Terug onzindelijk door koppigheid ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marilyne (Gast)

Hallo,  ik vraag me af of iemand van jullie me tips kan geven om het probleem te verhelpen.  We hebben een dwergpincher van 7 maanden, ze is heel aangenaam, lief en aanhankelijk, maar heeft wel een heel pittig karakter. Nu gaat het om het volgende, ze luistert in alle opzichten heel goed, qua trucjes, trainingen, loslopen en aanlijnen, gaat allemaal perfect. De zindelijkheid gaat ook nog steeds heel goed overdag.  's avonds voor wij gaan slapen, moet zij dus ook een plasje doen, dit ging altijd heel vlot. Dus dat wil zeggen dat ze dan s'nachts ook haar bench droog hield zonder puppytrainers. Maar sinds een week, wil ze helemaal niet meer plassen avonds, ook al heeft ze 6 uur binnen gezeten en nog niet geplast. Met als resultaat dat ze terug in de bench plast snachts en zelf haar kussen bevuilt… Ik vraag me af wat de oorzaak kan zijn, dat ze s avonds geen plasje meer wil doen, hoe ik het kan verhelpen, want ik vind het toch iets vies dat ze terug in haar bench doet, zowel voor ons, als voor haar. Ze weet wat haar te doen staat, maar ze weigert…    Ik zit in een beetje met mijn handen in het haar, ze is heel dominant, en ik heb het gevoel dat ze zo nog boven ons staat, wat niet hoort voor een hond …    Hopelijk weten jullie een hondvriendelijke goede oplossing/raad! 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Het is natuurlijk wat kouder en donker buiten savonds laat. Misschien vind ze het wat eng. Zou toch proberen haar te laten plassen savonds.

Dit is geen onzindelijkheid, maar ze moet gewoon plassen na zo een tijd.

Met 7 maanden heeft ze natuurlijk alleen maar in het licht savonds buiten gelopen.

Onze vorige hondje deed plas op commando (was ook zo een muts wat betreft savonds laat een plas doen) ......misschien kan je daar overdag mee beginnen, bij iedere plas zeggen plas...goed zo en belonen met een snoepje. Bij haar werkte het, ik ging ook pas naar binnen als ze een plas had gedaan.  Lastig in het begin liep ik soms wel eens best lang buiten.

Misschien heb je een tuin en kan je haar daar de laatste plas laten doen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Waarschijnlijk vindt ze het inderdaad koud en donker buiten?

Probeer anders eens een zaklantaarn mee te nemen en doe er niet al te geforceerd over ,En vergeet dat dominantie gedoe  ,een jong hondje van 7 maanden doet dit echt niet om boven haar mens uit te komen ,(lukt ook niet met een pinchertje jullie zijn veel groter)

Maar zonder gekheid ,ze doet dit niet om jullie te pesten ,legio honden zijn zindelijk en krijgen ineens weer even een terugval, probeer het advies van odette  met een snoepje te werken overdag  en goed je stem gebruiken ,jaaaa goed zo  braaf plasje gedaan ,of zoiets ,maar hou voor ogen dat dominantie ver te zoeken is ,mijn motto is  honden zijn niet dominant maar de baasjes vaak .

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie reacties, ik ben zeker iets mee ! We hebben zelf geen tuintje, wel een koertje maar dat is geen optie want daar gaat ze in haar hokje gaan kruipen. 

Ik zal eens proberen om met haar samen aan de leiband een toertje te maken, en haar zo een plasje te laten doen. Ipv gewoon te wachten tot ze eentje doet. Want we kunnen anders idd lang buiten staan :D 

 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Inderdaad ook beter zo savonds aan de lijn, kan je zien of ze wat doet.

Volgende forumvraag: Pup blaft tijdens autorijden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^