Zomer !! verhalen over de zomer met de honden, hoe komen ze de zomer door !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zoals jullie al weten, offtopic geen enkel probleem, maar het is een topic ..... hoe brengen de honden de dag door in de zomer.


Offtopic ? dan naderhand weer terug komen en vertellen wat jullie honden zoal uitspoken met zomerse perikelen.

Heel veel plezier weer in het zomers topic. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heet heter heetst.... rustig aan doen, iedereen wandelen in de vroege ochtend, wanneer men dat te vroeg vind, dan kan je als het even kan, smiddags in de schaduw even een tukkie gaan doen, zo hou je de honden toch in beweging en haal je je slaap wel weer in.

hier ook gaat de temperatuur in huis helaas omhoog, kan niet anders, de warmte is buiten net zo warm als binnen, afkoeling is er bijna niet .

Bams ligt nu lekker buiten, als dat niet meer kan, richting blauwe stad, en zwemmen, gisteren was het water nog heerlijk schoon, en tegen de avond is bams gewoon weer binnen, in de late middag nog even met paraplu een kleine plasronde, meer niet, en dan savonds maar laat naar bed... en buiten slapen.

volgende week zal het iets minder warm zijn maar nog ver boven de 25 graden, we moeten het er maar mee doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ijsjes maken !
IJSJES maken !!
of je koopt waterijsjes bij de supermarkt, als ze ze nog hebben, houdt het stokje vast.

of..... een platte tupperwahr bak, slimpie erin, water erin, appelstukjes perenstukjes, aardbeien, meloen, noem maar op, invriezen, daarna even in de magnetron zodat het los laat... en dan geven, eer de plak ontdooit is is het niet meer te koud voor de maag...... met mate natuurlijk geven, niet de hele dag maar ijsjes geven, je kan ook een kong vullen met bevroren yoghurt, de kong vullen, plakband erop en in de vriezer zetten, daarna niet vergeten het plakband eraf te halen, en dan geniet je hond ook van een lekker koele traktatie.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Hoi willemijn! Ik ben er ook weer

 

Gijs heeft vanmorgen zn laatste pilletje gehad, geplet in leverpastei, en een sardientje! Heerlijk vind hij die! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoi willemijn! Ik ben er ook weer

 

Gijs heeft vanmorgen zn laatste pilletje gehad, geplet in leverpastei, en een sardientje! Heerlijk vind hij die!  "

 



gezellig Lieke, het gaat de goede kant op met Gijs he, nog even en er is niets meer van te bemerken dat Gijs wat ondergaan heeft. :-D

en welke hond lust er nou geen sardientjes ? hier alle vissoorten, altijd een heerlijke traktatie, zijn pilletje verbergen in een sardientje, hahaha, groot gelijk.... hier doe ik een pil in de pindakaas, dat likt ze dan zo naar binnen..... :-D maar dat sardientje onthoudt ik. !!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik ben er ook weer!

goeie tips, Willemijn, om ijsjes te maken. Hier staat nu een Kong--yoghurt-bananen-ijsje in de vriezer. Jamjamjam denk dat Charlii t wel lekker vindt. Hoop alleen dat t plakband het houdt....

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Hier ben ook ik weer in het nieuwe topic.

 

Ik ga toch maar eens kijken of ik iets van een ijsje voor chica kan maken... alleen kan dit niet buiten genuttigd worden omdat we nog (steeds) geen tuin hebben die af is....

Dus als ik m maak doe ik dat denk ik in de kong met wat yoghurt...of vanuit een bakje. Moet ik wel nog even yoghurt gaan halen.

 

Voor nu eerst maar even een kauwbot

 

 

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Hier ben ook ik weer in het nieuwe topic.
 
Ik ga toch maar eens kijken of ik iets van een ijsje voor chica kan maken... alleen kan dit niet buiten genuttigd worden omdat we nog (steeds) geen tuin hebben die af is....
Dus als ik m maak doe ik dat denk ik in de kong met wat yoghurt...of vanuit een bakje. Moet ik wel nog even yoghurt gaan halen.
 
Voor nu eerst maar even een kauwbot
 
 
  "

Vandaag krijgt Kaylin haar eerste yoghurt/banaan ijsje, ook hier kan ze hem niet buiten opeten ( heb geen tuin alledn een piep klein balkon, waar ze niet op wil ), ik heb het in salade bakjes gemaakt, geef het haar vanmiddag met bakje en al, ben benieuw of het een kliederboel wordt.

