dringend, stichting puppy en spijt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

S (Gast)

Dag, ik zit met t volgende, ik heb een puppy geadopteerd van een buitenlandse stichting, vanuit spanje.Ik heb haar nu een weekje, maar t voelt alsof t niet goed voelt, het legt een enorme druk ook op mijn lichaam, alsof t mij verstikt. Ik ben een alleenstaande moeder met drie kindjes van anderhalf,zeven,en tien. Mijn vorige hond, deze was 8, ook van deze stichting geadopteerd,heb ik maar kort gehad,overleden aan het uitvallen van de nierfunctie. Heel heftig. gezien ik hoge kosten heb gehad met hem, en ik een oudere hond een kans wilde geven, moeilijk plaatsbaar,  had de stichting besloten om op hun kosten een puppy te laten overvliegen op kosten van de stichting. normaal rond de 250 maar dat doet er even niet toe. Deze dus, misschien had ik toch beter voor een oudere hond kunnen gaan in combinatie met mijn kindjes, en er alleen voor staan met drie kinderen. Ik wordt gewoon gek van het rennen voor alles, maar ik had me dat eerder moeten realiseren. Schaam me zoveel, had beter voor een oudere hond kunnen gaan, een andere ook van deze stichting. Dezelfde leeftijd als degene wat dood is gegaan, dat past wel precies bij mijn leefsituatie. Ik weet niet hoe ik dit de stichting moet gaan uitleggen allemaal. Voel mij echt slecht hierdoor. Wilde vanavond de stichting eens gaan bellen, en mijn gevoel uitleggen, maar ik weet niet of ik dat moet doen en hoe. Hoop dat er iemand is die mij kan helpen.  

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wat staat je exact tegen?

De kans dat je met een oudere hond hoge kosten maakt, is groot. Dit is waarschijnlijk waarom de stichting een jonge hond adviseerde.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou hier niet te lang mee blijven lopen, bel morgen de stichting op en leg het net zo uit als hier. In ieder geval niet zelf herplaatsen, als de stichting daar achter komt heb je een probleem. 

En ik denk dat ze liever hebben dat je nu eerlijk bent, dan kunnen zij weer een nieuw baasje zoeken voor het hondje.

 

Als jij zo graag een oudere hond wilde, waarom ben je dan tóch akkoord gegaan met een pup?

Anoniem (Gast)

Het rennen de hele dag, en de druk die dat geeft, vooral in combinatie met mijn dochtertje van anderhalf. Zij zit in zon peuterpuberteit fase, en gilt ook alles bij elkaar, dus daar moet ik ook bovenop zitten, en dan dat geren naar buiten, binnen, dan dit weer dan dat weer.

Het is gewoon teveel werk, wanneer je er alleen voor staat, ook met de kindjes! Ik had mij daarop verkeken, ik had hiervoor die oudere hond en dat was gewoon duizend keer beter, geen geren buiten binnen, dan dit dan dat, gewoon rust in de tempel. Schaam me zo, maar dit voelt niet goed, huil me helemaal wild, voel mij zo schuldig dat ik mij zo voel.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Je zegt t zelf al. Je hebt je verkeken.

Heel vervelend maar het is nu eenmaal zo.

Neem zsm contact op met de stichting en leg t uit.

Sterkte. 

S (Gast)

omdat ik t niet meer aandurfde, ik had een hond geadopteerd, die was 8, maar die was overleden na een aantal weken. En dat was echt de perfecte hond, luisterde perfect, was heel lief voor mijnjongste van anderhalf, het was gewoon net even iets rustigerIk dacht ik begin helemaal opnieuw, met een puppy, dacht dat dat beter was, aangezien ik het niet meer aandurfde, was bang dat de volgende ook ergens aan dood zou gaan, bleef die angst gewoon in mij houden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eens met bovenstaande. Hopelijk kun je de pup terug brengen of mogelijk ruilen tegen een oudere hond. Je zou evt ook nog in Nederlandse asielen kunnen kijken. Daar zitten ook wel oudere hondjes.

