Border terrier fokkers?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hoi allemaal,

Het is voorlopig nog even iets voor in de toekomst, maar we zijn bezig met kennismaken met verschillende rassen waar we eventueel later wel een lid van in huis zouden willen halen.

 

Nu zouden wij graag eens bij een of meerdere border terrier fokkers op bezoek gaan gewoon om eens kennis te maken met elkaar en met het ras. Maar ja, waar vind je nu die fokkers? Via 't stamboek en via google kom je wel bij een paar uit, maar ik zie dat veel ervan geen website hebben, die fokken schijnbaar af en toe eens met een nestje thuis. En dat vind ik toch minder makkelijk benaderen, je kan niet even kijken om wat voor mensen het gaat en wat hun uitgangspunten zijn zoals je met een website wel een beetje kan.

 

Dus vandaar even hier de vraag: kennen jullie misschien fokkers van border terriers die het leuk vinden als we een keertje komen kijken? En waar jullie zelf goede ervaringen mee hebben? Bij voorkeur midden Nederland, maar een keertje ver rijden is ook geen probleem.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Leuke hondjes !

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR8ZvMOKN7FVera-Dxg01ZXeVEmp_Hl1sCaWZrBx1dnAlLYi-WVTw

Ik dacht ooit dat mijn volgende hond een Border zou  worden, dus ik weet dat er een Borderforum is.

Misschien dat je daar verder komt :

http://www.border-terriers.nl/forum/

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Fokt Inge(zo heet ze toch?) hier op HP niet met Border Terriers?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij krijgen zondag over een week Miko in de opvang, en ik vind hem erg lijken op een border terriër nu ik dit topic voorbij zie komen.

http://www.sos-strays.nl/nederlands/miko_foto.html

Dat is hem, zien jullie (aangezien hier border fans komen) ook die gelijkenis?

Sorry dat ik nu een vraag stel in je topic. Ik heb geen idee waar je een goede fokker kan vinden. Ik kan je daar niet mee helpen.

Ik dacht ik stel de vraag toch omdat hier waarschijnlijk wel veel border terriër fans komen. Wil je het niet hebben dan zal ik mijn berichtje wel weghalen. Mocht jullie het nou vinden dat hij er inderdaad veel van weg heeft dan ga ik me even flink in het ras inlezen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Op HP zijn geen fokkers van Border Terriers aangemeld.

http://www.hondenpage.com/hondenrassen/border-terrier.php

 

Op de site van de NL rasvereniging kan je de fokkerslijst downloaden.

http://www.borderterrier.nl/index.php?p=text&table=page_hoofdstuk15&id=6

 

Deze fokkers moeten het fokreglement van de rasvereniging volgen.

http://www.borderterrier.nl/index.php?p=text&table=page_hoofdstuk3&id=28

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Fokt Inge(zo heet ze toch?) hier op HP niet met Border Terriers? "

 Ja, dat klopt! Op haar account zag ik deze website staan:

http://angelofsangregor.webklik.nl/page/homepage

 

 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Fokt Inge(zo heet ze toch?) hier op HP niet met Border Terriers? "

 

Ja

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Wij krijgen zondag over een week Miko in de opvang, en ik vind hem erg lijken op een border terriër nu ik dit topic voorbij zie komen.
http://www.sos-strays.nl/nederlands/miko_foto.html
Dat is hem, zien jullie (aangezien hier border fans komen) ook die gelijkenis?Sorry dat ik nu een vraag stel in je topic. Ik heb geen idee waar je een goede fokker kan vinden. Ik kan je daar niet mee helpen.
Ik dacht ik stel de vraag toch omdat hier waarschijnlijk wel veel border terriër fans komen. Wil je het niet hebben dan zal ik mijn berichtje wel weghalen. Mocht jullie het nou vinden dat hij er inderdaad veel van weg heeft dan ga ik me even flink in het ras inlezen.
  "

 Geen probleem. Wat een leukerd!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Borders zijn zó leuk. Ik ben letterlijk nooit een Border tegengekomen die niet leuk en vriendelijk was. En ik heb er echt behoorlijk veel gezien - veel mensen in mijn vorige wijk hadden ze, en als ze dan op een gevorderde leeftijd overleden, dan kwam er een nieuwe Border. Dat tikt aardig aan qua individuele honden leren kennen.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn 3 doggies

honden foto van Annelinn

Elke keer als ik naar mijn hand kijk denk ik aan een border terriër, er heeft er 1 namelijk een flink litteken achter gelaten.

Op die ene na vind ik het super leuke hondjes! Mijn vader had een Cairn die uit de fok kwam en die vrouw ging verder fokken met de borders. Maar ik durf niet meer te zeggen hoe zij heette. Volgens mij Evers van achter. Super leuk ras, en ik hoop dat je er een leuke kennismaking mee gaat hebben!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ja lijkt mij ook leuk! Ik heb maar een keer een pup ontmoet, mijn man kent het ras van vroeger. De rasbeschrijving is erg leuk en huisstofmijttechnisch gezien lijkt ruwhaar ons verstandig. Ik vind ze alleen zoooo klein! Dus misschien dat ernaast later oooiiit nog een grotere hond moet komen ;)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Ja lijkt mij ook leuk! Ik heb maar een keer een pup ontmoet, mijn man kent het ras van vroeger. De rasbeschrijving is erg leuk en huisstofmijttechnisch gezien lijkt ruwhaar ons verstandig. Ik vind ze alleen zoooo klein! Dus misschien dat ernaast later oooiiit nog een grotere hond moet komen ;-) "

 

Moet wel zeggen dat 'kleintjes' best ook veel voordelen hebben, daarom dat wij daar ook voor gekozen hebben. Mijn vriend wou vroeger een 'echte hond', en dan bedoelde hij een Duitse herder of Labrador of zo :-). Maar nu beseft hij ook dat zo'n kleintje wel handig is aangezien wij best een druk sociaal leven hebben (familie-aangelegenheden, iets gaan drinken met de vriendinnen, uit eten, enz..) en je hebt evenveel hond, enkel in een kleinere verpakking :-D.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  

Moet wel zeggen dat 'kleintjes' best ook veel voordelen hebben, daarom dat wij daar ook voor gekozen hebben. Mijn vriend wou vroeger een 'echte hond', en dan bedoelde hij een Duitse herder of Labrador of zo :-). Maar nu beseft hij ook dat zo'n kleintje wel handig is aangezien wij best een druk sociaal leven hebben (familie-aangelegenheden, iets gaan drinken met de vriendinnen, uit eten, enz..) en je hebt evenveel hond, enkel in een kleinere verpakking :-D. "

 Jaaa, dat is ook zo, mijn ouders hadden vroeger een echt ukkie van 3 kg en dat vond ik ook heel leuk. Lekker op schoot en heel handig, in het fietsmandje, etc. Maar nu hebben we een middenmaatje en dat vind ik toch ook wel heel fijn, past nog allemaal prima in autos en restaurants, maar het is toch wel iets meer hond.... Maar ik denk dat het ook gewenning is.

combi klein en middenmaat(/middengroot) zie ik wel zitten trouwens.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^