Vragen: wil je je hond bij je houden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

"  Dat was de vraag niet.
Ik reageerde op Willemijn die beweerde:
>" ....in een losloopgebied is ook de regel...aanlijnen als daar een aangelijnde hond loopt,  "<
 
Dat staat bij mijn weten in geen enkele AVP. "

 Kijk eens bij de gemeente waar je woont. 

Er zijn dus wel degelijk regels aan verbonden.

honden page profiel anoniemanoniem

"  Degene die zo gefrustreerd is dat ze zelfs een topic erover opent... ben ik niet. Dus wie loopt er te stampvoeten?

 

Hondagressieve honden horen inderdaad niet los te lopen maar ook niet in een losloopgebied te wandelen.

 

Verder vind jij het een kleine vraag. Net zoals mensen die een kind, hond of paard willen voeren niet snappen dat zij niet de enige zijn en dat dat kind, hond of paard dan zoveel binnen kan krijgen dat het een probleem wordt. Of een andere vergelijking: Waarom mag ik niet één bloem uit jouw tuin plukken? Dat merk je toch niet; die ene bloem. Alleen ben ik niet de enige die dat wel zou willen en in no-time is je tuin leeg.

 

Met loslopen van je hond is dat hetzelfde. De plaatsen waar dat mag zijn al beperkt. Er zijn vele malen meer plaatsen waar gerecreëerd kan worden waar de hond niet los mag. En je gaat niet speciaal naar een losloopgebied om je hond strak aan de voet te houden al ben ik het met je eens dat je je hond wel binnen je zicht moet houden om in te kunnen grijpen als er iets, wat dan ook, mis gaat.

 

Maar er zijn dus al steeds meer losloopgebieden waar je hond niet los kan omdat je om de tien meter wel weer iemand tegenkomt die die 'kleine vraag' stelt. Dat mensen die weinig andere opties in hun directe omgeving hebben daar dan een sik van krijgen en jou de middelvinger geven snap ik volkomen. Ik heb gelukkig nog wat rustige losloopgebieden die ik zonder auto kan bereiken maar die luxe heeft niet iedereen. "

 



Mijn voorbeeld gaat om een vraag waarvan de ander iets doet wat niet mag. Ik ben niemand tot last, de ander zorgt voor overlast. Die hond loopt los waar het niet mag. Zíj zijn de bloemeplukkers. Zij zijn de kinderen die het paard voeren.

Jouw voorbeelden zijn precies andersom. Begrijp je dat zelf niet?

Het gaat om plekken waar de hond niet los mag.

Wat fijn dat je zoveel begrip hebt voor de mensen die ik vraag hun hond bij zich te houden omdat mijn hond anders met pijn verder moet lopen, terwijl de hond van de ander niet eens los mag. Beetje jammer dat je mijn kant niet wil begrijpen. Dat ze zelfs een middelvinger naar me mogen steken. Kijk eens aan :-)
Doe je de groetjes aan anoniem?

Het gaat niet om het losloopgedeelte.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Dan kies je voor veiligheid en zorg je er voor dat je hond zeker niet zelf de straat op loopt en zo dus ook zelf in gevaar komt.
 
 
Het is leuk als iemand een hond heeft die graag met andere honden speelt maar dat moet wel veilig. 
De gemeente kan er dan wel mooi een bord neer zetten "loosloopgebied" maar als ik zie dat er gevaar is door bv trein, auto, water of wat dan ook dan hou ik daar mijn hond vast. 
Het is niet zo dat je hond daar per se los moet. 
 
Wupsel, roep dat je hond giardia heeft of een andere ziekte, dan zijn ze misschien wel snel met aanlijnen. 
 
  "

 

Zo denk ik er dus ook over.  Hier ook veldjes wat honden los lopen dicht langs een drukke 70 km weg. Gelukkig moeten ze dat idd niet los naar mogen ze dat los. Nou Moh loopt daar dus altijd aangelijnd. 

Sommige veldjes zijn zo onhandig geplaatst dat er dus nooit honden loslopen.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

 Regel van bv Den haag

Daarnaast zijn er losloopgebieden waar honden los MOGEN lopen zolang ze daarbij het verkeer en andere bezoekers niet hinderen en het wild niet verstoren.

