Slechte huid, Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik ben zelf o.a. fytotherapeut, dus mijn eerste gang is niet conventioneel behandelen. Wat onderzoeken betreft, kan een dierenarts zelf ook afkrabsels en swabs nemen om te bepalen of het om mijt, schimmel of bacterie gaat. Daar heb je geen specialist voor nodig. Mijn dierenarts verplicht mij niet om mijn honden op een inadequate brok te zetten en ik zocht een andere praktijk op als hij ook nog eens weigert om goed onderzoek uit te voeren. Ik heb zelf 2 honden met atopie, waarbij 1 die in deze periode huidgevoelig is. Er zijn prima fytotherapeutische middelen die zowel werken op constitutie als klachtenbeeld. Een bredere aanpak dan enkel conventioneel op symptoomuiting. Ontgiften, orgaanversterking en weerstandsverhoging.

 

Wat al eerder is genoemd, regelmatig wassen met shampoo van Espree verlicht enorm. Je hond eens een keer flink ontwollen kan schelen in broei. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Jullie hebben ook gelijk. 

 

Ik heb de natuurlijke producten gecanceld. Dit omdat het vaak langer duurt voor zo iets werkt, en ik wil gewoon dat Kahlúa er zo snel mogelijk van af is. Weten we wát de oorzaak is, kunnen wij haar altijd bellen. 

 

Ik ben alleen wel nét afgestudeerd, en heb nog geen vaste baan, alleen oproepcontract. Ik moet dus opletten met het geld, ik ga hoe dan ook maandag naar mijn eigen dierenarts in de hoop dat hij die monsters wil nemen (dit heeft hij al eens gedaan maar wilde het niet onderzoeken totdat hij zeker wist dat het niet aan het voer lag) 
Ik weet nu zeker dat het niet aan het voer ligt. 
Ik eis gewoon maandag dat ze het onderzoeken en zo niet, ze me door verwijzen, maar ik hoop dat ze het zelf kunnen doen ivm de kosten. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Is Kahlua niet verzekerd?

Het gaat er niet om dat je geen natuurlijke middelen kunt proberen maar wel dat je gericht te werk gaat. En het zou zonde zijn als je dure producten gebruikt die niet het juiste probleem aanpakken.
Voor nu blijf ik bij het wassen om verlichting te geven.
Sterkte ermee.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Goed besluit. Zo vlug mogelijk resultaat proberen te krijgen, desnoods met AB.

ik volg en vind het zó erg voor Kahlua .....zeker nu met extra zweten etc door de warmte. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik wilde Kahlúa verzekeren nadat ze haar poot had gebroken. 
Botten en alles zijn getest en die waren gelukkig erg goed. Alleen vóór de operatie is ze ooit al eens bij de DA geweest voor haar huid. 

 

Nu wil de verzekering alles vergoeden, behalve breuken, en iets met haar huid, omdat ze hier al eens mee naar de dierenarts is geweest. 

 

Ik heb toen besloten dit niet te doen, maar houdt elke maand het geld apart dat ik voor de verzekering kwijt geweest zou zijn, voor Kahlúa. Als er dus iets onverwachts gebeurd (zoals dit) heb ik altijd iets achter de hand. Mochten er plotseling erg hoge kosten optreden dan wil mijn moeder mij natuurlijk altijd helpen. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ok.
het rare was hier dat wij hem verzekerd hadden maar ervan uitgingen dat we niks voor de huid vergoed zouden krijgen omdat we ook al eerder met een hotspot waren geweest. Toen ik voor de lol toch alles declareerde werd ook alles rondom de huid vergoed!?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dat is fijn! 
Ik moet met de verzekering een jaar wachten totdat alles weer vergoed wordt, het is echter nog geen jaar geleden dat er iets is gebeurd met de huid en langer wachten wil ik niet. Ik doe het dus maar zo. Ik heb uiteraard alles voor haar over, en moet is toch naar de dermatoloog dan doe ik dat zonder twijfels. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

maar natuurlijke middelen hoef je niet uit te sluiten toch voordat je een diagnose hebt?

