Lpc

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Droeftoeter....rustig aan...het zal zeker goed komen, heel veel beterschap...en voor jou een arm om je heen, het is altijd erg om je hond zo te zien.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" Fijn dat de operatie achter de rug is.
Droef is echt een dappere dodo.
Niet te snel en te veel met hem wandelen en rechtlijnig, geen scherpe bochten. Heb je een schema meegekregen hoeveel je met Droef mag lopen?
Veel beterschap voor Droef, zodat hij straks weer als een blij ei kan rondlopen.  "

 Schema hebben we met een hele duidelijke uitleg. We mogen zo vaak mogelijk naar buiten 5 minuutjes wandelen. In de schema staat 5 tot 10 minuten maar we zitten vandaag pas op dag 2 en gister was het nogal drama met de regen dus hebben we ons aan de 5 min per keer gehouden. Misschien vandaag 1 x 10 minuten doen en dan gewoon lekker laten snuffelen ipv echt wandelen. Zwelling begint ook te zakken nu richting zijn tenen dus ga ook proberen wat buig oefeningen te doen al doet hij zelf gewoon al alles met zijn poot.

Zodra hij er aan toe is krijgt hij ook een soort fysiotherapie en massages om hem lekker soepel te houden.

Dhr Strikkers gaf aan dat we elke week mogen uitbouwen met wandelen, als alles goed gaat kan hij met 6 weken alweer op de 20 minuten wandelen per x zitten. Als ik nu naar Droef kijk denk ik dat dit best wel haalbaar is. We zijn net wakker en hij loopt ondanks dat hij net geslapen en nog geen pijnstilling heeft gehad alweer ietsje beter dan gisteren. Mochten we toch iets te veel hebben gelopen dan moeten we een stapje terug doen en later opnieuw proberen uit te breiden.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Heel veel beterschap met Droef.

Ik hoop dat de revalidatie goed gaat verlopen,sterkte.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Fijn dat de operatie goed is gegaan. Heel veel beterschap voor Droef! Hopelijk mag hij snel en goed herstellen!

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Stukje lopen van vanochtend. 
https://www.youtube.com/watch?v=GoQ2Y4ftc4c

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Zo trots op Droefje!!! Hij doet het super. Nog steeds zie ik elke dag verbetering. Rust in huis houden gaat best goed, inmiddels probeert hij al 2 dagen niet meer op de bank te klimmen en slaap hij gewoon lekker bij ons op het matras in de woonkamer ipv die stomme bench. 

Ik maak elke dag een filmpje, omdat beeld meer zegt dat uitleg en hoop hiermee ook andere te kunnen helpen bij hun verwachtingen.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLqz3yAPfodNd9mkABQUOFpV5QuaUOC_Dn

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Goed nieuws! ;-)

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Wat fijn en wat een leukerd is hij,vergeet niet dat ze hard zijn en altijd pijn proberen te verbergen.

Gelukkig doet hij het goed.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" Wat fijn en wat een leukerd is hij,vergeet niet dat ze hard zijn en altijd pijn proberen te verbergen.
Gelukkig doet hij het goed. "

Dank je, vind hem zelf ook heel leuk.

Hard zijn ze zeker, dat is iets waar ik me over blijf verbazen. Honden opzich zijn al hard maar die bullen overtreffen het nog een stapje. Gelukkig weet ik inmiddels (helaas door ervaringen) om op de kleine signalen te letten, en Droef geeft het over het algemeen wel aan als het pijn doet. Ook de avond na de operatie vond hij het echt niet fijn en hij heeft wel wat gepiept en gemopperd maar de volgende dag was dit al een heel stuk minder. En sinds dag 2 hoor ik hem helemaal niet meer en denkt hij zelf weer dat hij onverwoestbaar is 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Dank je, vind hem zelf ook heel leuk.Hard zijn ze zeker, dat is iets waar ik me over blijf verbazen. Honden opzich zijn al hard maar die bullen overtreffen het nog een stapje. Gelukkig weet ik inmiddels (helaas door ervaringen) om op de kleine signalen te letten, en Droef geeft het over het algemeen wel aan als het pijn doet. Ook de avond na de operatie vond hij het echt niet fijn en hij heeft wel wat gepiept en gemopperd maar de volgende dag was dit al een heel stuk minder. En sinds dag 2 hoor ik hem helemaal niet meer en denkt hij zelf weer dat hij onverwoestbaar is  "

 Dat is toch geweldig zo een stoere hond,als ze een hele dag lopen te piepen dan is het toch moeilijker.

