Ben ik nu aso?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Vanmorgen ging ik naar het uitlaatveldje om even te trainen en spelen met mijn hondjes. Het veld was leeg dus kon ik erop. Hondjes los en in de tussentijd zette ik het vak uit om het vak sturen te oefenen. Terwijl ik daar mee bezig ben rennen mijn honden naar het hek en Terry begint me daar toch te bleren naar een hond aan de andere kant van het hek. Ik liep naar die meneer toe en hij vroeg of de honden samen konden. Kira gaf geen problemen aan het hek ze vond de Rhodesian ridgeback reu wel leuk. Terry was een ander verhaal, die ging flink tekeer. Ik legde uit dat ik net aan was gekomen en de meneer had dat inderdaad gezien dat ik net aankwam, maar hij wilde even vragen of ze misschien samen op het veld konden. Het was de man inmiddels wel duidelijk dat Terry niet samen ging met zijn hond. Helaas, andere keer misschien zei de man en hij ging weer verder met zijn hond. Op dat moment liep er een vrouw voorbij en die had kennelijk gehoord dat ik tegen de man had gezegd dat het helaas niet samen ging.

Ik was lekker aan het oefenen met het stel kwam die vrouw weer langs lopen. Ze vroeg toen bijtend aan mij of het een prive veld was. Ik zei: Nee, dat is het niet. Waarbij zij meteen aangaf omdat ik andere honden weg stuur. Pardon? Wat moet ik dan? Hoofdschuddend en niet luisterend naar mijn eventuele uitleg die ik best wilde geven liep ze weg. Nu dus mijn vraag. Wat is er fout aan mijn afwijzing? Ik kom net aan en ik mag toch ook gebruik maken van het veld of zie ik dit verkeerd. Mijn honden hebben geen boodschap aan vreemde honden en om knokpartijen te voorkomen laat ik geen onbekende honden toe op het veld als ik er ben. Ben ik er al even en zijn mijn honden klaar dan wil ik best weg gaan en dat doe ik dan ook. Zijn er vreemde honden op het veld dan ga ik wel een rondje lopen. Was die meneer er eerder dan ik dan had die meneer het veld voor zichzelf en was ik gaan lopen. Het is bij ons gebruikelijk dat wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ik vind het niet meer dan normaal als andere mensen het even vragen of de honden samen kunnen. Ik heb ook al een paar keer een woordenwisseling gehad met iemand die ongevraagd zo het veld op komt denderen met haar honden en de honden moeten het maar zelf uitzoeken. Ook ben ik al een keer door een vrouw uitgemaakt voor aso omdat ik haar vroeg of ze 10 minuutjes kon wachten en dat ze daarna helemaal alleen gebruik kon maken van het veld. Ook toen kwam ik net aan en had haar uitgelegd dat mijn honden niet gezellig waren met vreemde honden. Die verwachte geloof ik dat ik meteen weg zou gaan omdat zij het zei.

Momenteel sta ik niet zo sterk in mijn schoenen en zo'n opmerking vreet enorm aan mij. Mijn hele dag aan gruzelementen omdat zo'n muts vind dat ik niet het alleenrecht heb op het veld en dat ook nog even in mijn gezicht slaat en daarna zonder op uitleg te wachten hoofdschuddend wegloopt. Ik vind het al heel moeilijk om nee te moeten zeggen. Ik had ook liever gezien dat mijn honden gezellig zouden zijn en andere honden negeren als ze op het veld lopen, maar dat doen ze nu eenmaal niet. Met bekende honden gaat dit wel, maar met vreemde niet.

Moet ik dan maar bij iedereen die zich aandient bij het hek weg gaan? Mijn honden mogen toch ook even genieten van loslopen, spelen, trainen en zo. Ik ben meestal niet langer dan 20 minuten op dat veld per uitje. Mijn honden zien dat veld wel als hun terrein dus zijn ze niet even gezellig naar vreemde honden en dan vooral Terry geeft dat met veel lawaai aan. Kira geeft aan het hek meestal alleen problemen met vreemde teven en dan vooral teven van haar kaliber, maar spelen met vreemde honden doet ze over het algemeen niet en geeft dit ook aan.

