Help! Mijn pup heeft kuren...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linsey en OonaLinsey en Oona

honden foto van Linsey en Oona

Hallo allemaal!!

Ik heb sinds kort een golden pup en ben volop bezig om haar op te voeden tot een flinke volwassen golden. Ik had hier wel enkele vragen over.

Oona kan echt heel flink zijn. Ze pikt echt snel nieuwe bevelen op. En als ze zin heeft om te werken gaat echt alles van de eerste keer! Zit, lig, sta, kijk en wacht kent ze echt al goed. Nest begint te lukken maar daarvoor is ze wat te enthousiast op daar te blijven liggen, ze wil er liever bij zijn als wij dan iets anders doen... Begrijpelijk voor een puppy natuurlijk!! 

Wandelen gaat ook wel behoorlijk goed, hoewel ze niet echt naast mij blijft lopen, maar daar werken we aan. (Telkens ze 3 passen naast m'n been blijft word ze beloond) en als we in het veld zijn mag ze steeds vrij, wat ze fantastisch vindt.

MAAR: Oona heeft echt massa's energie en begint steeds meer kuren uit te halen. Ik wil wel veel met haar bezig zijn, maar kan ook niet constant ter beschikking staan. Als wij bijvoorbeeld aant eten zijn, heb ik geen zin om elke keer moeten recht te staan omdat ze weer ergens iets aan het slopen is, of omdat ze in de zetel springt. (Wat ze absoluut niet mag, 1 omdat wij geen zetelhond willen en 2 omdat dat superslecht is voor haar heupen die nog niet volgroeid zijn!!)

ze kan zich perfect alleen bezig houden, maar dan toch liefst met iets dat niet van haar is en dus verboden is. Al onze planten staan op hoogte, schoenen worden verstopt, kabels waar mogelijk weggehaald, kortom... Alles wat tot verleiding kan zorgen is weg om geen onnodige straf te moeten geven. Maar ze blijft nieuwe dingen zoeken: bijt in de stopcontacten, gewoon in de muur, in de salontafel, stoelpoten,... Telkens trek ik dan haar aandacht met een speeltje, kauwbot of gewoon een bevel zoals zit... Wat ze dan onmiddellijk doet, maar als ik mijn rug draai is ze terug aan het slopen. Even wegzetten hebben we ook al geprobeerd, maar dan begint ze dikwijls gewoon opnieuw als ze weer binnen is. En zo zit ze dan meer in de hal of tuin dan bij ons, wat dan ook weer niet de bedoeling is.

sinds kort is ze ook groot genoeg om echt in de zetel te geraken... Wat ze geweldig leuk vind. Dus nu is dat ook weer een nieuwtje... Of wij er nu inzitten of niet... De zetel is geweldig leuk! Ook hier geen afleiding die langer dan 2 minuten leuk genoeg is, en als wij zelf in de zetel zitten is het hek helemaal van de dam. Tv kijken zit er niet meer in voor ons... Puppy in, puppy uit de zetel... Zo gaat het maar door tot we ze echt wegzetten in een aparte ruimte. Als ze dan terug mag, is het gewoon opnieuw zo....

en als ze het ECHT druk heeft zijn we zelf niet meer veilig... Handen, voeten, benen, armen, buik, alles is goed om in te bijten ... En ze bijt HARD. Bij ons beide heeft ze er al eens doorgezeten, miniem maar wel echt pijnlijk. Als je haar negeert bijt ze nog harder wat superpijnlijk is, ofwel begint ze op je been te rijden... En bij de bijtaanvallen is luisteren absoluut uitgesloten, dan is ze echt onhandelbaar, en dat krijgt ze dagelijks toch wel eens. Soms is dat een gevolg van een spelletje, soms komt dat gewoon uit het niets... Ook wegzetten is het enige dat werkt... Zolang ze weg is... Dus echt een succes is dat ook niet.

ze kan zo lief zijn, en ze is zo slim, en kan zo goed luisteren... Als ze goesting heeft. Maar haar kuren... Daar worden wij zo'n beetje hopeloos van.

kunne jullie ons hiervoor tips geven?

hoe laten we haar rustig zijn als we bvb zitten te eten, of  avonds even tv kijken, dat zij niks sloopt of ons lastig valt ?

hoe laten we haar stoppen met in de zetel springen?