 

https://vrijehond.nl/honden_losloopgebieden/

 

Ieder gebied heeft wel regels, bekijk ze maar eens. 

honden page profiel anoniemanoniem

"  

Ja maar Liz, ts liep niet op de groen strook daar waar honden los mogen lopen. De ts liep aan de andere kant van de weg op de stoep met haar hondjes. De loslopende hond gaat dan dus eerst de weg over en dan de stoep op. Vind je het dan serieus een rare vraag van de ts als ze dan vraagt of de eigenaar even zijn hond bij zich kan houden? "

 



Precies, ik blijf het herhalen, maar het dringt niet door?

Natuurlijk doe ik dit niet op het losloopgebied. Daar zou voor mij toch geen lol aan zijn? Daar lopen en tegen iedereen roepen ga weg? Dat doe ik niet hoor.
Ik loop er wel, met mijn hond die zelf losloopt. Ik ken dus beide kanten. Maar mijn loslopende hond roep ik altijd bij me bij onbekenden, en zal ik nooit naar de overkant naar iemand toe laten rennen omdat hij "hond moet kunnen zijn".
Mijn honden kunnen dit genoeg in bijvoorbeeld het bos of eigen tuin. Ik vind er niets "honds" aan om anderen tot last te zijn, of een weg over te laten steken met gevaarlijke gevolgen.

Het gaat nu om op de stoep lopen, in een aanlijngebied dus.

Anoniem (Gast)

Een stoep die langs een losloopgebied loopt waar jij dus weet dat de kans bestaat dat er honden op je af konen. Omdat in de praktijk niet iedere hond even goed luistert. Iets wat jouw hond niet leuk vind. Maar wel een situatie waar jij jouw hond bewust in plaatst door op de stoep langs het losloopgebied te lopen. Mij tip is dus: loop er gewoon niet langs. Is voor jouw hond fijner en scheelt je een hoop ergernis. Natuurlijk sta je in je recht, dat is de discussie niet. Maar waarom de situatie bewust opzoeken? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  

Precies, ik blijf het herhalen, maar het dringt niet door?

Natuurlijk doe ik dit niet op het losloopgebied. Daar zou voor mij toch geen lol aan zijn? Daar lopen en tegen iedereen roepen ga weg? Dat doe ik niet hoor.
Ik loop er wel, met mijn hond die zelf losloopt. Ik ken dus beide kanten. Maar mijn loslopende hond roep ik altijd bij me bij onbekenden, en zal ik nooit naar de overkant naar iemand toe laten rennen omdat hij "hond moet kunnen zijn".
Mijn honden kunnen dit genoeg in bijvoorbeeld het bos of eigen tuin. Ik vind er niets "honds" aan om anderen tot last te zijn, of een weg over te laten steken met gevaarlijke gevolgen.

Het gaat nu om op de stoep lopen, in een aanlijngebied dus. "

 Misschien dringt het bij jou niet door dat ik je de tip geef om het echte probleem, namelijk een onhandig gelegen losloopstrook, daar aan te pakken waar je het op kunt lossen: je gemeente.

honden page profiel anoniemanoniem

"  Misschien dringt het bij jou niet door dat ik je de tip geef om het echte probleem, namelijk een onhandig gelegen losloopstrook, daar aan te pakken waar je het op kunt lossen: je gemeente. "

 



Ja dankje, ga ik ook zeker naar informeren. Ik weet dat er meerdere keren al petities zijn geweest, vooral een tijdje terug na een aantal uit de hand gelopen gevechten waarbij ook de baasjes ziekenhuis terecht kwamen. Later ook vanuit bewoners (zonde honden) ivm overlast.

zo'n hek wat een aantal hier noemen zou een mooie oplossing zijn, ook ivm veiligheid honden.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Een stoep die langs een losloopgebied loopt waar jij dus weet dat de kans bestaat dat er honden op je af konen. Omdat in de praktijk niet iedere hond even goed luistert. Iets wat jouw hond niet leuk vind. Maar wel een situatie waar jij jouw hond bewust in plaatst door op de stoep langs het losloopgebied te lopen. Mij tip is dus: loop er gewoon niet langs. Is voor jouw hond fijner en scheelt je een hoop ergernis. Natuurlijk sta je in je recht, dat is de discussie niet. Maar waarom de situatie bewust opzoeken?  "

 Nee er zit nog een weg tussen de stoep en de groen strook...