Ik ben nu nog steeds boos en verontwaardigd over de opmerking van vanmorgen, maar had ik het anders aan moeten pakken? Had ik weg moeten gaan voor die meneer? Ik weet niet meer waar ik goed aan doe. Ik dacht het goed opgelost te hebben en dan krijg ik toch commentaar dat ik die man weggestuurd heb.

Grt Manja

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Eerlijk gezegd zou ik degene zijn die was weggegaan, als ik jou was.
Tenslotte zijn die plekken voor iedereen en als mijn hond niet met aan ander kan, dan zou ik degene zijn die vertrekt.
Ik zou het vreemd vinden als ieman zou zeggen, nee, gaat niet samen met mijn hond en vervolgens er zelf in blijft zo van pech gehad, volgende keer beter.

Maar dat is mijn bescheiden mening. Ik ontwijk dat soort omheinde veldjes altijd.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Eens, die veldjes zijn voor iedeen. Kan je hond niet met andere honden dsn zou ik vertrekken als er iemand bij wil.

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Om heel eerlijk te zijn: een uitlaatveldje is openbaar gebied en iedereen mag daar komen. Wanneer jij zegt 'om knokpartijen te voorkomen laat ik geen onbekende honden toe op het veld als ik er ben'... Tja, het veld is nu eenmaal niet van jou, dus jij hebt eigenlijk helemaal niet te beslissen over wie er wel of niet komt.

Je hebt niet het recht op dat veld alleen omdat je honden hebt. 

 

Je zegt eigenlijk dat als jij op het veld bent, dat anderen dan maar pech hebben, omdat jóuw hond niet goed met andere honden kan. Zo werkt het in mijn ogen dus niet.

Het is bijvoorbeeld ook niet zo dat een hondagressieve hond het recht heeft om los te lopen in een losloopgebied, omdat het een losloopgebied is. Dat gaat natuurlijk nooit goed. Nee, als baas heb jij de verantwoordelijkheid over je hond en als je hond niet los kan of met andere honden kan, dan laat je je hond dus niet los of niet bij andere honden (en gaat dan dus niet in een losloopgebied lopen, of je loopt er maar wel met je hond aan de lijn).

 

Als jouw hond niet goed met andere honden kan, dan heb je eigenlijk niks te zoeken op een openbaar losloopveldje wanneer er anderen zijn of anderen willen zijn. Jammer, maar helaas.

Natuurlijk kan je misschien wel wat dingetjes onderling regelen en vragen of iemand misschien even 5-10 minuutjes de tijd heeft om te wachten, maar zoniet, dan vind ik eigenlijk dat jij degene bent die dan plaats moet maken...

 

(Mijn eerlijke mening, schiet me niet af  )

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

Ik begrijp je probleem volkomen.

Je hond kan immers niet goed samen met soortgenootjes maar je wilt natuurlijk wel hun zo nu en dan laten genieten van het loslopen en andere dingen.

Het gedachtegang bij dit soort veldjes is wel dat iedereen er gebruik van kan maken en dat je daarom alleen honden daar loslaat dat samen kan met andere honden. Het idee is namelijk dat er meerdere honden per keer van kunnen genieten.

Om antwoord te geven op je vraag:

Als je iets met iemand kan afspreken absoluut prima maar in principe werkt het niet zo.

Misschien is het een idee om er heen te gaan wanneer anderen er niet zijn zoals vroeg of juist laat.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Hangt toch wel van de situatie af. Naar wat ik lees, ging het er die man meer om: kunnen de honden even lekker samen? Nee dan kan niet, dus dan kun je gewoon op het veld blijven, ik vind dat je dat netjes verwoord hebt. 

 

Als het mensen meer gaat om het: ze willen hun hond los laten op het veldje, of er nu meer honden zijn of niet. Dan zou ik eerder zeggen: ja dan is het misschien netjes dat je uitlegt dat jouw hond(en) niet altijd zo goed met andere honden kunnen, dus dat je ze het veld zal geven. 

