Zinderlijk of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Hallo,

Ik heb begin deze week mijn pup mogen ophalen, ze is 13 weken.

Ze is een boerderijpup, zat in een kennel en enige beweging was door een mega grote grasachtertuin rennen. Dus niks aan zinderlijkheid gedaan. (Wel socialiseren gelukkig).

Nu heeft ze de eerste 2 a 3 dagen ongelukjes overdag gehad in de woonkamer. En 3 keer in de bench. Allemaal plasjes. Nu heeft ze al 3 dagen niks binnen gedaan. Wij gaan om de 2 uur lopen, en dan na het spelen, eten, trainen etc. Soms gaat ze meteen, soms na een stuk lopen pas. 'S nachts zit ze van 1 uur tot half 5 in dr bench. Zonder ongelukjes. 

Nu vroeg ik me af, is het nog nodig om na het eten, spelen, trainen perse naar buiten te gaan? Ze geeft namelijk niks aan. Ik zie aan dr loopje of ze gewoon snuffelt of zoekend snuffelt. Maar ze gaat niet bij de deur zitten. Is dit aan te leren? Of komt dit vanzelf wel? Want ik 'durf' haar nog niet uit zich te houden, bijvoorbeeld als ze de keuken inloopt. 

honden page profiel DariaDaria

honden foto van Daria

Als je twijfelt kun je beter toch even snel een wandeling maken. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Jaa, dan doen we ook nogsteeds hoor. Maar omdat ze soms wel snel gaat en soms niet. Is het aan te leren dat ze aangeeft als.ze.moet? 'S nachts piept of blaft ze ook niet. Ik moet echt op de gok maar mn wekker steeds wat verzetten, en als het fout gaat even blijven hangen of paar minuten (half uur) eerder zetten. Wat ik ook las is dat een pup van 13 weken zn urine beter kan ophouden dan 8 weken ivm de spieren. Maar betekent dit ook dat ze ondanks dat we laat begonnen zijn dit ook echt kan, of komt dat gewoon omdat die pups al zo vroeg begonnen zijn?

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ze is nog steeds een baby hoor. Blijven uitgaan na slaapje, spelen en eten. Gewoon eventjes!
Ze gaat dit op een bepaald moment vanzelf aangeven.
En 's nachts: soms ben je te vroeg, soms te laat ;-) dat komt ook goed.
Maar als je bv weet dat het goed gaat tot half 5 dan kan je elke nacht je wekker een 5 a 10 minuutjes later zetten. En zo langzaam opbouwen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

In de nachten slaapt ze door. Maar ze heeft wat nieuws. Ipv het binnen gewoon laten lopen, gaat ze nu gewoon dr bench in, laat.dr plas lopen en gaat door met wat ze deed. Ze plast en poept gewoon buiten, we lopen na het spelen, eten, drinken etc. Soms houd ze het 3 uur op met gemak (slapen, even wakker, slapen etc). En nog presteert ze het om af en toe (of het nou met 1 minuut binnen, of al een uur) om gewoon 2 stappen de bench in, snel zitten, snel eruit en weer doen wat ze deed (slapen, spelen, kluifje kluiven, knuffelen met ons) Ze snuffelt niet, ze draait geen rondjes. Wat moet ik nu doen?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Volhouden en geduld hebben 

 

Mellow (was 4 maanden toen ze bij ons kwam) had snel door dat ze het buiten moest doen. In het begin ging ik ook niet wandelen, gewoon een klein stukje van het veldje ingepikt, zodat ze het ging zien als haar plekje. Daar gingen we ook vaak heen.

Maar ook al had ze een grote plas en poep gedaan, soms deed ze het 5 minuten na thuiskomst ook nog binnen. En toen ze een paar maanden bij ons was liep ze op een avond de bench in, deed een hele grote plas en ging weer uit de bench. Ik was gewoon verbaasd, omdat ze het toen al wel aangaf als ze moest (maar toen even niet).

 

Op een gegeven moment gaan ze het echt snappen en ook aangeven. Tot die tijd goed opletten en gewoon een aantal vaste momenten aanhouden (wat je nu ook al doet).

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Jaa. Ze heeft een vast perkie waar ze dr plasje doet en perkie daarnaast poept ze. En daarnaast lopen we soms klein rondje om de perkies ernaast, en soms al wat verder zodat ze veel honden tegen komt (socialiseren). Maar vind het zo raar dat ze ineens bewust in de bench plast. Want binnen doet ze het totaal niet meer, ook geen ongelukjes. Want dat kunnen we nu goed voorkomen omdat ik het aan dr zie als ze moet haha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooi dat je zo goed oplet... top... maar al denk je dat de hond zinderlijk is op deze leeftijd, een goede blaasspanning is er nog niet, zou zeker nog verder gaan met de zinderlijkheids training, het voor de deur zitten vragen , dat komt wel, gewoon nog steeds uitlaten bij iedere etensbeurt, spelen slapen, enz... als je de zinderlijkheids training nog wat langer aanhoudt, heus dan wordt je hond duidelijker dat het binnen taboe is.....

