rijgedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hey ik ben een,lange tijd niet op dit forum geweest. Maar nu zijn we terug. Wij hebben sinds vrijdag een tweede hondje bij. Een kruising ruwharige teckel met ? wij denken yorkshire. Schat van een beestje. Moet nog een jaartje worden. Is al zindelijk bijt niets kapot. Gaat drie keer per dag een,drie kwartier wandelen. Moeten het nog rustig aan doen want hij is nog mager en herstellende van een huidinfectie. Maar zijn hormonen gieren door zijn lijf. Rijd constant op onze andere teckel. Zaterdag is hij chemisch gecastreerd en de castratie staat gepland begin december. Hoe kan ik hem het beste corrigeren als hij op de andere hond rijd? En bij het spelen,met de kids wil hij wel eens speelender wijs zijn tandjes gebruiken. Bijt niet door. Maar zou dit gedrag liever afleren. Hoe pak ik dit het beste aan. Alvast bedankt

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Ik zie net dat ik het topic anoniem had aangemaakt. Mijn excuses hiervoor.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik weet niet of het hormonen zijn.
Je hebt je hondje pas een paar dagen.

Wat ik zou doen....

Als hij rijd hem een time out geven.
Bij je andere hondje vandaan even in een andere kamer ofzo.

Ik weet niet hoe oud ie kinderen zijn.
Maar als ze heel jong zijn vind ik persoonlijk niet dat ze met een hond moeten 'spelen'.
Mijn zoontje is 10 maanden en die mag af en toe aaien.
Maar er word niet met dieren gespeeld hier.

Met het bijten zou ik je hondje weghalen en iets anders aanbieden waarin hij wel mag bijten.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Ik zie net dat ik het topic anoniem had aangemaakt. Mijn excuses hiervoor. "

 


Maakt niet uit.
Een vraag van een anoniem is net zo belangrijk als dat van een lid naar mijn mening.

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Mijn kinderen zijn zeven en negen jaar. Met spelen bedoel ik dat ze een balletje weggooien ofzo wat hij terug brengt. S nachts gaat hij in een,puppyren. Dit Kent hij van bij de da waar hij verwaarloosd was binnengebracht. Daar ging hij ook in de puppyren. Mag ik hem hier overdag ook inzetten als zijn hormonen te fel worden? Voor de rest is het een schat van een beestje. Helemaal gek van balspelletjes. Luistert eigenlijk al heel goed. Met eten geven wil hij nog wel op zijn achterpootjes gaan staan maar krijgt zijn eten pas als hij gaat zitten en oogcontact maakt. Dit kan soms wel even duren. Maar stillaan leert hij het dat hij moet gaan,zitten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als honden stress hebben komt testosteron vrij. Hierdoor vertonen ze rijgedrag. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Een puppy ren is prima ;-)
Ik zou hem daar wel even inzetten als.hij rijgedrag vertoont.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Rijgedrag heeft niets met hormonen te maken! Zelf pups vertonnen rijgedrag.

 

Je hond is net bij jou, alles wat vertrouwd was is wel. Hij heeft nog geen idee hoe het er bij jou aan toe gaat, of hij blijft, dat maakt vreselijk onzeker, alles is super spannend en dat veroorzaakt zijn rijgedrag.

 

Rust en regelmaat, kan hem helpen. De tijd geven.

Ik vind dat je al best veel wandelt. Zou één lange wandeling doen, de rest korte saaie rondjes.

 

Als je hond rijd, haal hem even rustig weg. Geef hem een kluifje op een rustige plek. Hij moet alles rustig kunnen verwerken.

Dat koppie zit te vol.

 

Castreren, zeker niet doen! Als hij onzeker is, kan de onzekerheid erger worden! 

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Oh goed dat je dat zegt. Gisteren heb ik hem voor het eerst een drie kwartiertjes alleen moeten laten. Had dit weekend al wel verschillende keren geoefend met even uit het zicht verdwijnen en terug te komen. Of even naar buiten gaan voor enkele minuten en terug binnen te komen. Dit ging prima. Misschien toch wat stress van even alleen te zijn. We gaan het rustig opbouwen het alleen zijn. Alleen gisteren lukte dat even niet voor die kleine drie kwartier.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Oh goed dat je dat zegt. Gisteren heb ik hem voor het eerst een drie kwartiertjes alleen moeten laten. Had dit weekend al wel verschillende keren geoefend met even uit het zicht verdwijnen en terug te komen. Of even naar buiten gaan voor enkele minuten en terug binnen te komen. Dit ging prima. Misschien toch wat stress van even alleen te zijn. We gaan het rustig opbouwen het alleen zijn. Alleen gisteren lukte dat even niet voor die kleine drie kwartier. "

 Geef iets heel lekkers in de bench als je weggaat. Iets knagen, werkt rust gevend.

