ik ook gewoon een kinderwagen kunnen kopen? 

De bakfiets wat ik heb was origineel eigenlijk ook voor kinderen niet honden. Ik heb toen de bankjes eruit gehaald en er ringen ingemaakt om de honden aan vast te maken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Weet niet of 't watbis, maar misschien kan je ook kijken naar een opvouwbare bolderkar? Volgens mij zijn ze ook met luchtbanden te koop?

 

Ook zijn er fietskarren die je tevens als wandelkar kunt gebruiken en die hebben wel luchtbanden. Misschien daar ook eens onder zoeken?

Volgende forumvraag: Pup bijt hard
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^