dringend, stichting puppy en spijt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" misschien valt er iets te regelen dat ze een wat oudere hond kunnen laten komen. ouder dan een puppy. hoe dat dan zit met de kosten weet ik niet, maar van de puppy krijgen ze toch weer het adoptiebedrag wanneer iemand haar opnieuw adopteert. "

 

Waarom ga je niet gewoon naar een asiel hier in Nederland, daar kun je de honden gelijk in levende lijve zien, je kan er mee wandelen en dergelijke. Je kan dan veel beter kijken welk hondje er in jullie familie passen. Als de kinderen ouder zijn kun je altijd nog weer kiezen voor een hondje uit het buitenland.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

"  wees oprecht wat er aan de hand is, de pup kan zeker nog elders geplaatst worden, vertel waar je tegen aan loopt en dat je liever hebt dat ze de pup komen halen .... eerlijk en oprecht vertellen dat je er liever van af ziet, dat het je te veel is....zie voorlogig af van een hond, wacht tot je kinderen wat ouder zijn. "

 Hier ben ik het wel mee eens..

 

Stel je krijgt een andere hond, een wat oudere, het is niet de hond die je had.

Deze hond heeft een heel ander karakter en vraagt misschien, zeker  de eerste tijd, net zo veel tijd en aandacht als de pup die er nu is.

 

Ik zou, hoe moeilijk je dat ook vindt, echt wachten met een andere hond tot je kinderen, of in ieder geval de jongste wat ouder is.

 

Of

 

Je gaat kijken wat je mogelijkheden zijn om deze pup te behouden.

Denk eens in mogelijkheden ipv in problemen, ja het is druk in huis, maar zou je gelukkig worden van een stil huis? 

 

Ja de pup moet vaak naar buiten voor een plasje, hebben jij en je jongste kindje gelijk weer even een frisse neus gehaald op het grasveldje voor de deur.. 

Het klinkt allemaal heel simpel natuurlijk, maar probeer alles maar eens positief te zien, daar wordt alles een stuk leuker van!

 

Morgen is de kerstvakantie afgelopen en gaan de twee oudsten alweer naar school, ook dan zal het alweer een stuk rustiger zijn overdag.

 

Mocht je het gewoon echt niet meer zien zitten (niks om je voor jpte schamen!), dan inderdaad je eerlijke verhaal aan de stichting vertellen en gewoon wachten tot de jongste ook lekker naar school gaat! 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

"
 

En ik  denk ook dat je met de zorg voor 3 kinderen nu beter niet aan een hond begint.  Noch puppy, noch oudere hond.  Wat ook deze laatste kan zorg nodig hebben of met onverwachte problemen komen.

 
Helemaal mee eens!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Eens met Rosita.

Aan een volwassen herplaatser kun je je handen minstens net zo vol hebben als aan een puppie.

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

En ik vind kleine kinderen en een kleine pup geen goede combi, maar dat is mijn mening ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" omdat ik dan een wat oudere hond wil diegene wat ik eerste instantie op het oog had. maar ik ga niet nog een keer kosten maken. Eerst voor adoptie van de hond die na een aantal weken doodging. toen de dierenarts kosten daarvan, met die puppy ben ik dan geen geld kwijt geweest, maar wanneer deze opnieuw geplaatst wordt hebben hun ook het adoptiebedrag van deze puppy. Misschien kunnen ze dan daarvan een andere laten vliegen,
als de puppy hier was gebleven hadden ze ook geen adoptiegeld meer gekregen. "

Dus als ik het goed begrijp wil je nu de pup teruggeven aan de stichting en daarvoor in de plaats een andere gratis hond omdat je geen kosten meer wilt maken?

 

Ik zie elke keer alleen maar dingen staan over adoptiegeld wat de stichting zou ontvangen voor de pup als jij de pup terug geeft en hij opnieuw wordt geadopteerd. Misschien moet je dat niet doen, wat kan jou het schelen hoeveel adoptiegeld ze krijgen voor die pup? Feit is dat jij de pup eigenlijk niet wilt.

 

Sorry, maar ik begrijp er oprecht niks van. 

 

En ook met de hond die je eerst op het oog had kun je pech hebben. Hij zal maar 2 weken aan de diarree zitten, dan loop je ook continu bij de dierenarts (hebben wij gehad). Of je hond heeft een ongezellig 'onderonsje' met een andere hond (hebben wij ook gehad).

