Puppy, en nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mymy (Gast)

Hallo allemaal, Vandaag heb ik een puppy gekocht. Ruim 10 weken oud.  Ik heb al veel honden gehad, voornamelijk mishandelde en verwaarloosde honden. Een normale pup is voor mij vrij nieuw. Dat heb ik slechts 1x gehad. Ik heb nu 3 Jack Russels. De oudste word 23 Juli 8 jaar, deze heb ik met 3 weken gered, van een boerderij, waar hij alleen in de regen zat, zonder afdak, zonder mama, zonder eten. Jullie begrijpen dat deze hond dus nogal een geval apart was. En nog steeds is trouwens. De middelste is in februari 4 jaar geworden, en dat is er 1 uit een 'oeps' nestje, en was niet erg sociaal en is nog steeds ook een beetje apart. En de jongste dus ruim 10 weekjes. Hij verbaasd mij, hij is heerlijk rustig, heeft slechts 1 ongelukje binnen gehad, de rest netjes buiten, slaapt veel, het liefst tegen mij aan, en is eigenlijk een ideaal hondje tot nu (kom ik vannacht vast nog op terug). Ondanks dat ik veel honden ervaring heb (eigenlijk alleen maar Jacks, 1x een old engelse bull, ook getraumatiseerd ) ben ik het toch een beetje kwijt. Hebben jullie nog wat handig tips. Een probleem waar ik nu tegen aan loop, hij eet vreselijk veel, als hij de kans krijgt, ik kan de bak van de andere niet laten staan. Ze zijn hier gewent altijd eten te hebben staan, en eten gewoon wat wanneer ze trek hebben. Deze is heel gulzig, schrokt zijn eigen bakje direct leeg, en als hij er lucht van krijgt dat de andere bak er staat heeft hij geen rust. Zou dit tijdelijk zijn? En wat is een normale hoeveelheid om te eten? Ik heb nog nooit een pup gehad die direct al harde brokjes at en niet bijgevoerd hoefde, dus dit vind ik een beetje lastig. En het zindelijk maken, na ieder slaapje naar buiten, na het eten, na het spelen, zo moet dat wel goed komen denk ik? Bij de andere honden lag dit toch wel wat anders, de oudste heb ik pas na 4!! jaar zindelijk gekregen. En dan de bench, hij sliep samen met zijn mama in een bench, nu moet hij dus alleen, hij gaat vreselijk piepen als ik hem er in doe, en ja neem het hem eens kwalijk, eerst word je bij je mama weggehaald, en dan ook nog in een hok gestopt, terwijl er ook een heerlijk warm vrouwtje is om tegen aan te kruipen. Dit is mijn grote struikelblok, laten piepen kan ik dus echt niet! Hij mist zijn mama natuurlijk, hem dan in de steek laten kan ik echt niet. Hier hoop ik eigenlijk tips voor te krijgen. Ik dacht aan een hoge doos naast mijn bed? Dan kan ik mijn hand er in hangen oid? Ik zal meteen opbiechten dat de andere 2 dus bij mij in bed slapen. De oudste om de reden dat hij veeeeeeeel te jong was en niet alleen kon zijn, en met de hand gevoed moest worden, en alleen rustig werd als hij op mijn borst lag. De 2e sliep een tijd in een doos naast mijn bed, maar ging later automatisch ook op bed slapen. Wat ik niet erg vind, maar hij is nog niet zindelijk, en ik heb dus geen zin in een nat bed.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik zou geen eten laten staan in het bereik van de pup, anders kan hij overgewicht krijgen en dat is heel slecht voor de gewrichten, al helemaal nu hij nog moet groeien. Als je het eten niet buiten zijn bereik neer kan zetten dan kan ik alleen maar adviseren om met maaltijden te gaan werken in plaats van de hele dag open buffet  hihihi

 

En de bench kan je 's nachts wel naast je bed zetten toch? En verder het piepen niet te veel aandacht geven hoor, anders gaan ze het alleen maar meer doen  

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

O en de normale hoeveelheid voer om te geven staat gewoon op de verpakking van het voer natuurlijk...

mymy (Gast)

Voor de andere honden en buiten zijn bereik gaat niet lukken, we hebben een open keuken. En de andere zijn niet groot genoeg om het hoger te zetten.

