Zomer !! verhalen over de zomer met de honden, hoe komen ze de zomer door !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

"  zien er mooie halsbanden uit, bij mij loopt ze ook met harnasje om te wandelen "

 

Dank je Zelda. Toch weer een hele beslissing zo'n bandje, haha. Welke kleur, materiaal, grootte, systeem van vastmaken,...? Wat een keuze er tegenwoordig toch al niet is!

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

"  
Dank je Zelda. Toch weer een hele beslissing zo'n bandje, haha. Welke kleur, materiaal, grootte, systeem van vastmaken,...? Wat een keuze er tegenwoordig toch al niet is! "

 ja , heel veel keuze en we willen dat onze hondjes er blits uitzien

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Ik wilde voor het eten nog naar het parkje, maar schoonmoeder kwam aanwaaien met neefje van vriendlief. Dus ja... toen ze gingen moest ik aan het eten beginnen. 

Na het eten dus maar met zn 3tjes nog gelopen. Nu bankhangen. Net nog een lekker fruitschaaltje gemaakt en opgesmikkeld. Appel, banaan en nectarine 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gisteren een tussendagje geweest bijna de hele dag geregend, goed voor plantjes natuurlijk, en heerlijk voor Bams maar wel erg nat ....... vandaag wordt het weer warm, de komende dagen weer tropisch.... wij zijn net thuis weer, heerlijk gewandeld, alles is fris en schoon...... planten en bloemen en bomen hebben weer genoeg water gehad, en ik heb weer volle tonnen staan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  dit is wat in mijn pakket zit, wel gemalen.
verschillende enkelvoudige vleesmalingen (maling van één diersoort, bv. kip, eend, konijn, fazant, duif) van OerVoer 
 
gemalen pens, geit, rund en/of lam
 
voor enkele dagen hele stukjes of gemalen vis.
durfde het combi pakket niet te nemen : dat zat in de combipakket
 een combinatie van gemalen (biologisch) vers vlees en een variatie van hele karkassen en spiervlees plus orgaanvlees en wat stukjes vis.  
-omdat niet wist of ze de karkassen zou eten is geen grote hond en is allemaal nieuw voor mij 
stond ook dat zuiver was en een maling van een diersoort.
Welk merk weet ik niet is van oervoer . com
Ben benieuwd maar ook een beetje bang , maar heb  formulier in moeten vullen welke hond en leeftijd en gewicht ze al heeft,hoe ze heet, ook als ze  gesteriliseerd  is, welke voeding voorheen.en actief of minder actief.
mijn pakket is al aan geboden bij postnl. heb juist mail had.
hier geen regen meer maar beetje zon en heel veel wind "

 o dat ziet er goed uit, goede variatie... zou ik ook niet doen hoor even wachten met die karkassen... eerst maar eens kijken hoe het gaat met de kvv... en dan altijd kan je eens beginnen met iets heels klein........

 

dan heb je het vandaag.   goed op kamertemperatuur geven hoor, eerst ontdooien in de koelkast en dan op kamertemperatuur geven, en heb je over dan kan je dat nog een dag rustig bewaren in de koelkast in een tupperwahr doosje.... ben heel benieuwd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" heb ook natuurlijke krullen willemijn, en heb ze onlangs met special produkt recht getrokken , voor mij gemakkelijker want heb heel lang haar.
Heb ook aan sport gedaan deze morgen 80 km gefietst wel veel wind en veel mannen die in mij wiel zaten en ik maar in de wind rijden ( mannen het sterke geslacht) grapje hoor!!!
Nu slaapt Zelda en ga straks een mooie wandeling rond het meer maken . vind heel leuk op HP, het lezen van ervaringen en bij leren voor onze hondjes.
In de koffie hoek daar kan ik nog niet op. "

 wanneer je 400 doggy,s hebt kan je in dekoffiehoek hoor...

ik heb kort haar vandaar dat het zo krult, en ik trek het ook recht. hahaha maar even later een uurtje en hoppa daar komen ze weer, wel makkelijk maar niet altijd. hahahaha.

 

achter je aan, nee die willen niet uit de wind rijden die vinden je leuk en haken aan. hahahaha.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Monique heel naar als je zulke buren hebt....... niet leuk. !!