Er kan altijd iets gebeuren waardoor je (veel, onverwachte) kosten moet maken.

Misschien is het inderdaad verstandig om even alles voor jezelf op een rijtje te zetten, even te wachten tot kleinste kind wat ouder is en je niet meer ogen in je achterhoofd moet hebben om alles in huis in de gaten te houden.

 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Het rennen de hele dag, en de druk die dat geeft, vooral in combinatie met mijn dochtertje van anderhalf. Zij zit in zon peuterpuberteit fase, en gilt ook alles bij elkaar, dus daar moet ik ook bovenop zitten, en dan dat geren naar buiten, binnen, dan dit weer dan dat weer.
Het is gewoon teveel werk, wanneer je er alleen voor staat, ook met de kindjes! Ik had mij daarop verkeken, ik had hiervoor die oudere hond en dat was gewoon duizend keer beter, geen geren buiten binnen, dan dit dan dat, gewoon rust in de tempel. Schaam me zo, maar dit voelt niet goed, huil me helemaal wild, voel mij zo schuldig dat ik mij zo voel. "

Misschien even geen hond? Een hond "moet" tenslotte niet.

Ambiance genoeg in huis zonder heb ik het idee.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus als ik het even samenvat:

Je had een oudere hond van een stichting, maar deze ging helaas snel dood.

De stichting gaf je in de plaats gratis een pup.

Deze pup valt jou zwaar, dus wil je hem weg.

Je wenst dat de stichting jou nu gratis een andere oudere hond geeft en deze pup terugneemt.

 

Ik word er wel een beetje droevig van, moet ik zeggen, van dit ruilen van honden. Zo gaat dat toch niet? Je neemt een hond met volle verantwoordelijkheid in huis. Kan er toch wat misgaan? Ja, dat kan. In dit geval gaat het over het niet aankunnen van de zorg voor de pup, dus om het cru te zeggen: jouw probleem. 

Dan zou ik al héél dankbaar zijn dat de stichting het op zich neemt om een nieuwe, warme thuis voor de pup te zoeken, en zou geen haar op m'n hoofd eraan denken ook nog es vragen te gaan stellen over het gratis krijgen van een nieuwe hond!

Ook oudere honden kunnen veel zorg, energie en tijd van je vragen, hoor, net als een pup. Jij moet daar dus klaar voor zijn, dit op jou willen nemen. Je kan er niet vanuit gaan dat een nieuwe herplaatser hetzelfde zal zijn als die eerste, enkel en alleen omwille van z'n leeftijd. 

Dus ga ik met de mensen mee die je adviseren een tijd te wachten met het binnenhalen van een nieuwe hond, tot je voldoende tijd en energie hebt om met volle verantwoordelijkheid er opnieuw aan te beginnen. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" zij is nu 12 weken.. met die andere hond heeft de dierenarts uiteindelijk de kosten gehalveerd, aangezien hij in de kliniek dood ging. Die kosten is ook niet het probleem. ik heb altijd honden gehad, of het nu om opvang ging of niet. Precies hoe Laura omschrijft, zo gaat het! Ik heb mij er gewoon op verkeken en dat had ik eerder moeten realiseren. "

 

Dus de pup was 11 weken toen deze in Nederland geïmporteerd werd.

 

Dit is een illegale import; een pup uit het buitenland mag pas op de leeftijd van 15 weken worden geïmporteerd. Op de leeftijd van 12 weken mag de pup de verplichte rabiësvaccinatie hebben en mag niet eerder dan 21 dagen daarna geïmporteerd worden. Deze wetgeving is 29 december 2014 van kracht geworden.

 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2014/07/01/verplichte-vaccinatie-hondsdolheid-bij-import-puppy-s-en-kittens

 

Wanneer is je pup tegen rabiës ingeënt?

 

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

@ S (gast)
 
Ben je voor adoptie ervan op de hoogte gebracht dat de hond - die nu overleden is -  niet gezond was, en ben je daar mee akkoord gegaan?
Als dat niet zo is, dan behoort de stichting jou de gemaakte kosten te vergoeden.
 