Ja ik weet het, maar ik vind het zo zielig, net bij zijn warme mama weggehaald, en dan alleen in een koude bench. Ik kan er niets aan doen maar mijn hart breekt er gewoon van!

Water kan wel onbeperkt toch? (al valt het mij op dat hij niet echt veel drinkt.) Ik heb mijn kinderen ook op het hart gedrukt hem absoluut niets te geven! Ze zijn alleen nog vrij jong dus ik hoop dat ze zich er aan houden. Dochter is ook nogal van het ach zielig hij wil ook brood. De andere 2 krijgen dus standaard ook hapjes. Krijg het er niet uit.

Ik vind hem zo leuk! Alleen wil hij de hele tijd bij me zijn. Net lag hij naar me te slapen, en ik stond heel voorzichtig op om buiten te gaan roken, en ik zit in de tuin en hoor gepiep. Loop naar de deur, houd ie op met piepen en begint te kwispelen en springen, pak me nou pak me nou. Mee naar buiten genomen, gelijk een grote plas gedaan! Kanjer! Terwijl mijn man ook gewoon op de bank zit. Maar hij wil alleen bij mij. Als hij rond loopt en hij wil bij me, dan gaat ie op zijn achterpootjes zitten, en 'zwaait' hard met zijn voorpootjes, echt zo van, til me nou op de bank, kom op! 

Echt heel leuk! Maar wel weer wennen hoor, was vergeten hoe druk en hoeveel werk een pup ook alweer was. En dan is dit nog een normale pup hihi.

Anoniem (Gast)

Ik moet nog voer kopen, ik heb een boterhamzakje met voer mee gekregen. Dus ik heb niet echt een idee van hoeveel. Ik ga morgen ochtend naar de dierenwinkel om voer en wat speeltjes te halen.

Ik heb vandaag alleen het nodige aangeschaft, bench, mand, flos, halsbandje, riem. Omdat ik nog niet wist wat hij voor voer kreeg en wat hij leuk zou vinden. Maar hij vind alles leuk, vooral mijn schoenen en de sloffen van de kinderen 

mymy (Gast)

" Ik moet nog voer kopen, ik heb een boterhamzakje met voer mee gekregen. Dus ik heb niet echt een idee van hoeveel. Ik ga morgen ochtend naar de dierenwinkel om voer en wat speeltjes te halen.
Ik heb vandaag alleen het nodige aangeschaft, bench, mand, flos, halsbandje, riem. Omdat ik nog niet wist wat hij voor voer kreeg en wat hij leuk zou vinden. Maar hij vind alles leuk, vooral mijn schoenen en de sloffen van de kinderen  "

 Dit was mijn reactie, ging iets niet goed, kreeg een melding van dat ik geen link mocht plaatsen (bleek een smiley) en toen is hij gepost zonder naam.

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

Allereerst welkom, leuk hoor een puppy en ja dat is vast weer even wennen. Wat Anouk ook al zei de bench mee naar de slaapkamer nemen, lekker dekentje of kleedje erin eventueel een kluifje erbij. En inderdaad niet te veel aandacht schenken aan het piepen maar geruststellend tegen hem praten. Wat voor hondje heb je????? Even bij hem blijven zitten tot hij slaapt in de bench en daarna zachtjes het deurtje dicht doen. Komt vast goed hoor.
Heel veel plezier van jullie nieuwe huisgenootje.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Nou het is echt super goed gegaan! We hadden hem eerst in een doos naast het bed gezet, maar daar sprong hij uit.

Toen de bench naar boven gehaald en tegen het bed aan gezet, ik dacht dit gaat niks worden omdat hij steeds piepte als hij er in moest, maar het ging goed, even zachtjes piepen, en deed mijn hand door de tralies en daar snufte hij aan en toen ging hij slapen. Om half 2 werd ik wakker van zijn gepiep, toen ben ik met hem naar buiten gegaan, en geplast en gepoept, weer terug in de bench, en toen werd hij om kwart over 6 wakker van de kinderen. Dus top!