 

 Aloe Vera (en ook andere natuurlijke middelen) gewoon als supplement lijkt me altijd wel goed ter ondersteuning omdat er veel mineralen en vitaminen inzitten (tenzij ze er allergisch voor is natuurlijk)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik vindt het zoiezo en beetje eng allemaal. Net ging mijn zusje haar even aan de overkant laten plassen, ze wilde niks doen en trok haar weer mee naar binnen. Ze is erg aan het schuimbekken als ze loopt, maar dit kan ook door het vele hijgen komen. Ze heeft ook inneens een hele sterkte hondengeur, wat ze eigenlijk nooit heeft. 

 

Verder is ze gewoon binnen op dit moment met een ijsklontje aan het spelen, in de lucht aan het gooien dus vrolijk is ze wel. Maar ik ben zo naar een festival en ben erg bang dat er iets met haar gebeurd. Mijn moeder houdt haar binnen, er zitten wat ijsklontjes in haar waterbak die om het uur ververst wordt ze eet gewoon goed enzo maar ik maak me toch zorgen om haar. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Daar heb je gelijk in hoor Dobry.

De honden geur is niet zo gek, de warmte versterkt dat.
Vanmorgen viel me op dat ik Santa ook wat rook. Dus even afspoelen zou wel lekker zijn, ik snap dat je nu geen geschikte shampoo hebt maar alleen lauw water kan ook helpen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik ben net even met de gieter over haar heen gegaan en ze ligt lekker te slapen nu :)    Fijn, dan maak ik me daar geen zorgen over :)

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je zou naar Den Hoek in de Bilt kunnen gaan.

Verder zou ik je willen adviseren om toch voor een ander merk kvv te gaan om haar weerstand te verhogen.
Goede vis olie capsules erbij.
En de supplementen die je dan van Den Hoek gaat krijgen.

Allergien/intoleranties hebben vaak met een verlaagde weerstand te maken.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dankjewel voor de tip Apple Pie. 

 

Aan het voer ga ik helemaal niks veranderen. Kahlúa doet het op verschillende KVV's niet goed, en Lotgering gaat al 2 jaar lang super. 

ze krijgt 3 verschillende soorten per week. Op zondag avond 1 ei, op dinsdag pens, en op vrijdag schapenvet. Ze doet het de rest van het jaar super, dus ik weet niet of een andere kvv veel verandering gaat brengen aan de allergie die ze heeft. 
We wachten het af bij de dierenarts dus :)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Tijdens mijn avondwandeling kwam ik huizenhoge berenklauw tegen en moest aan jou en Kahlua denken.

Kahlua is toch niet met deze giftige plant in aanraking geweest?

http://www.mcvoordieren.nl/berenklauw

http://www.hondenpage.com/hondenforum/167202/behandeling-berenklauw-wonden.php

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Tijdens mijn avondwandeling kwam ik huizenhoge berenklauw tegen en moest aan jou en Kahlua denken.
Kahlua is toch niet met deze giftige plant in aanraking geweest?
http://www.mcvoordieren.nl/berenklauw
http://www.hondenpage.com/hondenforum/167202/behandeling-berenklauw-wonden.php
  "

 Als het goed is niet. Ik let altijd erg op deze planten. Mijn nichtje is er toen we klein waren in gevallen dus ik kijk altijd extra goed of deze planten in de buurt zijn. 
Ook heeft ze het echt alleen in de zomer, ooit eens in de winter maar dit voor een paar dagen. Ik ben ook niet op een andere plek gaan wandelen dan normaal. 
Echter lijken de plekken er wel een beetje op maar ik neem aan dat het niet van een berenklauw komt. 

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Niets te danken hoor... Ik hoop dat er snel iets gevonden wordt wat met de huidproblemen van Kahlúa te maken zou kunnen hebben.

Dat is ook jouw vraagstelling hier op het forum.. Wat zou het toch kunnen zijn??? Heeft iemand hier ervaring mee...