Het is verplicht dat honden worden nagekeken en gezond verklaard door een dierenarts voor vertrek naar een ander land.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"   "

 Een nederlands asiel kijkt ook niet of er eventueel leverfalen is of nierfalen, dat is niet gangbaar, wel op parasieten en de bekenden buitenlandse ziekte's.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Voor mij gaat het ook niet samen, kleine kinderen en een pup.

en dan denk ik vooral aan een kleine pup die daartussen loopt 

had je misschien wel kunnen voorzien vind ik, je MOET nu eenmaal geen buitenlander nemen om alleen goed te willen doen. 

 

Kijk naar de situatie nu  

 

dus hupsakee....zo vlug mogelijk puppy terug weg en hou je voorlopig wel van ALLE honden zou ik zeggen.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

een andere hond laten komen lees ik hier of waarom niet naar een asiel in Nederland.....dan word ik echt kwaad en niet zo'n beetje. Ik ben dit soort verhalen zo enorm beu, men neemt een hondje en oh dan is het toch teveel hoor, dus moet maar weer weg. Dat is een LEVEND WEZEN !! Iedereen loopt altijd over van ocharme voor de baas maar de hond is wel het slachtoffer. Ik vind ook dat het pupje beter verdient, bij een baasje dat hem wel als deel van het gezin ziet en gewoon alles doet om voor hem te zorgen.

 

Iemand die een hondje, zeker van een buitenlandse Stichting, zo snel terug kwijt wil...waarom zou die een andere hond moeten nemen ? Van waar dan ook, wat als die weer niet bevalt of als zelfs een oudere hond toch drukker blijkt dan de vorige..maar weer weg ??

 

Mijn geduld met dit soort verhalen is gewoon op, ik heb het al te dikwijls meegemaakt. Eerst een hondje nemen en dan past het niet meer in het plaatje, want zo simpel is het. Ik heb enkel heel erg te doen met de pup en hoop dat de lieverd niet het ultieme slachtoffer gaat worden en nu wel een goede thuis krijgt !.  Zorg daar tenminste voor, is wel het minste wat je kan doen !!! En blijf voor de rest weg van dieren, neem een pluche..die kan je weg doen wanneer je maar wil. Dit pupje en andere honden zijn vergelijkbaar met kinderen, weerloos en onschuldig, die dump je niet zomaar terug en denk verdorie na op voorhand, bezint eer ge begint, zou veel hondenleed besparen  ! Het wordt echt heel erg met de mensheid..onze wegwerpmaatschappij op zijn best, het mag vooral geen moeite of inzet kosten.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ik geloof na alle reacties dat ts niet weer zal reageren. t hele verhaal qua adoptie etc is idd vaag want een deel gaat toch over de kosten.

Maar ik kan me ts wel voorstellen een pup is totaal wat anders dan een oudere hond die t merendeel al geleerd heeft. En dat kan soms even heel goed tegenvallen. Vooral met zon klein ukkie erbij. En ze zegt er ook duidelijk bij dat ze haar ervoor schaamt.. Maar ze is wel eerlijk..

Maar zou dan niemand met kleine kinderen meer een pup mogen??? T is heel erg veel werk weet er sinds een halfjaar alles van en heb ook momenten en nu soms nog met mijn handen in t haar gezeten van sjeminee wat een werk. En dan hebben we ook nog een overgevoelige en prikkelbare hond. Maar geen haar op mijn hoofd die denkt omdat t me teveel word ik doe hem weg, waarom niet omdat we er voor gekozen hebben en ik me steeds voorhoud dat t pup en puber zijnde een periode is...

Ik houd onze hond en onze of andere kleine kinderen uit elkaar. Onder mijn of mijn man's toezicht mag die er bij zijn. Traphekje tussen keuken kamer zodat als er kleintjes over de vloer zijn hij er niet bij kan komen. Kindjes in de box dan mag hij even. T is een heel geregel en heel veel werk maar goed we hebben hier wel voor gekozen..

Ik hoop dat ts een juiste keuze voor zichzelf kan maken en misschien toch is even een dagje oppas regelen voor zowel pup als kids dat ze even kan bijtanken. Dan vervolgens de boel nog is te overzien en er hoop ik volledig weer tegenaan zal gaan om dit pupje een mooi leven te geven.

Veel succes met je keuze!!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat mij vooral opvalt (of stoort, dat kan ook nog) is dat het elke keer over die adoptiekosten gaat.