En hoe stoppen we dat bijten? Want dat is echt superpijnlijk!! 

Haar laten schrikken werkt ook niet, want ze is van niks onder de indruk.

het kan toch niet de bedoeling zijn dat ze meer in de hal/tuin zit dan bij ons als we thuis zijn? En hoe lang moet je effectief bezig zijn met je pup? Dus wandelingetjes, spelen, trainen, alles zowat, hoelang ben je effectief bezig? Mss is dat bij ons te veel/ te weinig... Maar ik vind dat zo moeilijk in te schatten, en je hoort eig alleen maar over wandelen, dat mag maar 15min 3x per dag max. maar hoe zit dat met het geheel? Kunnen jullie zo eens vertellen hoe jullie puppydagindeling in elkaar zit? 

ohja, ze is nu 11 weken oud.

alvast bedankt!

 

 

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Puppystreken!!

 

Hebben jullie een bench en een kong voor haar? Zo ja; dan kunnen jullie een kong vullen met bijv: banaan en dit aan haar geven in de bench. Onze honden/pups zijn dan altijd een tijdje zoet tot we klaar zijn met eten. Vanaf jonge leeftijd geven wij onze pups eten in de bench en ook na het wandelen of spelen slapen ze hier in de bench. Voordat je het deurtje dicht kan doen, is het belangrijk om dit dan ook te trainen --> benchtraining (Hier ben je ook wel even een paar maanden mee bezig, maar dan heb je ook wat.. haha ).

 

Pups die te hard bijten, geven wij het commando: 'zit'. Gaan ze netjes zitten, dan geef ik iets lekkers. Zo raken ze afgeleid van het foute gedrag en worden beloond voor het goeie gedrag. Eventueel kun je in dit geval ook de kong geven gevuld met iets lekkers!

 

 

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Eens met Femke, een gevulde kong kan hier goed bij helpen.

Geven jullie je pup verplichte rust? Pups kunnen ook overenthousiast worden omdat ze simpelweg moe zijn. Tijdens het eten kan je haar leren dat ze op haar plaats moet blijven (mand/kussen/bench).

honden page profiel Linsey en OonaLinsey en Oona

honden foto van Linsey en Oona

Een bench hebben we niet, ze heeft wel een kussen in de living, maar blijft daar zelf niet op liggen als we er niet bijstaan.

Haar slaapplaats 's nachos is in de hal onder de trap en dat gaat van nacht 1 eigelijk prima. (Trap wel afgesloten zodat ze ons niet naar boven volgt). En als we weg zijn zit ze in een deel van de tuin waar ze ook een overdekte rustplaats heeft en een stuk van 20m om 'uit te razen' en een plasje te doen. Telkens we weg moeten geef ik haar inderdaad een gevulde kong waar ze dan wel mee bezig is. Maar kan ik ze dan zo dikwijls die kong geven? S morgens eentje die ik echt lekker maak met bouillon of yoghurt of pindakaas. In de namiddag eentje met gewoon haar brokjes. En dan savonds weer eentje? 

Ik heb niet echt een idee hoe veel voeding ze mag krijgen naast haar maaltijden... Je leest zo dikwijls dat goldens graag eten en dus ook dikwijls overgewicht hebben, dan wil ik zeker niet voorhebben... En ze krijgt al zo dikwijls beloningskoekjes. Is 3kongs dan niet te veel? Of overdrijf ik hierin?

Laten zitten doen we ook als ze bijt of in de zetel springt, maar het lijkt er op dat ze daar een spel van maakt... "Ik ga eens springen en dan moet ik gaan zitten en krijg ik een koekje... En dan doe ik dat gewoon opnieuw..."

Nu had ze daarnet weer enorme bijtaanvallen, waarna we ze vanachter in haar deel van de tuin gezet hebben... Na 5 minuten ronddartelen is ze gaan slapen en ligt er nu toch wel al 1,5u te rusten. 

