Gezond puppyvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel manonmanon

Goedemorgen, voor mijn Duitse herder pup van bijna 10 weken ben ik op zoek naar een gezonde brokvoeding. 
zij krijgt op dit moment cavom puppy 4x pd maar volgens mij zit er in deze brok best veel graan en zij krijgt hier volgens mij ook veel dorst van want ze drinkt enorm veel. Ik heb gekozen voor een geperste brok omdat dit direct zou gaan liggen in de maag en hierdoor de kans op maagtorsie kleiner is. Het betreft een drukke pup dus dit leek me wel handig.

ik ben verder niet zo thuis in de hondenvoeding dus zou graag jullie advies horen voor een gezonde brok voor mijn puppy.

alvast bedankt.

groetjes Manon 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk eens bij voerwijzer.nl.   Wij kunnen van alles roepen, maar iedere eigenaar geeft wat anders…ik geef vers vlees dus aan mij heb je niet veel….voerwijzer kan je bekijken naar de ingredienten wat er in zit en je kan vragen daar stellen.

honden page profiel manonmanon

Bedankt voor je reactie. Ga ik even goed bekijken

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vind brok maar heel erg zelden de gezondste keuze, dus mijn keuze zou het absoluut niet zijn. Het is kijken naar waar je pup het goed op doet en dat verschilt voor iedere pup. Daarnaast zou ik de brok zeker ook aanvullen met gezonde toppings om de brok compleet te maken en de gezondheidsvoordelen van verse voeding toe te voegen. 10% vervangen door verse ingrediënten levert al gezondheidsvoordelen op. 

Persoonlijk ben ik meer voorstander van krokante brokken, je kunt er toch iets meer gaan op selecteren op hoger dierlijk eiwitgehalte dan bij geperste brokken

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Sowieso gaat een hond drinken na het eten van droge brokken. Dat is normaal hoor.

honden page profiel manonmanon

Dat begrijp ik jantien, maar ze drinkt echt anderhalve liter voor een pup van 8 kg is dat veel te veel. Urine is nagekeken door de dierenarts, dus medische oorzaken zijn uitgesloten ????

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Vaak is te veel voeren oorzaak nummer 1. 

Ik zie aan het schema dat je nu tussen de 280 a 400 gram aan voer per dag geeft. 

Ga eens uit proberen om daar iets onder te zitten en kijk of het voldoende is en je pup minder gaat drinken. 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Brok gaan ze idd meer van drinken, simpelweg omdat er geen vocht in preserverings methode zit en komt er ook wat zout bij kijken. Net als ons eigen preserveringsmethodes, suiker, zout, schimmel en vacuum voor invriezen en houdbaarheid aan voedingstoffen in tijdstabel bv. Ik voer als hoofdbasis brok maar altijd wat extra's er doorheen. Groenten, gekookt eitje, wat gekookte eiwitten en soms ook rauw. Dat betreft eens met Dagmar.

 

Ik wissel ook weleens van een samenstelling, ben nu bv overgestapt op een brok maar met hoger vlees/eiwit gehalte omdat hij gewoon best wel bewegelijk is hihi. Nu is het wel zo dat niet iedere hond die afwisseling aankan maar je moet ook niet blind staren op die drol, wij kakken ook niet  altijd consitent. Wanneer het continu is? Dan weet dat het niet helemaal lekker zit. Krokant of geextrudeerd, mijn hond kauwt als chips op zijn brokkies maar zoek ook precies de juiste maat uit. Das ook nog best ingewikkelt hoor hihi. Je wel natuurlijk een medium hond geen groot ras brok geven. Je kunt altijd wat proefpakketjes bestellen, wordt het niet aangeboden kun je fabrikant mailen en erom vragen.

 

Vers is idem, hou het een beetje op de medium geprijste items. We weten bij ons al dat het allergoedkoopste niet al te best is. Verder als je hond actief is? Zal die meer eiwitten nodig hebben en beetje extra ken nooit kwaad.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Farmina springt er voor mij toch bovenuit, vroeger zou ik zeggen Orijen/Acana maar Mars daar moet ik niks van.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Manon…..Jimmy(zinno) raad de brok aan het merk Farmina, heb het even voor je opgezocht bij voerwijzer….        

Review Farmina Hondenbrokken

Datum: 4 augustus, 2021
Laatst bijgewerkt: 15 januari, 2023

Farmina heeft een uitgebreid aanbod aan hondenbrokken. De hondenbrokken van Farmina  kenmerken zich met de volgende punten:

  • de brokken zijn goed in balans: een goede hoeveelheid eiwit en vet van waarschijnlijk goede kwaliteit
  • de brokken zijn aangevuld met de gewrichtsondersteunende supplementen glucosamine en chondroitine
  • de brokken zijn aangevuld met taurine en carnitine ter ondersteuning van de spieren (inclusief het hart).
  • Ondanks dat ze graanvrij zijn, staan ze toch bekend om hun “veiligheid” wat betreft het (niet) ontwikkelen van de hartaandoening DCM
  • alle toegevoegde mineralen zijn toegevoegd in gecheleerde vorm, dit is de best opneembare vorm
  • alle brokken bevatten genoeg efficiënte omega 3  (EPA en DHA) en alle toegevoegde vetten zijn geconserveerd met natuurlijke antioxidanten
  • er zijn brokken in het assortiment met “diervriendelijker” vlees; wild zwijn, hert en vis komen uit het wild en de lammeren leefden buiten.
  • een zeer uitgebreid assortiment, daardoor voor bijna elke hond wel een passende brok

Beoordeling

De hondenbrokken van Farmina hebben een goede samenstelling. Ik vind de brokken goed in balans en ze bevatten nuttige toevoegingen zoals taurine en glucosamine.

 

Welke brok moet ik kiezen?

Farmina heeft heel veel smaken. Het lijkt ook extra veel doordat bijna alle brokken ook als mini-variant worden verkocht, met extra kleine brokjes. De meeste brokken zijn vrij gelijk in samenstelling en verschillen vooral in zetmeelbron (meestal bataat en/of erwtenzetmeel) en eiwitbronnen (meestal kip, vis, lam of wild zwijn).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Manon…..    de beoordeling is van voerwijzer.nl , kan je gerust op zijn.

honden page profiel manonmanon

Bedankt voor jullie reacties! 
Ik neigde zelf naar orijen of edgard cooper omdat deze graan vrij zijn. En er verder ook gezond uit zien kwa ingrediënten. 

de dierenarts adviseerd virbac brok.

ik ga ook eens naar de farmina kijken

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees
Volgende forumvraag: Voeding met laag eiwitgehalte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^