Als ik het moeilijk heb met een pup (en geloof me, dat heb ik gehad) dan kan het me werkelijk waar helemaal geen hol schelen of de stichting dan adoptiekosten krijgt als de pup naar een nieuw baasje gaat. Dat zou dan wel mijn laatste 'zorg' zijn...

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Ik geloof na alle reacties dat ts niet weer zal reageren. t hele verhaal qua adoptie etc is idd vaag want een deel gaat toch over de kosten.

Maar ik kan me ts wel voorstellen
een pup is totaal wat anders dan een oudere hond die t merendeel al geleerd heeft. En dat kan soms even heel goed tegenvallen. Vooral met
zon klein ukkie erbij. En ze zegt er ook duidelijk bij dat ze haar ervoor schaamt.. Maar ze is wel eerlijk..



Maar zou dan niemand met kleine kinderen meer een pup mogen??? T is
heel erg veel werk weet er sinds een halfjaar alles van en heb ook momenten en nu soms nog met mijn handen in t haar gezeten van
sjeminee wat een werk. En dan hebben we ook nog een overgevoelige en prikkelbare hond. Maar geen haar op
mijn hoofd die denkt omdat t me
teveel word ik doe hem weg, waarom niet omdat we er voor gekozen hebben en ik me steeds voorhoud dat t pup en puber zijnde een periode is...


Ik houd onze hond en onze of andere kleine kinderen uit elkaar. Onder
mijn of mijn man's toezicht mag die er bij zijn. Traphekje tussen keuken kamer zodat als er kleintjes over de vloer zijn hij er niet bij kan komen. Kindjes in de box dan mag
hij even. T is een heel geregel en heel veel werk maar goed we hebben hier wel voor gekozen..


Ik hoop dat ts een juiste keuze voor zichzelf kan maken en misschien toch is even een dagje oppas regelen voor
zowel pup als kids dat ze even kan bijtanken. Dan vervolgens de boel nog is te overzien en er hoop ik volledig weer tegenaan zal gaan om
dit pupje een mooi leven te geven.

Veel succes met je keuze!! "




Helemaal mee eens! :-) :-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" een andere hond laten komen lees ik hier of waarom niet naar een asiel in Nederland.....dan word ik echt kwaad en niet zo'n beetje. Ik ben dit soort verhalen zo enorm beu, men neemt een hondje en oh dan is het toch teveel hoor, dus moet maar weer weg. Dat is een LEVEND WEZEN !! Iedereen loopt altijd over van ocharme voor de baas maar de hond is wel het slachtoffer. Ik vind ook dat het pupje beter verdient, bij een baasje dat hem wel als deel van het gezin ziet en gewoon alles doet om voor hem te zorgen.
 
Iemand die een hondje, zeker van een buitenlandse Stichting, zo snel terug kwijt wil...waarom zou die een andere hond moeten nemen ? Van waar dan ook, wat als die weer niet bevalt of als zelfs een oudere hond toch drukker blijkt dan de vorige..maar weer weg ??
 
Mijn geduld met dit soort verhalen is gewoon op, ik heb het al te dikwijls meegemaakt. Eerst een hondje nemen en dan past het niet meer in het plaatje, want zo simpel is het. Ik heb enkel heel erg te doen met de pup en hoop dat de lieverd niet het ultieme slachtoffer gaat worden en nu wel een goede thuis krijgt !.  Zorg daar tenminste voor, is wel het minste wat je kan doen !!! En blijf voor de rest weg van dieren, neem een pluche..die kan je weg doen wanneer je maar wil. Dit pupje en andere honden zijn vergelijkbaar met kinderen, weerloos en onschuldig, die dump je niet zomaar terug en denk verdorie na op voorhand, bezint eer ge begint, zou veel hondenleed besparen  ! Het wordt echt heel erg met de mensheid..onze wegwerpmaatschappij op zijn best, het mag vooral geen moeite of inzet kosten. "

 

Je vergeet hier een stukje voorgeschiedenis te vermelden, nl. dat TS een oudere hond had "geadopteerd", die binnen enkele weken overleed ondanks het feit dat TS veel medische zorg gegeven heeft. Dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten.

