Wat te doen? Aangeven of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Ben je al wat wijzer geworden van FB?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ben je al wat wijzer geworden van FB? "

Nee helaas niet, er zijn wel een aantal buurtbewoners die deze man kennen en last hebben. Maar en zijn er ook genoeg die zeggen 'ja uhm iedereen laat hun honden loslopen en op andere honden afgaan' 

 

Mijn vriendin zei wel dat deze hond echt gericht op haar hond kwam afstormen. Ze zag toen ze hun tegen kwamen dat de hond helemaal niet vriendelijk verstarde en daarop heeft mijn vriendin haar hond ook weer los gelaten van de riem, zodra die hond op haar afstormde. 

 

Ik zei tegen haar dat ze er op mag rekenen dat deze hond dit voortaan gaat doen. Want zo begon het ook bij Maylo. 

 

Heb het ook nog met een vriendin over gehad die hondentrainster is en die zei 'neem maar een paraplu of stok mee voortaan'. Het is zielig maar daarmee sla je gewoon een keer...hopelijk snap de hond dat ze uit jouwn buurt moet blijven en de eigenaar dat hij zijn hond vast moet maken. 

 

Mijn vriendin heeft nu een klein deo flesje mee waarmee ze de hond te lijf zal gaan. Het is gewoon van de zotte dat we zoiets moeten ondernemen. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De stok en de deo is voor de baas niet voor de hond, met een grote brul kan je ook de hond verjagen….als dat echt niet lukt kan je water meenemen…..

honden page profiel RJRJ 3 doggies

wat een gedoe,

 

persoonlijk zou ik deze locatie voortaan vermijden....

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anke

" De stok en de deo is voor de baas niet voor de hond, met een grote brul kan je ook de hond verjagen….als dat echt niet lukt kan je water meenemen….. "

Een hond die gericht op een andere hond wil klappen houd je helaas niet tegen met een brul of wat water. Daar zul je echt in moeten stappen. Sommige mensen leren pas dat ze hun honden aan de lijn moeten houden op het moment dat andere mensen grenzen gaan stellen naar hun hond. Ik zelf gebruik mijn maatje 38 in dit soort situaties omdat ik dan voel wat ik doe. Brullen zijn mijn honden meer van onder de indruk dan de andere hond. Ik zeg niets maar stap wel in. Als eigenaren dat niet willen moeten ze er maar een lijntje aanhangen. 

Daarbij is het in deze een steeds terug komend iets. Die eigenaar weet ondertussen dat die hond niet altijd vriendelijk is en ook niet luistert. Ze kiezen er bewust voor die hond gewoon los te klikken. Helemaal prima maar ik zou dit dus niet pikken en heel duidelijk opkomen voor mijn honden. Heel vervelend dat die hond geen verantwoorde eigenaar heeft maar ik laat mijn honden niet meer lastig vallen door andermans honden die overal maar los moeten. 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Ik heb ook een keer met een paraplu gewandeld nadat er een hond op Zeno was geklapt. Het was zo niet relaxed. Ik zou het niet aanraden. Ik sluit me aan bij RJ: dat gebied vermijden. Ik wandel dan liever ontspannen op een andere plek.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Anke, jij bent misschien wat doortastende dan een ander, er zijn eigenaars die dat niet zijn, de vraag hier is aangeven of niet, zou zeker het aangeven, gebeurd er niets dan eens een paar keer iemand mee nemen die doortastend genoeg is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zelf heb meegemaakt dat mijn twee honden in het water door twee honden zijn aangevallen, waren honden die je niet een twee drie kan aanpakken, kwamen uit een auto…een hond gescheurd oor, zeven hechtingen de andere hond allebei de wangen kapot gebeten, mijn honden allebei 75 kilo…ze lagen in het water, om dan die honden aan te pakken is een risico, , zelf stond ik op de kant. twee mannen vlogen op die honden af, en verdwenen met die tlwee, getuigen genoeg maar het gebeurde razend snel, niemand had het kenteken van de auto, en mij die twee mannen lieten me met twee bloedende honden achter, vaak is het zo gebeurd, had die honden daar nog nooit gezien…..de honden aanpakken hoe, het gebeurd in een oogwenk……..            kon zelf niet in de buurt van die twee honden komen, je loopt niet rond met iets, ik niet. Ben er nooit meer geweest daar.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik kwam gisteren nog een plaatsgenoot tegen met een pup.