Anoniem (Gast)

ik had eerst een andere hond op t oog, deze was rond de 7 8.

nog steeds beschikbaar voor adoptie trouwens.

Maar ik was bang door t gene wat gebeurd was, dus ik dacht ik begin helemaal opnieuw.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien kun je beter even een jaartje wachten misschien alvorens je weer een nieuwe hond neemt? Even alles tot rust laten komen. 

Misschien kun je een tijd als oppas voor andere honden fungeren? Zodoende even weer wat meer vertrouwen krijgen in de wat oudere honden?

S (Gast)

RUBY88. Hoe bedoel je ruilen. Ik heb deze puppy vanuit de stichting gekregen aangezien ik met die andere hoge kosten heb gemaakt. Wanneer deze terug gaat naar een tijdelijke opvang en uiteindelijk geplaatst wordt, betalen deze mensen ook weer die 250 ofzo. Dus dat geld krijgen ze wel weer terug. Misschien die andere hond, die ik als eerste op het oog had naar nederland laten komen. maarja vind de puppy ook geen ruil object:(

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Is het niet zo dat de oudere hond zo rustig was omdat hij ziek was?

De hond die je nu hebt, moet ook wennen en jullie moeten aan de pup wennen.
Een pup moet alles nog leren, dat is normaal. Ze moeten dus ook leren waar hun rustige plek is en dat ze regelmatig moeten rusten. Veel pups moet je "dwingen" om rust te nemen.
Wild heen en weer rennen kan onder prikkeling zijn (de pup heeft te weinig te doen) of over prikkeling (het is te veel/te druk voor de pup).

S (Gast)

heb ook veel opvanghonden gehad vanuit t buitenland. maar niet toen de jongste dochtertje er was. toen ben ik hiermee gestopt want ik wilde een hond die hier ook zou blijven. zonder hond in ons huis dan voel ik mij helemaal slecht.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" RUBY88. Hoe bedoel je ruilen. Ik heb deze puppy vanuit de stichting gekregen aangezien ik met die andere hoge kosten heb gemaakt. Wanneer deze terug gaat naar een tijdelijke opvang en uiteindelijk geplaatst wordt, betalen deze mensen ook weer die 250 ofzo. Dus dat geld krijgen ze wel weer terug. Misschien die andere hond, die ik als eerste op het oog had naar nederland laten komen. maarja vind de puppy ook geen ruil object:( "

 

Nou, zoals ik zeg, ruilen. De pup ruilen tegen de oudere hond. Of is dat niet van dezelfde stichting? En nee, normaliter is een dier geen ruilobject. Maar zie jij een andere mogelijkheid dan? Je zit met je handen in het haar omdat een pup te druk is (wat ik helemaal snap).

Ik zie dit als enige oplossing zonder dat jij extra kosten moet maken voor een nieuwe aanschaf.

Je kan ook de pup terugbrengen en naar een andere stichting of asiel gaan en daar een hondje uitzoeken wat iets ouder is. Er zitten namelijk ook wel 1 tot 5 jarige honden in een asiel, daar kun je nog heel wat mee.

S (Gast)

hij was rustig in huis, maar rende ook gewoon met de kindjes mee. Het was een heel stuk minder werk. Nu is het de hele dag rennen, en ik kan niet afschakelen want heb ook nog 3 kindjes rondrennen haha.

S (Gast)

ja van dezelfde stichting. Deze puppy hebben ze geen vergoeding voor gehad, omdat deze op kosten van de stichting kwam. Maar wanneer ze deze herplaatsen, adopteren ze ook met een adoptiebedrag.

