HELP!! Help!! Mijn hond plast weer binnen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Hallo lieve leden, 

 

Ik heb een hele lieve Akita van 11 maanden. Ze is erg ondeugend, eigenwijs en houd ontzettend van spelen. Ik heb een aantal weken geleden een angst fase bij haar meegemaakt waar ik totaal niet wist hoe ik ermee om moest gaan. Hier is ze (nog) niet overheen maar ik neem een ander wandelroute en alles gaat weer prima.

Nu is het zo dat ze vorige week Maandag mijn kussen van de bank heeft kapot gebeten. Ik ben erg kwaad geworden want de kussenhoes die eromheen zat heb ik vanuit China meegebracht en ik was er echt blij mee. Ik heb haar de gang op gestuurd (Want ik wil niet dat ze denkt dat haar mand haar strafplek is) en heb een flinke toon op gezet (Zoals je dat ook tegen je eigen kind zou doen) Madame was erg geschrokken want zo ben ik dus totaal niet en ze liet haar plasje gaan. Oké, dat heb ik toen genegeerd. De volgende ochtend was het alweer raak en had ze geknaagd aan de krabpaal, alweer hetzelfde gedaan en alweer liet ze alles gaan. Vanaf vorige week maandag is het dus nu iedere dag raak. Zodra ik beneden kom 's ochtends dan begint ze meteen te plassen. Ze begint pas te plassen zodra ze mij ziet .. 

 

Nee, ze hoeft niet eerder eruit want ze heeft voorheen al die tijd gewoon netjes tot 9 uur 's ochtends gewacht voordat ik met haar ging wandelen. Ik ben een paar dagen ook flink eerder opgestaan omdat ik dacht dat het misschien toch de lang was, maar zodra ze me ziet begint ze dus te plassen. En het rare is: DIT IS ALLEEN 'S OCHTENDS!

Als ik terug kom van het werken, dan begroet ik haar en dan is er niks aan de hand!!!! Ik snap het helemaal niet meer. Is ze nu zo bang voor me geworden? Maar als dat zo is dan hoort het toch ook te zijn zodra ik van het werken thuis kom? Of als ik überhaupt even weg ben geweest? Ik heb alleen een hogere toon opgezet en haar het kussentje laten zien. Heeft iemand misschien tips voor mij? Ik word er een beetje kriebelig van, iedere ochtend een plasje schoonmaken. En het stinkt. Ik wil niet dat ze denkt dat het zometeen normaal is. Ik kan haar ook niet meer optillen dus als ze het doet kan ik haar niet meer meteen buiten zetten ... O ja, kussens kapot bijten en aan dingen knagen heeft ze voorheen ook nooit gedaan!

 

Help help help! Ik kan ook mijn partner helaas niet iedere ochtend naar beneden sturen want hij is iedere week van huis weg dus ben ik alleen thuis ... 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Waarschijnlijk was je er niet bij toen ze kussen en krabpaal kapot beet ,

Je straf kwam dus te laat ,geen heterdaadje ,Je komt beneden en gaat te keer tegen haar ,Voor jou begrijpelijk want je spullen zijn kapot ,Voor haar onbegrijpelijk ,ze snapt jou boosheid niet ,vindt dat eng en laat haar plas lopen ,

Nu legt ze de link ,jij komt beneden ,dat is eng  en piest van deemoed of angst .

Dat ze het de rest van de dag niet doet is begrijpelijk ,je toon is in de ochtend gezet ,

Het beste kan je haar negeren smorgens niet aankijken  gewoon gelijk naar buiten met haar ,het zal even duren want ze vindt je doodeng in de ochtend en honden met een zacht karakter moeten daar even over heen komen .

Straf niet als het euvel al geschied is ,ook al laat je haar het kussen zien ,ze piest dan door jou houding ,boze stem  je hele uitstraling .

Succes .

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Je hond is behoorlijk geschrokken, ze liet haar plas lopen van angst. Nu plast ze elke keer ze jou 's ochtends ziet.

 

Waar slaapt ze? In de gang? In de woonkamer?

Je zou haar 's ochtends eerst op een vriendelijke en rustige manier kunnen toespreken vòòr je haar daadwerkelijk gaat begroeten (dus voor ze je ziet). Zodat de confrontatie 's ochtends in stapjes gaat en verzacht wordt.