Ik ga er even een bench bij halen zo voor boven, want dat gesleep is niet handig. 

Vanmorgen toen ik de kids naar school bracht (max 10 min weg) heb ik hem in de bench gedaan en ging hij weer heel erg piepen.

Even de oude eigenaar gevraagd, en die zei dat hij daar nooit overdag er in had gezeten, en er alleen in sliep met zijn mama. Vandaar dat het dus snachts wel goed gaat en overdag niet. Dus we gaan oefenen. Hij sleept namelijk alles mee, en heb het met de andere honden mee gemaakt dat ze alles sloopte, daar heb ik nu geen zin in haha.

Het is een Jack Russeltje! Net als de andere 2. Dus 3 Jack Russels in huis!

Hij is 10 weken en 5 dagen. Ik heb net de dierenarts gebeld want hij blijkt zijn 9 weken entingen nog te moeten, dus die gaan we vandaag halen. En ik ga zo even naar de dierenwinkel voor voer, en speeltjes.

Kan iemand mij vertellen wat voor kluifjes ik veilig kan geven? Mijn andere honden krijgen vaak verse botten. En hij kluift nu op een restant daar van (veilig). Maar wat is goed voor pup?

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Even een kleine update, voor wie het leuk vind.

Het gaat erg goed, hij is al aardig gewent geloof ik! Hij is echt zo lief! Ben echt verlieft! Wel vind ik het weer even zwaar hoor, weer een pupje opvoeden.

Het plassen en poepen gaat ook goed, vandaag 2x een plasje binnen, verder heel veel plasjes en poepjes buiten.

De 2 plasjes binnen zijn gebeurt op drukke tijden, ik heb 2 kinderen van bijna 5 en 6 jaar, dus we hebben hier wat spits uren. Toen de kids op school waren was alles netjes buiten, na school dus ongelukje, komt vooral door mij, dan ben ik ook met de kinderen bezig, en zie ik zijn signalen minder snel, en ja dan ben ik gewoon niet snel genoeg. En het is voor hem natuurlijk ook veel onrustiger als de kinderen er zijn. Vanaf ze in bed liggen zijn er geen ongelukjes meer geweest. Maar ik vind het al top gaan! Pas 1 dag bij ons, 10 weekjes oud, en nu al zo goed vrijwel alles buiten doen!

Eten gaat goed, ik verdeel de hoeveelheid die hij mag over de dag.

 

En vanmiddag voor het eerst zonder te piepen in de bench gezeten! Tijdens het eten, we aten voor een keertje op de bank, en hij bleef proberen om eten af te pakken, dus ik dacht, ik zet hem even rustig in de bench, want hier word hij zo onrustig van. En tot mijn verbazing piepte hij heel even, 10 seconde misschien, en ging toen eerst zitten en naar ons kijken, en toen liggen en slapen! Hij heeft een uurtje geslapen, en toen hij wakker werd heb ik de bench meteen open gedaan. Dus voor hij zou kunnen gaan piepen, met het idee dat hij niet denk dat als hij piept hij eruit mag. 

 

Nou kortom het gaat super, en ik ben echt heel blij met hem. Ik heb hem voor mijn verjaardag gehad van mijn man (ben volgende week jarig) ik twijfelde al een paar maanden steeds, en van de week kwam hij met een foto van deze, hij lijkt namelijk echt sprekend op onze oudste hond, exact dezelfde vacht incl precies dezelfde strepen. En ik zei ohh wat leuk ik wil hem, en toen weer twijfelen. En nou toen heb ik hem gehad, en ben echt zo blij! Ondanks dat het nu wel even druk is, ben ik echt blij dat we het toch gedaan hebben!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Hi Mymy, hij doet het hartstikke goed zo te horen, veel plezier met je drietal!

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja had ik niet verwacht! Ik ben honden met een echte gebruiksaanwijzing gewent. 

