staart

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BicaBica

honden foto van Bica

Hallo,

Bica zit elke keer achter der eigen staart aan net of ze er mee speelt maar ze kauwt ook op der staartje. t ziet er verder normaal uit ook geen verwondingen oid

kan het zijn dat ze gewoon graag met der staart speelt?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii deed het ook vaak als pup. Nu nog wel, maar minder. Het kan overprikkeling zijn, of verveling. Je pup weet even niet wat hij met zichzelf aan moet. Ga even wat doen om af te leiden. 

honden page profiel BicaBica

honden foto van Bica

" Charlii deed het ook vaak als pup. Nu nog wel, maar minder. Het kan overprikkeling zijn, of verveling. Je pup weet even niet wat hij met zichzelf aan moet. Ga even wat doen om af te leiden.  "

 Dan zal t deze keer verveling zijn denk ik hihi

door de weeks gaat ze elke dag smorgens paar uurtjes mee naar vrijwilligerswerk en sweekends natuurlijk niet :)

Ze slaapt nu :)

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Dat hebben mijn pups ook altijd gedaan, behalve die ik nu heb, die heeft namelijk geen staart, alleen een klein stompje, dus hij kan er niet achter aan haha.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik zou het proberen af te leren of Bica afleiden. Niet met de staart laten spelen!

Want dit kan namelijk vrij snel omslaan naar een gewoonte van staartbijten( is zelf belovend gedrag, hoe raar dat ook klinkt). En dat kan een kapotte staart met alle gevolgen van dien opleveren , maar vooral een gedrag wat je er maar héél moeilijk uit krijgt!

Dus: in de kiem smoren.

Nu al niet toestaan.....een keer achter dr staart aanrennen kan, maar verder moet je haar actief afleiden en niet dit gedrag toelaten......

Ander spelletje Bica!

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Volgens mij is dit gewoon een fase waarin een pup 'zichzelf' ontdekt, niet per se iets dat verkeerd is hoor. Het staartjagen kan obsessief zijn, maar ik denk dat daar sowieso vaak iets aan vooraf gaat voordat het zo ver komt. Een hersenkronkel, trauma, jeuk oid. Een pup die achter de staart aan jaagt is in eerste instantie niet erg, net zoals kinderen zo snel mogelijk rondjes kunnen gaan draaien en daarna duizelig worden. Dat is ook niet iets waarvan we ineens denken dat een kind obsessief gedrag ontwikkelt. Dus ik zou niet al te veel waarde aan het staartjagen hechten. Houd het in de gaten, dat het niet obsessief wordt. Maar op zich is het echt niet erg dat je pupje dat doet, het is gewoon een fase die weer voorbij gaat.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^