 

Je schrijft dat je hond al sinds een paar weken in een angstfase zit en die nog niet helemaal voorbij is. Eveneens is ze beginnen knagen aan spullen. Misschien is er wat anders aan de hand? Voelt ze zich niet goed in haar vel? Moet ze loops worden, of hikt ze tegen een schijnzwangerschap aan? Zijn er nog andere dingen die je opvallen de laatste weken?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Het heeft geen enkele zin om je hond te straffen achterna.

Ze snapt totaal niet waarom je zo doet, vandaar dat angstplasje.

Blijkbaar heeft ze moeite om alleen te zijn s'nachts.

Kan je ze niet gewoon mee naar boven nemen?

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

@Heleen Kijk, en nu je me het verteld klinkt het allemaal heel logisch. Had haar niet moeten straffen... Ik had me echt in moeten houden want ik was echt kwaad dus erg fel was ik niet tegen haar, maar schijnbaar toch wel fel genoeg. 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

@luz, haar meenemen naar boven gaat niet echt. Dan moet ze dagelijks de trap op en af en heb ooit begrepen dat dat niet goed is voor de gewrichten van de hond. (Onze Akita is 26kg) Haar optillen is voor mij ook geen optie, ze is me te zwaar. Voorheen de afgelopen 6 maanden heeft ze hier totaal geen last van gehad en kon ze 's nachts gemakkelijk de hele nacht alleen. Alleen door net dat ene incidentje is ze nu in de ochtend bang .. Helaas

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

@Alaska's finest,

 

Nee, loops is ze al geweest dus daar ligt het niet aan. Onze Akita werd een keer door mijn moeder uitgelaten want ik moest langer op mijn werk blijven... schijnbaar was er toen iets fouts gegaan en sindsdien durft ze niet de normale route te lopen. Toen heb ik besloten om over te steken en dat gaat prima. Ik ga het eens proberen om haar een paar dagen gewoon heel vrolijk te begroeten als ik op de trap sta, normaal dan anders .. kijken hoe ze daar op reageert .. Bedankt! 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Is het dan verstandig om haar voorlopig op de gang te laten slapen? Of kan ik haar toch gewoon het beste in de woonkamer laten?? 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" @luz, haar meenemen naar boven gaat niet echt. Dan moet ze dagelijks de trap op en af en heb ooit begrepen dat dat niet goed is voor de gewrichten van de hond. (Onze Akita is 26kg) Haar optillen is voor mij ook geen optie, ze is me te zwaar. Voorheen de afgelopen 6 maanden heeft ze hier totaal geen last van gehad en kon ze 's nachts gemakkelijk de hele nacht alleen. Alleen door net dat ene incidentje is ze nu in de ochtend bang .. Helaas "

 S'avonds en s'morgens een keertje trappen doen kan echt geen kwaad hoor.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Is het dan verstandig om haar voorlopig op de gang te laten slapen? Of kan ik haar toch gewoon het beste in de woonkamer laten??  "

 Ik zou haar laten slapen waar ze zelf wil. Je hond is blijkbaar erg gevoelig, ze zal uit zichzelf een plekje kiezen dat haar het meest geborgenheid geeft. 

 

Neem alles eens een keertje onder de loupe. Wat jullie samen doen, welke uitdagingen ze krijgt, hoe jullie verhoudingen zijn, hoe ze reageert op omgeving/mensen/prikkels, welke initiatieven ze neemt of niet neemt, hoe vaak jullie samen zijn, enz.

Het zou best kunnen dat haar knaaggedrag te maken heeft met haar gevoeligheid. Als je meer kan inzetten op zelfzekerheid en zelfvertrouwen bij de hond, dat haar innerlijke onrust verdwijnt en ze die niet meer hoeft te uiten (door bv. knagen op spullen)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een hond heeft geen idee of hij iets fouts doet.

Honden zijn echt heel erg slim, maar fout of verboden, dan komt in hun woorden boek niet voor

Iets heeft nut voor een hond, of niet.

Heeft het nut, zal gedrag zich herhalen, heeft iets geen nut, dan stopt het.

 

Allereerst de vraag, waarom je hond het kussen en de paal heeft stuk gebeten.