 

Ik hoop dat ze het bakje rechtop laat staan en het zo leeg likt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gezellig dat jullie er weer zijn. ;-)

waterijsjes zijn ook lekker, hou wel het stokje dan vast dat is ook zo opgepeuzeld en niet de bedoeling.

wel oppassen met koud drinkwater, ververs het regelmatig, het water is zo warm, zet het op een schaduwplekje of waar die er direkt bij kan op een koele plek.

voor jezelf ook heel veel drinken, niet te gek natuurlijk want niemand zit te wachten op een watervergiftiging, en dat is net zo gevaarlijk als te weinig drinken, drink zeker een glas vocht per uur.

en neem ook warme dranken, zoals thee, laat de alcohol en koffie maar op de dag staan.

lekker is slimpie , een scheutje in een glas water , heerlijk, slimpie kan je bij de supermarkten verkrijgen. maak een grote kan van een liter klaar zet die op de aanrecht en drink de hele dag door, wanneer je twee kannen van een liter op hebt, heb je genoeg gedronken.

maak voor savonds lekker een salade klaar, met veel groenten sla en misschien lusten jullie vis ? heerlijk.

wanneer de honden niet willen eten, dat kan altijd, geen zorgen maken, geef wat fruit en yoghurt... na de warmte eten ze weer als dijkers.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lees het maar eens op je gemak door.........

Hittegolf We brengen ons in gereedheid voor de eerste (en wellicht enige) hittegolf van het jaar. Mensen nemen maatregelen, maar wat met je huisdieren? Enkele tips.




Water is een van de belangrijkste dingen tijdens de hitte

Stel sporten uit tot na de hitte of ga 's ochtends heel vroeg.
- Binnen
Hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen, zeker als je het huis koel kan houden. Dat doe je door de gordijnen te sluiten of de rolluiken neer te laten.

Mogen je huisdieren niet binnen, voorzie dan schaduw of een plek waar ze kunnen schuilen tegen de zon. Zorg ervoor dat er geen plastic, glas of golfplaten in het kot aanwezig zijn: dit creëert een serre-effect waardoor het in de schuilplaats nog warmer wordt dan buiten.

- Water
Net zoals mensen kunnen huisdieren uitdrogen. Voorzie elke dag vers, fris water dat liefst op een schaduwrijke plek blijft staan. Overweeg een grotere kom dan normaal, zeker als je de hele dag van huis bent. Laat je hond in een zwembadje rollebollen of spuit hem nat om de verfrissing totaal te maken.

- Niet thuis
Ben je niet thuis, vraag dan een buur, familielid of vriend om een oogje in het zeil te houden en je huisdieren te beschermen tegen de zon en hitte en te voorzien van water en afkoeling.

- Elektriciteit
In gebieden waar de elektriciteit uitvalt door de hitte of waar geëvacueerd moet worden, wordt aangeraden de huisdieren mee te nemen, in de mate van het mogelijke.

- Wandelen
Behandel je huisdieren net als kleine kinderen of bejaarden bij een hittegolf: geen zware inspanningen op het heetst van de dag. Wandel bij voorkeur ' s ochtends vroeg en/of 's avonds laat en vermijd zeker de uren tussen 11 en 18 uur .

Zoek een schaduwrijke plek op en neem extra water mee voor je hond. Plan eventueel een rustpauze als je merkt dat de inspanning toch te zwaar is voor de hond.

Beton, asfalt en zand zijn te vermijden: deze kunnen de poten van de hond (of kat) zwaar verbranden. Je hond een duik laten nemen in een rivier of meer is ook niet altijd een goed idee: de warmte kan de waterkwaliteit aantasten en je hond opzadelen met bacterieën en diarree (wat uitdroging nog waarschijnlijker maakt). Opletten is de boodschap.

Lees ook
Warme zomerdag kan shock bij huisdieren veroorzaken
Je huisdier meenemen op reis: doen of niet?
Hoe kan je veilig sporten met je hond?



- Extra kwetsbaar
Honden met korte snuiten zijn extra kwetsbaar omdat ze moeilijker kunnen ademen. Zij mogen zeker geen inspanningen doen en niet in de zon liggen. Ook huisdieren met een witte vacht moeten extra beschermd worden: zij lopen meer risico op huidkanker.

- Vochtigheid
Niet alleen een hoge temperatuur, ook een hoge vochtigheidsgraad is gevaarlijk voor je huisdieren. Zeker honden koelen af door contact met de lucht (vandaar de tond uit de bek). Als de vochtigheid te hoog is, kan de hond geen warmte afgeven aan de omgeving en kan zijn eigen temperatuur snel oplopen. In zo'n omstandigheid is het essentieel je hond snel af te koelen, door water, ijsblokken of een ventilator. Let wel: een ventilator alleen kan een hond niet koel houden.