Binnen een half uur ong. dacht ik ze weer te gaan halen eventjes te spelen, der een klein ommetje mee te maken, haar eten te geven en dan zou ze zich eens rustig moeten houden binnen... Maar ik hou m'n hart al vast. 

Als ze dan weer kuren krijgt... Moet ik ze dan terug vanachter of in de hal zetten? Ze gaat daar telkens wel slapen na 5min. maar ik vind dat dan zo zielig dat ze daar alleen zit...ik zou ze graag gewoon bij ons laten als we thuis zijn, maar hier lijkt ze steeds lastig te worden...

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Ik had er ook zo 1.... Ik zou toch bench overwegen. Ik was best wel anti-bench maar het werkte geweldig. Mijn hond was gewoon te vol energie en snel overprikkeld. verplicht even slapen in de bench deed wonderen. Dat bijten deed hij ook vooral als hij eigenlijk te moe was. De bench is dus geen strafplek maar even een time-out ruimte. Train wel de bench en maak het een leuke plek voor haar. Ook met eten kan je haar daarin doen, wij hadden de bench zo staan dat hij ons wel kon zien. In begin echt protest door piepen en graven maar later echt een rustplek. Nu is onze hond 10 maanden en is de bench al 2 maanden weg. Hij kan nu zonder! Hij weet als ik de tafel dek dat hij in de voorkamer moet gaan liggen, en dat doet hij ook. Het is consequent zijn en zorgen voor voldoende rust, komt goed!!

honden page profiel Linsey en OonaLinsey en Oona

honden foto van Linsey en Oona

En hoe pak je dat dan aan met de bench? Als ze een uurtje wakker is verplicht in de bench voor 2u ofzo? Of gewoon van het moment dat ze lastig begint te doen. 

Ik ben haar daarstraks rond half 2 gaan halen in de tuin. Ze was toen had ik gezien al ong. een kwartiertje wakker. We waren zelf aan het eten dus had ik ze nog even daar gelaten, en toen ze ging zitten wachten ben ik ze gaan halen. Sprong natuurlijk weer recht in de zetel... Maar afleiding werkte wel even. Toen de afleiding van onze handen/voeten niet meer werkte, ben ik er mee gaan wandelen en nu heb ik haar net haar eten gegeven. Ik zag daarna dat ze wel moe was... Ze ging liggen dus ik dacht YES! Ze legt haar hier neer in de living dus dat komt goed, maar 10sec. later ging ze weer op wandel. Ging ze even naast me zitten, even liggen en dan terug wandelen om vervolgens m'n voeten aan te vallen. Ik was op dat moment aan het (doen alsof) lezen, zodat ze dacht dat ik bezig was en zij wel kon gaan slapen. Na de voetaanval heb ik haar dan opgepakt, en gewoon weer in de hal gezet, 1 minuutje piepen en nu slaapt ze denk ik...

Zo jammer dat dat niet gewoon in de living lukt... 

Ik denk dat ik haar daar nu gewoon weer 2uurtjes laat rusten. 

En dat patroon, 2u slapen voor 1u wakker, tot wanneer geld dat? En is een bench in de living beter dan ze gewoon op haar slaapplaats voor snachts leggen?

en hoe zit dat als ze nu gewoon zelf 3u of langer slaapt? Of als ze langer wakker is door een uitstap ofzo? 

Het zou wel kunnen dat het komt door de vermoeidheid, want vlak na een dutje is ze dikwijls wel wat liever en aandachtiger. (soms ook niet, maar mss heeft ze soms een ochtendhumeur )