Oh hij heeft vanmiddag zijn enting gehad. En ik heb puppy kluifjes gekocht, en van die beloning snoepjes, dat werkt ook erg goed, hij houd van eten!

En een kleine bench voor boven, die staat al klaar, dan kan de andere bench beneden blijven. Ik ben heel benieuwd hoe het vannacht gaat. De bench voor boven is de helft van die van beneden, echt om te slapen, genoeg ruimte om te liggen, zitten, staan, en wat stapjes (ongeveer 4x zijn omvang, en dan nog wel een stukje hoger natuurlijk!), maar meer ruimte is er niet. ik hoop dat ik hier wel goed aan doe? Het is echt alleen voor het slapen. En het is tijdelijk natuurlijk.

We gaan zo lekker naar bed, ik ben moe na een nachtelijk uitje met hem hihi. Morgen weer een update!

honden foto van Joke  ,Binkie en Spikey

Wat fijn dat het zo goed gaat. Leuk zo n klein hummeltje. Veel plezier met je nieuwe gezinsuitbreiding

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Oh en zijn staartje, weet eigenlijk niet of ik dat verteld had al, maar we kregen hem zonder staartje, althans een stompje. Was een beetje apart want daar was van te voren niets over gezegd, kwamen we pas achter toen ze hem kwamen brengen en hij hier al was, niet dat het mij uit maakt, wel of geen staart, maar omdat ze vroeger de staarte afknipte, keek ik wel even raar op zeg maar, die vrouw zei dat hij zo geboren was, net als zijn moeder. Nou oke dat kan natuurlijk, het zag er niet naar uit dat hij eraf gehaald was, maar goed ik ben daar een leek in, maar de dierenarts heeft bevestigd dat het inderdaad een aangeboren afwijking is, en zeker niet geknipt! Dus ook dat zit helemaal goed. En hij is zover te zien helemaal gezond.

Dierenarts zei alleen dat we hem moesten ontvlooien, maar hij heeft helemaal geen vlooien. En puppys mogen toch nog geen pipetjes? Ik zie het eerlijk gezegd niet zo zitten om hem troep te geven voor iets dat hij niet heeft. Wat vinden jullie hier van?

En ontwormen? Ik denk zelf eigenlijk dat iets als preventief ontwormen niet bestaat, die pillen werken TEGEN wormen, als er geen wormen zijn werken ze dus niet, ze voorkomen volgens mij geen wormen. Iemand die hier verstand van heeft?

Ik wil liever geen onnodige dingen geven, het is toch allemaal weer troep wat in het lijfje komt. Als het belangrijk is dan moet het gewoon, simpel. Maar wil hier eigenlijk wat meer info over bij een puppy.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Wauw vannacht door geslapen!! 

De kleine bench vond hij niet leuk, 10 min slapen, weer wakker en heel erg piepen, zo ging het 3x toen heb ik de grote bench maar weer naar boven gesleept, en toen is hij gaan slapen tot de wekker ging om 6:00! 

Troste baas hier! Mijn eerdere pups heb ik weken lang halve nachten mee opgelopen. Het is echt een super relax hondje! 

Je merkt dat hij nu gewent is, hij word lekker ondeugend nu.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

En weer verbaasd, hij was net nogal stuiterig, was al vanaf 6 uur wakker en had tussendoor hooguit een half uurtje geslapen, en paar keer naast mij gelegd maar hij was duidelijk op ontdekkingstocht en wilde niet gaan slapen, toen ik een broodje maakte en hij vast besloten was mijn broodje te gappen, dacht ik weet je wat, ik leg je even in de bench, misschien ga je dan slapen. Heel eventjes vond hij mij niet lief en keek gepikeerd, maar hij ging vrijwel meteen liggen, en slaapt nu al bijna een uurtje in de bench! Gaat ook super dus.

De andere kreeg ik nooit in de bench, gilde alles bij elkaar, deze ook de eerste dag, en gister ook nog in de middag. Alleen tijdens het avond eten ging hij net als nu toch maar slapen. Dus hij doet het super!

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Nou het gaat nog steeds super, alleen voelt ie zich nu wel erg thuis hoor haha. Drukte maker is het! 

