Wat te doen? Aangeven of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Durf je het aan om een keer te filmen? Dan heb je wel iets om te laten zien aan de wijkagent… anders is het woord tegen woord… "

Ja durf zeker te filmen, heb nu ook continue mijn telefoon bij en film al bij voorbaat al. Stel dat ik hem tegenkom vergeet ik het niet. 

 

Maar gisteren een cliënt gesproken die ook in de buurt woont die toevallig op de weg woont aan de weides. Die hebben ook last van hem omdat die hond bij hun het terrein oploopt en dus ook hun honden lastigvalt. Zij wonen langs degene met de hond achter het hek. Dus ik heb wel al wat mensen achter me staan in de buurr. 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Ja durf zeker te filmen, heb nu ook continue mijn telefoon bij en film al bij voorbaat al. Stel dat ik hem tegenkom vergeet ik het niet. 
 
Maar gisteren een cliënt gesproken die ook in de buurt woont die toevallig op de weg woont aan de weides. Die hebben ook last van hem omdat die hond bij hun het terrein oploopt en dus ook hun honden lastigvalt. Zij wonen langs degene met de hond achter het hek. Dus ik heb wel al wat mensen achter me staan in de buurr.  "

Hoop wel dat al die mensen dan ook melding gaan doen anders heb je er nog niet veel aan.

 

Ik heb ook een tijd gefilmd, alleen dat al schrok die gene af. Ze zag ook echt wel dat ik aan het filmen was.

 

Wat betreft de andere dingen die gezegd zijn.... Je hond zomaar aan laten vallen is wel OK? Ben je bedonderd zeg, je weet dat dit gaat gebeuren bij deze hond. Je hebt meerdere waarschuwingen, gesprekken enz gehad dan is de volgende stap je eigen hond in bescherming gaan nemen.

 

En ja tis belachelijk dat je niet in je eigen wijk normaal zou kunnen lopen. Andere baas terroriseert nu gewoon de boel. Helemaal gelijk om stappen te gaan ondernemen. Tuurlijk ga je ook naar andere gebieden maar kom op hé.... Belachelijk als je niet eens in je eigen straat kan lopen zonder het risico te lopen aangevallen te worden. In de bebouwde kom is het toruwens verplicht je hond aan de lijn te hebben tenzij anders aangeven (naar mijn weten).

 

Hoppetee lekker alles in werking gaan zetten hoor. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Kan je niet met een aantal mensen naar het politiebureau gaan en aangifte doen of het bespreken? 

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

" Kan je niet met een aantal mensen naar het politiebureau gaan en aangifte doen of het bespreken?  "

Maar waar wil je dan aangifte van laten doen, dat ze de hond niet prettig vinden als hij los loopt? Er zijn volgens mij nog geen heftige bijtincidenten geweest.

Praten met de eigenaar of een wijkagent er weer eens mee laten praten dat hij de hond even wat rapper aanlijnt bij het zien van andere honden is het enige wat je kunt doen volgens mij.

 

En zelf optreden richting de hond als je wilt dat hij jouw grens niet overgaat. Met een stok zou ik zelf niet zo direct doen.. 

 

Dat de hond van de vriendin is aangevallen, maar als ik het goed lees is de hond van de vriendin losgelaten en gaf op zijn honds die hond te kennen geen trek in dat gedrag te hebben. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Maar waar wil je dan aangifte van laten doen, dat ze de hond niet prettig vinden als hij los loopt? Er zijn volgens mij nog geen heftige bijtincidenten geweest.
Praten met de eigenaar of een wijkagent er weer eens mee laten praten dat hij de hond even wat rapper aanlijnt bij het zien van andere honden is het enige wat je kunt doen volgens mij.
 
En zelf optreden richting de hond als je wilt dat hij jouw grens niet overgaat. Met een stok zou ik zelf niet zo direct doen.. 
 
Dat de hond van de vriendin is aangevallen, maar als ik het goed lees is de hond van de vriendin losgelaten en gaf op zijn honds die hond te kennen geen trek in dat gedrag te hebben.  "

Aangifte doen kan ook niet, want de hond heeft nog geen schade veroorzaakt en de wijkagent zei dat ook. 

 

Rapper aan lijnen zal hem niet lukken haha. Die hond loopt 30m voor hem, naast hem maar vooral niet bij hem. 

 

Mijn vriendin heeft haar hond los gelaten omdat de hond toen al naar der toe stormde. Zodat haar hond zich zelf kon verdedigen of weg kon rennen.  

 

Het is nu gewoon proberen te filmen als er iets gebeurt maar voor nu ontwijk ik hem ook.

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

x

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even een update. De man heeft besloten na vele klachten van mensen de honden voortaan aangelijnd te houden. 

 

De man van mijn vriendin heeft deze man (boom van een vent) laatst aangesproken over dat de hond boven op hun hond is geklapt. Hij had dit van zijn vrouw inderdaad gehoord en daar bovenop had hij ook vernomen dat meerdere mensen klaagde over zijn honden. Hij hield ze nu voortaan aan de lijn. 

 

Hij had dit ook tegen een vrouw gezegd waarmee ik goed contact heb. Hij beklaagde zich dat veel mensen over hem klaagde en zijn hond, zei had toen ook eerlijk gezegd dat veel mensen dat ook tegen haar zeiden (iedereen staat met haar wel te praten of kent haar). Ook tegen haar zei hij dat hij voortaan de honden aangelijnd liet. 

 

En een wonder...ik kwam hem inderdaad vanochtend tegen (hij kruisde net niet mijn weg) met beide honden aangelijnd. Hij liep voor mij, zelfs langs de wei met de honden aangelijnd. Ik ben heel benieuwd hoe lang en als hij dit vol houdt.  

 

Ben er wel blij mee, dat geef zoveel meer rust. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Wat fijn ! Soms duurt het even voor het kwartje valt kennelijk !

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Och fijn! Hopelijk blijft hij volhouden!

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Geweldige update.

 

Eigenlijk zou nu juist iedereen tegen die eigenaren moeten zeggen dat ze er zo blij mee zijn dat ze de honden nu aangelijnd hebben. Positieve bekrachtiging werkt namelijk erg goed, ook bij mensen hp-smile

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Doxybactin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^