 

Daarnaast hangt het natuurlijk af van de buurt, de 'ongeschreven afspraken'. Als het er 'normaal' is dat men een voor een van het veldje gebruik maakt, tsja.. dan is er niets loos

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik vind het eerlijk gezegd ook beetje vreemd.

 

Het is een openbaar veldje en dan kan je toch geen mensen weg sturen omdat jij daar wilt trainen.

 

Ik weet dat die van ons ook niet altijd samen gaat met andere honden en als het veldje vrij is ga ik er op. Als er andere mensen aan komen vraag ik of ze even willen wachten zodat ik weg kan gaan.

 

Je kan niet het veldje voor jezelf claimen voor 20 minuten.

 

misschien kan je volgende keer beter zonder Terry naar het veldje gaan.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Waarschijnlijk niet wat je wilt horen, maar ik ben het daar ook mee eens. Als je wilt trainen en je hond kan niet met anderen samen stel dan voor om zelf te vertrekken als er iemand aan komt of ga ergens trainen waar niemand anders komt 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

ik vind dat deze.meneer inderdaad vroeg kunnen ze samen, zo van even spelen?

althans zo lees ik het nu.

dit kon dus niet prima, als deze meneer er op had gewild, dan had ik het netjes gevonden als je gezegt had, ik ben hier net zouden we nog 5 a 10 minuutjes op het veld mogen?

 

dat u erna kunt.

denk dat dit ook een vrij schappelijke oplossing is

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik snap dat ook wel, maar moet ik dan altijd maar meteen weg gaan? Mijn honden mogen toch ook eventjes spelen? Ik ga niet zo vaak naar een losloop gebied omdat ze nogal graag jagen en vooral Kira het niet meer kan hebben als andere teven haar lastig vallen.

Niet iedere hond kan door 1 deur met vreemde honden. Als ik aan het hek zou komen en er is al iemand op het veld met een hond die niet gezellig is, ga ik ook lopen en alle mensen die ik ken die op het veld komen reageren net als ik. Er zijn ook bekenden waar het absoluut niet samen mee gaat en dan vraag ik of ze er net zijn of dat ze bijna klaar zijn op het veld. Zijn ze er net dan ga ik gewoon een stuk lopen en zijn ze bijna klaar dan ga ik ook even een stukje lopen en kom na een minuut of 10 weer terug. De meneer van vandaag nam het goed op, maar die toevallige passant vond dat ik fout was. Nu twijfel ik daar dus aan. Er zijn ook honden waar mijn duo wel mee kan en dan vind ik het geen enkel probleem als die erbij komen, maar honden die ze niet kennen dat durf ik niet. Moet ik maar altijd meteen vertrekken omdat andere mensen ook gebruik willen maken van dat veld of mogen mijn honden ook even stoom afblazen? Loslopen in de wijk mag niet en kan met mijn honden ook niet op een verantwoorde manier en ik moet toch ook oefenen met mijn honden voor cursus en dat doe ik dus op dat veld want dat is relatief veilig. Afgezien van een kat of watervogels die ook weleens op het veld kunnen lopen kunnen ze daar weinig kwaad en er is genoeg ruimte om te frisbeeen, balletje te gooien en te oefenen voor verschillende sporten. Ergens anders kan en mag niet.

grt Manja

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Blijkbaar ben ik de enige die het probleem niet zo ziet.

Misschien had Manja inderdaad nog kunnen zeggen dat ze over een kwartiertje weer weg zou zijn, maar dat is niet gebeurd. Ook geen drama vind ik.

 

Manja heeft de meneer volgens mij helemaal niet weggestuurd, ze heeft alleen gezegd dat haar Terry niet zo goed samen gaat met andere honden en dat ze er net was. De meneer in kwestie koos er zelf, zonder te mopperen als ik het goed begrijp, voor om weg te gaan. 