Hij houd van kluiven, het liefst op mijn arm, hand, haren van dochter, sloffen van zoon, mijn schoenveters hahaha! Dus vaak weghalen, iets geven waar hij wel op mag bijten, en dat x100.

Ik merk duidelijk verschil als de kinderen thuis zijn, vandaag natuurlijk woensdag dus vroeg uit, beide kids een vriendje te spelen, dan is het lastiger voor hem om zijn rust te pakken ook al is hij moe, maar als hij eenmaal slaapt, dan slaapt hij ook echt overal doorheen, althans soms even kop omhoog, en weer verder slapen. 

Vandaag verder nog geen ongelukjes binnen. Dus nog steeds een troste baas! (en ook met ongelukjes trotse baas hihi)

 

De andere honden hebben hem al helemaal geaccepteerd. De oudste wil alleen echt niet spelen, maar dat is ook een oude brombeer. Hij negeert hem eigenlijk vooral.

 

Ik zit nog wel een beetje met de voerbakken, ik heb nog niet echt een oplossing. Op bepaalde tijden eten doen de 2 oudste niet, ik zet het steeds even neer, maar geen enkele keer gingen ze eten. Ze zijn al 8 en 5 jaar onbeperkt toegang tot brokjes gewent, dus ja het is lastig. Ik heb gisteravond hun brokjes maar even een beetje nat gemaakt met gekookt water, zodat ze in elk geval dat bakje leeg zouden eten.  Dus wat dat aan gaat moet ik echt even iets vinden, of Lucky moet leren dat hij er af blijft, hij schrokt niet meer zo, hij heeft nu door dat de andere zijn eten echt niet op willen eten, ze tonen ook totaal geen interesse in de bak van Lucky, dus ik denk dat hij wel snel zal snappen dat niemand zijn eten pikt en hij niet alles snel hoeft op te eten, als dat lukt dan kan de bak van de honden weer blijven staan, en krijgt Luck ook gewoon een eigen bak waar hij kan eten wanneer hij wil. Ik vind dat het handigste. Ik ben nogal vergeetachtig en ben bang dat ik ze anders vergeet genoeg eten te geven. We vullen de bak altijd als we zien dat hij leeg is, of soms als 1 van de honden in de bak aan het graven is, te laat dus. 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Oh ik heb ook nog een vraagje.

 

Lucky krabbelt heel erg op/aan de bank. Ik heb dit eigenlijk nog niet eerder met een hond mee gemaakt, dus ik heb geen idee wat ik hier aan kan doen. Ik vind het wel een beetje vervelend dat hij het doet, het is een stoffenbank en hij blijft ook steeds tijdens het krabben vast hangen met zijn nageltjes. Lijkt me niet echt goed voor hem. En het is zonde van de bank, al is dat niet echt een ramp, de hoezen zijn wasbaar en een nieuwe set kun je gewoon los kopen. Maar goed als ik het kan oplossen dan is dat fijner natuurlijk. Dus misschien iemand die dit ook heeft mee gemaakt met een pup die tips heeft?

Ik heb al een plaid op de bank liggen op het plekje op de bank waar hij mag liggen, alleen krabbelt hij deze steeds opzij dus echt zin heeft dat niet haha.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat, ik ben nu eigenlijk wel benieuwd naar een fotootje van jouw drietal

 

Ik zou als je ziet dat hij naar de bank loopt, hem rustig vrolijk bij je roepen en zo voorkomen dat hij gaat krabben aan de bank.

 

Wb vlooienpipetjes dat zou ik zelf niet doen als je hond geen vlooien heeft. Jenna krijgt als voorzorg tegen teken, vlooien en mijten, egyptische zwarte kummelolie.

Ontwormen dat zou ik even met je dierenarts bespreken, er is meestal een onwormingsschema voor pups.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Het is nog niet gelukt om een foto te maken met zijn 3e. Maar ik heb op mijn profiel foto's gezet, ik weet niet of dat goed gegaan is en dat voor iedereen zichtbaar is?