 

Zelda..... zie ik het nou goed ? zit Zelda op tafel ? wow........

op de bank okee, maar op de tafel ? niet doen, je eet daar daar hoort een hond toch niet op he......... op de bank een fijn prettig plekje okee maar niet op de tafel, als je hond uitglijd dan valt ze pardoes eraf ook dat is een gevaar...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zomer is weer terug!

Zeist (weeronline.nl), 5 augustus 2015 - Onbewolkt is het vandaag niet, maar op de meeste plaatsen is het wel zonnig te noemen. In het grootste deel van het land weet de temperatuur op te lopen tot boven 25 graden. Alleen het noorden blijft iets achter. Morgen wordt het nog warmer met 27 graden op de Wadden tot 32 in Limburg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het blijft voorlopig zomers !!

 

Vandaag is het weer prima zomerweer. Het blijft droog en er zijn flinke zonnige perioden. Soms trekt ook wat bewolking over, behorend bij een warmtefront. In het westen en noordwesten heeft de zon hier het meest last van.

Het warmtefront kondigt een nieuwe opwarming aan. Met een matige zuid(west)elijke wind stroomt de zomerse warmte weer het land in. Het wordt maximaal 25 graden in Amsterdam tot 28 in Maastricht. Het noorden kan nog geen zomerse temperaturen verwachten, maar met 23-24 graden is het ook daar warm.

Vanavond en vannacht blijft het droog. Er zijn opklaringen en velden hoge bewolking. Het koelt niet hard af; de minimumtemperatuur ligt rond 16 graden.

Morgen gaat de temperatuur verder omhoog naar 27 graden op de Wadden tot 32 in Limburg. Als het in De Bilt 30 graden wordt tellen we de zesde tropische dag van 2015! De zon schijnt donderdag uitbundig, soms een beetje versluierd door hoge bewolking. Eind van de middag en in de avond stijgt de kans op plaatselijk warmteonweer.

Vrijdag probeert koelere lucht vanuit het westen het land binnen te dringen. Langs de oostgrens wordt het mogelijk nog tropisch warm. De overgang naar koelere lucht zal waarschijnlijk gepaard gaan met regen- en onweersbuien. Details hierover zijn nog niet te geven.

In het weekend moeten we het doen met normale temperaturen van een graad of 23. Vooral zaterdag is er vrij veel bewolking en kans op een bui. Vanaf zondag schijnt de zon weer veelvuldig en vanaf maandag wordt het opnieuw warm met zomerse maxima van 25 graden of meer.

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

" Monique heel naar als je zulke buren hebt....... niet leuk. !!
 
Zelda..... zie ik het nou goed ? zit Zelda op tafel ? wow........
op de bank okee, maar op de tafel ? niet doen, je eet daar daar hoort een hond toch niet op he......... op de bank een fijn prettig plekje okee maar niet op de tafel, als je hond uitglijd dan valt ze pardoes eraf ook dat is een gevaar... "

 sorry , willemijn was vlug voor een fotoke van dichtbij, stond juist voor haar. ik eet nooit aan deze tafel . maar ga nooit meer doen... beloofd het

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

hier heel mooi weertje vroeg wandeling gemaakt en nu dochters hun kamer beide kuisen ( 20 en 23 jaar) heb al eens gezegd dat ze mogen zelf doen maar ja ....;

pakket stond op dat in transit zit en Geschatte bezorgdatum vandaag joepie

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Gijs ging vanmorgen poepen, zat er een klein streepje bloed aan zn drol. Dus ik ging even bij zijn poeperd kijken, leek wel of ik een minipuistje zat en er zat smurrie, beetje bruinig. Thuis had ik het even afgeeft met een doekje, was een beetje bruinig en toen ik daarna keek zag het eruit als anders. Gewoon even in de gaten houden neem ik aan?

 

Het stinkt niet, hij doet niet sleetje rijden en de anaalklieren zien er verder ook normaal uit geloof ik

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik zou het inderdaad even in de gaten houden,er kan wel stokje of zo in de ontlasting gezeten hebben en even een wondje veroorzaakt hebben.

 

Heerlijk zomerweertje,de honden liggen alweer buiten op het ligbed.