Wat ze alleen?

Dit kan komen, door spanning, stres van niet alleen kunnen zijn. Verveling kan ook.

Kauwen werkt kalmerend.

 

Maar kan je je voorstellen, dat je hond helemaal niets van jou gedrag begreep?

Je komt beneden en geeft haar straf. 

Ze doet het alleen in de ochtend, omdat je dan straf gaf en niet als je thuis komt.

 

Omdat stuk kauwen, voor haar een uiting was, en ze al helemaal geen idee heeft, dat het kussen zo bijzonder was of dat het niet mag, negrijpt ze jou straf jiet.

Bovendien, zal ze nooit jou straf aan het stuk kauwen gaan koppelen.

Ze heeft werkelijk geen idee.

 

En dus, ben jij als baas, gewoon soms eng. 

Dan laat ze door de spanning, haar plas lopen.

 

Jij zal dus moeten laten zien, dat je wel een aardige en voorspelbare baas bent.

Als je naar beneden komt, geef haar iets super lekkers. 

Laat haar merken, dat je geen straf geeft. Dat zal helaas nog wel even duren, eer ze dat vertrouwen weer krijgt.

 

Ook de vraag, waarom ze gaat kauwen. Je zou haar kunnen filmen, ik denk, dat ze gewoon niet alleen kan zijn 's nachts.

Ik zou haar sowieso filmen als je weg bent. Wie weet, zit ze trillend in een hoekje als je weg bent.

 

Straffen, heeft vrijwel nooit zin, zeker niet achteraf! Fysiek straffen is helemaal not done.

Het enige wat er gebeurd is dat je hond een deuk in zijn vertrouwen krijgt. Als baas, ben je nl soms niet leuk.

Beter is, kijken waar gedrag vandaan komt en het voorkomen, of laten zien wat je wel wilt.

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ze plast idd van angst.

 

Jij bent boos geworden terwijl je hond eigenlijk niets verkeerd deed op dat moment. Ze stond je vrolijk op te wachten waarschijnlijk. Jij ziet een kapot kussen, maar dat je daarom boos wordt begrijpt je hond echt niet. 

Dit is nu twee keer gebeurd en blijkbaar was je hond hier zo van geschrokken en hij heeft de link gelegd, baasje komt naar beneden en die kan wel eens heel boos worden dus spanning en angst en laat daarom urine lopen. 

Het plassen moet je sowieso negeren en ook te veel opwinding proberen te voorkomen. Misschien werkt het om bij het naar beneden komen van jou en hand brokjes te gooien over de vloer. Je hond is dan druk met brokjes zoeken en jij kan gewoon naar beneden komen. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" @luz, haar meenemen naar boven gaat niet echt. Dan moet ze dagelijks de trap op en af en heb ooit begrepen dat dat niet goed is voor de gewrichten van de hond. (Onze Akita is 26kg) Haar optillen is voor mij ook geen optie, ze is me te zwaar. Voorheen de afgelopen 6 maanden heeft ze hier totaal geen last van gehad en kon ze 's nachts gemakkelijk de hele nacht alleen. Alleen door net dat ene incidentje is ze nu in de ochtend bang .. Helaas "

 https://hondenschoolutrecht.dierenbescherming.nl/download.php?id=42388

Traplopen, hoort bij de normale beweging van honden.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Heeft je hond voor je haar/hem alleen last voldoende beweging gehad. Lekker moe.

 

Of juist veel te veel prikkels gehad?

 

Dergelijke verniel acties kunnen voortkomen uit verveling, verlatings angst, maar ook overprikkeling. En dan de pubertijd niet uit te sluiten.

 

Zorg voor voldoende kouwmateriaal. Enerzijds kunnen ze daar ook wat energie op kwijt, maar ook werkt dat ontspannend.

 

En voor je weg gaat of voor je gaat slapen. In plaats van hele lange rondes. Snuffel rondes inlassen. Snuffelen kost energie en werkt ontspannend.

 

Betreft straffen, boos worden. Daar reageer ik verder niet op. Daar is al voldoende op gereageerd.

 

Kom je beneden en er is niet geplast. Beloon dat. Is er niks stuk gemaakt beloon dat. Dus eigenlijk de boel omdraaien. Beloon gedrag dat je graag ziet. 

