Eerste pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Hoi Allemaal,

Aankomende zaterdag kunnen we onze pup ophalen bij de fokker. Ze is dan iets ouder dan 7 weken. Ze is een Amerikaanse Stafford. Voor mij en mijn vriend wordt dit onze eerste hond, mijn vriend heeft vanuit huis wel ervaring met honden. Ikzelf minder, thuis nooit een hond gehad, mijn beste vriendin waar ik altijd te vinden was hadden wel altijd honden.

Vanuit de fokker krijgen we wat voer mee, daar krijgen de pups voornamelijk vers vlees en daarnaast ook wat brokken zodat ze aan beide gewend zijn. Mijn vraag is wat voor voer kan ik mijn pup wanneer ze bij ons is het beste gaan geven?

We hebben voor haar een bench gekocht, flostouw, kong, wat spul om op te kouwen, iets om te belonen, halsband en riem. Zijn er verder nog spullen / speeltjes die jullie aanraden voor pups?

Ik ga met de pup op puppycursus, deze begint waarschijnlijk als zij ongeveer 12 weken is (vanwege de vakantie). Echter zouden we willen proberen haar van te voren al wat aan te leren. Hoe kunnen wij dit het beste doen, ik lees veel over dat straffen van slecht gedrag eigenlijk bijna niet meer gedaan wordt maar er vooral gebruik wordt gemaakt van positief leren, klopt dit?

We willen haar ook al vanaf het begin goed socialiseren, veel verschillende mensen, andere honden moet geen probleem zijn. Echter kennen we niet veel mensen met (jonge) kinderen, toch zou ik haar ook graag met kinderen in aanraking laten komen (bij de fokker hebben ze ook kinderen). Wat zouden jullie hiervoor aanraden?

Verdere tips & tricks zijn natuurlijk hartstikke welkom!

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Altijd spannend zo een eerste pupje, maar ook enorm leuk uiteraard!

 

1) Het voer wat je wil geven ligt aan wat je zelf prettig vind, ik zou persoonlijk kiezen voor vers vlees, zeker als ze dit nu ook al bij de fokker krijgt. Je hebt hier diverse merken in en ook bedrijven die het bij een bepaald bedrag ook aan huis komen leveren maar er zijn vast ook dierenwinkels in de buurt die het verkopen. Goede merken waar ik zelf wel tevreden over ben zijn (Tinlo, Carnibest, Darf Eko, Honden eten Gezond, Alaska) maar je hebt nog veel meer merken uiteraard. Probeer altijd afwisseling in diersoorten te nemen, liefste 5 verschillende diersoorten per week en bijvoorbeeld 1x in de week met vis.

 

2) Speeltjes is even bekijken wat ze leuk vinden, hier zijn ze meestal nog het meeste blij met de simpelste dingen haha.. En zelf lekker met je pup bezig zijn, snoepjes verstoppen bijvoorbeeld en die dan samen zoeken.

 

3) Je kan de pup zeker zelf al dingetjes aanleren, bijvoorbeeld "zit"  als je een snoepje in je hand hebt en laat die aan je pupje zien, net iets boven de neus houden en langzaam naar achteren bewegen en als ze dan mee beweegt en op de kont zit de welbekende vrolijke "knappeeeeee zit"  En zo kun je zelf op een leuke manier met je pupje bezig zijn en leren ze er ook al van.

 

4) Straffen werkt vaak tegenstrijdig bij een hond en zal op langere termijn niet het beste effect hebben. De pup moet vertrouwen in je krijgen en pupjes zijn ondeugend en doen dingetjes waarvan ze nog niet weten dat ze niet mogen, als je dat elke keer gaat straffen zal je niet snel een goede band met je pupje opbouwen. Daarom dat veel mensen er voorstander van zijn om goed bedrag te belonen en slecht gedrag te negeren. Nu kun je niet alles negeren uiteraard, daarom gebruiken we veel het "afleiden"  zie je dat je pupje streken wil gaan uithalen (vaak zie je dat al aankomen) dan kun je de hond afleiden door zelf met je pupje te gaan spelen bijvoorbeeld of de pup bij je te roepen. Belangrijk bij een pup is rust, dat is het toverwoord. Eigenlijk de regel 1 uurtje wakker 2 uurtjes slapen. Hoe minder rust ze krijgen hoe ondeugender ze kunnen worden. Probeer in ieder geval altijd rustig te blijven, ook als ze voor de 40ste keer in je broek hangen of in je hand happen