 

De organisatie/stichting had TS niet de mogelijkheid moeten geven om na een al slopende periode met de oudere hond, een pup van 11 weken te "adopteren". Wat overigens ook nog eens strafbaar is. Pups onder de 15 weken mogen niet geïmporteerd worden.

 

De Stichting had zich ook moeten bezinnen, voordat ze deze "adoptie" begonnen te regelen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lyndsey bravo  dat jij dat dan goed geregeld hebt met een hond én kleine kinderen. Je komt me ook volwassen over .

Want het verreist inderdaad duidelijke huisregels en meestal als de pup weg moet gaat het eerder om een momentbeslissing van aankoop, waar dan helaas altijd het puppy aan het kortste  eind trekt.

 

hoeveel topics zijn hier al gepasserd met de kreet van ...ik kan het niet meer aan,want heb ook nog kinderen , die dan soms ook weer ineens autist ofzo zijn.

 

ik ben het inderdaad ook beu net zoals Marie Rose en zou willen dat iedereen die een hond neemt  toch aub eens wat beter eerst nadenkt ... goed nadenkt .

honden page profiel ......

honden foto van ...

@Lance
Ik hoef er geen bravo voor te hebben haha.. T heeft mij ook vaak genoeg kopzorgen bezorgd en loop ondertussen ook bij een gt met onze hond. maar goed wil alleen maar ermee zeggen ook voor ts waarbij ik al bang ben dat die niet meer terugkomt dat ze niet de enige is die t soms even niet meer ziet zitten.. Maar als je doorzet en je neemt Zo nu en dan even een pauze. En je hond leert weer iets nieuws of je gaat een stapje vooruit het wel een heel voldaan gevoel..

honden page profiel AnneAnne

Ik kies er toch voor om het neer te typen. 

Vind het persoonlijk erg jammer dat iedereen zo fel reageert op ts.  

Ts weet heus wel dat dit niet helemaal de juiste weg is, maar vraagt hier hulp, en niet naar meningen. 

 

Het is heel menselijk gelijk te oordelen, terwijl een onderbouwd advies zonder oordelen juist erg waardevol kan zijn.

Ik zeg dit alleen maar zodat mensen hier hun "problemen" kunnen neer pennen. :-) PS er zitten wel goede adviezen tussen 

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

citaat S (gast)
"Heel heftig. gezien ik hoge kosten heb gehad met hem, en ik een oudere hond een kans wilde geven, moeilijk plaatsbaar,  had de stichting besloten om op hun kosten een puppy te laten overvliegen op kosten van de stichting. normaal rond de 250 maar dat doet er even niet toe. Deze dus"
einde citaat
 
De stichting had besloten een puppy te laten overvliegen, deze dus....
 
Het lijkt alsof je de pup min of meer opgedrongen hebt gekregen. Heb je het hondje wel zelf uitgekozen of hebben ze zomaar een willekeurige pup overgevlogen? 
Een pup van 11 weken die nog helemaal niet overgevlogen had mogen worden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik begrijp je helemaal, een kleintje van 1.5 en een pup, dat is heel erg bewerkelijk. Zeker omdat je er ook nog alleen voor staat.

 

Ik zou het de stichting gewoon eerlijk voorleggen. Voor een pup, zal het niet moeilijk zijn een andere baas te vinden.

Ze zullen het wel begrijpen, lijkt me

Ik zelf, durfde het niet aan een hond met jonge kids. Wij hadden daarom zelf altijd katten. Pas toen mijn jongste 11 was, waren we aan hond begonnen.

Ik ben zelf wel opgegroeid tussen de honden. 

 

Het is een persoonlijk iets hoor, om geen hond te willen met jonge kids.

We gingen wel eens de hele dag naar een museum, of strand of andere activiteiten in het weekeinde. Met een poes was dat geen probleem, met een hond kan dat allemaal niet.

 

Succes en gewoon eerlijk vertellen! 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" een andere hond laten komen lees ik hier of waarom niet naar een asiel in Nederland.....dan word ik echt kwaad en niet zo'n beetje. Ik ben dit soort verhalen zo enorm beu, men neemt een hondje en oh dan is het toch teveel hoor, dus moet maar weer weg. Dat is een LEVEND WEZEN !! Iedereen loopt altijd over van ocharme voor de baas maar de hond is wel het slachtoffer. Ik vind ook dat het pupje beter verdient, bij een baasje dat hem wel als deel van het gezin ziet en gewoon alles doet om voor hem te zorgen.
 