 

En verder door het vertrouwens breukje even. Richt je op leuke dingen samen doen. Hersenspelletje. Snuffeldoos.

 

Ofwel de aandacht proberen te leggen bij leuke dingetjes. Het moet weer leuk worden 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" @Heleen Kijk, en nu je me het verteld klinkt het allemaal heel logisch. Had haar niet moeten straffen... Ik had me echt in moeten houden want ik was echt kwaad dus erg fel was ik niet tegen haar, maar schijnbaar toch wel fel genoeg.  "

 Ja ze voelt je uitstraling ook aan ,ook al hou je je in .

En ze zal een vrij zacht karakter hebben ,

Overdreven vrolijk doen als je beneden komt smorgens kan ook op haar blaas spier werken ,Gewoon normaal doen  desnoods wat brokjes strooien maar verders alles normaal doen ,dat werkt bij haar het beste denk ik .

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik denk dat als ik zo de reacties lees dat het knagen mijn fout is geweest. Ik ben namelijk vorige week erg ziek geweest waardoor ik haar minder aandacht heb kunnen geven dan normaal. (Klein rondje in het park ipv bos) Ik probeer onze hond zo vaak mogelijk naar het bos mee te nemen zodat ze haar energie goed kwijt kan en anders een flinke stuk in het park. Ik ben eens heel erg benieuwd hoe ze morgen reageert. Ik laat het jullie weten! Bedankt voor de reacties. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik denk dat als ik zo de reacties lees dat het knagen mijn fout is geweest. Ik ben namelijk vorige week erg ziek geweest waardoor ik haar minder aandacht heb kunnen geven dan normaal. 

 Ja, kan zeker een reden zijn. Onzekerheid omdat jij ziek bent en er weinig aandacht is voor haar, verveling ook omdat ze niet genoeg voldoening krijgt… speelt allemaal mee.

Wat een prachtige hond trouwens! Mooie meid!

 

Komt vast snel weer goed! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik denk dat als ik zo de reacties lees dat het knagen mijn fout is geweest. Ik ben namelijk vorige week erg ziek geweest waardoor ik haar minder aandacht heb kunnen geven dan normaal. (Klein rondje in het park ipv bos) Ik probeer onze hond zo vaak mogelijk naar het bos mee te nemen zodat ze haar energie goed kwijt kan en anders een flinke stuk in het park. Ik ben eens heel erg benieuwd hoe ze morgen reageert. Ik laat het jullie weten! Bedankt voor de reacties.  "

 Als je ziek bent, ben je anders, daar kan je niets aan doen.  Dan kan een hond ook onzeker maken,  samen met minder uitdaging, kan zeker voor knagen zorgen.

 

Je zou ook hersenwerkjes kunnen doen. Dat kan je thuis doen.

Dan geeft je ze toch een uitdaging, als je zelf even niet kan en het kost je niet veel tijd of energie.

 

Hersenwerkjes, vinden ze eigenlijk altijd wel leuk om te doen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mooie hond heb je trouwens!

Bij ons zit een donker gekleurde op les, ze hebben zo een mooie kop en een bijzondere uitstraling.

 

Het gaat zeker weten helemaal goed komen.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

" Mooie hond heb je trouwens!
Bij ons zit een donker gekleurde op les, ze hebben zo een mooie kop en een bijzondere uitstraling.
 
Het gaat zeker weten helemaal goed komen. "

 Bedankt! Leuk hoor, hoe heet het speeltje wat uw hond daar heeft? Wat is de bedoeling ervan? Heb het nog nooit eerder gezien! 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ik zal even voor Suzanne antwoorden .

Dat heet een snuffelmat ,daarin wordt lekkers verstopt wat de hond dan opzoekt en gelijk beloond wordt voor het gesnuffel .

Wij gebruiken het bij de pups om te leren zoeken en een van onze demente jacks die vroeger een kei in het speuren was doet dit ook graag ,

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik zal even voor Suzanne antwoorden .
Dat heet een snuffelmat ,daarin wordt lekkers verstopt wat de hond dan opzoekt en gelijk beloond wordt voor het gesnuffel .
Wij gebruiken het bij de pups om te leren zoeken en een van onze demente jacks die vroeger een kei in het speuren was doet dit ook graag , "

 Goed uitgelegd! 