 

hier geen hond die vragend voor de deur staat, geen een hond heeft dat bij mij gedaan, hoe ouder ze worden hoe langer ze het ophouden, zelf heb ik altijd van.... nu is het tijd dat ik ze even uitlaat, voldoende uitlaten voorkomt ook vragend bij de deur staan... maar dat is voor iedere hond wat anders, je kijkt al heel goed naar je hond van... hee nu is het tijd, geef daar aan toe, even uitlaten, zodat er geen ongelukjes kunnen gebeuren, en dan nog hoor, helemaal niet erg, pup weer naar buiten doen, en mooi opruimen, geen probleem van maken. maar je doet het uitstekend.

 

de pup is nog een echte pup om haar uit het oog te laten, niet alleen de zinderlijkstraining maar ook bekijken of ze de belhamel niet uithangt, zodat ook slopen kan voorkomen worden...

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Slopen heeft ze geprobeert. Na 3 keer duidelijk nee, en dan een flostouw geven laat ze alles met rust. 

Is het geen angst/boosheid voor de bench? Aangezien ze ook normaal heen loopt. Als ze moet plassen dan zie je dr billetjes bij elkaar duwen en snuffelen. Maar voor bench plassen loopt ze heel normaal en gaa ineens zitten. Is ook heel lastig met bench training uitoefenen, aangezien ze altijd normaal erin loopt, maar af en toe ineens alles laat lopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bang angstig voor de bench..... zelf gebruik ik geen bench, ben wat van de oude stempel.

 

je beschrijft dat ze snachts in de bench verblijft, als ze niet tegen sputtert is ze er niet bang of angstig voor, zelf zou ik ze nog even in de nacht dan nog een keer uitlaten, en daarna weer gewoon slapen.... niet buiten spelen , nee even een plasje en dan weer slapen, kijk of dat voorkomt dat ze moet plassen en dat in de bench dan doet....

 

af en toe laten lopen, vaak is het op de dag dat ze meer plassen moeten pups... snachts kunnen pups het heel goed al ophouden, wanneer men slaapt wordt er geen grote hoeveel urine aangemaakt, dat gebeurt weer als de pup wakker wordt, en kan het zeker zomaar zijn dat ze het even laat lopen... heel normaal, je pup is pas 13 weken oud.... door veel uit te gaan met je pup, niets puschen, maar mooi uitlaten, is het op een gegeven moment dat je pup weet dat het binnen taboe is en de blaasspanning steeds beter wordt, geen zorgen maken, heel veel geduld.....

 

en wat je doet om het slopen tegen te gaan, goed gedaan, iets wat niet mag... in de plaats daarvan een speeltje of een goed bot te geven, je geeft een flostouw, nog even een tip daarover, nimmer alleen laten met een flostouw, ja het is voor de pup, haar flostouw, maar door het bijten op een flostouw kunnen er draden loslaten en kunnen ze dat inslikken en dat vormt een gevaar voor de darmen, flostouw heel goed, maar blijf erbij, speel met haar met het flostouw, zo voorkom je dat ze draden naar binnen werken. en voor de rest, ik vind dat je het goed doet hoor, net even bij je binnen, en je bent alert. blijven zo... heus je pup wordt echt zinderlijk hoor.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Heb nu ook een flostouw bal, die vind ze veel leuker haha. Als ik zie dat se zich verveelt geef ik die. Heb ook een kauwspeeltje, die vind se ook geweldig, ik merk dat ze last van dr tanden heb. 

En ze sputtert wel tegen, meestal moeten we haar erin zetten. Maar nu laten we een snoepje zien, zeggen plaats en dan gooien we het snoepje erin. Meestal is het eeb kouwstaaf of een kippenbot (uit een zakje) dan kan ze nog even ontspannen kauwen. 

Gister en vandaag niks binnen gedaan, ook niet gezocht naar een plekje. Ze slaap van 1 tot ongeveer 5/6 's nachts, en dan ga ik er 9 uur weer uit voor haar. Als we buiten hebben gespeeld met andere honden of als se op een grasveld heeft gerend geef ik haar wel benchrust,cmaar verder loopt/ligt ze in de woonkamer. Gister ook nog overgestapt op versvoer en haar cocktail gehad (kwam erachter dat ze nog wat miste). Ook commando's voert ze super goed uit. Volgende week woensdag beginnen met basiscursus, ze is te oud (en heeft al veel geleerd) voor puppycursus. Hiernaast speelt ze met zowat elke hond die we tegen komen buiten.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De link gaat naar de mogelijkheid om twee gratis boekjes te downloaden. Over zindelijkheid h 4: errorless housetraining.

Ook de rest van de boekjes is interessant, alleen het advies je hond tot 13 weken niet echt uit telaten (op straat ed) is achterhaald. 

http://www.dogstardaily.com/free-downloads

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik ga dus nooit om de 2 uur met pups lopen, ook niet altijd standaard na eten/spelen etc...  Wel na wakker worden uiteraard.

 

En idd, je ziet het al gauw wanneer ze snuffelen om iets te doen, of wanneer ze gewoon lopen te snuffelen om te snuffelen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik loop nu ook niet meer standaard om het uur. Ook na spelen eten etc ook niet meer. Alleen als ze lang geslapen heeft of als ik het weer tijd vind. Ze is nu nog maar 3 keer buiten geweest sinds vanmorgen half 6. En niks binnen!

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Je moet doen wat jou goed lijkt. Ik ging wel steeds na een bepaalde tijd, dat kun je steeds iets meer oprekken. 

Volgende forumvraag: Help! Mijn pup heeft kuren...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^