Binnenplasser

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Merle van ravestein (Gast)

Dag allemaal,  wij hebben een hond pepper, een grote labradoodle van 5 jaar oud. Deze hond is ontzettend makkelijk en erg fijn. Sinds kort hebben we er een kleine puppy bij van inmiddels 15 weken (Yorkische terriër x Maltezer x shih tzu) nu had ik een vraag of jullie een aantal tips hebben voor mij, de puppy is inmiddels 7 weken bij ons en houd zijn plas snachts netjes op, alleen zodra hij de kans krijgt om binnen een plasje te doen neemt hij die graag, wij dachten misschien aan een blaasprobleem maar snachts houd hij het netjes op dus dat zou het niet kunnen zijn. toen iemand thuis onder de douche stond begon hij enorm te piepen alsof hij er graag bij wilde, toen heeft hij recht voor de douche op de handdoek geplast. Misschien heeft hij aandacht te kort, maar aandacht krijgt hij ontzettend veel van iedereen hier in huis. we weten niet meer wat we moeten doen.. heeft iemand tips???

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Hoe vaak gaan jullie naar buiten voor een plas.

Een pup heeft een zeer zwakker blaas en bij de een duurt het aansterken van de blaas langer als bij de ander.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Dag allemaal, 
wij hebben een hond pepper, een grote labradoodle van 5 jaar oud. Deze hond is ontzettend makkelijk en erg fijn. Sinds kort hebben we er een kleine puppy bij van inmiddels 15 weken (Yorkische terriër x Maltezer x shih tzu)
nu had ik een vraag of jullie een aantal tips hebben voor mij, de puppy is inmiddels 7 weken bij ons en houd zijn plas snachts netjes op, alleen zodra hij de kans krijgt om binnen een plasje te doen neemt hij die graag, wij dachten misschien aan een blaasprobleem maar snachts houd hij het netjes op dus dat zou het niet kunnen zijn. toen iemand thuis onder de douche stond begon hij enorm te piepen alsof hij er graag bij wilde, toen heeft hij recht voor de douche op de handdoek geplast. Misschien heeft hij aandacht te kort, maar aandacht krijgt hij ontzettend veel van iedereen hier in huis.
we weten niet meer wat we moeten doen.. heeft iemand tips??? "

 Ga je vaak genoeg met haar naar buiten?  Onze puppy probeer ik voor te zijn, ik weet dat ze ongeveer om het half uur moet plassen, ze geeft het vaak aan maar tijdens het spelen vergeet ze het en dan plast ze wel eens binnen. Ik hou de tijd in de gaten en neem haar mee naar buiten eer het te laat is (wat niet altijd lukt ) en flink belonen als ze het buiten doet,veel plezier met je puppy! 

Anoniem (Gast)

Ja we gaan erg vaak met hem naar buiten, de eerste 4 dagen dat we hem hadden deed hij alles buiten, na die 4 dagen begon het, nu proberen we hem vaak voor te zijn zodat hij het toch buiten doet maar als we hem hebben uitgelaten doet hij soms 10 minuten daarna een plasje, en we hebben ookal geprobeerd een grotere ronde te lopen zodat hij misschien meer tijd heeft. Maar dat helpt ook niet, ook als hij bij ons op het kleed zich klaar maakt om te gaan poepen of plassen en we roepen foei, dan rent hij ook gauw naar de bench en weet hij dat hij fout zit, in de bench houd hij het overigens wel gewoon op..

Anoniem (Gast)

Overigens zijn het beide mannetjes, we kennen zelf iemand die altijd puppy's heeft getraind en die zei dat het kon liggen aan dat de honden geen goed contact hebben met elkaar, nu ben ik een week naar mijn vader toe geweest en heb ik de grote hond meegenomen, hij is daar namelijk al vaker geweest. Om te kijken of het aan hun contact lag, maar hij bleef binnen plassen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je beschrijft in de bench is de pup droog, klopt, snachts als ze slapen maakt de hond weinig urine aan, zodra die wakker is en gaat lopen komt het weer goed op gang....                 .meer uitlaten, al is het om het uur, maak de wandelingentjes tien minuten langer niet en wat saai, laat lekker snuffelen, thuis gekomen, na tien minuutjes even buiten een plas laten doen,           blijf binnen alert , je kan gauw zien of je hond een behoefte moet doen, de ruimte in huis beperkt houden daar wil ik mee zeggen, niet uit het oog laten gaan, maar in je nabijheid...             zodra die buiten wat gedaan heeft, beloon je de hond, en heus het kwartje gaat vallen hoor, de een is eerder zinderlijk dan de ander, maar ze worden het allemaal.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

die van ons plaste ook zo vaak,om de 5 minuten zodat ik dacht heeft ze soms blaasontsteking ofzo maar ze kon het gewoon niet ophouden en telkens kleine plasjes. Nu gaat het al veel beter,regelmatig eruit en goed leeg laten plassen,ik denk dat je je pup nog vaker naar buiten moet laten,komt heus wel goed.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wanneer plast bij binnen? Als hij alleen is?

Plassen kan ook komen door spanning vb als hij het een beetje spannend vind als er niemand in de buurt is.

Misschien iets vaker buiten laten plassen. Als een pup moet, dan moeten ze.

's Nachts plas in houden, komt door een stofje waardoor ze het kunnen ophouden en volgens mij is de urine wat geconcentreerder. Net als bij kinderen.

 

Hoe gaat het tussen je oude hond en de pup? 