Ze is ook wel snel out-of-controle bij spelletjes. Zelfs denkspelletjes die we samen spelen (zoek enz) kan ze soms op het moment dat ze moet wachten voor het verstoppen ongedurig worden en bijterig... 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Hoi, ik zou jullie in dit geval ook een bench aanraden voor de verplichte rust. Natuurlijk dient dit alleen om jullie te helpen bij deze 'stuiterbal', Verwachten van een pup dat die gehoorzaam op een kussentje gaat zitten en daar ook netjes blijft terwijl zijn baasjes allerlei lekkers in hun mond stoppen is wat veel gevraagd Je moet je niet op een 'vast' schema gaan vastpinnen wat betreft rust en speelmomenten, als je pup in 'overdrive' gaat dan kan je ingrijpen door hem even een time out te geven in de bench, geef hem een lekker knabbeltje en negeer hem even, misschien na het eten en zijn plasmomentje...Doe niet overdreven veel en hou hem zeker niet de hele dag bezig, je hond moet leren dat baasje ook even wat anders doen moet, hou hem wel steeds in je buurt, zo kan je de bench het best plaatsen waar ie jullie nog hoort rommelen maar toch rustig ligt...veel succes, en o ja, bijten niet toestaan, een harde aauuuw en je omdraaien, zo weet ie dat je dat niet leuk vindt.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Je moet een beetje een ritme vinden voor je pup. Ik deed na een activiteit iets lekkers in de bench en dan erin en met rust laten, ik had ook een doek erover gedaan. Dat neemt ook prikkels weg. Let wel: de doek aan 1 kant niet hoor, anders benauwd en erg opgesloten.

Op een gegeven moment merk je wel wat prettig werkt. Veel happen en springen en bijten is ook even time out in de bench. Vrolijk zeggen: zo hup, even een tukkie doen. Al slaapt ze maar even, het geeft rust. Bench hadden wij in de woonkamer, daar slaapt hij ook 's nachts. Ik zou de bench wel een vaste plaats geven. Het is niet zielig haar even af te zonderen, echt niet, het is voor rust. En op een gegeven moment merk je dat ze wel rustig op een plekje gaat slapen en dan kan je de bench steeds meer achterwege laten. Je merkt dat echt vanzelf!! 

je doet het hartstikke goed hoor! maar bench kan helpen ook voor je eigen rust bewaren en om niet in negatieve cirkel te komen. Nogmaals, niet voor straf of lekker makkelijk even de pup opsluiten maar echt gericht op prikkels wegnemen!

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Haha echte puppystreken dus! 

Wij hebben daarom een puppyren in de woonkamer staan. Groter en minder "opgesloten" dan een bench, waar hij zijn voer- en drinkbak en zijn speeltjes in heeft. Ik vind het ideaal. Wij hebben nog een volwassen hond(nouja, qua leeftijd) en als de pup niet in de ren zou zitten met moment zouden ze elkaar geen 10 minuten met rust laten. Hier kan hij ook niks slopen, dus kunnen wij ook rustig even eten, zonder elke 10 seconden de pup ergens onder- of achteruit de hoeven plukken.

Sommige pups kunnen zelf niet hun rust nemen, dit moeten ze echt leren. Clooney kon dit ook niet als pup zijnde, daar hebben we geen ren voor gebruikt en de bench gebruiken wij alleen voor de nacht(die staat op onze slaapkamer), maar als ik nu zie hoe veel meer rust Harley neemt, heb ik daar wel een beetje spijt van.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Goed gedaan om haar na de bijtaanvallen even verplichte rust te geven, het feit dat ze 1,5u ging slapen zegt genoeg. Het wil niet zeggen dat je iedere keer dat ze druk is je haar verplicht rust moet geven, ze is een puppy dus die hebben energie voor 10. Je zult zelf merken wanneer je pup overprikkeld is en rust nodig heeft en wanneer het gewoon puppygedrag is, houd zelf vooral in de gaten dat er regelmatig rustmomenten zijn.

Je schrijft dat ze niet blijft liggen op haar kussen, dat is iets wat je kunt aanleren met het commando 'blijf'. Weet niet of je een commando hebt waardoor ze weet dat ze op haar kussen moet gaan liggen (bijv. 'plaats' of 'mand') maar die twee kan je dan combineren. Op een gegeven moment als je haar leert dat als jullie gaan eten ze daar moet liggen en blijven zal ze dat weten en word het vanzelf automatisme. Maar dat vraagt om training, tijd en energie uiteraard.

Ik zou zeker niet 3x per dag een gevulde kong geven, dan heb je straks een hele grote hond haha Goed vullen dan is ze er wel een tijd zoet mee. Een bot kan natuurlijk ook of snoepjes verstoppen, alles wat haar mentaal uitdaagt.