- Borstelen
Een geborstelde vacht voorkomt huidproblemen en kan je hond ook helpen 'fris' te blijven. Heeft je hond lang haar, overweeg dan een knipbeurt (geen scheerbeurt!): minder haar kan minder warmte vasthouden. Let wel: als het haar te kort wordt, kan de huid van je hond verbranden. In dat geval doe je er goed aan zonnecrème te smeren.

Een plons in het zwembad kan je hond instant verkoeling bieden. Watermeloen is een verfrissend hapje voor honden en katten... als ze het lusten natuurlijk. - Verfrissende snoepjes
Bied je hond (of kat) verfrissende snoepjes aan, zoals ijsblokjes, watermeloen of bevroren pindakaas. Een stukje vlees uit de diepvries houdt je hond enige tijd zoet en koel.

- Zonnecrème
Haarloze of kortgeschoren huisdieren worden beter ingesmeerd met zonnecrème als extra bescherming tegen de zon. Ook zij kunnen verbranden. Overweeg ze een hoedje op te zetten.

- Auto
Laat een hond, netzomin als een baby, in een warme auto of die nu in de zon staat of niet. Het raampje een beetje openzetten, is niet voldoende. Elk jaar sterven verschillende huisdieren door de hitte die in een auto nog veel sneller oploopt dan elders. Neem je hond mee of voorzie opvang thuis of in een tijdelijk opvangtehuis.

- Zonneslag
Huisdieren zijn niet immuun aan zonneslag. Wees alert voor de symptomen: hevig ademhalen, traag reageren, veel kwijlen, extreem veel drinken, koorts, overgeven, een dieproze of paarse tong, duizeligheid, slechte coördinatie en flauwvallen.

Rij onmiddellijk naar de dierenarts om schade aan de organen of zelfs de dood te vermijden.

Geef je hond terwijl kleine slokje fris (niet koud!) water, en koel hem/haar af met koudecompressen.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Ivm de hitte zijn de training van de club waar ik bij train afgelast deze week. Binnen nu 25 graden, pfff. Balkon ligt in de zon dus geen doen. Straks met de fiets en hondjes in doggyride naar ons pa en ma. Daar kunnen ze in het badje en voor de ventilator. Poezen krijgen magere kwark als extra. Trope rooster draait op volle toeren!

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik volg

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ah alweer een nieuw topic, ze gaan snel die seizoenstopics. 

 

Ik ben net met Black een uurtje naar het landje geweest bij het Veluwemeer, daar heeft hij heerlijk gezwommen.

De rest van de dag nu rustig thuis.

En ik zal straks zijn vacht uitborstelen zodat het luchtig blijft, dat zijn inderdaad goede tips van Willemijn.

 

Vanaf dit punt gaat hij het water in

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Man vroeg ik familie van Rob Geus was,ik heb buiten een heel groot stuk kunstgras liggen,vinden de honden heerlijk beter dan mijn tuintegels. Er lagen nogal wat haren op,dus ik heb buiten de grasmat

gestofzuigd,de haren gingen er zo vanaf,grasmat ziet er weer picobello uit 

Die grasmat kan ik ook natspuiten,lekker.

 

Leuke foto's van zwemmende hondjes.

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

Didi heeft weinig last van de warmte, hij ligt zelfs vrijwillig in het zonligt wat door het raam valt! (voor hem een kiertje open gelaten) en hij is met wandelen de enige hond die echt wil spelen en rennen. 

Ik ga zowat dood aan de hitte , en heb buikkramp wat het nog erger maakt

 

Van mij mag het wel 10, of beter zelfs 20 graden kouder, dan ben ik blij. Had nooit gedacht dat ik het zou zeggen.

 

Ga zo even jullie tips doorlezen en over ijs.

 

 

 

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

Had ik het oude topic gereageerd dus even geplakt

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

" ijsjes maken !
IJSJES maken !!
of je koopt waterijsjes bij de supermarkt, als ze ze nog hebben, houdt het stokje vast.

of..... een platte tupperwahr bak, slimpie erin, water erin, appelstukjes perenstukjes, aardbeien, meloen, noem maar op, invriezen, daarna even in de magnetron zodat het los laat... en dan geven, eer de plak ontdooit is is het niet meer te koud voor de maag...... met mate natuurlijk geven, niet de hele dag maar ijsjes geven, je kan ook een kong vullen met bevroren yoghurt, de kong vullen, plakband erop en in de vriezer zetten, daarna niet vergeten het plakband eraf te halen, en dan geniet je hond ook van een lekker koele traktatie. "

 

Bedankt voor de tips! Maar wat is een slimpie? De yoghurt in kong bevriezen ga ik denk ik iniedergeval doen

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Net even kort eruit voor een plas, omdat ik zo nog even weg ben. Waar t gisteren nog best wel een beetje doorwaaide is t nu gewoon erg benauwd. Hitte klamt gewoon helemaal om je heen...