 

Het zou anders zijn als Manja hem inderdaad had weggestuurd met de woorden "nee, mijn hond is niet sociaal, uw honden kunnen er niet bij!", maar volgens mij is dat het geval niet geweest.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik ben, áls ik naar een veldje ga, met de auto. We hebben ze hier in het dorp niet, dus ik rijd naar de stad. Als er een hond is waar de mijne niet bij kunnen, om wat voor reden dan ook, rijd ik verder naar het volgende veld.

Ik denk dat het een kwestie is van geven en nemen. Gaan honden niet samen (ongeacht aan wiens hond dat ligt), dan overleg je even, van goh, ik ben er niet, vind je het een probleem als ze even tien minuutjes of een kwartiertje hun benen strekken. Laatst was er een mevrouw met een grote dog, die zag Luuk en zei meteen zelf, ah joh, ik ben hier al een tijdje, en ik ben bang dat mijn hond te lomp is voor de jouwe. Dus die vertrok.

Een beetje geven en nemen :)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Het bekende losloop veldjes zijn voor iedereen, behalve voor mensen met honden die niet goed met andere honden overweg kunnen, dus opzouten, want ik ben nu hier en ik wil er nu op, dus nu heb jij en je *** hond pech en nu wegwezen....

 

Dat soort mensen heb ik me toch een pesthekel aan. Wat is er mis om even een extra rondje te lopen voordat je hem los op het veld gooit? Is het nu werkelijk zo dat jij plaats moet maken voor een ander omdat die te beroerd is even te wachten of een groter rondje te lopen?

 

Ik ken dit probleem maar al te goed (heb 3 honden die geen van alle los kunnen buiten dit soort velden en alles behalve vriendelijk zijn naar andere honden). Het is van de gekke hoe kortzichtig mensen kunnen zijn, het gaat ze alleen maar om hun gemak. Zich verplaatsen in iemand anders is ook zo verschrikkelijk moeilijk... Als er al iemand op het veld is als ik aankom, loop ik even een extra rondje of iets, ik ga toch niet eisen dat omdat ik er ben een ander moet opzouten??

 

 

honden page profiel anja pastoorsanja pastoors 3 doggies

honden foto van anja pastoors

Die mevrouw had geen hond begrijp ik en hoefde niet op het veldje, die meneer was er oké mee, vooral geen probleem maken van iets wat op dat moment geen probleem is lijkt mij. Als ze er ook op had gewild had je natuurlijk even kunnen overleggen.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Persoonlijk vind ik dat als jij een hondonvriendelijke hond hebt, dat je andere daar niet mee moet lastig vallen.

Als ik ergens kom waar andere honden zijn loop ik ook door. Het is vervelend, maar het is eenmaal niet anders. Pas als er niemand is, doe ik Lizzy los. Zodra er iemand aankomt ga ik direct weg. En eerlijk gezegt verwacht ik dat ook van andere

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Het bekende losloop veldjes zijn voor iedereen, behalve voor mensen met honden die niet goed met andere honden overweg kunnen, dus opzouten, want ik ben nu hier en ik wil er nu op, dus nu heb jij en je *** hond pech en nu wegwezen....
 
Dat soort mensen heb ik me toch een pesthekel aan. Wat is er mis om even een extra rondje te lopen voordat je hem los op het veld gooit? Is het nu werkelijk zo dat jij plaats moet maken voor een ander omdat die te beroerd is even te wachten of een groter rondje te lopen?
 
Ik ken dit probleem maar al te goed (heb 3 honden die geen van alle los kunnen buiten dit soort velden en alles behalve vriendelijk zijn naar andere honden). Het is van de gekke hoe kortzichtig mensen kunnen zijn, het gaat ze alleen maar om hun gemak. Zich verplaatsen in iemand anders is ook zo verschrikkelijk moeilijk... Als er al iemand op het veld is als ik aankom, loop ik even een extra rondje of iets, ik ga toch niet eisen dat omdat ik er ben een ander moet opzouten??
 
  "

 

Eens.