Profielfoto moet ik nog regelen haha, wil er graag 1 van met zijn 3tjes. Hopelijk lukt dat vandaag of morgen.

 

Hij krabbelt niet aan de bank als hij op de grond loopt, hij doet het alleen als hij op de bank is. Hij krabbelt dan of aan de leuning, of aan het zitkussen. Hij kan niet zelf op de bank, dus hij komt naar mij toe als hij er op wil, gaat dan op zijn kont zitten en doet zijn voorpootjes omhoog, zo van til me op til me op, echt heel schattig. Dus als hij op de bank is, zit ik wel naast hem, dan zeg ik nee luck, en geef hem bijv. zijn flos oid. en leid hem af. denk dat het misschien even tijd nodig heeft, hij snapt er nog niks van natuurlijk!

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

echt geweldig hoe goed het al gaat, leuk om te lezen hoe liefdevol je over je hondjes schrijft.

ik blijf je topic volgen hoor, veel succes met je hondjes

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mymy, Mara van mij doet dat krabbelen omdat ze een bedje wil maken (wat natuurlijk niet gaat op een strakke ondergrond)

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

 

 

Volgens mij lukt het foto's te plaatsen.

 

Lief he? 

 

Ik ga zo lekker naar bed, zou dat te vroeg zijn voor Lucky? Ik ben echt moe, maar hij wil niet echt bij mijn man blijven, hij gaat piepen als hij mij niet ziet. Nu is mijn man ook niet zo van de honden, hij vind ze leuk om te zien, maar daar houd het ook mee op haha. Net was ik even douchen, en kwam beneden, en werd meteen besprongen en belikt, alsof ik uren was weggeweest haha.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ohja wat ook schattig was, ik had de oudste 2 een kluif gegeven die Luck niet mag, zo'n jumbo bone ding. En hij loopt naar de oudste toe, en hapt wat in die kluif, en Jack staat zo de kluif af aan Luck! Had ik nooit verwacht haha!

Heb Lucky een klein koekje gegeven en maar even in de bench gedaan, hij ging vrijwel direct een tukkie doen, en de andere honden konden even rustig hun kluif opeten.

 

Oh ik heb nog een vraag, sorry blijf maar gaan haha. Ik heb exact uitgerekend hoeveel voer hij mag, en ik heb van mijn medicijnen een maat schepje, en van dat schepje mag hij er 10 per dag. Over hoeveel keer zouden jullie dat verdelen? Ik doe nu smorgens 3 schepjes als ontbijt. Smiddags lunchtijd 2 schepjes. Rond 5 uur 3 schepjes, en rond 8 uur nog 2 schepjes. Dus 4 eet momentjes.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

4 x daags is prima. Rond de 12 weken kun je naar 3 x daags, rond de 7 maanden naar 2 x daags. Je pup geeft t vanzelf wel aan, hij laat dan een maaltijd staan.

 

De hoeveelheid voer op de verpakking is een richtlijn. Kijk vooral naar je pup. Groeit hij goed? Is hij niet te mager/te dik? Voeren op t oog noemen ze dat geloof ik.

 

Veel plezier met je pup en welkom hier!

 

 

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

Ohhh Mymy wat een schatje is Lucky, echt een snoepje om te zien.
Ik zit bij mijn man ook al te zeuren om een 2e Jack Russell maar hij gaat nog niet overstag hihihi hihihihihi. Mijn vriendin is fokster en heeft 1 a 2 nestjes per jaar, dan kun je de pups volgen via de webcam. Dat zijn zware weken voor manlief want ik zit zeker 3 uur per dag te kijken wat de spookjes uitvoeren whahahahaha.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja ik let inderdaad ook op hoe hij het doet, als hij met tegenzin aan het eten is, puur voor het opeten zodat een ander het niet pakt dan krijgt hij de volgende ronde een schepje minder.

Ik heb hem nu sinds maandag, dus echt beoordelen of hij dikker of dunner word is lastig, maar hij doet het goed zo als het nu gaat.