Een bench is zeker niet per se nodig trouwens, vergeet niet dat je die ook weer moet aanleren. Je kunt niet zomaar het deurtje dicht doen, je pup moet zich daar eerst fijn en veilig in voelen. Een bench heeft wel als voordeel (vind ik) dat je er echt een veilig rustig holletje van kunt maken door er een handdoek of deken over te leggen. Dan heeft ze niet constant prikkels om zich heen en uiteindelijk als het goed is zal ze zelf ook daarin gaan liggen om te rusten.

honden page profiel Linsey en OonaLinsey en Oona

honden foto van Linsey en Oona

Allemaal bedankt voor de reacties. 

Ik vroeg me nog af hoe jullie dagindeling met een pup er dan juist uitziet? Hoe dikwijls zijn jullie echt met de pup bezig? Kunnen jullie zo eens een typische puppy dagindeling geven? Zo kan ik eens met alle verschillende mensen/puppy's vergelijken om mss te concluderen dat ik dingen toch anders moet aanpakken... Of juist bevestiging krijg dat ik het wel degelijk goed aanpak ;)

Ik vind Nathalie haar tip echt nog wel een goeie, dat van die puppyren. Dat is inderdaad groter, ze kan ons nog zien, maar wij kunnen wel rustig eten.

je gelooft het nooit maar momenteel ligt ze naast me te slapen, ik kan bijna niet stoppen met glimlachen :) 

Lut... Ik weet dat ik het bijten niet mag toestaan, maar dat is echt makkelijker gezegd dan gedaan. Soms helpt een zitbevel, maar soms helpt echt niks. Ik denk dat dat de momenten zijn dat ik ze dan effectief even moet verplichten tot rust (in de toekomstige puppyren die ik morgen ga kopen). Zoals je zegt van AUW te roepen, en weg te draaien, dat heeft echt TOTAAL GEEN effect. Ik heb al AUW geroepen in alle toonaarden, ze stopt niet, wegdraaien... Bijt ze gewoon verder in de achterkant, weglopen ziet ze als een spel en dan snapt ze nog harder om u tegen te houden..... Nee zeggen en stokstijf blijven staan helpt SOMS na een tijdje maar is enkel houdbaar met een lange jeansbroek en met die hittegolf van de afgelopen dagen was een lange jeansbroek dan weer niet houdbaar :P En de truc met de duim op de tong duwen... Daar lijkt ze echt zot van te worden!! Ik heb het idee dat ik daar een agressieve pup mee creëer dus daar ben ik al weer mee gestopt, ze geeft toch niet op en bijt gewoon lustig verder in uw duim van zodra ze kan... Andere tips zijn dus nog steeds welkom!!!

Caitlin... Ze kent het woordje 'nest' maar nog niet zo goed dat ze er echt zelf naartoe gaat... Als ik meega en nest zeg gaat ze wel op haar kussen zitten/liggen. Wachten (=blijf) kent ze ook, maar dat is goed voor 30sec. Dan zeg ik bvb zit, en wachten, ga dan wat achteruit of een toertje rond te tafel en dan beloon ik haar. Maar echt blijven wachten in haar nest zolang we zitten te eten, dat lukt nog niet hoor... Kan ik dat dan al verlangen van een pup van 11weken?

Daarom denk ik dat het inderdaad mss geen slecht idee is van zo een ren in de living te zetten? Waar haar kussen ligt de ren zetten, steeds deurtje open maar als we gaan eten of bij verplichte rust even deurtje toe? Moet daar ook echt voor getraind worden? En hoe pak ik dat dan aan? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb nooit een bench gebruikt en Black had als pup natuurlijk ook dezelfde puppystreken!

Als hij al te druk werd, moest hij een paar minuten in de bijkeuken.

Daar was zijn ligmatje en een bakje water.

Dan kwam hij daarna gekalmeerd weer terug of hij bleef daar meteen een hele tijd slapen.

Hetzelfde idee als de bench, verplicht even rustig worden.

 

Als wij gingen eten, kreeg hij altijd zijn bot.