Het is zoals je zegt, jij was er eerder dus dan mag jij op het veldje. Maak er geen overkill van om daar uren te gaan staan maar ik vind het ook een vreemde gedachte dat jij plaats moet maken omdat jouw hond niet met alle honden samen kan. Jouw hond heeft net zo goed recht om even een rondje te rennen en vrij van de riem te lopen. 
Ik vind dus ook niet dat je iets verkeerds hebt gedaan. Jij wacht totdat het veldje vrij is, dan kunnen andere mensen dat ook doen. 
Ook ik heb me hier al vaak aan geïrriteerd. Nu is mijn groepje (lees zonder Romeo) weer sociaal dus heb ik er een stuk minder last van. Maar ik kon soms mensen wel schieten. En net als jij heb ik ook vaak genoeg 20 minuten gelopen om te wachten totdat het veldje vrij is. Zodat mijn honden ook even kunnen rennen. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Neen ik vind je helemaal niet aso!
Je hebt het netjes uitgelegd en die meneer nam het goed op toch?

Waar bemoeit die vrouw zich mee?!

Je had wellicht even kunnen aangeven dat je na 10 minuten ofzo weer weg zou zijn.

Niet iedereen heeft 'sociale' honden die maar met elke andere hond om kan gaan.
Of zijn die veldjes dan alleen voor mensen waarbij de hond met alle andere honden kan opschieten?


honden page profiel Marion&MorrisMarion&Morris 3 doggies

honden foto van Marion&Morris

Tja, ik vind dus dat als jou hond niet met andere honden kan je inderdaad ruimte moet maken voor een hond die wel met andere honden kan. 

 

Als ik naar zo'n veld zou lopen en jij liep daar met je honden en je zou zeggen "mijn hond kan niet met andere honden" had ik daar weinig boodschap aan.

Tuurlijk stond ik dan wel open voor een passende afspraak maar ik begrijp ook de mensen die dit niet zijn. 

 

 

Dan zou er een stuk papier aan het hek moeten zitten met tijden wanneer ieder er gebruik van kan maken... 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik vind dat dus echt onzin.
Dus dat betekend dat je met een herplaatser ( genoeg die angstig zijn of niet met honden kunnen ) , pitbull , stafford ect ect steeds maar moet oprotten omdat ze niet met andere honden kunnen?

Met andere woorden je bent verplicht een pup te kopen van een ras wat bekend staat om het sociaal gedrag naar andere honden , om gebruik te mogen maken van losloop veldjes??

Sorry ik vind het egoïstisch!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ken dat niet aparte veldjes, wel super dat het afgezet is.......hier een heel mooi veld niet afgezet, maar......ik loop daar met Bams, er traint vaak een Zwitserse herder met de baas, dan vind IK, dat ik toch even mijn hond moet aanlijnen en mijn weg moet vervolgen en daar voorbij Bams weer loslaat zodat Bams niet naar deze hond gaat voor een gezellige begroeting, waarom toch geen rekening met elkaar houden ??? Als ik ook op dat veld had willen zijn had ik gevraagd hoe lang de man nog wil trainen, is dat zo gek ? Nee toch. Nu was het zo dat topicopener netjes gezegd heeft , nee ze kunnen niet met anderen honden, erg? Welnee,  ze claimt toch geen uren dat veldje, of het nou voor iedereen is maakt niets uit, het veld waar ik deze man ziet trainen daar staat geen hek om.........ik zou Bams gewoon daar niet hoeven aanlijnen, maar toch doe ik dat, wees eens tolerant naar degene die dan daar traint, gun het iemand, en kom over een kwartier dan terug.......mijn mening !

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Ik zie het probleem niet zo, of ik maak liever geen problemen van dit soort dingen. Hier in de buurt is het heel normaal dat je even vraagt of je hond er bij kan en als degene in de bak nee zegt, lopen 9 van de 10 keer de anderen gewoon even verder. 

 

Als iemand er wél een probleem van zou maken zou ik inderdaad weggaan want ja, dan is de bak van iedereen en trek je helaas aan het kortste eind omdat jouw hond niet met andere honden kan. Maar in de praktijk gaat het hier allemaal een stuk vredelievender. Er zijn twee honden van één baas die niet met andere honden kunnen en die gun ik hun kwartiertje in de bak, ik loop lekker door! 