 

 

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

"  
Bedankt voor de tips! Maar wat is een slimpie? De yoghurt in kong bevriezen ga ik denk ik iniedergeval doen "

 volgens mij is slimpie, een limonade siroop

honden page profiel Joke  ,Binkie en SpikeyJoke ,Binkie en Spikey 3 doggies

honden foto van Joke  ,Binkie en Spikey

Doe ook weer mee.

 

Hier snappen ze het systeem van een kong niet

 

Ze liggen nu lekker rustig.Binnen 28 graden.Gelukkig buiten wel een windje.

honden page profiel Jo Jo 3 doggies

honden foto van Jo

Deze keer ga ik actiever meedoen in dit topic, het vorige heb ik wel altijd gevolgd maar bijna nooit gereageerd terwijl, ik het een leuk topic vond.

Vandaag blijven wij lekker binnen het is nu buiten meer dan 35 graden veel te warm voor ons. Vanavond laat maar weer erop uit

honden page profiel Corgi MaxCorgi Max 3 doggies

honden foto van Corgi Max

Gisteren voor Max kleine ijsblokjes gemaakt met een brokje erin en deze zijn vanochtend lekker opgepeuzeld. Nu een nieuwe lading gemaakt met een stukje komkommer, daar is hij gek op.

 

gisteren is hij 2x onder de douche geweest met m'n man samen 

want Max is niet zo'n zwemmer.

helaas bleek van de week dat onze koeldeken kapot was dus er vanochtend nog 1 aangeschaft en ook een koelhalsband. Deze heeft hij nu om en dat bevalt hem prima.

vanochtend vroeg een lekker rondje gedaan en een beetje met de bal gespeeld maar verder blijven we binnen , alleen om te plassen even snel naar buiten. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

vandaag Kaylin haar eerste yoghurt/banaan ijsje gegeven, werk prima met het bakje er nog omheen, in ieder geval geen kliederboel in huis.

 

Eerst staande proberen het ijsje op te eten

Daarna is ze er maar bij gaan liggen

Alleen het bakje schoof van haar kleed af

Ze pakt het zelf terug op het kleed, want dan schuift het minder

Zo keek ze mij aan toen die op was

En het kleed de vloer en het bakje helemaal schoon ( voor herhaling vatbaar ), morgen krijgen de andere honden ook een ijsje

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Deze keer ga ik actiever meedoen in dit topic, het vorige heb ik wel altijd gevolgd maar bijna nooit gereageerd terwijl, ik het een leuk topic vond.

Vandaag blijven wij lekker binnen het is nu buiten meer dan 35 graden veel te warm voor ons. Vanavond laat maar weer erop uit "

 



Jo, soms is er veel voorbij gegaan wat berichten betreft, niet alles kan je lezen natuurlijk, maar toch leuk dat je nu wat meer hier komt, vertel wat je mee maakt met je hond, voor ons ook heel leuk. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

slimpie, een verantwoorde siroop, in vele smaken, een scheut in een liter fles, dan heb je heerlijke siroop zonder calorieën.... en verantwoord. te koop bij supermarkten, water drinken tuurlijk, maar voor mij is het niet altijd zo lekker, dus ik gebruik slimpie, je hebt er heel weinig van nodig in een grote kan van een liter.... geen suikers niets van dat al.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Bonk houdt helaas absoluut niet van water, tenzij de tuinslang hem bedreigt, dus houden we hem maar zoveel mogelijk koel met ijsjes

Gister brokjes en water

Vandaag Karnemelk met brokjes

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hier ging het Kong-yoghurt-bananen-ijsje er ook in als koek!

waarom vergeet ik toch altijd om foto's te maken? Morgen in de herhaling dus....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maak je niet al te druk over wat voor zoetstof erin Slimpie zit, twee scheutjes per dag dan heb je twee liter gedronken, schadelijk ? nee.



Ik heb onderzoeken gelezen dat zoetstoffen pas schadelijk zijn als je een hele pallet cola light per dag drinkt.
Die paar glaasjes maken dus echt geen verschil hoor.


. . . . . . . . . .

pagina 1 van 60 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^