S (Gast)

hebben ze de kosten weer vergoed. dus dat zal t probleem wel niet zijn. Misschien vinden ze t wel heel raar, dat ik het onderschat heb, en zal ik waarschijnlijk ook geen andere krijgen of kunnen adopteren?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Volgens mij heb je je keuze al gemaakt, maar durf je de drempel niet over om te bellen ;-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" ja van dezelfde stichting. Deze puppy hebben ze geen vergoeding voor gehad, omdat deze op kosten van de stichting kwam. Maar wanneer ze deze herplaatsen, adopteren ze ook met een adoptiebedrag. "

 

Deze zin zal ik mogelijk niet helemaal gaan snappen. Maar dat is niet erg.

 

Punt is dat jij nu uit onze adviezen hetgene kan halen waarvan jij denkt dat je mee verder kunt.

 

Ik zou verder niet weten wat je anders nog kunt doen, buiten het 'ruilen' of gewoon er voor de volle 100% (wat je zeker al doet) verder voor gaan. De pup gaan opvoeden tot een fijne kameraad voor jou en de kinderen, of teruggeven aan de stichting en naar een andere stichting of asiel gaan en daar een hond uitzoeken.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ik snap je verhaal, een pup in combinatie met kinderen is zwaar, soms zelfs even niet te doen..


Kinderen rennen, schreeuwen en maken ruzie met elkaar, pup reageert daarop door druk te gaan rennen Door het huis, af en toe even lekker zijn puppy tandjes in jou of de kindjes te zetten, kinderen gaan huilen en de cirkel is rond...


Maar! Het kan ook anders, probeer zelf ontspannen te blijven en ja dat klinkt makkelijk dat weet ik, maar het scheelt de helft!


Kan je niet een dagje oppas regelen voor de kindjes en de pup?
Zodat je een hele dag voor jezelf hebt en even op kan laden..
Dat heb je af en toe echt even nodig!!


Mocht je het toch echt niet zien zitten, dan zou ik zo snel mogelijk contact opnemen met de stichting en eerlijk uitleggen waar je mee zit..
Misschien kan de pup al snel weer terug naar zijn opvanggezin.

Sterkte met je beslissing!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is me nog al wat, dat de Spaanse stichting/organisatie je eerst een hond van 8 jaar laat "adopteren", die na enkele weken overleden is; waaraan je veel medische kosten hebt gehad. Heeft de stichting je ook aangeboden deze kosten te vergoeden, omdat de hond duidelijk - toen je deze adopteerde - al nierproblemen had?

 

Heeft de stichting/organisatie je in eerste instantie niet afgeraden om een pup te "adopteren", daar je een alleenstaande moeder bent van een druk gezin met 3 kinderen, waarvan de jongste 1 1/2 is? Hoe oud is de pup nu?

 

Heb je ooit huisbezoek van de stichting/organisatie gehad?

 

Als je het echt niet meer ziet zitten, ga dan in overleg met de organisatie, waar je pup vandaan komt. Het mag niet zo zijn dat jij door deze toestand overbelast raakt; jij moet er zijn voor je 3 kinderen.

 

 

 

 

 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik hoop dat er een goede andere thuis voor het hondje gevonden wordt. 

 

En ik  denk ook dat je met de zorg voor 3 kinderen nu beter niet aan een hond begint.  Noch puppy, noch oudere hond.  Wat ook deze laatste kan zorg nodig hebben of met onverwachte problemen komen.

 

En een hond geven wat hij nodig heeft kost geld... Medische zorgen kunnen nog hoger oplopen.  Als je de pup niet aankunt kan die beter een nieuwe thuis krijgen nu het nog een pup is.  Gebruik je tijd , zorgen en geld voor de kinderen. 

 

Ik hoop voor jullie en de pup dat dit goed komt.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

" Ik hoop dat er een goede andere thuis voor het hondje gevonden wordt. 
 
En ik  denk ook dat je met de zorg voor 3 kinderen nu beter niet aan een hond begint.  Noch puppy, noch oudere hond.  Wat ook deze laatste kan zorg nodig hebben of met onverwachte problemen komen.
 
En een hond geven wat hij nodig heeft kost geld... Medische zorgen kunnen nog hoger oplopen.  Als je de pup niet aankunt kan die beter een nieuwe thuis krijgen nu het nog een pup is.  Gebruik je tijd , zorgen en geld voor de kinderen. 
 