 

Ook wordt er wel eens gevraagd of het de moeite is even de wachten als twee honden niet samen kunnen en de ander toch graag de bak in wil. Degene in de bak kan zo aangeven of ze al bijna weggaan of van plan zijn nog wel even te blijven. Ik heb tot nu toe nog geen gekke dingen meegemaakt! 

 

Van zo'n bemoeial van een vrouw zou ik me niks aantrekken. Ze had op dat moment geen recht van spreken en de situatie tussen jou en die man was al netjes opgelost. Mocht die man wel in de bak hadden gewild was het een ander verhaal. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

O ik vind je niet een aso, ik heb respect voor jou dat je daar even mooi traint, misschien de volgende keer zeggen, een kwartier en ik ben hier weg, juist deze veldjes die afgezet, voorkomt dat honden die minder sociaal zijn andere honden kunnen aanvallen, wat als je je zin doordrijft en er is onderling mot met de honden ? Toon begrip en maak een afspraak van hoe lang het nog duurt, de mijnheer is verstandig en gaat weg met de hond, komt tie wellicht later wel terug, wat rekening met elkaar houden voorkomt bonje.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ben het eens met Mick, hier ook een veldje waar gretig gebruik van wordt gemaak. Nu kan mijn hond prima los, toch wil ik ook soms gebruik maken van het veldje. Is het bezet loop ik gewoon mijn rondje. Zo niet dan ga ik er in en ik ga er alleen in voor wat dingen te oefenen.

Mensen vragen hier altijd als ze er bij kunnen. Maylo maak niet veel problemen er van en vaak kan het. Zie ik mensen aankomen waarvan ik weet

dat de hond niet los kan ga ik uit mezelf. Al sta ik er net in. Het is gewoon delen en geven met zo n veldje. Gisteren moest ik met een jongen labrador oefenen en die kan echt niet los. Naar het veldje en na 5 min kwam iemand aan om te vragen als ze er bij mogen. Natuurlijk mag dat, helaas ging het trainen niet door maar de labrador had dolle pret en die van mijzelf stond er naar te kijken.

Ik zou van zo n vrouw niks aantrekken. Mevrouw had blijkbaar haar conclusie al klaar en was gewoon gepikeerd dat ze er zelf niet in kon. 

honden page profiel Marion&MorrisMarion&Morris 3 doggies

honden foto van Marion&Morris

Ik zou er zelf (zoals ik al zei) geen probleem van maken als iemand dat veldje in gebruik heeft. Zou dan vragen of het nog lang duurt en eventueel ergens anders gaan trainen dat niet omheind is maar mijn hond kan dit een ander niet. 

 

Maar iemand die er wel een probleem van maakt kan ik ook wel snappen, als jij je hond uitlaat en die kan wel met andere honden maar heeft z'n oren in de wilgen hangen dan kan ik begrijpen als betreffende persoon juist een uurtje gebruik wil maken daarvan en er zit iemand in met een hond die niet met andere honden kan. 

Dan blijft zo'n veldje openbaar en trek je inderdaad toch echt aan het kortste eind. 

 

Wij hebben hier niet zo'n veldje maar zijn wel bezig om het erdoor te krijgen bij gemeente. Want zo'n veldje lijkt mij nu juist er leuk voor socialisatie etc. 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik ben het niet met je eens. Jij ligt jouw "probleemhond" bij iemand anders. Zo'n veld is voor iedereen met de "sociale"honden. Ik heb hier een niet sociale reu en ga bv ook niet naar een losloopgebied, ook al houd ik hem aangelijnd. Hij heeft daar niets te zoeken. Natuurlijk zou ik, als we zo'n omheind terrein hadden, daar ook heen gaan met onze honden. Maar komt er iemand anders aan, pak ik mijn hond vast en vertrek. Hij is degene die niet om kan gaan met andere honden, moeten daar andere de dupe van zijn? Ik vind van niet. 

sil (Gast)

