stem kwijt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Doris, mijn havanezer van 2 jaar oud is al sinds 5 dagen haar stem kwijt. En gisteren merkte ik, dat ze haar bek niet ver genoeg kon of wilde openen om een wortel aan te pakken. 

Vanochtend naar de dierenarts geweest en die kreeg met moeite de bek een klein stukje open. Net ver genoeg om te zien dat het gebit en de tong oké zijn, maar niet om verder te kijken. Heb nu voor een paar dagen ontstekingsremmers mee gekregen en als dat niet helpt moet ze volgende week terugkomen en dan gaan ze haar onder narcose brengen om goed in haar bek/keel te kunnen kijken. 

Ze maakt verder niet echt een zieke indruk, al is ze wat aanhankelijker dan normaal. Maar ze eet en drinkt goed. (moet haar van de dierenarts wel even zacht voedsel gaan geven) Rent ook samen met de andere honden door de tuin. Speeltjes pakt ze dan weer niet, nu. 

Beetje vreemde combinatie van symptomen dus, die nu al 5 dagen duren en waarin ook nog geen enkele vooruitgang te bespeuren is. Misschien iemand hier een idee, wat het kan zijn?

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Misschien zit er iets in haar keel!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Misschien zit er iets in haar keel! "

 Dat was ook mijn gedachte.... en aangezien het dan kennelijk op de stembanden drukt, is er reëel gevaar dat het in de longen schiet. Ik denk dat een röntgenfoto geen overbodige luxe is...

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Maar zou ze dan niet juist gaan hoesten? Of moeite hebben met eten? Maar ze hoest niet en ze eet wel gewoon.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Maar zou ze dan niet juist gaan hoesten? Of moeite hebben met eten? Maar ze hoest niet en ze eet wel gewoon. "

 Ik heb net even in het Engels zitten zoeken of ik nog iets anders kan vinden. De meest voorkomende reden is kennelhoest, maar dat kun je denk ik wel wegstrepen. Een tweede reden is strottenhoofdverlamming, maar omdat ze wel kan eten is dat ook niet heel waarschijnlijk. Omdat ze haar bek ook niet goed kan openen, lijkt het dus de derde reden te zijn: er drukt iets tegen de stembanden aan, iets dat in de keel is blijven hangen, een abces of er zit een gezwel. Daarom is het eigenlijk wel belangrijk zo snel mogelijk een foto te laten maken. Abcessen kunnen kapot gaan en bloedvergiftiging veroorzaken, of groeien en de luchtpijp dicht drukken... en dat kan snel gaan.

 

Wel is het erg belangrijk zacht voedsel te geven omdat de kans groot is dat de stembanden de luchtpijp nu niet goed afsluiten. Wat je ook moet doen om eventuele druk op het strottenhoofd te verminderen, is geen halsband gebruiken maar een tuigje.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

De jack russel van een familielid had een stok overdwars in zijn keel.

Hij kon gewoon eten en drinken, maar zijn bek ging ook maar een stukje open.

Bij de da is de stok vetwijderd!

Volgende forumvraag: Cherry eye operatie ervaringen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^