Goed zo Droef

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

" Zo trots op Droefje!!! Hij doet het super. Nog steeds zie ik elke dag verbetering. Rust in huis houden gaat best goed, inmiddels probeert hij al 2 dagen niet meer op de bank te klimmen en slaap hij gewoon lekker bij ons op het matras in de woonkamer ipv die stomme bench. Ik maak elke dag een filmpje, omdat beeld meer zegt dat uitleg en hoop hiermee ook andere te kunnen helpen bij hun verwachtingen.https://www.youtube.com/playlist?list=PLqz3yAPfodNd9mkABQUOFpV5QuaUOC_Dn "

 FYN dat het zo goed gaat wat een flinke kerel al zo verder 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Daar zijn we weer. Wederom alleen maar goed nieuws.
Vandaag zijn de hechtingen verwijderd en de wonden zagen er super uit. Ook zijn herstel ging volgens de DA ver boven gemiddelde, nog nooit had ze een hond gezien dus al zo goed ter been was op dag 10  Super trots ben ik dus weer.
Gisteren vond Droef dat hij wel weer van de bank af kon springen om een lompe manier en bezeerde hij zich, liep daarna even wat minder maar toen ik uit m'n werk kwam 's avonds liep hij weer beter als de dag ervoor.

En vandaag loopt hij alweer wat beter dan gisteren. Begint bijna zaai te worden alleen maar goede berichten maar ik ben er maar wat blij mee.
https://www.youtube.com/watch?v=in5Fv4ppgNg

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Jeetje wat ziet dat er goed uit. Super blij voor jullie

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

En alweer een paar dagen verder. Eigenlijk zou ik vandaag vragen of de pijnstilling wat afgebouwd mocht worden maar dat heb ik maar even een paar dagen voor me uitgeschoven.

Gister middag toen we bijna thuis waren dook er vanuit het niets ineens een Border Collie boven op Droef. Ik schrok me de tandjes en heb de hond een rotschop verkocht van Droef af en mevrouw stevig(niet zo netjes en aardig) toegesproken dat ze haar loeder beter kon aanlijnen en als er kosten uit voortvloeide dat ze wel kon verwachten dat ik haar zou opzoeken. Mevrouw deed erg kalmpjes(laconiek) en hoopte maar dat Droef zijn ellebogen geen hinder zouden ondervinden, en dat ze het niet op tijd in de gaten had dat haar hond dit WEER ging doen.

Droef was gelukkig zelf zo slim om meteen achter mij te duiken en op zijn rug te gaan liggen.(gelukkig is hij nooit uit op ruzie maar normaal laat hij dit niet zomaar gebeuren)

Gister avond en vanochtend vond ik zijn loopje wat minder maar niet enorm zorgwekkend. Vanmiddag liep hij weer gewoon om het niveau van gisteren voor de border.

Oordeelt u zelf maar. We zijn nog steeds op de goede weg ondanks de kleine tegenslag van gisteren. Filmpje!!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Dan wordt je toch woest als er zo iets gebeurt.

Gelukkig is het goed afgelopen,ziet er goed uit op het filmpje maar inderdaad nog even voorzichtig aan doen.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" Dan wordt je toch woest als er zo iets gebeurt.
Gelukkig is het goed afgelopen,ziet er goed uit op het filmpje maar inderdaad nog even voorzichtig aan doen. "

 Nou inderdaad. Ik heb echt geen kleinzerige honden en als er per ongeluk wat gebeurd dat kan altijd natuurlijk. Maar wetende dat je hond dit kan doen(en vaker gedaan heeft) en dan toch los laten. Stel je voor Droef had die Border schade toegebracht dan had hij het zeker gedaan. 

 

Het is misschien niet ideaal maar elke hond die uithaalt naar 1 van mijn honden schop ik er vanaf, bij mijn vorige honden deed ik dit nog niet maar de ervaring leert dan eigenaren zelf ook niks doen. Overigens krijgen mijn honden ook fysiek op hun donder bij wan gedrag.

 

Ik was gister ook echt niet aardig tegen die mevrouw en ze heeft ook echt wel een scheld kanon op dr af gekregen, netjes is het niet maar ik was gewoon woest.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Begrijp ik heel goed,Vigo heeft hernia....gaat moeizaam,1 hond die op hem springt en het is foute boel.

 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

We zitten alweer op week 3 vandaag. Gisteren wilde ik wat verder lopen met Droef en vond dat hij er wel klaar voor was. Rondje zou net aan 20 minuten (we lopen nu al een 15 minuten) zijn maar we zijn uiteindelijk 45 minuten buiten geweest aangezien we allerlei bekende honden en mensen tegen kwamen en allemaal wilde ze wel even Droef knuffelen en weten hoe het is. Droef vond het heerlijk al die aandacht en het maakte voor hem niet uit of we er nou 45 minuten of 20 minuten over zouden doen.