 

Ik snap niet dat mensen dan willen dat je ergens anders gaat lopen zodat de honden daar los kunnen want als er andere honden aan de overkant van de weg lopen dan luisteren ze niet en steken de los lopende honden over. Ze steken dus dan een weg over. Dan is het advies ga ergens anders lopen of ga naar gemeente want deze plek is niet geschikt als los loop gebied. 

In een los loop gebied moet de hond niet los hoor. Een verantwoordelijke eigenaar die kan heel goed per los loop gebied bepalen of zijn hond daar wel of niet los kan.

Helaas zijn er dus ook heel veel mensen die zeggen ''het is een losloop gebied dus ik gooi ze los, of ze dan ineens een staat over rennen is dan het probleem van de andere weg gebruikers want hey, de hond mag daar los dus...''

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  

Zijn al paar keer gesprekken over geweest, vooral na ongelukken met weggebruikers. Ik weet eigenlijk niet waarom maar dat was toen geen optie. Goed dat je het zegt, zal het eens navragen. "

 Het is toch voor iedereen een win-win situatie? De mensen die langs de grasstrook moeten, hebben dan geen last meer van de loslopende honden, en de mensen met de loslopende honden kunnen hun honden hun vrijheid gunnen. Bovendien is het algemeen veiliger.

Een gemeente moet toch instaan voor het welzijn van z'n burgers? 

Er worden sportvelden en -zalen voorzien voor mensen die graag sporten, en bibliotheken voor mensen die graag lezen, en speeltuigen voor kinderen die graag spelen… waarom zou er geen omheining kunnen komen voor mensen die graag veilig hun hond willen laten lopen?

Misschien een gesprekje aangaan met de andere hondeneigenaars en de krachten bundelen. Een omheining komt immers beide partijen ten goede!

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Dat losloopgebied ligt vlak bij jou huis als ik het goed begrijp. Het feit dat jij vraagt dat mensen de hond even willen aanlijnen als jij gewoon op de stoep loopt (dus niet in het losloopgebied) vind ik eigenlijk niet meer als normaal. 

 

Jou hond heeft artrose in de rug las ik, fijn als daar een andere hond op stringt... niet dus. 

 

Maar stel he, er loopt iemand met een hond aangelijnd die vraagt of je de hond vast wilt doen. De andere baas zegt "maar hij doet niks". Daar kan ik zo slecht tegen! Jij loopt daar niet voor niks met een aangelijnde hond. Misschien doet jou hond wel iets?!?! En als er dan wat gebeurt, is het jou schuld. Want jou hond was diegene die beet. Terwijl jij gewoonweg had gevraagd of de andere de hond even vast wilde doen. 

Bekijke het ook eens van de andere kant. 

Mag diegene die een hond heeft en niet los kan ook niet meer lopen dan? 

 

Ik vind het niet meer als normaal dat je de hond even vast doen als een ander dat vraagt. Gewoon om nare situaties te voorkomen! 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

 De hondenetiquette.nl  is misschien we eens goed om door te lezen. 

Zorg dat een ander geen last heeft van jou hobby. 

Zorg dat je klachten voorkomt. 

Iedere klacht die binnen komt bij de gemeente zal er voor zorgen dat er steeds minder losloopgebieden zijn. 

Het is makkelijker om een gebied te sluiten voor los lopende honden dan het in de gaten gaan houden. 

De gemeente heeft deze gebieden om iedereen te gemoed te komen. 

Niet om ruzie uit te lokken. 

Dus samenwerken en samen genieten kan door rekening te houden met elkaar. 

honden page profiel ElianeEliane

"  

Dus, een normale vraag of een hond van een ander niet bij je wilt komen, dat is egoïstisch?

Het is aan een woonbuurt, er wonen mensen. Vanuit mijn huis moet ik er wel langs.

Misschien had ik geen hond moeten nemen dan? Of mijn buurjongen die bang is voor honden moet maar verhuizen?

Het gaat hier niet om een park, maar om een strookje gras dat eigenlijk, imo, niet eens echt geschikt is als losloopgebied. Ook gezien de hoeveelheid incidenten die er al heeft plaatsgevonden tussen honden onderling. Het is te klein met teveel honden. "

 De kudde-mens is een heel log, zeer traag lerend, soms niet in staat te evolueren iets.
Om daar mee om te gaan vereist dit het nodige inzicht, begrip en heeeeeel veel geduld. Alsook een vereiste kunst je er niet of toch niet teveel aan te ergeren.

