pup buitenhok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Bereid je ook voor dat je nooit een vertrouwensband met je hond op zal kunnen bouwen als je hem hard opvoed. Wat je erin steekt krijg je ook terug.

Vroeger zeiden ze: een herder keert zich altijd eens tegen zijn baas. Dit stamt uit de tijd dat men het nodig vond herders hard aan te pakken. Een keer is het genoeg voor de hond en inderdaad kan het dan heel gevaarlijk worden voor de omgeving.

Nu weten we beter maar zoals altijd dringt dit in zulk soort kringen maar heel langzaam door. "We hebben het jaren zo gedaan,dus is het goed" mentaliteit.

 Toch waren er jaren geleden al stemmen die hun bezorgdheid uitten. Hier bijv. een artikeltje uit 2007 al

 

https://718be87de2f7403df3e8-1d1221e10f82d636f1f5dc20a850700a.ssl.cf5.rackcdn.com/files/Journal_of_Veterinary_Behavior_2007-2-103-107_Considerations-for-shock-and-‘training’-collars.pdf

 

 

 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik ben pro positief opvoeden. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik heel veel (beginnende) baasjes zie die daar in doorslaan en gigantisch over zich heen laten lopen door de honden. Er wordt dan opeens zoveel "gemutst" met honden. En op de een of andere manier zijn die mensen absoluut niet consequent. 

Ik wil je niet naar een teletac of slipketting duwen ofzo hoor. Maar wil wel aangeven dat ik die hele hype rondom positief opvoeden soms veel te ver vind gaan. 

Zo merk ik dat heel veel mensen wel "nee" zeggen tegen hun hond, maar ze kunnen net zo goed ieder ander woord uit het woordenboek pakken. De "nee" of "foei" heeft absoluut geen waarde en de baasjes worden vaak compleet genegeerd.

Het is een beetje zoeken naar de gulden middenweg voor je eigen hond denk ik

 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

tgoch, ik kan best eens hard zijn met de honden, maar ze hebben zeker weten het volste vertrouwen in mij hoor.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk dat bij positief opvoeden het misverstand ontstaan is dat je helemaal niet opvoed en de hond gewoon zijn gang laat gaan. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Voor mij is positief opvoeden voorkomen dat je hond fouten maakt, en je acheraf dus niet meer hoeft te corrigeren. Dat vereist dat je toch wel enig inzicht, kennis en inlevingsvermogen moet hebben.

 

Soms lees je dat ze de hele hond negeren terwijl er "probleemgedrag" is zonder iets aan de oorzaak van dat gedrag te doenl

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" ik denk dat bij positief opvoeden het misverstand ontstaan is dat je helemaal niet opvoed en de hond gewoon zijn gang laat gaan. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

 Inderdaad! Er zijn hele rare invullingen bij de term 'positief opvoeden' terwijl er volgens mij toch nog steeds het woord 'opvoeden' staat.  Een hond zomaar laten aanmodderen, niet begeleiden, en laten begaan heeft niks met opvoeding te maken en is dus ook niet positief.

 

Wat ik altijd onder positief opvoeden heb verstaan, vergt net méér van de mens als begeleider, meer aandacht, meer energie, meer tijd, meer soepelheid. Het vertrekt vanuit de basis en bouwt steeds op, en als er iets niet gaat zoals verwacht, durf je jezelf en je methode in vraag te stellen en keer je altijd eerst weer terug naar die basis. Vandaar dat de basis zo solide moet zijn: mens én hond moeten op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen, het mag geen éénrichtingsverkeer zijn...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Snoepjes gooi ik er al in. Ze loopt er ook regelmatig in alleen erin slapen doet ze nog niet. Waarschijnlijk komt dat nog wel.

Nog een vraagje;

Leeft een hond wel of niet met het verleden?

Kan een hond een bepaalde herinnering terughalen of leven zij echt alleen in het "nu"?

Ik denk van niet als ik kijk naar bepaalde honden op de sport. Als je een hond zo aftrapt en zij nog steeds naar je luistert en affectie kan tonen...

Ja, dit is mijn eerste pup :-D"

 Ja een hond is wel degelijk een dier dat het verleden meedraagt. Kijk maar naar vele herplaatsers hoe die zijn na heel veel stress en slechte ervaringen.

Ook bij sporthonden zijn onderzoeken gedaan en geven hetzelfde resultaat. Al jaren gaan er stemmen op dat sport- en werkhonden net zo goed op een positieve manier begeleid moeten worden.

 

Dat een hond die niet goed behandeld wordt heel veel kan incasseren is bekend, honden willen hun baas een plezier doen, en nemen het voor lief, ook al raken ze gestresst en gefrustreerd, soms zelfs depressief en ongelukkig. De vraag is of je dat voor je hond wil, alleen maar omdat het kan en de hond zo aardig is om het toe te laten. Heb je daar een hond voor, het is wel een leven waar je over beschikt.

En dan zijn er ook nog honden die laten zich niet doen, na een x aantal keer is het genoeg, en dan ontstaan gevaarlijke situaties met alleen maar verliezers.

 

honden page profiel RafRaf

Ondertussen zijn we al een eind weg van dat buitenhok waar TS het over had. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

klopt maar er was nog een onbeantwoorde vraag

Ted (Gast)

bedankt allemaal voor de reacties, heb ze allemaal grondig doorgelezen

ze gaat al met plezier het hok in en slaapt er ook al in :-D

honden page profiel RenateRenate

Een aantal jaren geleden had ik een hovawartpup en die ging overdag ook in een buitenkennel met geïsoleerd hok. Als ik thuis kwam, mocht de pup natuurlijk direct binnen. Op een eerste koude morgen wilde ik haar 's morgens naar de kennel brengen maar wat bleek, ze was binnen in de bench gekropen...Duidelijker kon niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk naar de hond, de hond mag best aangeven of die het niet prettig vind buiten, en toch liever binnen is, zeker als je er maar een hebt......ik heb honden die het niet fijn vinden binnen en liever lekker buiten zijn, wel moet je er voor hoeden dat je niet te weinig doet met de hond, zodat de band van vertrouwen komt en blijft.......hier is het vaak....als het regent......watte ? Niet onder de overkapping ? Dan naar binnen, en kiezen dan eieren voor hun geld, maar na tien minuten......lekker in de regen, en ja dan moet ze naar binnen. Hahahahah

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^