 

Door stres komt idd oa testosteron vrij, vandaar rijgedrag.

Het is alleen niet iets sexueels, maar puur een uiting van spanning, stres, soms het even niet meer weten.

 

Met spel met je kids, heb je ook kans, dat het voor hem nog te veel en te spannend is. Zijn koppie zit vol.

Zo proberen voorlopig hem heel veel rust te geven. 

 

Fijn dat je hem opgevangen hebt. Sneu dat hij verwaarloosd was.

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Hmm die drie kwartier is niet extreem veel wandelen. Normaal doe je dat rondje op een kleine twintig minuten maar hij snuffelt nog veel en kijkt nog heel veel rond. Dus we gaan redelijk langzaam. Het castreren ga ik niet onderuit kunnen. Normaal had hij door de da waar ik hem vandaan heb al gecastreerd geweest. We zijn verplicht om hem zo snel mogelijk te castreren. Hij was verwaarloosd, mager en met een zware huidinfectie binnengebracht bij die da. Na enkele weken mocht hij geadopteerd worden. Via een,bevriende kennis van de da zijn we in contact gekomen en zijn verschillende keren gaat testen en gaan wandelen met cisse. Om te kijken of er een klik was met de kids en fonne

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Oke dus meer rust geven. Maar mag ik hem dan eventueel in de puppyren zetten voor rust. Want momenteel loopt hij de hele tijd achter mij. Of volgt de kids of gaat de kids uitdagen door met zijn balletje naar hun te rollen. Dus gewoon best negeren dan. Momenteel is het precies een stuiterballetje dat je volgt. Daarmee dat ik ook drie keer per dag met hem ging wandelen voor die energie eruit te krijgen. Mee naar de paarden gaan gaan we nog enkele weken mee wachten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Logisch dat hij je overal volgt, bang om je te verliezen.

Lief eigenlijk. Jij bent nu zijn enige zekerheid.

 

Je mag hem zeker in een puppy ren plaatsen, dat stuiter gedrag, kan ook spanning zijn.

 

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Heb hem nu even in zijn ren gezet met zijn kauwbeentje en met een voederbal met zijn brokjes in. Het volgen is wel lief maar je moet soms wel uitkijken als je omdraait dat je niet over hem valt. En soms lijkt hij meer op een stokstaartje dan een hond. Loopt soms,letterlijk op zijn achterpootjes.

 

in ieder geval het is geen,overhaaste beslissing geweest. Anderhalf jaar geleden besloten dat we een,tweede hond wilde nemen. Oorspronkelijk wilde we een Newfoundlander. Maar na veel wikken en wegen en raad vragen besloten om toch niet voor dit ras te gaan. En,besloten om voor een gerplaatser te gaan. Na vele honden,gezien te hebben en niet de juiste match te vinden met de kids en fonne kwamen we cisse tegen via via. Klik met fonne was er meteen. Met de kids ging het Super. Dus is het cisse geworden

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Ik even jullie raad nodig want ik zit even met mijn handen,in mijn haar. Onze nieuwe hond cisse blijft rijden op fonne. Heb hem al een,paar keer in de ren gezet zodat hij kan kalmeren. Maar eens hij terug uit die ren komt is er maar een ding dat hij Wilt doen. Constant op fonne rijden. Echt geobsedeerd hangt hij rond fonne. Wat kan ik doen om hem te kalmeren of te zorgen dat hij geen stress heeft. Kan hem moeilijk constant in de ren zetten. Krijg hem ook niet afgeleid met een,lekker kauwbeen ofzo. Moet ik ze gewoon laten doen of niet. Als ik ze laat doen. Is hij na een uur nog bezig met langs alle kanten te rijden. Wilt zelfs niet eten op de moment.

 

 

ook,heeft hij last van mallassezia. We moeten hem om,de twee drie dagen,wassen. Heeft iemand hier ervaring mee hoe lang dit duurt of dit regelmatig,terugkeert?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Is ze toevallig loops?
Of een loopse teef in de buurt?
Onze reu wilde ook niet eten als onze teef loops was en kon ook strontvervelend zijn als de teefjes van de buren loops waren O-)

Ik zou zeker niet laten gaan hoe moeilijk ook.
Is ook niet leuk voor je andere hond.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Bij een chemische castratie kan het reuengedrag eerst erger worden voor het afneemt, misschien dat hij daarom nu zo erg rijd op je andere hond (en dat kan ook het niet eten verklaren)

 

En ja, dus moet je hem elke keer eraf halen en nee zeggen..