Het ontbreekt vele aan een ruimer inzicht dan zichzelf, helaas.

Anoniem (Gast)

tsja ik blijf erbij loop gewoon een stukje om. Fijner voor jou en vooral fijner voor je hond. Mijn hond heeft een knieblessure en ik vind het mijn taak om hem te beschermen. Dus kijk ik goed waar ik met hem loop en zorg ervoor dat hij niet wordt lastig gevallen. Ik loop dus buiten de drukke tijden (let maar eens op iedereen laat bijna op dezelfde tijden de hond uit, is heel eenvoudig te omzeilen dus), en niet in of langs losloopgebieden. Loopt er toch een hond los dan roep ik dat mijn hond pijn heeft en dus kan bijten en spring ik er altijd tussen. Werkt prima. Daarbij straalt mijn hond zelf ook uit dat hij met rust gelaten wil worden en over het algemeen snappen honden dat eerder dan hun baasjes. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Lekker losloopgebied, waar de honden de straat op kunnen schieten. Dat is geen veilig losloopgebied. Ik zou daar niet komen met mijn hondje.

 

Mijn hond mag in veilige losloopgebieden los. Hij mijdt uit zichzelf honden, die aangelijnd zijn; behalve als er een hondenvriend of -vriendin loopt. Als er een hond aankomt van een ras, waarvan bekend is dat deze hondintolerant kunnen zijn, lijn ik mijn hond aan. Ik neem daarin geen enkel risico.

 

Nog niet lang geleden heeft de hond van een nichtje van me in een losloopgebied een andere hond gevolgd, die met hoge snelheid een wildspoor aan het volgen was. Haar goed getrainde hond hoorde haar commando niet, omdat deze in de ban van het volgen was. In de verte was een weg, die de honden met grote vaart overstaken. Er kwam helaas een auto aan. Het hondenmaatje van mijn nichtje werd aangereden en was op slag dood.  De andere hond is gelukkig niet aangereden.

 

 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" tsja ik blijf erbij loop gewoon een stukje om. Fijner voor jou en vooral fijner voor je hond. Mijn hond heeft een knieblessure en ik vind het mijn taak om hem te beschermen. Dus kijk ik goed waar ik met hem loop en zorg ervoor dat hij niet wordt lastig gevallen. Ik loop dus buiten de drukke tijden (let maar eens op iedereen laat bijna op dezelfde tijden de hond uit, is heel eenvoudig te omzeilen dus), en niet in of langs losloopgebieden. Loopt er toch een hond los dan roep ik dat mijn hond pijn heeft en dus kan bijten en spring ik er altijd tussen. Werkt prima. Daarbij straalt mijn hond zelf ook uit dat hij met rust gelaten wil worden en over het algemeen snappen honden dat eerder dan hun baasjes.  "

 Volgens mij heb je het niet helemaal goed gelezen, ze kan dat stukje niet omzeilen want ze woont daar, en daarbij loopt ze aan de ander kant van de weg bij het losloop strookje vandaan en dan zou het zeker wel netjes zijn van de mensen met hun losloop honden dat ze die niet de straat over laten gaan naar haar aangeleinden honden. Dan is haar vraag om de hond bij je te houden meer als normaal waar je ook normaal op kan reageren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  In welke AVP staat dat?
 
Overigens zijn er op veel plaatsen inde bebouwde kom gewoon losloopgebieden hoor. "

 Een losloopgebied , daar mag je met je hond loslopen, maar het is een regel als men een hond daar aangelijnd ziet dat men de hond even bij zich roep en vasthoudt zodat de aangelijnde hond verder kan, is dat niet zo netjes ? Waar ik woon zijn geen bordjes , nergens....en wanneer de hond los mag lopen wil dat niet zeggen dat je geen rekening moet houden met aangelijnde honden, die eigenaars hebben ook rechten .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is tolerancie tegenover andere hondeneigenaars zo erg ? Ik loop aangelijnd met een loopse teef en een hond onaangelijnd, vertel ik dat mijn hond loops is, dan lijnt men de hond even aan, is dat zo erg om rekening met elkaar te moeten houden ? .....of hoor ik ....je hoort hier niet te lopen met een loopse teef.....zijn hier de noordelingen waar ik loop dan wel zo tolerant ? Ik liep daar met Ogin, voor het eerst loops, kwam een man aan  die zijn hond los had, ik riep...sorry mijn hond is loops, de hond werd netjes aangelijnd , de man vertelde me, tja die moet toch ook even de poten strekken, en mijn hond moet maar even luisteren, met elkaar rekening houden lost meer op dan dat geruzie van...het is hier een losloop gebied, ga maar ergens anders lopen.....en met een loopse teef blijf je maar thuis......ook in de bebouwde kom lopen honden los, en dan moeten de loopse teefjes maar thuis blijven ? Wat rekening houden met elkaar bereik je veel meer mee .......