Overigens verwacht ik ook dat het niet aan haar eten ligt.

Want anders zouden het hele jaar door er problemen zijn met de huid.


Bij mijn hondje lag het ook niet aan het eten...maar heb het dieet wel gedaan... en niks geen brokjes ofzo.. Gewoon met behulp van de d.a. zelf het eten voor haar klaargemaakt. Maar er is toen niets uitgekomen hoor...


Wel uit de allergie testen. Bepaalde grassen veroorzaakten de problemen bij Esther.


Er wordt door het seizoensgebonden- of een contact allergie, verhoogd histamine in de huid aangemaakt. Dit veroorzaakt zwelling, jeuk, roodheid enz.


Mij werd door de d.a. geadviseerd overdag met droog weer tijdens de allergie niet te wandelen met de hond... en al helemaal niet in de buurt van grassen.

's ochtends vroeg als het gras nog nat is van de dauw is bv een heel goed moment. Dat geldt ook voor wat later op de avond. Omdat dan de pollen haast niet meer actief zijn. En met regenachtig weer helemaal goed natuurlijk.


Het hielp allemaal een beetje draaglijker te maken voor Esther..


Dat wens ik ook jouw Kahlúa toe.


Ik blijf dit item nog even volgen. Ben benieuwd wat het precies is bij Kahlúa.


Trouwens iemand hier op dit forum schrijft: misschien wel door een verlaagd immuunsysteem... dat zou best kunnen. Maar ook een te over actief immuunsysteem zou kunnen.


Sterkte. "

 



Wanneer er onjuiste voeding met onvoldoende voedingsstoffen gegeven wordt en het imuunsysteem daardoor te zwak is, is de hond gevoeliger. In een periode met veel allergenen kan er dan een reactie ontstaan die er de rest van het jaar niet is. Voeding kun je dus echt niet zo gemakkelijk uitsluiten als jij in deze tekst doet ;-)

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dankje voor je uitleg Apple Pie, hier heb ik echt heel veel aan en ik zal dit morgen ook met de DA bespreken. 

 

Morgenochtend om 10.45 staat de afspraak. 
De uitslag is doorgelopen tot helemaal over haar buik en is zo goed als kaal daar. Ook de binnenkant van haar achterpoten moeten het nu ontgelden en ook daar zijn allemaal wondjes en korstjes. 

Haar lippen zijn onderhand roze, het lijkt of al haar pigment is weg gekrabd (normaal zijn haar neus, lippen pik zwart) 

 

Verder is ze wel weer vrolijk, lekker druk, eet en drinkt goed en dit weer vol energie. 

Ik ben heel benieuwd wat er morgen uit gaat komen en ik hoop dat ze zich een beetje laat onderzoeken aangezien ze na haar breuk - operatie doodsbang is voor de dierenarts, ik ben ook alleen omdat de rest van het gezin aan het werk is. 
Ik houdt jullie op de hoogte :) 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  

Wanneer er onjuiste voeding met onvoldoende voedingsstoffen gegeven wordt en het imuunsysteem daardoor te zwak is, is de hond gevoeliger. In een periode met veel allergenen kan er dan een reactie ontstaan die er de rest van het jaar niet is. Voeding kun je dus echt niet zo gemakkelijk uitsluiten als jij in deze tekst doet ;-) "

 

Dat klopt. Bij een overactief immuunsysteem richt het afweersysteem zich bij allergie tegen eigen afweerstoffen die het lichaam heeft opgebouwd tegen lichaamsvreemde stoffen. Bij chronische activiteit kan dit uitmonden in chronische tekorten, zoals vaak vitamine D en B12 (belangrijke aanjagers van glutathion, een hoog-antioxidant), die onvoldoende uit voeding gehaald kunnen worden bij chronische atopieklachten. Als deze tekorten zijn opgetreden, kan dit vanzelf uitmonden in auto-immune aandoeningen. Vaak kun je dan de vicieuze cirkel doorbreken met specifieke medicinale kruiden die de aanmaak van deze vitamines stimuleren, waardoor o.a. bloed en het zeer belangrijke glutathion aangemaakt kunnen worden en het algehele immuunsysteem positief ondersteund kan worden. Glutathion speelt een centrale rol in de verdediging van het lichaam tegen oxidatieve stress en wordt gevormd uit de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. Die vind je in een optimale voeding als immuunversterker, tezamen met vit. D en B12 en andere belangrijke transporters, enzymen, samenwerkende vitamines, mineralen etc. 