Ze vertelde dat haar kleine oude hondje in mei was dood gebeten door een hollandse herder. 

Gewoon iemand die bij haar in het wijkje woont en die ze vaker tegen kwam.

Maar haar hondje kefte tegen de herder en die dook er plotseling op, beet en beet meteen nog een keer.

Wat ik begreep waren beide honden zelfs aan de riem, in ieder geval het kleine hondje. 

En ze kon haar hondje meteen laten inslapen bij de dierenarts. 

De eigenaresse van de herdershond kon toen het gebeurde niet meer zeggen dan: ja dan moet je maar lief zijn tegen mijn hond.

Ondertussen ligt het ook bij de politie en wijkagent. 

Maar zoiets gaat zo snel, voor je je paraplu of deoflesje hebt gepakt ben je al te laat.

Straat oversteken, situaties vermijden, ontwijken is veiliger. 

Ook al heb je gelijk, bepaalde mensen trekken zich daar toch niets van aan.

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jee wat erg Sylvia, gelukkig mijn honden zijn groot zou het een kleine hond zijn geweest, het is zo gebeurd, vermijden kon ik niet……ze kwamen uit een auto gestormt…….    Niet alle eigenaars handelen zo maar het gebeurt.  En als je dan daar ter plaatse bent ! ! 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Aangifte doen. Opnieuw en opnieuw en opnieuw, tot in den treure. Dan wordt er echt wel wat aan gedaan. Ze gaan op zijn minst bij hem langs op bezoek en vertellen dan dat er klachten zijn over hun loslopende agressieve honden. 

 

Weet wel dat jij ook aangiftes aan je broek kan krijgen als je je hond los laat lopen waar het niet mag. Als tegenreactie van hem. 

 

Maar als jij je aan de regels houdt en zij niet, zijn zij het haasje. Wie weet is het gesprekje met de BOAs of wijkagent al voldoende intimiderend dat ze de honden voortaan bij zich houden. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Eigenlijk had je in het verleden al veel eerder melding moeten doen, maar ja, dat is nu te laat. Doe nu dus bij ieder incident melding. 

 

Maak ook foto's van verwondingen. 

 

In het verleden heb ik ook last gehad van een agressieve losloper in een woonwijk. Een springer spaniel waar de poort altijd open stond en de hond dus lekker door de wijk kon zwerven. Hij heeft 3x mijn herdershond te pakken gehad, daar heeft hij nog steeds littekens van. Telkens was mijn hond aangelijnd en die springer los. Bij de derde keer heb ik aangifte gedaan en daarna was hij nooit meer los en zat de poort dicht. Sowieso hebben ze het toen geweten, want Mike beet ook flink van zich af om zich te verdedigen. Mike had scheuren in zijn oren, maar de springer zelf had blijkbaar allemaal interne bloedingen en liep wekenlang bij de dierenarts. Aan de ene kant sneu voor de hond, want die werd niet voor zichzelf in bescherming genomen door zijn baasjes. Jammer dat het daartoe moest komen. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Nou, het kleine hondje van de buren 2 huizen verderop is ook al weer een half uur aan het keffen, terwijl ik buiten zit en mijn honden er totaal niet op reageren. Maar ja, het heeft zicht op de mijne he.

sinds het gebeten is geweest door mijn honden, heb ik het nog 2 x op straat zien lopen en eenmaal op mijn honden af. 

dus ja, als dat ding op een dag overreden wordt of nog eens gegrepen wordt, zal ik de onschuld echt niet richting de eigenaren van die hond zoeken. Mijn honden worden bijna dagelijks uitgekafferd door kleine hondjes (want ooo, dat blijft toch zo stoer en grappig he!) 

honden page profiel RJRJ 3 doggies

gewoon niet meer naartoe gaan,  probleem opgelost en je hond kan relaxt wandelen....