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Een losloopgebied , daar mag je met je hond loslopen, maar het is een regel als men een hond daar aangelijnd ziet dat men de hond even bij zich roep en vasthoudt zodat de aangelijnde hond verder kan, is dat niet zo netjes ? Waar ik woon zijn geen bordjes , nergens....en wanneer de hond los mag lopen wil dat niet zeggen dat je geen rekening moet houden met aangelijnde honden, die eigenaars hebben ook rechten . "

 Je kan wel blijven roepen dat dat regel is. Maar waar staat die regel en welke kracht heeft die regel?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

10 tips                      We zijn er geen voorstander van om alles dicht te timmeren met regels. Toch denken we dat het beter en vooral leuker met elkaar kan. Daarom de volgende tips (klik op de tip voor een toelichting).                       Houd je hond zichtbaar onder controle bij het passeren van ruiters, fietsers, wandelaars en joggers Lijn je hond aan als je een andere aangelijnde hond passeert Lijn je hond aan als je ziet dat de ander zijn hond ook aanlijnt Laat je loslopende hond nooit naar een aangelijnde hond toelopen Laat aangelijnde honden geen contact met elkaar maken Grijp in als tijdens spel het er te ruw aan toe gaat Heb er begrip voor dat niet alle honden willen spelen met elkaar Laat werkende honden hun taak uitvoeren en laat hen met rust tijdens hun werk.                  Heb begrip voor niet-hondenmensen en hun ruimte Toon dankbaarheid als men rekening met jou en je hond houdt De Hondenetiquette: voor meer begrip en minder ergernissen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Je kan wel blijven roepen dat dat regel is. Maar waar staat die regel en welke kracht heeft die regel? "

 Heb je wel eens van tolerancie gehoord ? Hou rekening met anderen, is dat te veel gevraagd en is dat te veel moeite als men het aan je vraagd...of is het alleen recht voor loslopende honden, en niet voor anderen ? 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

"  Je kan wel blijven roepen dat dat regel is. Maar waar staat die regel en welke kracht heeft die regel? "

 Overal. 

Zoiezo bij ieder gebied waar je gaat wandelen. 

Je moet de borden wel willen zien. 

Verder geld voor iedere gemeente regels. 

Kijk maar eens bij je eigen gemeente. 

Mag ik vragen waar ongeveer je woont? 

voorbeeld borden

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

ik vind het jammer dat het op vele vele plaatsen zo moet gaan.

al die frustraties zijn toch helemaal niet nodig als je een beetje rekening houd met elkaar?

hier lopen bijna alle honden gewoon los , maar als ze je aan zien komen en ze zien dat je je hond aan de lijn hebt lijnen ze hun eigen hond ook aan.

er zijn hier nergens vuilbakken of wat dan ook maar hoeveel honden hier ook lopen je ziet niet een drolletje liggen iedereen ruimt het uit zichzelf op.

natuurlijk heb je hier ook uitzonderingen ( zoals bijvoorbeeld loslopende keffende en bijtende 'boerderijhondjes'.

Maar dat is meer uitzondering dan regel.  

 

Ik vind de vraag van ts helemaal niet zo vreemd.

veel mensen denken bij een losloopgebied dat alle remmen los mogen.

net als de speelweides. ... Dump je hond en ga lekker met je gsm of wat aan de gang.  

de mens is naar soortgenoten nog het meest intollerante ras op de aarde.