 

Met name verse voeding bij een carnivoor is dan een belangrijk onderdeel, waardoor het lichaam extra wordt gestimuleerd om deze componenten in juiste werking om te kunnen zetten. Zomaar supplementeren met vitamine D bijv. is dan weer niet zo verstandig. 

Bij een overactief immuunsysteem veroorzaakt door invloeden van buitenaf, speelt de lever een centrale rol, die o.a. de gifstoffen niet goed meer af kan voeren. Een lage glutathionspiegel leidt niet alleen tot een overactief immuunsysteem maar o.a. ook tot een verminderde leverfunctie. Het is dan ook niet voor niets dat binnen de kruidengeneeswijze de nadruk wordt gelegd op in eerste instantie ontgifting en glutathionopbouwende kruiden, naast een gerichte voeding en indien nodig extra suppletie. Vaak wordt er andersom gewerkt. Een inadequate voeding wordt weggemoffeld door de suppletie, waardoor je vaak niet het gewenste effect krijgt.

 

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Aan Goldendelerious,

Bedankt voor de grondige uitleg.
Ik vind wel dat dat jouw toelichting meer een eigen therapeutische weg gaat leiden.

Waar het in de eerste instantie om ging was mijn antwoord voor Pascale. Mijn ervaringen met mijn eigen hondje. In mijn eigen woorden... Om met elkaar te delen.

Ik snap ook wel dat iedereen dit kan lezen. Maar krijg nu het gevoel dat ik onjuiste ervaringen zou hebben gedeeld.

Ik ben het met je eens dat de lever bij allergische reactie een flinke opdoffer krijgt. Het hele systeem trouwens.

Zelf denk ik JUIST meer aan lever ondersteunende middelen dan direct te gaan ontgiften terwijl de lever toch al zo overprikkeld is...Ik vind dat een extra belasting voor de toch al verzwakte en overprikkelde hond... we hebben het hier niet over een atopie maar over een tijdelijke seizoensgebonden allergie. Dat verloopt in golfbewegingen.

Vooral als nog niet zeker is wat er precies aan de hand is.. ga ik een zieke hond echt niet zomaar ontgiften. Wel als de hond weer wat beter is.. ja dan durf ik dat het wel aan.
Dat staat lijnrecht tegenover wat de kruidengeneeswijze zegt dat weet ik. Er bestaat ook nog zoiets van intuïtie..

Esther heeft gedurende lange tijd professionele ondersteuning gehad van een gediplomeerd natuur geneeskundig therapeut voor dieren, zowel homeopaat, orthomoleculair, en fytho therapeut was... en die zijn tijd al ver vooruit was.

En toen al bv Immunonorm (idd met glutathion ).. Mariadistel... b-complex.. Esther C, morepa, bioprotect, curcuma longa, atopase en enzebios voorschreef enz. enz.


Verse voeding is in mijn opinie alleen waardevol als deze evenwichtig samengesteld en bio-energetisch niet vervuild is..

Ik denk zelf dat vooral dat laatste erg onderschat wordt.

We wachten af wat de d.a. van Kahlúa concludeert en adviseert.

Ik leef vanwege de ervaringen met Esther met de hond en het baasje mee. "

 

Bij atopie is er in zeer veel gevallen sprake van seizoensgebonden allergie door invloed van buitenaf...