 

Aandacht vragen is voor honden geen rede om te gaan plassen.

Anoniem (Gast)

Hij word echt genoeg uitgelaten soms wel om het half uur om plasjes binnen te voorkomen, hij doet het gewoon voor onze neus als we in de bank zitten dus angst zou het ook niet zijn denk ik..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hij word echt genoeg uitgelaten soms wel om het half uur om plasjes binnen te voorkomen, hij doet het gewoon voor onze neus als we in de bank zitten dus angst zou het ook niet zijn denk ik.. "

 Dan zal het een kwestie zijn van blijven oefenen. 

Ik denk dat hij de link met buiten plassen nog niet heeft gemaakt.

Als hij binnen plast, mee naar buiten nemen. Niets zeggen, maar door het naar buiten nemen en belonen als hij daar plast, zal hij het gaan begrijpen.

Bij sommige honden, duurt dat wat langer.

 

Weet niet of hij het op een krant heeft geleerd, of puppypad?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hij word echt genoeg uitgelaten soms wel om het half uur om plasjes binnen te voorkomen, hij doet het gewoon voor onze neus als we in de bank zitten dus angst zou het ook niet zijn denk ik.. "

Misschien toch meer plasmomenten pakken? Na het eten is er uit, na slapen is er uit, na spelen is er uit. Dat kan best een tijdje duren voordat er een ritme in komt.

Bianca (Gast)

Hi, 

Wij hebben een pup van 16 weken en het is fantastisch:)

 

Gelukkig ook snel zinnelijk gekregen. We hebben haar op comando leren plassen, dit konden we uitbreiden en ze gaf het op een geven moment zelf aan door aan de deur te krabben. 

 

We lieten haar in het begin om het uur uit.  En tussendoor in de tuin. 

 

Nu kan ze het ophouden tot het uitlaat moment. Comando gebruik niet meer met uitlaten. Gr

Bianca (Gast)

En bij ons moest meteen naar buiten na het eten, spelen (soms tussendoor) en na het slapen.

Succes!

honden page profiel sjouksjouk

honden foto van sjouk

zou het gewoon even de tijd geven.. de een is nu eenmaal sneller zindelijk als de ander!

mijn eigen hond (teef) bleek als pup een blaasontsteking te hebben, tja domme pech en rot ook, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen

ze vond het zelf nog het ergste, het binnen plassen, zo schuldig als ze me dan aankeek.. en ik heb er toch nooit een punt van gemaakt..!

 

Vertrouwen hebben, alles komt goed

 

succes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Idd even plasje laten controleren

Anoniem (Gast)

We dachten eerst dat er wat mis was met zijn blaas dus hebben we degene gebeld die de pup heeft verkocht aan ons, zij zei dat hij allang zinderlijk had moeten zijn Zoniet dat er een probleem is, maar wat is dan het probleem vraag ik me zo af. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" We dachten eerst dat er wat mis was met zijn blaas dus hebben we degene gebeld die de pup heeft verkocht aan ons, zij zei dat hij allang zinderlijk had moeten zijn Zoniet dat er een probleem is, maar wat is dan het probleem vraag ik me zo af.  "

Als jij de TS bent.....laat gewoon de urine controleren. Nuchtere urine inleveren en dat laten onderzoeken. Zo'n uitslag kan je veel vertellen, ook of je aan moet passen op voeding bijvoorbeeld.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" We dachten eerst dat er wat mis was met zijn blaas dus hebben we degene gebeld die de pup heeft verkocht aan ons, zij zei dat hij allang zinderlijk had moeten zijn Zoniet dat er een probleem is, maar wat is dan het probleem vraag ik me zo af.  "

 Nee joh, het is geen probleem. Tenzij een blaasontsteking, of iets medisch.

Het ene kind is ook veel eerder zindelijk dan het ander. Je kan het niet afdwingen.

 

Piet Miske (Gast)

Onze pup( Zwitserse herder) plast ook v.n.l binnen en in het zicht.

Ik ken de regels van de training maar het is gebeurd voor ik kan reageren door hem in de tuin te zetten. Buiten in de tuin doet ook onverwachts de plas en voor poepen geldt hetzelfde maar minder freq dus beter te regelen

Het lukt zo moeilijk om de beloning te koppelen aan de "daad" in de tuin.

Wandelen is leuk maar poepen of plassen gedurende..nee dus. Direkt bij thuiskomst in tuin of woonkamer.

Het aantal onfelukjes zijn te tellen a.d.v de witte plekken op de parketvloer.

Iemand nog een suggestie?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Onze pup( Zwitserse herder) plast ook v.n.l binnen en in het zicht.
Ik ken de regels van de training maar het is gebeurd voor ik kan reageren door hem in de tuin te zetten. Buiten in de tuin doet ook onverwachts de plas en voor poepen geldt hetzelfde maar minder freq dus beter te regelen
Het lukt zo moeilijk om de beloning te koppelen aan de "daad" in de tuin.
Wandelen is leuk maar poepen of plassen gedurende..nee dus. Direkt bij thuiskomst in tuin of woonkamer.
Het aantal onfelukjes zijn te tellen a.d.v de witte plekken op de parketvloer.
Iemand nog een suggestie? "

 

Als je gaat wandelen.

Ga pas wandelen als hij wat gedaan heeft.

Blijf dus op 1 plekje staan, dan is je pup ook niet zo afgeleid van allerlei indrukken dat ie vergeet te plassen.

Als ie wat gedaan heeft, ga je pas een stukje wandelen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^