Iemand die een hondje, zeker van een buitenlandse Stichting, zo snel terug kwijt wil...waarom zou die een andere hond moeten nemen ? Van waar dan ook, wat als die weer niet bevalt of als zelfs een oudere hond toch drukker blijkt dan de vorige..maar weer weg ??
 
Mijn geduld met dit soort verhalen is gewoon op, ik heb het al te dikwijls meegemaakt. Eerst een hondje nemen en dan past het niet meer in het plaatje, want zo simpel is het. Ik heb enkel heel erg te doen met de pup en hoop dat de lieverd niet het ultieme slachtoffer gaat worden en nu wel een goede thuis krijgt !.  Zorg daar tenminste voor, is wel het minste wat je kan doen !!! En blijf voor de rest weg van dieren, neem een pluche..die kan je weg doen wanneer je maar wil. Dit pupje en andere honden zijn vergelijkbaar met kinderen, weerloos en onschuldig, die dump je niet zomaar terug en denk verdorie na op voorhand, bezint eer ge begint, zou veel hondenleed besparen  ! Het wordt echt heel erg met de mensheid..onze wegwerpmaatschappij op zijn best, het mag vooral geen moeite of inzet kosten. "

 Helemaal mee eens!!!

 

Spijtig voor TS, maar neem je verantwoordelijkheid, dàt is volwassen gedrag.  Vermits er drie kinderen zijn, neem ik aan dat TS volwassen is?

Je kan je verkijken, maar iemand die al meerdere honden heeft opgevangen, zal toch al wel een béétje weten hoe een hond in elkaar zit en dat het tijd en aandacht vraagt een hond op te voeden?

De pup zit misschien niet op zijn plaats, maar ik zou zeker géén andere hond nemen, ook op een oudere hond kan je je verkijken, en dan?  Weer weg?

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Een pup kun je makkelijker begeleiden nog. Tuurlijk is veel werk maar de eerste tijd met een pup geldt dat altijd. En bijna elke pup eigenaar heeft een fase t allemaal even niet meer te overzien.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

Marie-Rose.ik ben het zo met je eens.ik word niet goed van die verhalen.pup moet weg,spijt van pup.dan denk ik,je doet je kind toch ook niet weg? triest voor TS maar ik heb medelijden met de pup.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Marie-Rose.ik ben het zo met je eens.ik word niet goed van die verhalen.pup moet weg,spijt van pup.dan denk ik,je doet je kind toch ook niet weg? triest voor TS maar ik heb medelijden met de pup. "

 Ts wilde geen pup! 

 

Ze wilde een volwassen herplaatser.

Vind ik een ander verhaaal, als je dan toch een pup opgedrongen krijgt.

 

Stichting verteld, speciaal voor ts de pup te hebben over gevlogen. Wordt nogal opgedrongen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ze wilde een volwassen herplaatser.
Vind ik een ander verhaaal, als je dan toch een pup opgedrongen krijgt.
 

 Een pup opgedrongen krijgen?

Je bent zelf verantwoordelijk voor de dieren die je in huis haalt. Als je akkoord gaat met een gratis pup, moet je de verantwoordelijkheid niet op een ander afwentelen als het tegenvalt.

Als je geen pup wil, dan neem je geen pup, zo simpel is dat.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Een pup opgedrongen krijgen?
Je bent zelf verantwoordelijk voor de dieren die je in huis haalt. Als je akkoord gaat met een gratis pup, moet je de verantwoordelijkheid niet op een ander afwentelen als het tegenvalt.
Als je geen pup wil, dan neem je geen pup, zo simpel is dat. "

 Zo erg mee eens, daar kan je de stichting niet schuld aan geven, dat was waarschijnlijk goed bedoeld, want puppies gaan altijd eerder dan oudere honden.

Ik zie ook nergens staan dat het opgedrongen is, verplicht of wat dan ook.

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

Aanvankelijk wilde ts geen pup.
Ts wilde een oudere hond een kans geven en had daarom gekozen voor een oudere en moeilijk plaatsbare hond.
Die hond bleek ernstig ziek te zijn.
Behalve met veel zorgen en verdriet om een zieke en overleden hond, is de adoptant opgezadeld met hoge dierenartskosten.
De stichting heeft de dierenartskosten niet vergoed. Adoptant maakte daar geen punt van.
 