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

" 10 tips                      We zijn er geen voorstander van om alles dicht te timmeren met regels. Toch denken we dat het beter en vooral leuker met elkaar kan. Daarom de volgende tips (klik op de tip voor een toelichting).                       Houd je hond zichtbaar onder controle bij het passeren van ruiters, fietsers, wandelaars en joggers Lijn je hond aan als je een andere aangelijnde hond passeert Lijn je hond aan als je ziet dat de ander zijn hond ook aanlijnt Laat je loslopende hond nooit naar een aangelijnde hond toelopen Laat aangelijnde honden geen contact met elkaar maken Grijp in als tijdens spel het er te ruw aan toe gaat Heb er begrip voor dat niet alle honden willen spelen met elkaar Laat werkende honden hun taak uitvoeren en laat hen met rust tijdens hun werk.                  Heb begrip voor niet-hondenmensen en hun ruimte Toon dankbaarheid als men rekening met jou en je hond houdt De Hondenetiquette: voor meer begrip en minder ergernissen! "

Precies dit dus.

Ook al is het een losloopgebied, dat wil niet zeggen dat er geen omgangsvormen meer nodig zijn.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Heb je wel eens van tolerancie gehoord ? Hou rekening met anderen, is dat te veel gevraagd en is dat te veel moeite als men het aan je vraagd...of is het alleen recht voor loslopende honden, en niet voor anderen ?  "

 Dat is dus een verzinsel van iemand. Mooi maar heeft 0,0 kracht.

 

En ik ben zo tolerant als het maar kan. Ik houd met iedereen rekening. Ben van het type dat altijd bekijkt of tv/muziek niet wat zachter kan, vraagt aan de buren of ze last ervaren, geef anderen voorrang als ik zie dat ze anders lang moeten wachten, ik rits netjes volgens de regeltjes, betaal in het OV ook netjes voor de hond, ik let op of ik anderen niet in de weg sta als ik stop voor een praatje of in de winkel even mijn boodschappenlijstje doorneem, parkeer altijd netjes middenin een vak, stal mijn fiets in de berging en niet op de stoep, geef punten e.d. van de boodschappen door aan degene na mij als ik ze zelf niet spaar, maak ook de stoep van anderen sneeuwvrij als ik weet dat ze het lastig hebben door wat dan ook, doe weleens de boodschappen voor zieken waar ik verder niets mee heb, gooi geen afval in de natuur, sterker; raap afval van anderen regelmatig op om thuis in de vuilniszak te deponeren, ruim waar dat moet de poep van mijn hond netjes op enz enz enz.

 

Maar het komt grotendeels van één kant. Zoals ik wel vaker gezegd heb: Talloze wandelgebieden hier. De één nog mooier dan de andere. Parkeerplaatsen zat ook nog. Nog geen 2% daarvan is losloopgebied. Daar wil ik mijn hond dan ook los laten lopen. Net als vele anderen. Als jouw hond om welke reden dan ook niet met andere honden kan, je bang bent voor honden of andere activiteiten wilt ontwikkelen die niet samengaan met loslopende honden... dan staat je 98% van de natuur hier tot je beschikking. Ik moet al een mooi losloopgebied links laten liggen door dat gedoe. Mijn hond is sociaal, stormt nergens op af maar vind het wel leuk om te komen kijken, luistert hartstikke goed en blijft altijd binnen mijn blikveld. Ik roep haar bij me als er iets is maar ik ga haar niet in een losloopgebied aanlijnen omdat jouw hond niet tegen andere honden kan of whatever.

 

Tolerantie werkt twee kanten op, niet één kant. Geven en nemen. Ik geef al meer dan genoeg. Het is klaar.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

"  Dat is dus een verzinsel van iemand. Mooi maar heeft 0,0 kracht.
 
En ik ben zo tolerant als het maar kan. Ik houd met iedereen rekening. Ben van het type dat altijd bekijkt of tv/muziek niet wat zachter kan, vraagt aan de buren of ze last ervaren, geef anderen voorrang als ik zie dat ze anders lang moeten wachten, ik rits netjes volgens de regeltjes, betaal in het OV ook netjes voor de hond, ik let op of ik anderen niet in de weg sta als ik stop voor een praatje of in de winkel even mijn boodschappenlijstje doorneem, parkeer altijd netjes middenin een vak, stal mijn fiets in de berging en niet op de stoep, geef punten e.d. van de boodschappen door aan degene na mij als ik ze zelf niet spaar, maak ook de stoep van anderen sneeuwvrij als ik weet dat ze het lastig hebben door wat dan ook, doe weleens de boodschappen voor zieken waar ik verder niets mee heb, gooi geen afval in de natuur, sterker; raap afval van anderen regelmatig op om thuis in de vuilniszak te deponeren, ruim waar dat moet de poep van mijn hond netjes op enz enz enz.
 