Vanmiddag lekker fietsen,uiteraard zonder honden.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Hoe zit het eigenlijk bij jullie met het verharen? Hier komt er geen einde aan, al tijden niet

De buurvrouw zei net ook dat hun hond in de zomer nog nooit zoveel verhaart heeft als nu

Zou het dan toch aan het weer liggen?

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

" Hoe zit het eigenlijk bij jullie met het verharen? Hier komt er geen einde aan, al tijden niet
De buurvrouw zei net ook dat hun hond in de zomer nog nooit zoveel verhaart heeft als nu
Zou het dan toch aan het weer liggen? "

 

Zina, de jongste, heeft het al van de eerste keer dat het wat warmer weer is geworden, en het zijn dan ook nog allemaal van die irritante korte haartjes die je niet goed ergens uit krijgt... Nooit geweten dat een kortharige hond ook zo veel kon verharen... Daiko heb ik eigenlijk nog niet veel aan gemerkt, misschien ook omdat je zijn haartjes niet zo goed ziet als hij verhaart... Maar inderdaad, zo erg als nu heb ik nog bij geen enkele van mijn vorige honden meegemaakt, denk dus wel dat het weer er wel iets mee te maken zal hebben, niet?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  
Zina, de jongste, heeft het al van de eerste keer dat het wat warmer weer is geworden, en het zijn dan ook nog allemaal van die irritante korte haartjes die je niet goed ergens uit krijgt... Nooit geweten dat een kortharige hond ook zo veel kon verharen... Daiko heb ik eigenlijk nog niet veel aan gemerkt, misschien ook omdat je zijn haartjes niet zo goed ziet als hij verhaart... Maar inderdaad, zo erg als nu heb ik nog bij geen enkele van mijn vorige honden meegemaakt, denk dus wel dat het weer er wel iets mee te maken zal hebben, niet? "

 Ik heb geen idee want gijs is mijn eerste hond en vorige zomer had hij zijn puppyvacht dus ik was benieuwd wat andere ervan vonden

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

mijn eerste hond verloor jaar in jaar uit haar, was een duitse  herder starky en nadat ze heen is gegaan had ik een bouvier xander die verloor geen haar maar wel veel borstel en pluk werk. heb heel veel verdriet had om xander en daardoor is er 6 jaar geen hondje meer geweest , maar nu heb ik een shih tzu en ook geen haar verlies maar wel elke dag 2 x goed borstelen en tis een vuile meid loopt graag in aarde achter mij kippen en mieren eten. ben echt super blij met haar

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  sorry , willemijn was vlug voor een fotoke van dichtbij, stond juist voor haar. ik eet nooit aan deze tafel . maar ga nooit meer doen... beloofd het "

 beloofd..... goed zo.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hier heel mooi weertje vroeg wandeling gemaakt en nu dochters hun kamer beide kuisen ( 20 en 23 jaar) heb al eens gezegd dat ze mogen zelf doen maar ja ....;
pakket stond op dat in transit zit en Geschatte bezorgdatum vandaag joepie "

 wat gek, dacht dat je nog een heel jong meisje was, hahaha, maar je hebt twee volwassen dochters ? ooooooo wat leuk. hahaha.

 

en o wat ben ik een zeikerd he , maar kunnen je dochters niet zelf hun kamers doen ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Gijs ging vanmorgen poepen, zat er een klein streepje bloed aan zn drol. Dus ik ging even bij zijn poeperd kijken, leek wel of ik een minipuistje zat en er zat smurrie, beetje bruinig. Thuis had ik het even afgeeft met een doekje, was een beetje bruinig en toen ik daarna keek zag het eruit als anders. Gewoon even in de gaten houden neem ik aan?
 
Het stinkt niet, hij doet niet sleetje rijden en de anaalklieren zien er verder ook normaal uit geloof ik "

 hou het in de gaten, kan door wat te hard te persen een adertje van binnen gesprongen zijn, vind het super dat je het even bekeken hebt... gewoon even in de gaten houden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

of de drol te groot geweest ? kan ook  nog.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoe zit het eigenlijk bij jullie met het verharen? Hier komt er geen einde aan, al tijden niet
De buurvrouw zei net ook dat hun hond in de zomer nog nooit zoveel verhaart heeft als nu
Zou het dan toch aan het weer liggen? "

 ja kan zeker aan het weer liggen, de honden hebben hunvacht lang vast gehouden, koud voorjaar... nu is het steeds heel wisselvallig weer, dan weer koud dan weer warm... ja het moet er uit.. over twee maanden is het herfst en krijgen ze weer hun wintervacht, zie je dat het haar toch ruirijp is, ontwol de hond, anders komt de wintervacht niet mooi door als de ondervacht er nog zit.