Ik hoop voor jullie en de pup dat dit goed komt. "

 Hier ben ik het wel helemaal mee eens. Ik zou voorlopig nig even niet aan een hond beginnen. Je kan altijd hoge kosten krijgen bij oudere of een jongere hond.ik zou nog even een paar jaartjes wachten

S (Gast)

zij is nu 12 weken.. met die andere hond heeft de dierenarts uiteindelijk de kosten gehalveerd, aangezien hij in de kliniek dood ging. Die kosten is ook niet het probleem. ik heb altijd honden gehad, of het nu om opvang ging of niet. Precies hoe Laura omschrijft, zo gaat het! Ik heb mij er gewoon op verkeken en dat had ik eerder moeten realiseren.

S (Gast)

nee de stichting heeft deze kosten niet vergoed, ze hebben een hondje laten komen op kosten van de stichting. Wanneer deze terug gaat, wordt zij opnieuw geadopteerd, en krijgen ze alsnog de normale adoptiekosten voor haar.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" nee de stichting heeft deze kosten niet vergoed, ze hebben een hondje laten komen op kosten van de stichting. Wanneer deze terug gaat, wordt zij opnieuw geadopteerd, en krijgen ze alsnog de normale adoptiekosten voor haar. "

Maar dat is jouw probleem toch niet? Al krijgt de stichting dubbele adoptiekosten voor haar, als jij spijt hebt dan zul je iets moeten doen, wat niet veel anders kan dan puppy terug.

Misschien ligt het aan mij, maar ik snap eigenlijk niet zo goed wat je nu precies wilt.

Heb je de stichting al gebeld?

S (Gast)

misschien valt er iets te regelen dat ze een wat oudere hond kunnen laten komen. ouder dan een puppy. hoe dat dan zit met de kosten weet ik niet, maar van de puppy krijgen ze toch weer het adoptiebedrag wanneer iemand haar opnieuw adopteert.

S (Gast)

omdat ik dan een wat oudere hond wil diegene wat ik eerste instantie op het oog had. maar ik ga niet nog een keer kosten maken. Eerst voor adoptie van de hond die na een aantal weken doodging. toen de dierenarts kosten daarvan, met die puppy ben ik dan geen geld kwijt geweest, maar wanneer deze opnieuw geplaatst wordt hebben hun ook het adoptiebedrag van deze puppy. Misschien kunnen ze dan daarvan een andere laten vliegen,

als de puppy hier was gebleven hadden ze ook geen adoptiegeld meer gekregen.

S (Gast)

ik ga vanavond met de stichting praten. had al gebeld moet vanavond even terugbellen. diegene was vanmiddag weg. Hopelijk komt er een oplossing.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel begrijpelijk, het is ook niet zomaar iets, een pup met drie kleine kinderen, je loopt twee maratons per dag, en heb geen rust voor je zelf en de kids, biecht eerlijk op bij de stichting dat je het niet aan kan, daar hoef je je niet voor te schamen.......

 

nu kan er een ander tehuis worden gezocht, de pup is nog jong en klein, bellen en het uitleggen, heus er is begrip voor je situatie... ga niet leuren met je pup maar leg het uit bij de stichting dat je het niet aan kan, schamen is onzin..... maar wacht niet te lang daarmee om de stichting er van op de hoogte te stellen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ik ga vanavond met de stichting praten. had al gebeld moet vanavond even terugbellen. diegene was vanmiddag weg. Hopelijk komt er een oplossing. "

 wees oprecht wat er aan de hand is, de pup kan zeker nog elders geplaatst worden, vertel waar je tegen aan loopt en dat je liever hebt dat ze de pup komen halen .... eerlijk en oprecht vertellen dat je er liever van af ziet, dat het je te veel is....zie voorlogig af van een hond, wacht tot je kinderen wat ouder zijn.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: pup socialisatie les
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^