Dat krijgt hij trouwens nog steeds, werkt heel goed.

 

 

 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Het gaat erom dat je de pup even ergens kan afzonderen (bench, ren, hal etc.) wat jij prettig vindt.

En ook al lijkt het AUW roepen en weglopen en zeggen ZACHTJES als ze bijt niet te werken, je werkt wel aan een bijtrem en dat is echt heel belangrijk. Dat gewoon stug doorzetten en zorgen voor alternatief. Dus bijt ze, zeg je AUW en Zachtjes en loopt weg. En biedt haar een speeltje aan waar ze wel op mag knauwen. Mijn hond was ook vreselijk met bijten, mijn dochter durfde niet eens op blote voeten te lopen. Nu is hij dus 10 maanden en heeft super bijtrem en als ie te wild wordt zeg ik ZACHTJEs en pakt hij uit zichzelf een speeltje waar hij dan mee aan komt. Hij heeft echt goed door gekregen dat we dan wel samen kunnen spelen. Ik merk nu pas dat wat we er consequent in hebben gestopt er ineens uit gaat komen! 

Het is ook elkaar leren kennen hoor, over een paar weken weet je al veel beter wanneer ze, en waarom ze druk is en wat dan helpt. Het is echt even zoeken. En qua dagindeling denk ik dat er zoveel verschillende manieren zijn. Geloof in de jouwe! Je bent heel goed bezig met je hondje leren kennen en dan kom je er vanzelf wel.

 

honden page profiel Linsey en OonaLinsey en Oona

honden foto van Linsey en Oona

Ok. 

Vandaag was ze om 6u wakker voor een plasje en om 8u echt wakker. Even weer naar buiten voor een plasje, wat gespeeld, een ommetje en eten en op kwart na 9 heb ik ze weer even in de hal gezet, waar ze zonder protest gaan slapen is en nu nog ligt te ronken. 

Het nadeel met de hal is dat ik ze ook niet kan zien, en ze heeft nog van die puppydromen waarin ze ook avonturen beleeft en geluidjes maakt waarmee ik soms denk oei ze is wakker en moet plassen... Waarna ik in een haast de deur opentrek, om dan te concluderen dat ze nog sliep en door mij behoorlijk hard wakkerschrikt :) ze gaat dan wel weer slapen, maar ik denk dat het toch handiger is als ik ze die rust kan geven op een plek waar ik ze kan zien. 

Enig nadeel is dat ze de hal intussen wel kent als rustplaats en ik waarschijnlijk opnieuw zal moeten beginnen als ik haar,rustplaats in de living bij ons wil creëren. En dat zal wrs niet zo simpel zijn als de hal aangezien zij ons natuurlijk ook kan zien en langer zal protesteren tegen haar verplichte rust... Extra tips altijd welkom. 

Dan dat bijten nogmaals:

hoe pak je dat dan juist aan? Wij zeggen momenteel steeds 'zit' om haar van het bijten af te leiden en belonen haar dan voor het goed gedrag, als ze dan blijft terug bijten zeggen we "Oona, nee, ni bijten!" en dan negeren we haar.  Als het na 3 herhalingen nog steeds niet stopt en het echt te pijnlijk word dan zetten we haar ook even in de hal. Soms helpt het commando, maar dan vooral met een lange broek aan, als je langer kan volhouden van het negeren... Blote benen, voeten is ondraaglijk. 

Maar moet je dat elke keer doen? Ook als ze tijdens het spelen echt per ongeluk in je arm hapte maar dan zelf al corrigeert en terug het speeltje pakt? Of bij het borstelen? Dan word ze echt speelwild, met de bek wagenwijd open happend naar borstel en armen.. als dat niet te hard is laat ik dat dan wel eens gebeuren omdat ik dan een lange dikke trui aanheb.. Anders krijg ik ze gewoon niet geborsteld. Hetzelfde als we uit geweest zijn en het regende, waarna ik haar poten moet afdrogen? Dan bijt ze in de handdoek, handen, .. Maar als ik daar dan ga staan en zeg nee niet bijten... Dan is de kans groot dat ze gewoon modderig nat het hele huis rondraced en dat is ook niet de bedoeling.