Ontgifting oftewel leverondersteuning (bijv. mariadistel, artisjok, scutellaria) houdt in dat je zowel de lever alle benodigde anti-oxidanten, opbouw- en ondersteuningsstoffen toedient en tegelijkertijd mild ontgift door te stimuleren. De kruiden hebben een regulerende functie. In vrijwel alle gevallen van allergie begin je hiermee, is dat nodig en effectief in voor- en najaar. Aangevuld met weerstandsverhogende supplementen om het energieniveau hoog te houden. EN speelt een adequate voeding hierin een cruciale rol. Voeding als medicijn....de basis van herstel...

Uiteraard hoort verse voeding van hoogwaardige kwaliteit te zijn. Zelf in de hand hebben wat je voert, is een groot goed. Zeker bij atopie, dus ook de seizoensgebonden allergie.

 

En daarnaast heel veel dingen laten, zoals vaccineren, chemische ontworming, vlo- en teekpreventie, onnodige medicatie etc. Allemaal zaken die het overactieve immuunsysteem prikkelen en daarmee klachten in stand gehouden worden, waardoor bij seizoensgebonden allergie klachten steeds erger kunnen worden tot chronisch.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Pascale, sterkte voor kahlua! Het ziet er echt heel pijnlijk uit voor haar :( 

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Net terug van de dierenarts. 

 

Het was een nieuw meisje (wat een voordeel is aangezien ze mannen soms eng vindt ivm de operatie) Dit meisje wist ontzettend veel over de huid en heeft Kahlúa grondig onderzocht, de huid, oren, tandvlees, lippen, poten en voetzooltjes. 

 

Omdat Kahlúa nooit misselijk is, niet braakt, en geen diarree heeft of andere maag - darm klachten kon zij met bijna zekerheid zeggen dat het niet aan het voer ligt. Haar vacht glimt mooi en de DA vond haar er goed uit zien. Ook aan de allergie te zien dacht zij aan een soort hooikoorts vanwege de plekken waar de allergie zit. 

 

Hooikoorts (bij honden Atopie) is niet iets wat meteen verholpen kan worden, en Kahlúa zal hier haar hele leven last van kunnen blijven houden. Nu zijn er wel wat dingen dat we kunnen doen zoals een bloedonderzoek, dit doe je dan wel alleen puur voor jezelf om te weten wáár je hond allergisch voor is, want de behandeling tegen de allergie zal hoe dan ook toch het zelfde blijven. Stel, ze is allergisch voor pollen, bestaat er geen pilletje dat speciaal tegen pollen helpt. 

 

Wat ik ook kan doen is Hyposensibiliseren. Dit houdt in dat, als ze een bloedonderzoek heeft gehad en we weten voor wat ze allergisch is, je dit bij haar gaat injecteren, ze zullen er nooit immuun voor worden, maar het zal de irritatie wel onderdrukken. Dit zal dan in de winter moeten gebeuren omdat de allergie zich dan nog niet heeft geuit maar wel aanwezig is. Hoe jongen de hond is, hoe meer effect het zal hebben, twee jaar is dus een prima leeftijd om te hyposensibiliseren. 

 

Kahlúa heeft een prikje gekregen om de jeuk te onderdrukken, en zit vanaf morgen 3 weken aan de Prednison. De d.a zag vooral héél veel irritatie bij haar tandvlees en binnen - buitenkant van haar lippen, ook zijn er sinds vannacht allemaal wondjes aan haar voorpootjes bij gekomen. 
Haar buik is ook flink rood en open, maar er zit nog geen bacteriële infectie gelukkig. 

