Puppy verlatingsangst / bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Myrthe&NoraMyrthe&Nora

Hallo allemaal,

Vanaf vorige week maandag ben ik trots baasje van Nora. Een puppy die ik uit Ibiza geadopteerd heb, ze is nu 4,5 maand oud. Nora is een hele aanhankelijke, lieve pup. Ze bijt niet op spullen waar ze niet op mag bijten. De achterdeur staat de hele dag open, dus ze loopt al zelf naar buiten om te plassen en poepen (tijdens het wandelen zijn er te veel snuffels waardoor ze er de rust niet voor heeft).

 

Ik merk dat Nora heel graag bij mensen is en het moeilijk vindt om alleen gelaten te worden. Ze achtervolgt me overal. Als ik even naar boven ga, begint ze al te janken (en hoe?!). Als ze slaapt overdag dan vindt ze het niet erg als ik even niet bij haar ben, maar als ze wakker is, hoef ik maar een seconde naar de gang te gaan en ze jankt al. Ik probeer verlatingsangst training met haar te doen, maar ik kom niet verder.

 

Ook probeer ik benchtraining met haar te doen. In de nacht slaapt ze in de reisbox (waarmee ze naar Nederland is gekomen) naast mijn bed. Dit gaat eigenlijk heel goed. Ze piept af en toe, waarna ik met haar naar buiten ga om een plasje te doen. Daarna slaapt ze rustig verder tot ik op moet staan. Als ik haar even in de bench laat zodat ik me kan omkleden in de ochtend, begint het gejank meteen weer. Overdag heb ik beneden een normale bench staan. Ze is er niet bang voor want in het begin stond hier haar eten en drinken. Ze gaat ook wel eens spelen in de bench. Als ze ergens anders in slaap valt, til ik haar op en leg ik haar in de bench. Maar zodra het deurtje dichtgaat, is het paniek. Ook als ik ernaast zit, ze vindt het werkelijk verschrikkelijk. 

 

In het asiel waar ze zat, mocht ze gedurende de dag vrij rondlopen, overal liggen. Alleen in de nacht zat ze met de andere puppies in een ren in de buitenlucht. Ze is het dus niet gewend om opgesloten te zitten.

 

Ik ben wel een beetje radeloos. Ik moet af en toe ook even boodschappen kunnen doen. Ik werk nu vanuit thuis maar heb ook afspraken op kantoor dus ik moet wel 2 uurtje weg kunnen zijn. Gisteren geoefend om haar in de bench te doen waarna ik een uur boven heb gezeten. Na een kwartier janken was ze een half uur stil waarna ze weer een kwartier gejankt heeft. Ze breekt dan ook de boel af in die bench. Heel onrustig wordt ze ervan. Vandaag moest ik even naar het werk (in totaal 1,5 uur weg geweest). Ik heb spullen zo neergezet dat ze in de keuken los kon bewegen, alleen is ze dus ontsnapt vrijwel meteen, waarna ze de keuken niet mee in kon. Op de camera kon ik zien dat ze 15 minuten geblaft heeft en daarna rustig op de bank is gaan liggen tot ik weer thuiskwam. Daarna meteen gaan wandelen waarna ze geplast en gepoept heeft. Ik heb twee traphekjes besteld zodat ze niet meer uit de keuken kan ontsnappen.

 

Mijn vraag is nu, als je dit zo leest, wat voor advies zou je me dan geven? Heb je wellicht tips voor me? En hoe kan ik dat met zindelijkheid aanpakken als de deur straks niet meer constant open kan blijven of ik even weg ben? En hoe kan ik ervoor zorgen, zonder bench, dat ik even naar boven kan overdag, zonder dat ze gaat janken?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het spijt me, maar ik vrees dat je te snel wilt. Ze is er nog maar net, ze moet toch echt de tijd krijgen om aan jou en de nieuwe omgeving te wennen. Dat kan maanden tot jaren duren, dus ik zou haar niet meer opsluiten maar oppas zoeken of accepteren dat ze soms blaft.

 

Qua zindelijkheid. Doe de tuindeur dicht en ga geregeld met haar naar buiten als je denkt dat ze moet. Aan de lijn, niet in de tuin. Wel dicht bij huis eerst.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat ze eerst nog haar nieuwe thuis moet leren kennen en zich veilig voelen.

Voordat je haar kunt opsluiten in een bench, ze kent het waarschijnlijk niet dus het voelt heel onveilig voor haar.

 

Het constant achtervolgen deden mijn honden als pup ook, en voor jouw pup helemaal logisch want ze wil haar steun niet kwijtraken.

Een bench met gesloten deur is ook niet iets wat je zomaar in een paar dagen aanleert, het is onnatuurlijk voor je hond.

En nooit laten zitten terwijl ze in paniek is, er zijn wel honden die hun tanden afgebroken hebben aan de tralies uit pure paniek.

 

Als je in huis bent en ze jankt even omdat je naar boven gaat, je kan haar iets te kluiven geven zodat ze even bezig is.

Als je pup niet gaat slopen of wat dan ook, kan ze misschien gewoon los blijven?

Je kan wel zorgen dat kabels en snoeren weggewerkt zijn, zodat ze daar niet aan kan bijten.

honden page profiel RJRJ

neem eens contact op met een hondenschool/gedragsdeskundige, die kunnen je beter helpen dan mensen op internet....

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Onze hond is nu 4 maanden en van het weekend ook compleet in paniek geweest in de bench. Toch maar weer opnieuw beginnen met oefenen, eventjes erin en er weer uit zolang ze rustig is. Ik ga er bij zitten met de rug naar haar toe (geen oogcontact) tot ze rustig is en sluip dan weg. Ik ga er vanuit dat dit op termijn wat normaler kan.  Het gaat wisselend maar ik zorg dat ze nu vrijwel niet alleen thuis is maar dat we wel oefenen met de bench Ze heeft momenteel veel losse tanden en ik denk dat ze daar ook wel wat ' vervelend' van is.  

Ik denk veel oefenen zodat de paniek niet toeslaat. 

honden page profiel PlutoPluto

honden foto van Pluto

Honden die na aanschaf al zo snel (al dan niet tijdelijk) verlaten worden zijn gevoelig voor het ontwikkelen van een angst stoornis

Volgende forumvraag: Bench of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^