Ervaringen hulphond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik heb dit topic helemaal gemist. Maar wat een mooi verhaal! 

 

Gefeliciteerd met dat alles rond is en jullie mogen starten, ben zo blij voor je!!  

Ik lees het topic net pas en zie meteen een happy end haha mooier kan niet. 

 

Het is heel makkelijk gezegd dat weet ik maar ik zou me echt níks van tegenstanders proberen aan te trekken. Bij alles in het leven heb je voor en tegenstanders. De 1 vind een broek lelijk en de ander vind hem mooi... de 1 lust wel kaas en de ander niet. 

Wees overtuigd van jou en je hond zn kunnen en kracht. Dát is het belangrijkste. Als het jou helpt dan zou ik het zeker doen. Laat de tegenstanders maar praten want die hebben gewoon het inlevingsvermogen niet om te snappen wat jij dagelijks door moet maken. Het zegt meer over hun dan over jou.

Je stelt je zeker niet aan want aanstellers kruipen in een hoekje en voelen zich een slachtoffer. Die zoeken echt niet naar oplossingen zoals jij wel doet. Die willen niet vechten zoals jij dat wel wil. 

Enne... ik zou er gewoon vol op van genieten om je hond overal mee naar binnen te mogen nemen. 

Mensen die er vervelend op reageren weten niet hoe moeilijk het is om uberhaupt zn 'label' op je hond geplakt te krijgen. Die doen er niet eens moeite voor om zoiets te begrijpen. Die zijn het echt niet waard om je rot over te voelen. Gewoon lekker genieten dat je hond altijd bij je is! 

 

Heel veel geluk samen gewenst en ik kijk nu al uit naar de volgende update! 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Wat een ontzettend lieve reactie!! Enorm bedankt voor je steunende woorden! 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Wat leuk, ik volg mee! Hier twee honden vanuit hulphond Nederland, een therapiehulphond die twee dagen in de week ingezet worden, zowel bij de ggz bij volwassenen met autisme als tijdens de kindertherapie en af en toe ook bij sessies met PTSS cliënten. En een hulphond in opleiding die ADL geplaatst word!

Ik ken verschillende instructeurs bij de click, lijkt mij erg mooi en knap om je eigen hond op te leiden! Heel veel succes! Ga je hier updates blijven plaatsen?

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa 3 doggies

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

Technisch gezien is Liza mijn hulphond.
Maar dan voor totaal andere psychische redenen.
Ze heeft geen opleiding oid aangezien mijn grootste probleem depressie is en Liza mij naar buiten krijgt.
Wat ze over de maanden heeft opgepikt zijn stresssituaties voor mij (mits ze niet los is), oplopende emoties en nachtmerries.
Wat mij ontzettend verbaasd heeft aangezien een TM een zeer zelfstandig ras is.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Inmiddels alweer een tijdje geleden en druk bezig geweest om alles voor elkaar te krijgen, maar nu eindelijk heel goed nieuws! De financiën zijn rond en De Click gaat mij helpen om mijn hond op te leiden!!! Morgen word ik even door ze gebeld, en hoop dan zsm te kunnen starten.  "

 

Wat een goed nieuws.

Hopelijk voegt deze cursus veel toe aan de nu al zeer goede band met Cairo en geeft het jou meer zelfvertrouwen en stabiliteit.

Lang geleden was op dit forum een jonge vrouw met autisme, die ook veel steun had aan haar middenslag poedel. Bovendien waarschuwde haar hond haar van tevoren als ze een epileptische aanval kreeg.

Ik wens je heel veel succes en plezier met Cairo.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Bedankt voor jullie leuke reacties! Ik zal hier en vooral op mijn blog bijhouden hoe het gaat met onze opleiding. Het is allemaal heel erg spannend ook! 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Wat leuk, ik volg mee! Hier twee honden vanuit hulphond Nederland, een therapiehulphond die twee dagen in de week ingezet worden, zowel bij de ggz bij volwassenen met autisme als tijdens de kindertherapie en af en toe ook bij sessies met PTSS cliënten. En een hulphond in opleiding die ADL geplaatst word!

Ik ken verschillende instructeurs bij de click, lijkt mij erg mooi en knap om je eigen hond op te leiden! Heel veel succes! Ga je hier updates blijven plaatsen? "

 Wat leuk zeg! Goed ook dat jullie met een therapiehond werken in de Ggz, lijkt me heel waardevol werk. 

 

Mag ik vragen watvoor soort werk die doet met volwassenen met autisme, en welk effect dat heeft? Ik ben wel erg benieuwd naar jou ervaring over therapie/hulphonden bij volwassenen met autisme 

 

 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Wat hulphond Nederland doet is therapiehonden inzetten in sessies. Waardoor 1 hond per week 2 dagen mag werken, max 2x een uur per keer. De rest van de tijd woont hij dus gewoon bij ons en is hij net als een normale huishond. Wat ze dus inhoudelijk doen bij de ggz durf ik niet te zeggen, omdat therapeuten dan samen met de hond werken. Wel vaste mensen waardoor die de hond ook goed leren kennen. Ze zijn daar bezig met een onderzoek naar de invloed van honden therapie bij volwassenen met autisme.

Moor vind het heerlijk, hij is altijd helemaal enthousiast als ik hem breng. Ook werkt hij dus vaak langere tijd elke week met dezelfde kinderen/cliënten. Zo zien ze ook precies waar moor zijn voorkeuren liggen qua werk enz. Wel is hij daarna mega moe hoor. Doet erg veel indrukken op zo op een dag!

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Wat een mooi werk doet hij dan zeg! 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenbelasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^