Maar het komt grotendeels van één kant. Zoals ik wel vaker gezegd heb: Talloze wandelgebieden hier. De één nog mooier dan de andere. Parkeerplaatsen zat ook nog. Nog geen 2% daarvan is losloopgebied. Daar wil ik mijn hond dan ook los laten lopen. Net als vele anderen. Als jouw hond om welke reden dan ook niet met andere honden kan, je bang bent voor honden of andere activiteiten wilt ontwikkelen die niet samengaan met loslopende honden... dan staat je 98% van de natuur hier tot je beschikking. Ik moet al een mooi losloopgebied links laten liggen door dat gedoe. Mijn hond is sociaal, stormt nergens op af maar vind het wel leuk om te komen kijken, luistert hartstikke goed en blijft altijd binnen mijn blikveld. Ik roep haar bij me als er iets is maar ik ga haar niet in een losloopgebied aanlijnen omdat jouw hond niet tegen andere honden kan of whatever.
 
Tolerantie werkt twee kanten op, niet één kant. Geven en nemen. Ik geef al meer dan genoeg. Het is klaar. "

Even een vraagje, is het gebied waar jij loopt met hond speciaal en alleen voor honden? 

Hoe zit het dan met mountainbikers, hardlopers, picknickers paardrijders en andere recreanten in dat gebied?

 

 

Is het niet een kleine moeite om even je hond terug te roepen?

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

We hebben trouwens ook een prachtig bbq-veld hier in het bos. Nergens in de natuur hier mag je verder openvuur hebben; alleen daar.

 

Hoe zouden de bbq-ers reageren als ik daar ga zitten met astma? En dan ga vragen of iedereen hun bbq uit wil doen? Klein vraagje toch? En ik mag daar ook zitten. Best asociaal als ze geen rekening willen houden met mijn ziekte vind ik

honden page profiel anoniemanoniem

Liz leest toch alleen maar wat ze wil lezen, om dan er een verhaaltje van te maken.
Ze komt steeds met hetzelfde, dat ze niet haar hond vast gaat doen in een losloopgebied, ook niet als iemand dat vraagt.

Dat ik blijf herhalen dat het hier niet gaat in een losloopgebied wil ze niet lezen.

Oveigens vind ik het, als iemand die ook zijn honden los laat in een losloopgebied, volkomen normaal om mijn hond eventjes vast te doen als iemand daar om vraagt.
Je weet nooit waarom dat is. Stel je voor dat iemand gewoon lekker met zijn hond los liep, maar de hond werd onderweg niet goed. Hij doet de hond aan de riem en wil zsm weer naar huis, de maar moet daarvoor nog even door het losloopgebied. Als jouw hond losloopt en hij vraagt: wil je even je hond bij je houden?
En je doet dat niet, vindt zelfs dat je een middelvinger mag opsteken, dan ben je in mijn ogen heel erg asociaal.
Maar he, blijf maar roepen hoe vervelend weinig ruimte er al is, het je recht is, en reageer desnoods ook even anoniem om het eens te zijn met je eigen verhaal.

Ik vind het alleen maar triest als je niet rekening kan houden met een ander omdat je bang bent voor afpakkerij.

Maar, met de opmerking, dat mijn situatie niet eens een losloopgebied is. Geen losloopgebied dus. Gewoon niet. Je weet wel, waar ze aan de riem horen. Aanlijnplicht. De stoep. Woonomgeving. Normaal gedrag. Enzovoorts.


honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" We hebben trouwens ook een prachtig bbq-veld hier in het bos. Nergens in de natuur hier mag je verder openvuur hebben; alleen daar.
 
Hoe zouden de bbq-ers reageren als ik daar ga zitten met astma? En dan ga vragen of iedereen hun bbq uit wil doen? Klein vraagje toch? En ik mag daar ook zitten. Best asociaal als ze geen rekening willen houden met mijn ziekte vind ik "

 Is dat in het losloopgebied? 

Mag jou hond dan zomaar al het vlees pakken daar? 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hier ook zo'n pad en situatie en begrijp je ergernis helemaal.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Volwassen hond poept binnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^