 

Ja hij is leuk he! Ik wilde ook al langer een pup, ik werk niet (kan niet werken heb een incomplete dwarslaesie en kanker, en heel veel pijn) en sinds de jongste naar school gaat is het zo stil in huis, de andere honden slapen de hele dag, en ik heb nu alle tijd om een pupje op te voeden. Al is het wel zwaar, en soms ook wel erg lastig door beperkingen heb ik al gemerkt. Maar het gaat heel erg goed! Het enige is dat hij in de tuin leert zindelijk worden ipv echt naar buiten gaan, overdag geen wandelingen, alleen met man is het wandelen. En ik neem hem mee naar het plein achter onze tuin waar de kinderen spelen, daar leer ik hem aan de lijn lopen. De kinderen lopen dan een stukje met hem terwijl ik er bij zit en ze aanstuur.

Mijn man wilde ook niet echt nog een hond, maar hij was ook niet persee tegen. Al een paar maanden wilde ik steeds grager, ik wilde eerst een Chi, ik had al een afspraak staan voor een Chi, maar toch afgezegd omdat ik het niet vertrouwde, hij was pas een week of 14 en ik zou al de 3e eigenaar worden, en het verhaal klopte van geen kant, dus ik dacht nee dat gaan we niet doen, een pup gaat nog wel, maar een zorgen hondje kan ik nu gewoon niet opvoeden op de juiste manier.

 

En toen zag mijn man Lucky op FB voorbij komen, en liet een foto zien, hij was precies onze Jack, ik meteen verlieft natuurlijk, maar nee man wilde toch maar niet. En ja hij moet er mee wandelen, dus hij moet het wel ook echt willen. Maar hij deed een beetje apart die avond. En de volgende ochtend kom ik beneden, en de kinderen roepen heel blij, mama we hebben een leuk kado voor je verjaardag, dus ik zo van oh wat dan? Nee dat gaan we lekker niet verklappen, en toen ging het lichtje aan haha, dus ik zeg (heel gemeen gna gna) tegen dochter, oh een puppy toch??? En die roept jaaaaaaaaaaaaa en hij lijkt op Jacky!

Hihi man had hem dus voor mijn verjaardag gekocht/gereserveerd. Ik ben volgende week pas jarig, en hij wilde hem dan pas halen, had hij al afgesproken, maar dan zou hij al over de 12 weken zijn, dus maar direct een afspraak gemaakt, en die mensen zijn hem komen brengen!

 

Super blij met hem!

 

Waar ik alleen nu even van baal, ik heb zo meteen een gesprek op school over mijn zoon, en dat duurt zeker een half uur. Dus hij moet minimaal 3 kwartier alleen zijn, misschien wel een uur. Was ik helemaal vergeten.

Maar ik denk dat ik zorg dat hij slaapt, vanmorgen toen ik de kinderen naar school bracht sliep hij op de bank, toen heb ik hem slapend in de bench gedaan en hij sliep verder, en moest ook nog tanken, dus wel een minuut of 20 weggeweest, en toen ik thuis kwam sliep hij nog steeds! Hij werd niet eens wakker toen ik binnen kwam en heeft nog bijna een uur liggen slapen. Dus hopelijk lukt dat nu ook.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wow wat een verhaal zeg, fijn dat je zoveel steun en afleiding hebt aan de hondjes, en je een lieve man en kinderen hebt.

 

Klinkt al goed dat hij 20 minuten alleen kon blijven, nouja hij heeft het niet gemerkt want hij sliep heerlijk haha.

 

 

Leuke foto's van het stel

 

Lief van je oudere hond dat hij de pup zijn kluifje liet stelen haha. Alleen zou ik wel oppassen in de toekomst als de pup wat groter wordt is zijn "puppyvergunning" afgelopen en kan het weleens anders uitpakken.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Nou daar ben ik niet zo bang voor, die 2 andere zijn heel makkelijk en kunnen werkelijk met iedere hond overweg. We hebben er al vaak opvangertjes bij gehad en nog nooit problemen gehad. En bij de oudste is de middelste er ook als pup bij gekomen.