Adoptant zag bij dezelfde stichting een oudere hond die haar aansprak, maar door haar zeer nare ervaring durfde ze dat niet goed meer aan, zij was bang nogmaals een zieke hond te krijgen met alle stress, verdriet en onzekerheid dat dat met zich meebrengt. en dacht dat het wellicht veiliger zou zijn om voor een pup te kiezen.
De stichting had daarop besloten om op hun kosten een pup te laten overvliegen.
 
Ts kreeg een pup die nog helemaal niet overgevlogen had mogen worden, het dier was veel te jong en dus niet- of niet correct gevaccineerd.
De stichting heeft daarmee de wet overtreden. 
 
Waarom heeft de stichting besloten om een pup te plaatsen in een gezin, bestaande uit een alleenstaande moeder met drie jonge kinderen?
Is er uitgebreid overleg geweest met de adoptant over of het wel zo'n goed idee zou zijn om in haar situatie voor een pup te kiezen?
Waarom heeft de stichting niet afgeraden of geweigerd daar een pup te plaatsen?
Het is toch een stichting en geen winkel!?
 
Het zou om het welzijn van de honden behoren te gaan.
Taak voor de stichting om er alles aan te doen om te voorkomen dat een hond in een verkeerde situatie geplaatst wordt.
Taak voor de stichting om te zorgen dat er geen zieke honden worden overgevlogen.
Taak voor de stichting om te zorgen dat de honden aan alle wettelijke eisen voldoen.
 
Welke dierenarts heeft er voor getekend dat deze veel te jonge hond mocht worden overgevlogen?
Hééft er wel een dierenarts getekend, want waarom zou een dierenarts dat doen als het wettelijk verboden is?
Waarom zou een dierenarts het risico nemen dat het ontdekt wordt?
 
 
Ts ziet zelf ook in dat zij het onderschat heeft, drie kinderen en dan een pup erbij..
Ze zegt zich te schamen, zich slecht en schuldig te voelen erover.
Ze zit met de handen in het haar, en zoekt hulp op het forum, ....... waar zij door velen alleen maar keihard veroordeeld wordt en de les gelezen krijgt.
 
Ts vindt het moeilijk om zonder hond te leven. Heel begrijpelijk, toch?
Ook al heeft ze drie kinderen, zij zou toch heel graag ook een hond als maatje willen.
Natuurlijk zijn er honden die geschikt zijn om bij deze vrouw met drie kinderen te leven.
Een evenwichtige, rustige hond zou daar, naar ieders tevredenheid, een heel mooi leven kunnen hebben.
Een goede stichting of asiel wil daarover graag meedenken.
 
Ik vind dat er hier ontzettend kil en gevoelloos gereageerd wordt op iemand die - door zeer nare en verdrietige omstandigheden -  een inschattingsfout gemaakt heeft, zich nu geen raad weet met de situatie en om hulp vraagt.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ts ziet zelf ook in dat zij het onderschat heeft, drie kinderen en dan een pup erbij.. Ze zegt zich te schamen, zich slecht en schuldig te voelen erover. Ze zit met de handen in het haar, en zoekt hulp op het forum, ....... waar zij door velen alleen maar keihard veroordeeld wordt en de les gelezen krijgt.
Ik vind dat er hier ontzettend kil en gevoelloos gereageerd wordt op iemand die - door zeer nare en verdrietige omstandigheden - een inschattingsfout gemaakt heeft, zich nu geen raad weet met de situatie en om hulp vraagt.  "

 Ik ben heel empathisch met mensen die op hun tandvlees zitten bij de opvoeding van een pup en steun komen zoeken op het forum. Mag je gerust in alle topics die daarover gaan es nalezen.

 

Maar die empathie stopt als het verhaal daar niet over blijkt te gaan, maar wel over in hoeverre je kosteloos de ene hond kan inruilen voor de andere.

Dan gaat het topic niet over advies vragen ivm de opvoeding van een pup, maar over hoe je ervan af te maken zonder geld te verliezen en toch een nieuwe hond te krijgen. 

Dat sjacheren met dieren, dàt is waarop gereageerd wordt. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: pup socialisatie les
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^