 

Ik denk dat ik even ga sparen en dan voor het bloedonderzoek + hyposensibilisatie ga. 
Ook moet ik. zodra ik een eerste wondje zie, meteen komen zodat ze een véél lichtere antibiotica kuur kan krijgen. 
Als ik er voor kies om geen bloedonderzoek + hypo sensibilisatie ga doen, zal Kahlúa de rest van haar leven aan de Prednison moeten en dat zie ik niet zo zitten. Zeker omdat dit na een tijdje ook bijwerkingen kan geven. 
Dit was zo'n beetje wat de da mij heeft verteld. 
Over twee weken belt ze me persoonlijk op om te vragen of het beter gaat, zo niet kan ik terug komen. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Even heel kort want ik zit op mijn werk.
De reden dat ik over de dermatoloog begon is exact wat je schrijft.
De injecties die jij noemt heb ik ook gegeven zonder noemenswaardig resultaat. Ze zijn ontzettend duur.
Dat je dierenarts stelt dat je hond anders aan de prednison moet is onzin.
Er zijn nog tal van andere mogelijkheden, zowel regulier als "alternatief".
Vraag daarom echt om een verwijzing naar de dermatoloog of pb goldendelirious voor adressen van geschikte holistische dierenartsen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

eens met Sant@.

 

Dat wat die dierenarts vertelde was ook wat die dokter tegen mij zei over Jenna, ik heb achteraf spijt van de prednison en antibiotica en wilde dat ik hier in de buurt een goede holistische dierenarts gevonden had, dat had dan mijn keuze geweest. Nu heb ik veel zelf moeten uitvinden en onderzoeken en gokken wat goed is voor haar.

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Aan Goldendelerious,

Ok, Voor mij is een dier die atopisch is meer een dier die praktisch overal allergisch op reageert. En het hele immuun systeem zwaar is belast.

Ontgiften zoals wij dat als mensen kennen kan op zulke cruciale momenten net teveel voor het systeem zijn.

Met de biotensor bv is heel goed het energie niveau van het dier op alle vlakken te controleren. En wat de versterkende middelen op dat moment evt. voor het dier kunnen betekenen.

Daarom is het goed te lezen dat we beiden lever onder steunende middelen bedoelen. Mariadistel ondersteund en reguleert de lever functie erg goed op een milde manier.

In de natuur zoeken de dieren zelf hun kruiden uit die ze intuïtief nodig denken te hebben...

Het niveau waarop Pascale haar hond voert is vrij hoog.
Over de kwaliteit ervan kan ik niet oordelen.

Zelf kies ik zoveel mogelijk voor biologische kwaliteit voor mijn dieren.

Ja, ik ben het met je eens dat bv vaccinatie, vlo en teek preventie ed. het systeem extra overprikkelt bij dieren die toch al zo gevoelig zijn.

Vaccinatie heeft voor en nadelen. Dat weten we allemaal hier.
Maar je ontkomt er niet altijd aan... bv eerst het bioritme bepalen om wel/niet de enting op een bepaalde dag doen kan al een beetje helpen. Op een lichamelijke voorzichtigheids dag zeker niet enten...

Ik ben natuurlijk geen dierenarts of therapeut maar heb door de jaren heen wel ervaring opgedaan met dit soort klachten. Vandaar mijn reactie op deze forum vraag. En zoals je tussen de regels kunt lezen heb ik voor de ondersteuning van Esther destijds voor een ervaren natuurgeneeskundige therapeut gekozen.

En het is heel complex dat wel... er komt zoveel bij kijken,,

Dit allemaal is ondertussen offtopic denk ik.. ?

We laten het nu verder maar over aan het baasje en de d.a van Kahlúa "

 

Ik wel en heb daarnaast jaren ervaring met deze problematiek bij zowel mijn eigen dieren als die van anderen (met name honden en paarden). Een dier die atopisch is, reageert niet praktisch overal op. Verder is het uitmeten op energetisch niveau per definitie niet altijd nodig om te controleren of producten aanslaan of niet. Daarbij is nog maar de vraag of het in gevallen 'werkt', want veelal kun je er vraagtekens bij zetten. Dat schrijf ik nu dus als ervaringsdeskundige. Dan was er voor menig therapeut/arts met diverse disciplines weinig ruimte meer geweest, want dat is de oplossing. Niet dus.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Pascale, fijn dat je nu wel goed geholpen bent. Hopelijk kun je een therapie vinden die het beste bij haar aanslaat 

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Pup last van achterhand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^