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" gewoon niet meer naartoe gaan,  probleem opgelost en je hond kan relaxt wandelen.... "

Ik mag en kan dus niet meer gewoon hier in de buurt gaan wandelen dan? Ja dag......je besef volgens mij niet dat dit ook gewoon nog geen 300 meter van mijn huis afspeelt......die foto die ik lier zien is letterlijk nog geen 200 meter van mijn huis. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Effe voor de duidelijkheid! Ik kan echt nier ergens anders gaan wandelen. Dit is letterlijk 200m van mijm huis. Door deze zak van een eigenaar zou ik dus niet niet meer in mijn eigen wijk wandelen. Ik ga al vaak bewust andere tijden lopen om deze vent te ontwijken. 

 

Daarnaast hen ik zeker al eens staan brullen. Deze hond is daar niet van onder de indruk. Daarom zei mijn bevriende trainster dan neem maar een paraplu of stok mee. 

 

Het is allemaal makkelijk gezegd en ondanks dat ik twee kleine honden heb...ze keffen niet tegen andere honden. Dat mogen ze niet klaar. Deze hond heeft van dag 1 al de pik op Maylo. Waarom geen idee en Fudge kijk ze gelukkig niet naar. 

 

Het feit dat ze nu ook bovenop de hond van een vriendin is geklapt, bewijst dat deze hond gewoon niet los hoort te lopen. 

 

Maar ik kan simpelweg niet continue ergens anders gaan lopen....zou mooi zijn als ik niet eens een eigen rondje door de wijk kan doen of naar de beek kan. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Tja, op den duur kan je nergens meer gaan wandelen, want je kan overal zo'n l**len blijven tegenkomen. Zeker in zulke kleine en overbevolkte landjes zoals België en Nederland. 
Blijven aangeven, je staat volledig in je recht. 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

He bah, je hebt dan gewoon geen keus.

Dan is het hopen dat je hem niet tegen komt en als wel: je hond proberen te beschermen en bewijs verzamelen. Plus erop hopen dat andere mensen ook meldingen doen.

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Ik mag en kan dus niet meer gewoon hier in de buurt gaan wandelen dan? Ja dag......je besef volgens mij niet dat dit ook gewoon nog geen 300 meter van mijn huis afspeelt......die foto die ik lier zien is letterlijk nog geen 200 meter van mijn huis.  "

er is een verschil tussen niet willen en niet kunnen,

 

je poot stijf blijven houden heeft je hond niks aan....

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" er is een verschil tussen niet willen en niet kunnen,
 
je poot stijf blijven houden heeft je hond niks aan.... "

Je weet dat dit onzin is he? Ik ga bijna elke maandagochtend nu al richting een ander gebied om met rust te kunnen wandelen. Maar als ik mijn honden hier even s middags of s avonds uit wil laten zou dat gewoon moeten kunnen. Ik ga niet 3x per dag ergens heen rijden. Gaat sowieso niet want ik weer ook gewoon.

 

Ik ga zeker naar andere gebieden en zeker op mijn vrije dagen. Maar loop ik hier, wat ik gewoon doe en zou moeten kunnen, neem ik voortaan gewoon een stok of paraplu mee. Wie niet wilt horen die voelt nu maar. 

 

Zielig voor de hond maar ik ga dan op de kwade manier mijn honden beschermen. 

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

En nogmaals ik kan het gebied niet ontwijken dit is letterlijk bij mij de deur uit en dan de straat over. (Foto van het fietspad) Het bos gebied en de wei ontwijk ik wel al en dit doe ik sinds het laatste incident (ik met hem). 

 

Daarnaast rij ik dus (zoals vanochtend) naar het oude floriade terrein. Hier kan ik ontspannen wandelen met ze en Fudge kan lekker zwemmen. Vorige week ben ik bij de maas geweest. Ik rij al continue op mijn vrije dagen ergens heen en s avonds loop ik vaak ook al een andere route. 

 

Ik doe dit zeker maar ga dat gewoon niet 3x per dag doen. Wie betaalt de bezine voor me? Niet hij. 

honden page profiel RJRJ

" Je weet dat dit onzin is he? Ik ga bijna elke maandagochtend nu al richting een ander gebied om met rust te kunnen wandelen. Maar als ik mijn honden hier even s middags of s avonds uit wil laten zou dat gewoon moeten kunnen. Ik ga niet 3x per dag ergens heen rijden. Gaat sowieso niet want ik weer ook gewoon.
 