Weten we dat dus ook weer, zolang we maar niet te veel afstanden lopen kan Droef dus ook gerust wat langer buiten zijn. Ik ga dus niet zo zeer meer naar de tijd kijken maar meer de afstand in redelijk tempo lopen.

Filmpje van vandaag Het stukje rennen was niet de bedoeling overigens maar ik keek achter me omdat Izzy het nodig vond om gewoon ergens heen te gaan dat niet in mijn planning stond. Zag het pas bij het terug kijken dat hij stiekem naar me toe kwam rennen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De helft van de revalidatietijd zit er al weer bijna op.

Fijn dat Droef ook rustig langere tijd buiten kan kuieren.

Ook snuffelen buiten is voor honden een prettig tijdverdrijf.

Wees wel voorzichtig; op het filmpje zie ik nl. in het lopen van Droef regelmatig wat haperingen. 

Mooi overzichtelijk pad om met Droef te lopen.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" De helft van de revalidatietijd zit er al weer bijna op.
Fijn dat Droef ook rustig langere tijd buiten kan kuieren.
Ook snuffelen buiten is voor honden een prettig tijdverdrijf.
Wees wel voorzichtig; op het filmpje zie ik nl. in het lopen van Droef regelmatig wat haperingen. 
Mooi overzichtelijk pad om met Droef te lopen. "

 Fijn dat het steeds beter gaat.

ik ben het eens met loesje.

wees inderdaad voorzichtig.

Op de twee laatste filmpjes zie je inderdaad regelmatig wat haperingen/ wat onregelmatigheden wanneer hij draaft.

Mag hij dat al van de dieren arts??(draven)

Onze hond is aan 1 kant aan LPC geholpen.

de andere hond beide kanten  LPC.

Als ik het mij goed herinner moesten beide  6 weken aan een korte riem uit gelaten.

ook al wilde de honden meer.

(honden zijn vaak erg hard voor zich zelf en stellen geen grenzen)

waren alle twee ongeveer 1 jaar toen ze geopereerd werden.

In ieder geval beterschap en succes met de genezing toe gewenst!!!!! 

 

 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Dat hij niet super zuiver loopt ben ik me van bewust. Echter loopt hij nu al een stuk beter dan voor zijn operatie. Tot nog toe ben ik al blij met waar we nu al zijn. Draven is volgens mij niet helemaal de bedoeling maar ik probeer wel een beetje tempo aan te houden tijdens het filmen. Met gewoon lopen zie je namelijk helemaal niks meer aan hem dus het zijn wel moment op names en absoluut niet elke wandeling de hele wandeling det tempo. 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Week 4 alweer!! Filmpje van vandaag

Hij loopt nog steeds niet 100% zuiver maar wel alweer beter dan een week geleden. Zo onwerkelijk eigenlijk hoe snel dat wel niet gaat, al is het verschil nu niet meer zo groot als in de eerste 2 weken.

Één van zijn beste vrienden moet ook rust houden dus nu konden ze gezellig samen lopen, en stiekem nog even los voor leuke foto's van het slimme stel. Daarna snel weer aangelijnd voor ze denken van godlos te mogen.


honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Droef loopt nu echt beter.

Nog wel voorzichtig doen en geen scherpe bochten laten maken.

Omdat je in dit filmpje veel Droef zijn billen ziet, moest ik denken aan het liedje van Wim Sonneveld en Leen Jongewaard;"In een rijtuigie: en maar schommelen en kijken naar de kont van het paard!"

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" Droef loopt nu echt beter.
Nog wel voorzichtig doen en geen scherpe bochten laten maken.
Omdat je in dit filmpje veel Droef zijn billen ziet, moest ik denken aan het liedje van Wim Sonneveld en Leen Jongewaard;"In een rijtuigie: en maar schommelen en kijken naar de kont van het paard!" "

 Whaha zie je reactie nu pas. Zelf vind ik dat Droef een stel lekkere billen heeft. De bijnaam Billie's heeft hij niet voor niks.