 

Honden vinden het geweldig om hun neus te gebruiken. Je kan via allerlei puzzels, voertjes verstoppen en je hond deze laten zoeken.

Zo zet je ze mentaal aan het werk. Dit is vermoeiend voor ze.

 

Behalve lichamelijk bezig zijn, vinden honden het ook erg leuk om te puzzelen en hun neus te gebruiken.

 

Als je zelf even minder tijd hebt, zet je ze aan het puzzelen, zo zorg je dat ze op een andere manier aan het werk gezet worden.

Sowieso is het leuk om te doen.

 

Je kan ook vb buiten in het gras, brokjes verstoppen, of een doos met 

Wc roolen er in en daar voertjes in verstoppen.

We hebben zelf een topic erover, zal hem even opzoeken.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Oké ik zou jullie op de hoogte houden. Ik ben de eerstvolgende ochtend toen ik dit bericht geplaatst had zingend naar beneden toe gelopen zodat het niet overkwam alsof ik kwaad was. Onze hond heeft toen helemaal niks gedaan en het leek wel alsof ze weer de oude was. De dag erna (gisteren) deed ze precies hetzelfde zoals altijd, Totaal geen problemen met haar gehad. Ik was opgelucht. Toen ik vanochtend naar beneden toeliep was ze nergens te bekennen (Ze staat normaal altijd bij het traphekje op me te wachten) Zodra ik de woonkamer inliep trof ik me een enorme bende aan. Madame had de katten gras gevonden en had zich schijnbaar flink uitgeleefd. Onze hond zat onder de eettafel toen ik de woonkamer inliep. Schuilend en liet na enkele seconden haar plasje weer volledig lopen. (Het kwam voor mij op dat moment echt over alsof ze PRECIES wist wat ze gedaan had, want waarom zou ze anders gaan schuilen?) Ik ben er niet op ingegaan en heb rustig alles gepoetst. Ik denk echt zelf dat dit de puberteit is. 

Ik ben dus van plan om haar vanavond toch gewoon met haar mand en speeltjes de gang op te zetten. Ze kan de woonkamer niet in want het traphekje zit ertussen. Ik heb mijn partner al voorgesteld om haar bij ons in de kamer te laten slapen maar dat wilt hij absoluut niet. Een bench was bij ons absoluut geen succes. Als pup zijnde er altijd alles aan gedaan om haar te laten wennen aan de bench maar het verliep gewoon niet zo soepel als ik had verwacht en gehoopt. Zodra ik thuis kwam van het werken had ze zichzelf helemaal onder gekwijld en was ze helemaal uitgeput. Dit had ik toen een keer opgenomen en toen bleek dat ze zich er echt uit probeerde te worstelen. Samen met de begeleider van de honden cursus besproken wat te doen en uiteindelijk besloten om de bench weg te doen en haar gewoon los te laten. Dus de bench weggedaan en alles ging perfect. Ik heb haar sindsdien dus ook nooit meer horen piepen. (De buren klaagden gelukkig ook niet meer) 

 

Als ik zelf boven aan het poetsen ben dan ligt mevrouw automatisch al op de gang dus het is ook weer niet zo dat ze er nooit ligt ... Ik ben benieuwd .. wat raden jullie mij aan? Normaal als ik ga werken stop ik haar in de bijkeuken want dan weet ik ook echt zeker dat er niks gebeurd en daar kan ze gerust een hele werkdag (Max 5 uur voor mij) alleen zitten. Nu wil ik haar niet zowel 's nachts als overdag in de bijkeuken stoppen want het is maar een klein hokkie wat afgelosten is. (Iets groter dan de bench dat we hadden) What to do?! 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben dus van plan om haar vanavond toch gewoon met haar mand en speeltjes de gang op te zetten. 
Als ik zelf boven aan het poetsen ben dan ligt mevrouw automatisch al op de gang dus het is ook weer niet zo dat ze er nooit ligt ... Ik ben benieuwd .. wat raden jullie mij aan? 

 Natuurlijk kan je dat eens proberen, waarom niet?

Je weet pas wat werkt of niet werkt, als je het uitprobeert! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^