Moet dat altijd gecorrigeerd worden of is dat echt enke als ze duidelijk naar handen/voeten hapt? En kan ik dan bij het afdrogen niet gewoon haar handdoek ertussen proppen... Zo doe ik het nu, maar ik weet niet of dat oké is. :) 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Echt te fel bijten is corrigeren (ja steeds weer en weer en weer) tijdens spel ZACHTJES zeggen (bijtrem aanleren) en speeltje geven, zo van, daar mag je in bijten en dan zeggen GOED ZO!

Met de handdoek en borstelen deed ik dat ongeveer ook zo. ZACHTJES en NEE zeggen, wachten tot er rust was en door met handdoek en borstel. Als ie dan bleef liggen zei ik GOED ZO. En elke keer herhalen (tot je er gek van wordt) en het werd steeds minder en na een tijdje lukt dat echt. Nu is het hier van de baan en geloof me, het was erg ( jassen kapot, maatpak van mijn man, armen,benen,voeten onder de bijtplekken etc.) Maar het kost wel lange adem.

honden page profiel Linsey en OonaLinsey en Oona

honden foto van Linsey en Oona

Oké, ik ben dus sinds gisteren echt heel consequent bezig met dat "nee, niet bijten" en gisteren leek ze het toch wel al te snappen, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze niet blijft proberen. Maar ik had een goeie dikke broek en dikke schoenen aan, dus kon ik goed negeren en dan ging het telkens over. Mijn man zijn werkbroek die iets losser zit en met zakken op, was natuurlijk wel veel te interessant om te lossen.. Dat ding floddert natuurlijk ook tijdens het negeren. 

Dan heb ik geprobeerd haar af te leiden naar mij om dan even te spelen en een eventuele aanslag op handen voeten zelf op te lossen. Soms ging dat, soms ging ze rechtstreeks terug naar de interessante broek. 

S avonds toen ik m'n schoenen had uitgedaan heb ik wel nog 1 superpijnlijke aanval moeten doorstaan, dus echt een rem zit er nog niet op... Ik voel het gewoon minder door dikke kledij... 

 

Nu had ik nog wat bijkomende info nodig:

Ik heb dus gisteren een ren gekocht. Geef haar eten daar nu in. Haar kussen ligt erin en haar drinkkom. Als ze haar kauwbot krijgt is het ook in de ren. Maar tenzij ik voor het deurtje blijf zitten komt ze er steeds weer uit met haar kauwbot. Eten en drinken is ook gewoon dat en er dan weer uit... Ze gaat er dus niet in rusten. 

Wek even bijzeggen dat dat kussen niet zoveel gebruikt word... Oona is een echte vloerhond. Enkel de eerste dag dat ze bij ons was heeft ze gebruik gemaakt van haar hoekje omdat daar een mama-handdoek bij inlag (nog steeds trouwnens, maar dat zal wel niet meer rieken nu :) )

Sinds dag 2 ligt ze eigelijk altijd op de vloer. Ook s nachts of tijdens haar dutjes... Soms heel even op het kussen maar echt maar 5min en dan er weer naast... 

Dat wil dus ook zeggen... Ik ga wel lekker naast m'n ren liggen ipv erin want dat kussen heb ik toch niet nodig en de vloer ligt in heel het huis even goed... 

Hoe kan ik het nu zover krijgen dat ik haar in de ren haar verplichte rust kan geven? En dat ze dan ook rustig word als ze me ziet... Want dat is denk ik ook een groot probleem. Ze pakt rust als ik weg ben: als ik haar in de hal zet en zelf binnen blijf, of als ze vanachter in de tuin zit en ik daar niet ben. Maar als ze mij ziet, dan kan ze precies niet rusten. Ik vrees dus dat ik dan weer zelf weg moet gaan als ik haar in de ren wil laten rusten... Maar ik zou dat echt graag willen dat ze dat kon, want dat zou zoveel makkelijker zijn om te zien of ze wakker word/droomt, moet plassen en dergelijk...

 

Volgende forumvraag: Puppy slakken eten en plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^