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

mijn pakket van oervoer is binnen gekomen , alles nog heel mooi vervrozen en uitleg er ook bij .

ga vanavond  haas laten proevenwant moet nog ontdooien.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Zina, de jongste, heeft het al van de eerste keer dat het wat warmer weer is geworden, en het zijn dan ook nog allemaal van die irritante korte haartjes die je niet goed ergens uit krijgt... Nooit geweten dat een kortharige hond ook zo veel kon verharen... Daiko heb ik eigenlijk nog niet veel aan gemerkt, misschien ook omdat je zijn haartjes niet zo goed ziet als hij verhaart... Maar inderdaad, zo erg als nu heb ik nog bij geen enkele van mijn vorige honden meegemaakt, denk dus wel dat het weer er wel iets mee te maken zal hebben, niet? "

 kortharige honden is de verharing erger dan bij langharige honden, de kleine haartjes zitten overal op zelfs tussen je brood, bij langharige honden zijn het meestal vlokken, geen kleine piephaartjes..... een hond kan het hele jaar in de rui zijn, doordat er geen  winters zijn en de hond in de winter altijd maar in een warme huiskamer ligt.... soms zelfs op of in bed dan is er geen normale cyclus meer van verharing... ook dat kan goed een rol spelen..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" mijn pakket van oervoer is binnen gekomen , alles nog heel mooi vervrozen en uitleg er ook bij .

ga vanavond  haas laten proevenwant moet nog ontdooien.

  "

 wat fijn, een rol in de koelkast om te ontdooien, vanavond nog geen vlees jammer maar ontdooien moet eerst in de koelkast en als het ontdooit is op kamertemperatuur en dan pas geven........

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je een diersoort hebt is het niet compleet, geef meerderen diersoorten in de week, je zit al goed als dat er drie zijn..... alleen Haas is niet compleet, daar bedoel ik mee wel orgaan bot vlees enz. maar je hond moet meerderen diersoorten in de week eten, wanneer je drie x in de week wat anders geeft, top.......

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda

honden foto van Nancy & Zelda

"  wat gek, dacht dat je nog een heel jong meisje was, hahaha, maar je hebt twee volwassen dochters ? ooooooo wat leuk. hahaha.
 
en o wat ben ik een zeikerd he , maar kunnen je dochters niet zelf hun kamers doen ? "

 ja vind ook dat ze dat moet doen, maar ik wacht en wacht en ja na 2 weken kan ik het niet meer aan zien , mijn oudste werkt wel veel is verpleegster en heel veel verschillende uren , de jongste studeerd  nog maar werkt ook in de weekends, ben 44 jaar

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

"  wat fijn, een rol in de koelkast om te ontdooien, vanavond nog geen vlees jammer maar ontdooien moet eerst in de koelkast en als het ontdooit is op kamertemperatuur en dan pas geven........
 
  "

 ja denk dat voor morgen vroeg zal zijn

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

" wanneer je een diersoort hebt is het niet compleet, geef meerderen diersoorten in de week, je zit al goed als dat er drie zijn..... alleen Haas is niet compleet, daar bedoel ik mee wel orgaan bot vlees enz. maar je hond moet meerderen diersoorten in de week eten, wanneer je drie x in de week wat anders geeft, top....... "

 ja zit vanalles in dank u voor de tip ook sardientjes en mag ik 1 x in de week een rauwe ei van mij kippen er door klutsen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zelda.... rauwe eieren.... per tien kilo gewicht 1 rauw ei kan je geven, is je hond minder dan 10 kilo dan hou je het bij 1 rauw eitje per week, meer niet......

 

Bams krijgt ook eitjes rauw , iedere dag maar die weegt wel wat meer, ga er van uit , tien kilo een rauw ei.... minder gewicht hou je het bij een ei in de week.

 

Zelda, kijk even in de rechterbovenhoek, envalopje ? ik heb je een prive mailtje gestuurd.

 

 

pagina 44 van 60 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 4445 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^