Ik ga zeker naar andere gebieden en zeker op mijn vrije dagen. Maar loop ik hier, wat ik gewoon doe en zou moeten kunnen, neem ik voortaan gewoon een stok of paraplu mee. Wie niet wilt horen die voelt nu maar. 
 
Zielig voor de hond maar ik ga dan op de kwade manier mijn honden beschermen. 
  "

wat ga je doen dan?  de hond slaan met een stok? 

 

goh

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" wat ga je doen dan?  de hond slaan met een stok? 
 
goh "

Als het moet wel ja, maar ik vind je toon vervelend aan het worden. Je doet alsof ik niks voor mijn honden overheb en deze toon heb je wel eens vaker in andere topics. Als je niks zinnigs of normaals kan zeggen, dan verzoek ik je gewoon niet meer te reageren. 

 

honden page profiel RJRJ

" Als het moet wel ja, maar ik vind je toon vervelend aan het worden. Je doet alsof ik niks voor mijn honden overheb en deze toon heb je wel eens vaker in andere topics. Als je niks zinnigs of normaals kan zeggen, dan verzoek ik je gewoon niet meer te reageren. 
  "

sorry maar dit is een topic waar iedereen op mag reageren, als het je niet bevalt dan is dat niet mijn probleem hoor,

 

ik heb nou eenmaal vaak een andere mening dan de rest,  dat mag in nederland toch?

 

maargoed,

 

dan hoop ik voor jou dat je geen aangifte aan broek krijgt voor dierenmishandeling....

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" er is een verschil tussen niet willen en niet kunnen,
 
je poot stijf blijven houden heeft je hond niks aan.... "

Niet iedereen heeft een blik onder zijn of haar derriere. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Als het moet wel ja, maar ik vind je toon vervelend aan het worden. Je doet alsof ik niks voor mijn honden overheb en deze toon heb je wel eens vaker in andere topics. Als je niks zinnigs of normaals kan zeggen, dan verzoek ik je gewoon niet meer te reageren. 
  "

Ik heb ooit inderdaad een hond van mijn spets met mijn v9et een zeet gegeven.. Deze had zich vastgebeten in het nekvel van mijn hond. Gelukkig deed mijn hond niets terug, gevecht tussen twee honden is vreselijk.  Baasje stond er bij , ik zei pak je hond , deed hij niet, toen mijn schoen eronder. Gericht, niet op een kwetsbare plek, en niet te hard, maar de hond liet los.  Zielig? Misschien, maar voor mijn hond kom ik op, altijd. Was loslopende hond, op straat, mijn hond aan de lijn. Kon geen kant op.

Op veel hondenscholen wordt geleerd dat je nooit je hond moet halen. Dat geldt dus niet in zo,n geval. Maar deze baas  trok dit dus wel zo door, ik mag mijn hond niet halen, dus laat hem lekker bijten.  Ik was op tijd. Een spets heeft een enorm dikke vacht, dus niet meer dan een paar schrammen.

 

Overigens zal dit niet mogen? Was zelfverdediging voor mijn oude hond.

honden page profiel RJRJ

" Niet iedereen heeft een blik onder zijn of haar derriere.  "

??

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" ?? "

Niet iedereen heeft een auto om he hond in te zetten en verder van huis te gaan om een dergelijke situatie te ontlopen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" sorry maar dit is een topic waar iedereen op mag reageren, als het je niet bevalt dan is dat niet mijn probleem hoor,
 
ik heb nou eenmaal vaak een andere mening dan de rest,  dat mag in nederland toch?
 
maargoed,
 
dan hoop ik voor jou dat je geen aangifte aan broek krijgt voor dierenmishandeling.... "

Dat mag zeker maar jouwn antwoorden voegen niks toe of je mening. En dat is wel vaker bij topics. Ze zeggen wel eens heb je niks aardigs of zinnigs te zeggen, zeg dan helemaal niks.

 

En nee mijn hond laten bijten dat mag wel? Deze man moet nu toch onderhand weten en snappen dat hij zijn hond bij zich moet houden. 

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy, Bam en HarryMaaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry 3 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Durf je het aan om een keer te filmen? Dan heb je wel iets om te laten zien aan de wijkagent… anders is het woord tegen woord…

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Doxybactin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^