Nieuwe pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mirmir

Hoi hoi

wij hebben gisteren onze pup gekregen van 10 weken oud!

een Maltezer.

vannacht bij ons op de slaapkamer geslapen ging prima.vandaag bij elke beweging wat ik doe loopt ie achter mij aan,de hele dag door.alleen maar goed denk ik aangezien het allemaal nieuw en vreemd is voor hem.

gaat pas slapen als ik even rustig zit en dan heel dicht bij mij
zodra ik ergens heen loop,hup wakker en achter mij aan.

wat ik wel lastig vind als ik zoals net de kleine naar bed breng en hij even paar minuten in de kamer moet blijven gaat ie vrij meteen janken.

is dit normaal en gewoon kwestie van wennen en tijd?

alvast bedankt 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja is heel logisch hoor.  Je pup is evengoed nog een baby die alles nog moet leren. En hij is er pas een dag, hij moet ook nog wennen aan z'n nieuwe huis.  Hij zoekt steun en als jij weggaat gaat hij piepen.

honden page profiel mirmir

Dankjewel voor je reactie,

ik moet ook gewoon af en toe dingen boven doen of met de kindjes etc maar vind zo zielig als hij dan zo gaat huilen!!

probeer aan het huilen geen aandacht te schenken en het positieve te belonen.

nog andere tips O.i.d?

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Dat is heel normaal puppy gedrag, is net weg bij zijn mama en broertjes/zusjes, komt in een hele nieuwe omgeving, waar alles nog vreemd en misschien ook wel een beetje eng is.

 

 

honden page profiel mirmir

" Dat is heel normaal puppy gedrag, is net weg bij zijn mama en broertjes/zusjes, komt in een hele nieuwe omgeving, waar alles nog vreemd en misschien ook wel een beetje eng is.
 
  "

 

honden page profiel mirmir

"   "

Ja dat snap ik.

zoals vanmiddag moest ik even snel naar de winkel,in de Bench gedaan van te voren laten plassen etc.maar meteen bij weglopen heel hard huilen.

ik weet dat het wennen is en vooral even doorzetten maar vind zo zielig hahaha

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Je pup is een baby die zijn moeder kwijt is en geen idee waar hij terecht gekomen is.

Dus hij vraagt veel aandacht, die hij verdient.

"Geduld is een schone zaak, maar je moet er wel de tijd voor nemen.

Heel veel plezier met je hondje, maak veel foto's want zo klein als hij nu is wordt hij nooit meer!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ja dat snap ik.
zoals vanmiddag moest ik even snel naar de winkel,in de Bench gedaan van te voren laten plassen etc.maar meteen bij weglopen heel hard huilen.
ik weet dat het wennen is en vooral even doorzetten maar vind zo zielig hahaha "

 

Je kan ook zorgen voor even oppas of iets dergelijks als je echt de deur uit moet en hij alleen thuis moet blijven?

Een pup die je net een dag hebt, al direct in de bench en weggaan en huilend alleen thuis achterlaten.

Je loopt het gevaar dat je een hond krijgt met verlatingsangst.

Een gesloten bench is beter als het rustig aangeleerd wordt, anders krijgt een hond steeds meer weerzin om er in te moeten.

Het is een klein pupje, je kan hem misschien ook meenemen ipv thuislaten?

In de loop van de tijd kan je dan rustig aanleren wat je van hem verlangt.

De eerste weken nu bij jullie thuis bestaat voornamelijk uit wennen aan zijn nieuwe omgeving, zindelijk worden en zich thuis gaan voelen, en een stuk socialiseren.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou een hond nooit zomaar in de bench proppen, maar dit op een hele rustige en leuke manier langzaam aanleren als je perse een bench wil gebruiken. Dan heb ik het over zn 2 tot 3 weken. Tot die tijd heeft een pup het ook nog wel nodig om niet alleen gelaten te worden, goede tijd dus om de bench aan te leren. 

 

Daarnaast in huis, gewoon mee laten lopen. De pup krijgt straks door wat je gaat doen en het vertrouwen dat je wel terug komt, als dat er maar eenmaal is. Dan heeft de hond geen eens zin meer om mee te lopen. 

 

Als je de kleine naar bed doet en je weet dit, kun je de hond ook een gevulde kong of lickimat geven ter afleiding of een goed kauwbot.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mir welkom hier, een malthezer, lief en aandoenlijk laughing  Rustig gaan opbouwen het alleen zijn, even naar de keuken en de deur achter je dicht en , je komt dan weer snel binnen en je pup gaat wennen dat je even weggaat en weer terug komt, het achter je aan lopen is heel normaal, zodra die bij je goed gesetteld is gaat tie zelf een plekje opzoeken, mooi achter je aan laten lopen…..en fijn dat tie bij jullie mag slapen in de nacht, veel geborgenheid geven daar heb je later profijt van….wat betreft de bench, het opsluiten vind een hond nooit prettig als het niet eerst opgebouwd is, wil je gebruik maken van een bench geef dr eten erin, of een lekkere kluif, kluifje, zodat ze het leuk blijft  vinden  in de bench, en laat voorlopig het deurtje nog open….je kan er ook een ren omheen zetten, dan is er meer vrijheid voor de pup…..geniet van de kleine voor je het weet zijn ze volwassen…laughing

honden page profiel Fine Fine

Oh ja dat is heel normaal de eerste tijd! Alles is wennen, de pup wordt in een vreemde omgeving neergezet en blijft dus constant bij jou in de buurt. Dit zal na verloop van tijd beter gaan en het is hoe dan ook oefenen oefenen en oefenen met alleen kunnen zijn. Eerst alleen even in huis alleen zijn tot alleen blijven als jullie weggaan...maar alles in kleine stapjes. Succes!

honden page profiel Fine Fine

" Ja dat snap ik.
zoals vanmiddag moest ik even snel naar de winkel,in de Bench gedaan van te voren laten plassen etc.maar meteen bij weglopen heel hard huilen.
ik weet dat het wennen is en vooral even doorzetten maar vind zo zielig hahaha "

Ja dat is het ook haha. Zoals al aangegeven is je hond een baby en alles is nieuw en wordt in de bench 'opgesloten' en door zijn ' nieuwe moeder' alleen gelaten. Althans, zo voelt de pup het.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Na 1 dag het al "lastig vinden" dat een pup je schaduw is... In een bench gepropt zonder enige benchtraining.  Wat ik me dan afvraag: heb je je ingelezen hoe een pup op te voeden? 

Volgende forumvraag: Puppy verlatingsangst / bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^