 

5) Socialiseren is inderdaad erg belangrijk, maar doseer dit wel, zodat je de pup niet teveel indrukken op een dag geeft en de pup ook rust gunt. Je kunt eens een terrasje bezoeken met de pup zodat het met veel mensen in aanraking is, het is zomer dus je hebt ook kermis, bezoek deze eens, maar ga niet de kermisdrukte inlopen, vaak zie je de mensen en hoor je de geluiden ook al van een afstandje... Voor kinderen, het is vakantie maar je zou plekken kunnen bezoeken waar kinderen zijn, ga eens bij een zwembad kijken gewoon buiten, kinderboerderij, speeltuinen in de buurt. Er zijn dan altijd wel mensen en kinderen die een pupje erg leuk vinden en zo krijgt je pupje het contact op een positieve manier.

 

 

 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Bedankt voor de tips!

We krijgen zoiezo een puppypakket mee met alvast wat eten voor de eerste dagen. Aan de hand daarvan gaan we denk ik ook besluiten wat wij zelf willen geven als voer aan de pup. 

De puppycursus heb ik me al voor opgegeven dit begint vanaf eind augustus. Ze zou dan 14 weekjes zijn wanneer deze begint. Eerder gaat helaas niet vanwege de vakantieperiode. Is 14 weken niet te laat?

 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Qua dingen leren zeker niet hoor. Maar ik zou de pup voor die tijd zeker zelf goed socialiseren. Andere honden, mensen, verkeer, over een (drukke) markt...dat soort dingen. Dat gaat volgens mij vóór 12 weken het best.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Onze fokker geeft ook vers vlees en brok aan de pups. Wij gaan dat hetzelfde doen. Wij hebben gekozen voor Orijen brokken en dan nog vers vlees ( carnibest waarschijnlijk). Maar wij gaan gelijkelijk aan overschakelen. Het voordeel is wel dat de pup vers vlees gewend is dus wij gaan er van uit dat de overschakeling naar een ander merk niet zo'n probleem is. 

Je kan heus al naar de markt enz met je pup. Onze fokker is naar intratuin geweest gisteren met de pups. 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

leuk!  

ik denk dat je al erg goede tips hebt gehad! ik wil alleen even 1 kleine kanttekening meegeven, ik zie namelijk dat je een amstaff verwacht, en dat je goed en veel wilt socialiseren...

ik wapper maar even met die 'stafford kaart' , misschien kun je er beter over nadenken om niet je hond juist overal bij te laten, maar vanaf pup trainen op aandacht bij jou, en honden negeren, en leer ze op zn minst aan eerst bij jou te checken voor ze naar een andere hond gaan.

kan je later heeeeel veel gedoe gaan schelen  

ik wou dat ik dat ook had gedaan, want ik kon met 2-3 jaar alles afleren en negeren aan gaan leren, ook niet handig 

en velen zullen mij voor gek verklaren en het er niet mee eens zijn, "want socialiseren moet en is goed, en krijg je een sociale hond van!!" de meeste bekend met deze honden zullen je toch hetzelfde adviseren als ik 

en eigenlijk, valt het aanleren om niet naar andere honden te gaan ook onder socialiseren, is maar hoe je het bekijkt

 

veel plezier vast met jullie pupje 

 

 

 

 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Bedankt voor de tips. Het lijkt me dat wij dezelfde fokker hebben Max, daar zijn gisteren inderdaad 2 pups mee geweest naar intratuin, als jullie ook een amstaff verwachten althans.

We gaan inderdaad al eerder beginnen met socialiseren, we kennen gelukkig genoeg mensen met andere honden dus dat moet al goed komen.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Jeroen & Lola. Ik begrijp wat je bedoeld. We gaan dit zeker meenemen! Ik denk dat dat voor elke hond iets goeds is, niet iedere andere hond vind het namelijk fijn als er meteen op afgestapt wordt.

Volgende forumvraag: Zinderlijk of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^