Lucky weer ziek, Imha is terug.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Update lucky! Geen leishmania!!!

Update lucky! Geen leishmania!!!. och jee, en kan je hem zien op de webcam, lijkt me heel fijn en ook heel vreselijk, heel veel sterkte en laat Lucky zijn naam waarmaken.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/198804/1/update-lucky!-geen-leishmania!!!.php

Misschien kennen jullie het verhaal van Lucky nog.

Bijna 2 jaar geleden werd mijn vriendje onwijs ziek, bleek Imha te zijn. Ik zal het vorige topic even linken. 

 

Vorige week begon Lucky wederom bloed te plassen! Schrik zat er erorm in! Dus meteen de dierenarts gebeld en meteen weer aan de prednison gezet. Precies hetzelfde ziektebeeld als de vorige keer! Gelukkig had ik nog voor een week aan pillen in huis dus meteen gaan behandelen. 

Aangezien we precies weten wat het is heb ik besloten het klinisch te houden en niet weer dezelfde molen in te gaan. Dat ga ik hem niet meer aandoen. Gelukkig gaat het nu weer wat beter met hem. Na een paar dagen stopte het bloed plassen maar zn buik is weer enorm opgezet, dus de organen zijn weer opgezet. 

 

Pfff tuurlijk horen wij weer bij die 2% waarvan het terug komt, maar we geven hem nog niet op. Moest het gewoon even kwijt. 

 

Link naar het vorige topic: http://www.hondenpage.com/hondenforum/198804/1/update-lucky!-geen-leishmania!!!.php

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Aaah jeetje.

 

Sterkte voor het mannetje 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Sterkte veel beterschap 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

http://www.hondenpage.com/hondenforum/198804/4/update-lucky!-geen-leishmania!!!.php

 

Ontzettend balen zeg, ... zou er misschien toch een onderliggende oorzaak zijn voor de lhma.. ik denk nu aan misschien toch de Leishmania bijv. of een andere parasiet?

 

In elk geval heel veel sterkte en hopelijk slaat de medicatie goed aan.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Hij is 1,5 jaar geleden compleet op alles getest. Imha is een auto-immuunziekte. Ik denk zelf dat ie gewoon niet lekker is geweest en dat het bij hem er gewoon harder inhakt. Prednison slaat goed aan. Vanmiddag weer 70 pillen ingeslagen dus kunnen even voorruit. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hou ons op de hoogte he sterkte hoor

 

Het is idd een reaktie van het immuunsysteem, met vaak onbekende oorzaak, voor zover ik het begrepen heb, is hij toen ook op andere parasieten getest?

 

 Krijgt hij verder nog iets om zijn immuunsysteem te versterken?

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Het is wel goed voor Lucky dat je weet wat er aan de hand en daardoor er snel kan op inspelen.

 

Misschien inderdaad zoals Dobry aangeeft eens kijken of je hem niet op een natuurlijke wijze door de hulp van een goede holistische dierenarts, zijn immuumsysteem kan ondersteunen.

 

In elk geval wens ik jullie het beste 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Dank voor jullie berichtjes. Ik ben idd al aan het zoeken op internet naar iets voor zijn immuunsysteem ik ga het woensdag ook even vragen aan mijn dierenarts. Maar eerst moeten de pillen zijn werk doen.

zo uit mijn hoofd is luck toen getest op leishmania, babeshia, erlichia, maar daar zat het allemaal niet. Maar dit is secundaire Imha, dus met een oorzaak. Dat heeft Lucky niet, zijn beenmerg maakt teveel rode bloedcellen aan en zijn witte bloedcellen vallen die weer gelijk aan. Dus als je er niet oprijd bij bent (zoals de vorige keer) krijgt je hond bloedarmoede. 

 

Gelukkig weten we nu meer als de vorige Keer en kunnen we meteen gaan handelen. Hij weegt nu trouwens 33 kilo. De vorige keer woog hij op het einde nog maar 25. Heb hem meteen weer vette blikvoer gegeven. Liever teveel spek dan niks. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ja het is bij Lucky dus onbekend waarom zijn autoimmuunsysteem zo reageert, misschien idd een reaktie op een virus oid.

 

Gelukkig dat je meteen kan beginnen met de medicatie.

 

Iets voor zijn immuunsysteem te versterken zou ik niet op eigen houtje doen maar in overleg met een holistisch arts, je weet nooit welke dingen hij wel of niet mag hebben met zijn ziekte.