Ik word moe van die mensen met hun sprookjes achtige gedachten over honden samen...... er zijn nou eenmaal honden die niet altijd sociaal zijn. Ik word met mijn niet sociale hond overal weggekeken. Vervolgens loop ik speciaal naar parken waar honden niet los mogen, komen er nog honden los op ons afgerend.... Tsja wat blijft er dan over ??? Ik snap dat z'n veld voor iedereen is maar is het werkelijk waar nou zoveel moeite even te wachten? .. ook al is een hond wel sociaal je wilt soms als eigenaar en hond ook even alleen trainen! Wanneer een veld omheind is dan is dit natuurlijk ideaal. Wees blij dat ALS een niet sociale hond los is dat dit dan op z'n veld is ! En dat je kan overleggen met elkaar of het oké is als er een andere hond bij komt.. beter dan al die loslopende honden in gebieden waar dit niet mag en die lekker op alles en iedereen af laten rennen. Daar krijg je juist het gesodemieter van. DE reden dat mijn pitbull niet meer sociaal is.. maar liefst 4 keer aangevallen waarvan 2 keer aan de lijn. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Ik vind dat je het netjes hebt gedaan hoor. Hier gaat dat ook ongeveer zo. Ik heb maar 1 keer meegemaakt dat er raar gedaan werd (maar dat was door een oudere mevrouw die er normaal geen probleem van maakte en toen haar dag niet had..vertelde ze later). Oh, en dat hondje kan eigenlijk niet bij andere honden. Gaat erg tekeer.

 

Hier gaan we altijd op het bankje in de buurt zitten. Even wachten, van het weer genieten. Gaat de ander weg? Mooi, ga ik erop. Andersom hetzelfde. 

 

Bij mij is het probleem meer dat ik mijn hond niet vertrouw met te kleine hondjes. Ze zal het niet moedwillig doen, maar een verkeerde beweging en er is een poot of (erger) rug gebroken.

 

Ik heb ook wel eens dat ik er al een tijd ben en zie dat iemand erop wil, maar toch verder loopt. Dan roep ik even dat ik er van af ga, kan de ander erop. Zou toch fijn zijn als dat gewoon zo kon?

 

Owja, ik woon gewoon in een drukke stad (geen rustig dorp ofzo)

 

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi 3 doggies

honden foto van Renee en Xabi

Ik ben het helaas ook niet met jou eens. Als ik naar een hondenveld ga, waar andere honden zijn, verwacht ik dat die andere honden sociaal zijn. Wanneer dit niet zo is, verwacht ik dus echt niet om weggestuurd te worden. Je had misschien ook je hond kunnen aanlijnen?

sil (Gast)

Ze heeft niemand weggestuurd ... man is zelf weggegaan. Toch moet ik zeggen dat ik zelf ook altijd wegging wanneer er anderen aan kwamen.. ( ook toen hij nog sociaal was ) maar het gaat mij erom dat mensen met niet sociale honden vaak overal worden weggekeken. Maar zoals ik net al zei dan loop ik de laatste tijd in parken waar ze aangelijnd moeten zijn en hier lopen ze los en rennen op hem af...... denk dat we maar in de tuin moeten blijven haha. Vind zoiets altijd heel lastig 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Dit zou dan dus betekenen dat jij je honden nooit lekker los zou kunnen laten lopen en te laten genieten zonder de riem?! Onzin!!!!

Kom op, dit zou betekenen dat een derde van Nederland hun honden nooit meer los kunnen laten lopen op zo'n veldje omdat je plaats moet maken voor de wel sociale hond?

Zo'n veldje heb ik hier in de buurt niet, maar ik ben het helemaal met je eens en vind dat jou honden er net zoveel recht op hebben als de wel sociale honden!

Als je inderdaad aangeeft dat jou honden het niet zo goed kunnen vinden met andere honden en dat je bv nog een kwartiertje wil trainen is het toch prima opgelost?

Mensen, hou rekening met elkaar en laat andermans honden ook genieten!

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: (Extreem) stevig hondenspeeltje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^