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Mijn andere hond is een gecastreerde reu. En,voor zover ik weet zijn de honden de buurt reuen. Nu mijn andere hond trekt altijd wel intacte reuen aan op wandeling

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

N
" Bij een chemische castratie kan het reuengedrag eerst erger worden voor het afneemt, misschien dat hij daarom nu zo erg rijd op je andere hond (en dat kan ook het niet eten verklaren)
 
En ja, dus moet je hem elke keer eraf halen en nee zeggen.. "

 hij is sinds zaterdag chemisch gecastreerd. Dat het eerst erger wordt kan dan veel verklaren. Dan,gaat het even een full Time jobke zijn hem er elke keer afhalen. Want je haalt hem eraf en draait om en,zit er terug op. Dan maar blijven hem eraf halen. Zit er niets anders op. Hoop dat hij snel wat rust vind. Want momenteel nog diarre en veel jeuk van de mallassezia. En dan nog de hormoontjes. Maar komt goed hoop ik

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ja, veel honden verergerd het gedrag bij chemische castratie......dat kan even duren.

 

Niet meteen over me heen vliegen aub.

Maar heb je tocotolin (een mintolie) of een sterkere afther shave in huis.

Doe een paar druppels op je oudste hond. Als de nieuwe dan wil.....dat ruikt sterk dan heb je kans dat hij uit de buurt blijft.

Hier heeft in die periode tocotholin goed geholpen. Deed een druppel op een papieren zakdoek en veegde dan over een klein plekje van de vacht van het slachtoffer.

 

Dit is normaal gedrag......het belangrijkste is nu dat je hem nu duidelijkheid en geborgenheid geeft.

Niet zozeer rust in de vorm van niks doen maar rust in zijn kopje.

Ben duidelijk en vooral geef dit even tijd.

Zovlug hij gewend is gaat dit goed komen.

Hij is net een jaar, een drukke leeftijd, en enorm veel al meegemaakt.

Nogmaals het enige wat hij nodig heeft is tijd.

Succes.

 

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Mintolie heb ik niet wel lavendel olie. Heb er ook al aan gedacht om iets op zijn vacht te smeren in de hoop dat het werkte. Maar durfde niet goed. Tijd krijgt hij zeker wel. Het is in ieder geval een heel leuk hondje boordevol energie. Hij moet alleen nog veel bijkomen en zijn vacht moet terug beter worden. Nu voelt hij vettig aan en ruikt nog wat en met der tijd hoop ik dat zijn vacht ook betert. Nu eerst de diarre en het rijden en de vacht aanpakken. Ik zou hem graag op vers eten zetten maar durf niet zo goed met zijn diarre en geef voorlopig de brokken die de da heeft meegegeven.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat goed dat jullie voor dit hondje gegaan zijn en welkom terug!

 

Hij is er nog maar net, heeft ook nog een huidziekte, ik zou hem zeker niet laten castreren op het moment. Ik zou hem eerst oppeppelen met goed voedsel en voor de gist zou ik neemolie nemen, dat doodt de gist, begin wel voorzichtig en eerst misschien vermengen met kokosolie, want het is sterk spul. Ga ook voor een goede organische 100 procent olie.

 

Verder goed gaan begeleiden en het zoeken in voorkomen van ongewenst gedrag, dus als je ziet dat hij naar de andere hond wil, laat je dat niet toe. Door hem bijv. rustig uit de situatie te halen.

 

Ook de kinderen goed begeleiden, zelf zou ik  stoppen met wilde balspelletjes voorlopig even, en het zoeken in makkelijke hersenwerkjes dat is leuk voor hond en kind, wel altijd onder jouw begeleiding natuurlijk. Wat hij nu nodig heeft is tot rust komen, hij lijkt totaal overprikkeld door alle nieuwigheden.

Hersenwerkjes zijn ook goed voor het zelfvertrouwen van de hond, het achternalopen bijv. kan dan minder worden.

 

Er bestaat van Bach Bloesem ook een speciale herplaatsmix, zelf zou ik die inzetten voor hem.

 

Komt vast goed.