 

 

 

 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Nee, doe ik zeker niet ik kijk bij hem heel goed uit wat ik doe en geef met hem. Ent hem al zoiezo niet alleen voor Weil maar daar kan ik hier in de omgeving niet onderuit. Geef ook niks preventiefs aan ontworming of onvlooing. Bij geen een van mijn honden eigenlijk. 

Ik wissel bijna niks in zijn voeding, hij lust geen vers vlees maar heb wel een voeding zonder graan en andere rommel. Dus proberen hem eigenlijk zo clean mogelijk te houden. We roken niet in huis, zorgen dat het zo goed als stofvrij is. Nemen hem niet mee naar losloopgebieden en plekken met veel prikkels. ben misschien iets te voorzichtig maar better safe than sorry.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Nee, doe ik zeker niet ik kijk bij hem heel goed uit wat ik doe en geef met hem. Ent hem al zoiezo niet alleen voor Weil maar daar kan ik hier in de omgeving niet onderuit. Geef ook niks preventiefs aan ontworming of onvlooing. Bij geen een van mijn honden eigenlijk. 
Ik wissel bijna niks in zijn voeding, hij lust geen vers vlees maar heb wel een voeding zonder graan en andere rommel. Dus proberen hem eigenlijk zo clean mogelijk te houden. We roken niet in huis, zorgen dat het zo goed als stofvrij is. Nemen hem niet mee naar losloopgebieden en plekken met veel prikkels. ben misschien iets te voorzichtig maar better safe than sorry. "

 ja heb je helemaal gelijk in, je hebt niet op alles invloed, maar met zulke dingen kan je toch zeker iets positiefs voor hem betekenen qua gezondheid.

 

Hoe gaat het met hem?

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Het gaat goed met hem, hij is wel snel buiten adem met wandelen, hij wil ook niet mee naar buiten. Dus nu is het even lopen naar veldje poepen en piesen en dat wil ie weer naar huis. Als hij wil snuffelen mag dat, maar 9-10 keer trekt ie me als een malle terug naar huis. 

Eten doet ie goed, ik ben wel zijn bodyguard voor de andere Pipo's want die denken nu dat ze zijn bak ook mogen hebben. Dus blijf bij hem staan totdat hij klaar is. Zodat ik kapers op de kust kan wegsturen. 

 

Dus al met al, en met onderdrukking van de pred gaat het prima met hem. Hopelijk kunnen we snel weer gaan afbouwen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

klinkt naar omstandigheden goed dus, hij is in goede handen in elk geval

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Dankjewel! We doen ons best, meer kunnen we niet doen

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Zo te lezen ben je goed bezig en treed ik Dobry bij 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Even een kleine update over Lucky! We gaan weer de goede kant op. We zijn de prednison weer langzaam aan het afbouwen. Krijgt nu 80 Mg per dag. Zondag mag er al weer 20mg vanaf. Hij is weer speels en daagt zelf uit voor spel. Wel is al zijn bespiering weg! Je voelt echt de botjes zitten terwijl hij niet magerder is geworden in gewicht. Ik hoop zo dat het na deze keer weer wegblijft. En vraag me ook echt af wat de trigger is geweest deze keer...

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

FYN dat het zeer goed gaat nog verder beterschap hoor 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Even een kleine update over Lucky! We gaan weer de goede kant op. We zijn de prednison weer langzaam aan het afbouwen. Krijgt nu 80 Mg per dag. Zondag mag er al weer 20mg vanaf. Hij is weer speels en daagt zelf uit voor spel. Wel is al zijn bespiering weg! Je voelt echt de botjes zitten terwijl hij niet magerder is geworden in gewicht. Ik hoop zo dat het na deze keer weer wegblijft. En vraag me ook echt af wat de trigger is geweest deze keer... "

dat klinkt positief, ik duim ook dat het nu wegblijft.

 

 

ja wat was de trigger...of je dat ooit te weten komt.

 

Het immuunsysteem, zijn afweer dus, optimaal houden is nu het doel. Ik zou daarvoor een holistisch dierenarts raadplegen, hoe je dat het beste aan kan pakken.

honden page profiel Peggy Van den BoschPeggy Van den Bosch

Ik las net je forum, ik ben naar alle raad opzoek omdat mijn Franse bulldog Turbo ook ImHA heeft en tot nu toe helpt niets,

hoe is het met Lucky?

hoeveel prednison krijgt hij per kilo? Kreeg hij speciale voeding of nog andere supplementen?

groetjes, Peggy

Volgende forumvraag: alt waarden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^