Ze zetten hem wel op zijn plek hoor als hij te dominant gaat doen. Maar op een goede manier. En als hij wat ouder is zal hij vast wat vaker weer even terug op zijn plek gezet worden. Maar vechten oid hebben ze nog nooit gedaan.

 

Aan de lijn lopen gaat inmiddels heel erg goed. Hij voelt zich ook goed thuis, iets te goed, hij is lekker druk. Heb hem net in de bench moeten zetten na bijna 2 uur druk doen omdat hij niet meer uit zichzelf rustig kon worden. Had hem al bij me genomen, geaaid, zachtjes tegen hem gepraat, tegen me aangehouden, maar hij bleef stuiteren en proberen weg te komen. Dus maar in de bench gezet, na een paar boze blafjes is hij toch maar gaan liggen, kijkend naar mij, en als ik naar hem keek kwam er een verontwaardigde piep en een soort sprongetje haha. Maar binnen 5 minuten sliep hij. Dus die slaapt voorlopig wel even denk ik.

 

Voor het gesprek op school is het niet gelukt om hem te laten slapen, en is hij een uur alleen geweest, toen ik wegging piepte hij, toen ik terug kwam was het stil tot ik de deur open deed, hij was blij mij weer te zien. Voelde mij wel schuldig, maar gesprek was echt heel belangrijk dus het kon even niet anders.

 

Ik kan de bakken van de andere honden weer laten staan, soms gaat hij er wel heen en pakt een brok, maar zodra ik nee zeg druipt hij weer af. Zijn eigen eten schrokt hij ook niet meer in 1x op. Hij eet nu ook wanneer hij trek heeft, ik geef hem nu 3x per dag eten omdat hij dus niet meer meer eet als die hoeveelheid en het ook laat staan tot hij weer trek heeft. Doel is dat ik zijn bak vul wanneer hij leeg is en hij het zelf doseert. Maar dat zal nog wel even duren.

 

Zindelijk gaat ook super! Bijna alles doet hij buiten, op enkele ongelukjes na. Zijn favoriete poep plek is de trampoline haha. Maar goed het is buiten... Ik heb het idee dat hij krant zindelijk gemaakt is, want hij doet het vooral op zachte dingen, de parasol die op de grond ligt, de trampoline, een handdoek die nog buiten lag.

 

Het enige waar ik mij een beetje zorgen om maak is dat hij zich eigenlijk vooral aan mij hecht nu. Als ik alleen al ga douche gaat hij voor de deur zitten piepen nu. Hij wil niet bij man, en als ik dan beneden kom doet hij alsof ik uren weggeweest ben. En ik ga nu al expres eerder douche, normaal ga ik douche en direct naar bed, en nu even eerder omdat hij gaat piepen als hij mij niet ziet als hij boven in de bench zit, en als ik hem mee neem de badkamer in dan gaat hij naast me onder de douche staan haha!

Maar goed misschien ook wel logisch, hij is vanaf zijn mama bij mij gekomen, en ik zorg voor hem, geef hem eten, beloon hem, speel met hem, hij ligt naast mij, knuffel hem. Dus hij ziet mij nu geloof ik als 2e mama. Ik kan het mij alleen niet herinneren van mijn andere pups, die maakte het zover ik nog weet niet uit wie er bij ze was, als ze maar niet alleen waren.

 

Hij luistert ook al goed, hij begrijpt 'nee' al heel goed, als ik nee zeg dan stop hij vrijwel direct (meestal bijt hij dan op iets dat niet mag, of is hij bij de voerbak van de andere) dus echt knap, ben weer verbaasd over zijn snelle ontwikkeling. Mijn zoontje heeft hem geleerd om de bal terug te brengen, zoon gooit de bal, en Luck brengt hem terug, dat had hij al heel snel door. Hij reageert ook al goed op zijn naam. 'Kom' snapt hij ook al aardig. Echt een slim en leergierig hondje is het!

 

Zo weer een heel verhaal haha! Jullie zijn weer op de hoogte.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het lijkt me zeker een slimmerd

 

Geweldig om te lezen dat je zo blij met hem bent en zo van hem geniet.

 

Vraagje, hoe komt hij op de trampoline?

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: staart
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^