 

Gisteren ben ik vrij onverwacht naar een feestje gegaan en kwam dus om 3 uur vannacht pas thuis. Nog even snel de hondjes laten plassen zodat ik kon uitslapen vandaag. Droef liep ineens erg slecht alsof we 2 weken terug in de tijd waren. Gelukkig ging het na een paar meter al beter. Ik denk dat hij stiekem van de trap af gedenderd is omdat er geen toezicht was. Vriend was al naar bed gegaan. Vanochtend nog gevraagd of Droef zichzelf gisteravond misschien bezeerd heeft maar er was niks gebeurt, dus kan alleen de trap bedenken. Ze zaten al beneden toen ik binnen kwam namelijk.

 

Gelukkig was er vandaag al niks meer aan de hand. Hij loopt weer prima. Maar de schrik zat er wel flink in. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zorg in ieder geval dat Droef niet de trap op kan lopen. Spreek dit ook af met je vriend. Trap lopen is heel slecht in deze fase.

Het droge en iets warmere weer van nu is goed voor de revalidatie.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Beetje late update. Afgelopen maandag zijn we voor zijn controle geweest. Alles is super en hij mag weer los. Nog geen sprintjes trekken en stoeien maar draven etc is geen probleem zelfs lange afstanden draven mag hij gewoon. DA was best verbaasd hoe goed het al ging en toen ik aangaf hoe snel hij dingen alweer deed was hij nog meer positief verrast. Droef liep met 11 dagen al 1 x per dag naar boven en beneden aangezien hij bij ons slaapt. Uiteraard wel onder begeleiding van ons(behalve die eene nacht dat hij even minder liep) Da vond dit een super oefening zolang hij maar gecontroleerd alles deed en ook de hoeveelheid wandelen deden we al boven gemiddeld maar ik heb puur naar Droef gekeken en zolang er alleen maar vooruit gang is gaan we niet stil zitten.
Zo heb ik het ook bij mijn vorige hond gedaan na een TPLO operatie en zijn herstel ging ook sneller dan gemiddeld.

Momenteel loopt Droef dus weer voornamelijk los en trekt hier en daar toch stiekem een sprint maar stopt vanzelf redelijk snel al(geen conditie meer) en is makkelijk te stoppen als ik zeg dat hij moet stoppen. Ook is zijn kortere lontje weer een stuk langer waar ik dus echt aan merk dat hij met wat meer beweging en vrij kunnen snuffelen een stuk gelukkiger is.

Over een week of 5,5 mag hij alles weer en de DA verwacht niet dat hij ooit nog problemen met zijn ellebogen zal krijgen gezien hoe goed de operatie en herstel verlopen.

Filmpje van vanavond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi, een goed herstel....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat fijn dat de revalidatie nu grotendeels achter de rug is en de dierenarts tevreden is over het resultaat.

 

Waarom heb je hem Droef genoemd? Komt een beetje droevig over.

Of is dit omdat zijn snoet een beetje droeve uitdrukking heeft?

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

" Wat fijn dat de revalidatie nu grotendeels achter de rug is en de dierenarts tevreden is over het resultaat.
 
Waarom heb je hem Droef genoemd? Komt een beetje droevig over.
Of is dit omdat zijn snoet een beetje droeve uitdrukking heeft? "

 Nou zijn officiële naam is Draak. En aangezien Droef nogal een last minute besluit is geweest na het overlijden van mijn vorige hond 2 dagen voor ik Droef haalde had ik daar echt niet over nagedacht. Op zaterdag avond heb ik tot laat lopen appen met zijn vorige eigenaar en de volgende ochtend vroeg weer en gebeld en toen zijn we in de auto gestapt om hem te halen.

Draak bleek alleen echt geen Draak te zijn maar goed wat voor naam dan? En op dag 2 's avonds was hij maar aan het ronddraaien etc alles was nieuw en ik vond het tijd dat hij even zijn rust ging pakken. Dus ik riep Hey Droeftoeter gaat nu maar even slapen, en Droef komt uit een kennel en was dus niks gewend en luisterde nergens naar. Maar goed die naam vond hij wel prima want ik kreeg reactie en hij ging gelijk naar zijn bench(op mijn hand gebaar erbij). Maar Droef past hem wel al noem ik hem meestal Billie's of Woefie. Overigens is hij al 2 x aan entropion geopereerd dus hij keek ook wel droeftoeterig.
Hier waren we net met hem thuis gekomen. Inmiddels kijkt hij meestal als een blij ei hoor maar de naam is daarom dus Droef geworden. Al heb ik ook nog even aan Dries(Roelvink) gedacht toen ik het echt nog niet wist.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bedankt voor je uitleg. Liever Droef dan Draak.

Je hebt al heel wat met Droef te stellen gehad.

Droef lijkt me echt een goedzak.

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Lucky weer ziek, Imha is terug.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^