 

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Bach bloesem kan ik doen. Gebruik ik zelf ook om beter te slapen. Neemolie waar kan je dit kopen? Ken het totaal niet. Vandaag was het rijden al beter.gisteren constant cisse van fonne weghalen. Maar vandaag moest ik nog maar naar hem kijken en,mijn vinger omhoog doen en wandelde weg van fonne. Heb het idee dat de drift langzaam minder wordt.vandaag ook voor de eerste keer vastere stoelgang gehad. Nog niet zoals het moest maar het is geen chocomousse achtige brei meer. Had vanmorgen een denkspelletje gaan halen maar beestje snapt er geen jota van en wordt dan helemaal hyper omdat hij snoepjes riekt maar ze niet kan vinden. Nu doen de kids een,klikker spelletje met de klikker en dit gaat goed. Snuit tegen een,dekseltje en klik beloning. Gaan zitten, gevolgd door commando zit en klik. En snoepje. Vind hij Super leuk. Vanaf hij toch te hyper wordt wordt het spel afgebroken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

denkspelletjes daar moet je idd heel makkelijk mee beginnen en zorgen voor succes anders raakt de hond gefrustreerd. In het begin is gewoon een snoepje achter een tafelpoot verstoppen al prima. Altijd erbij blijven en begeleiden ook.

 

https://www.amazon.de/Neem%C3%B6l-nativ-reines-kaltgepresstes-1000ml/dp/B008ESXVME/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1479316582&sr=8-6&keywords=neem%C3%B6l+naissance

 

ik heb deze olie voor Jenna, maar er is van andere merken ook goede biologische koudgeperste neemolie te koop.

 

 

 

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Even nog een,vraagje. Cisse begint redelijk goed op mijn neen te luisteren als hij op fonne Wilt rijden. Was begonnen met elke keer neen te zeggen en hem weg te nemen bij fonne. Bleef hij doorgaan kreeg hij Time out in de ren tot hij rustig was. Loop wél de hele dag neen te zeggen. Maar na een tijdje geeft hij het op. Dus ik denk dat het niet alleen drift is. Zal natuurlijk ook helpen dat ik gisteren een,heel assortiment kauwbeentjes enzo ben,gaan kopen om u tegen te zeggen. Ik merk dat hij de drift krijgt als hij spanning voelt zoals de kids die thuis komen van school. De postbode die langskomt, etenstijd. Of als je hem of fonne even aandacht geeft. Of terugkomt van de wandeling.Wat kan ik hier het beste aan doen? Is het dat hij zijn energie niet kwijt kan? Hersenspelletjes met snoepje achter de poot van de tafel fokt hem ook op .dus dat is geen,goed plan. Zou bachbloesem helpen om hem meer rust te geven?

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Nu heb ik het gevoel dat mijn eerste hond zich ongelukkig voelt door die constante aandacht van cisse. Dat ik het gevoel heb van heb ik hier goed aan gedaan om een tweede hond te nemen?meer als een jaar hebben we erover nagedacht om een tweede te nemen. Dus het is zeker niet overhaast geweest. Hoewel ik merk dat fonne wel blij is met cisse. Want als we naar het hondpark gaan loopt fonne regelmatig naar nieuwkomer cisse. Dus hij zoekt ook zijn gezelschap op. Of de andere keer rijd fonne op cisse. Ach komt goed zeker. heeft tijd nodig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe uit je hond die ongelukkigheid?

 

Ik zou hem dezelfde aandacht geven als altijd, en ook met hem lekker bezig zijn met een denkspelletje, of een speurspelletje.

 

Je zou hem ook letterlijk kunnen zeggen dat hij nog net zo belangrijk is als altijd, dat de komst van Cissie daar niets aan veranderd. Dat klinkt misschien vreemd, maar de intentie telt die je daarmee aan je hond over wil brengen.

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Ik denk dat hij ongelukkig is want hij kruipt weg in zijn mand of onder de kast. En hij kijkt mij echt soms aan van baasje wat heb je nu gedaan. Het is natuurlijk een teckel en die kunnen natuurlijk vreselijk zielig zien. Maar ik merk dat hij met momenten stiekem meer aandacht komt zoeken als cisse niet in de buurt is. Komt cisse ook af draait hij om en loopt weg en kijkt dan regelmatig zielig achterom. Haha . Waarschijnlijk beeld ik mij dat in. Ook zoekt hij meer bevestiging bij mijn partner terwijl hij daarvoor niet gemakkelijk bij mijn partner ging zitten of liggen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het zal ook niet altijd makkelijk zijn voor hem denk ik, ik denk niet dat je je dat helemaal inbeeld. Maar als hij eenmaal door heeft dat hij nog net zo belangrijk is als altijd zal hij wel bijdraaien. Af en toe nog eens extra bevestigen, dat zou ik doen.

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

zal ik zeker doen. hij heeft nog altijd wel nog een paar privileges .

hoewel ik denk dat het wel goed gaat komen. ondanks dat ze nog maar een weekje samen zitten komen ze met momenten heel goed overeen. samen slapen op de zetel komt al af en toe voor en vooral samen een kauwbeentje eten is blijkbaar echt geen probleem.

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^