Ben ik nu aso?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Zo heftig als jij het stelt bedoel ik het helemaal niet Jaime. Maar ik vind wel dat je als baas verantwoordelijk bent en de inschatting moet maken of het veilig is om je hond los te laten. Dat is alles wat ik zeg. Dat het geven en nemen is en dat je rekening met elkaar moet houden, dat ben ik helemaal met je eens. Probeer niet te zwart wit te lezen.  "

 Ik lees wat er staat excuus. 

 

En ik ben het met je eens dat je als baas de verantwoording hebt om te kijken of het veilig is. 

 

Als je bijvoorbeeld een hondintollerante hond hebt die ook nog eens kan springen ( ik heb de hekjes in nederland van die veldjes gezien ) dan zou ik ook zeggen dat het een not done is. 

 

En idd zoals ik zelf ook al aangeef.... Geven en nemen . 

wat dus inhoud dat ook de mensen met sociale honden best even kunnen vragen of ze de hond erbij kunnen zetten of niet ipv zo het hek in denderen. 

Lieke (Gast)

Ja ik zou geen husky loslaten tussen die hekjes :) 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Tsja ik vind dus niet dat je zo'n veldje kunt opeisen. Het is openbare ruimte.Ik zie het vooral als een gelukje als ik het veld even voor mezelf heb, maar is dat niet zo dan pech. Ik vind ook dat je ten alle tijd verantwoordelijk bent voor je hond. Als je hond echt een gevaar is voor andere honden zou ik hem ook daar niet los laten. Stel iemand heeft niets in de gaten en stapt zo met zijn hond het veld op en jouw hond valt aan... .Is het dan die ander zijn schuld omdat hij niet eerst aan je gevraagd heeft of het wel mocht? "

 

Zal ik je hele stuk dan maar quoten? Blijkbaar vind je het nogal vervelend dat ik alleen je eerste zin eruit heb gepikt namelijk 

 

Ik blijf erbij dat Manja het veld niet heeft opgeëist. Nee, ze vindt het niet fijn als er andere honden bij haar niet zo vriendelijke hond komen. Dat heeft ze aangegeven bij de meneer en die maakte er geen enkel probleem van. Waarom zou de rest van het dorp/de stad en het halve forum er dan wél een probleem van moeten maken?

 

Zij is juíst verantwoordelijk voor haar hond, laat hem niet zomaar los, zoals 90% van de baasjes wél doet, ook (en vooral) daar waar het niet mag. Kiest bewust voor een kwartiertje lekker rennen op zo'n veldje. Als je als baasje de ingang goed in de gaten houdt dan is dat toch helemaal geen probleem?

 

Ik heb ook een hond die niet zo dol is op andere honden. Vooral die honden die niks doen. Maar vervolgens wél als een roedel losgeslagen stieren bovenop de mijne duiken. En maar doorgaan en doorgaan.

Ik kies bewust voor plekken met aanlijnplicht en nóg hebben we regelmatig ellende. Moet ik haar dan maar veroordelen tot de tuin ofzo? Want eigenlijk is dat namelijk wél wat je zegt: kan je hond niet met anderen dan moet je daar zelf de verantwoordelijkheid voor nemen. Ik néém mijn verantwoordelijkheid door haar aangelijnd te houden (wegens vluchtgedrag bij heftige angst, jachtinstinct én het niet zo heel erg sociaal zijn) én door losloopgebieden te mijden. Is het dan mijn fout als zij een keer een hondje grijpt wat ondanks aanlijnplicht als losgeslagen stiertje maar op haar af blijft stuiteren?

 

Zo wordt het voor vele mensen (met moeilijke honden, angstige honden, 'gevaarlijke' honden) wel héél lastig om een beetje gezellig te gaan wandelen.

We leven in een vol land, met veel mensen en honden. En niet alle honden zijn even sociaal. Trouwens, er zijn volgens mij meer mensen die een gebrek aan sociaal gedrag hebben, wat zij weer doorgeven aan hun hond (want hij doet niks, het is lekker weer, we zijn in het bos en ik moet écht even op Facebook kijken). Zulke mensen verzieken het voor heel veel andere mensen.

 

Ik zie liever dat mensen met lastige, opdringerige, niet-sociale of 'gevaarlijke' honden even een kwartiertje zo'n veldje 'opeisen' dan hun 'lieve' Bello maar klakkeloos over los te gooien en er zelf niet meer naar om te kijken.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ik vind hoe ts het opgelost heeft met de man heel netjes. Iedere hond heeft recht om op het veld te gaan en ook de honden die niet sociaal zijn. Ik vind het heel netjes om van tevoren te overleggen met elkaar of de andere er bij mag of kan. En iedereen moet een keer een beetje geven of nemen.

 

Hier in het dorp kennen we die veldjes niet. Bij ons is niks omheind. Maar hier wel veel open velden. En ik ga regelmatig op een veld met de bal gooien met de hond. Zie ik dat er al iemand daar bezig is lijn ik Shadow aan en loop dan door. Hier gelukkig zat plekken waar je zelden iemand tegen komt. Ben ik met haar bezig daar en zie iemand komen hou ik haar ook even vast tot diegene gepasseerd is. 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Len@, mijn boze bui is weer voorbij. Ik kan weer genieten van het leven.

@ Lieke, Ik zal even wat duidelijker zijn. Terry valt uit naar andere honden bij het hek en als ze ongevraagd het veld op komen blijft hij uitvallen. Hij valt niet aan om schade te maken. Hij valt uit uit onzekerheid en wil dat de andere hond vertrekt. In het park heb ik dit probleem niet, daar kan hij gewoon los.

Beide honden zien het veld als eigen en zijn dus ook territoriaal op dat veld. Als ik een tuin zou hebben had ik dat veld niet nodig om met ze te trainen.

Mijn Amstaff is best sociaal te noemen, maar heeft geen behoefte aan spelen met andere honden en is dan snauwerig. In het park is ze dus al een paar keer te grazen genomen omdat ze van zich af snauwde omdat ze zich bedreigd voelde door andere teven. Met haar huidige ervaringen in haar achterhoofd wordt haar lontje naar teven steeds korter. Als een teef bij haar blijft plakken wordt ze onzeker en zie je haar in elkaar krimpen met haar staart tussen de poten. Vanuit die positie valt ze dan uit en dan klapte de andere teef op haar. Ook op cursus is ze een paar keer te pakken genomen door een rottweilerteef. Ik ben een jaar bezig geweest om haar weer vertrouwen te geven in training situaties. Gehoorzaamheid vindt zij niet leuk meer door deze incidenten, maar actieve sporten wel. Op het veld en aan de lijn valt ze nu bij voorbaat uit naar teven van haar kaliber. Terry valt uit naar alles aan de lijn en op het veld. Terry is als onzeker pupje een paar keer platgewalst door andere honden die geen notie namen van zijn onzekerheid waarbij Terry zelfs tot noodweer agressie over ging. Terry heeft nog nooit schade gemaakt op 1 klein krasje na en heeft ook niet de intentie om schade te maken. Bij Kira ga ik het risico niet nemen dat ze schade maakt. Kira kan namelijk behoorlijke schade aanrichten als ze wil.

Er is maar 1 ingang op dat veld en ik ga bij voorkeur niet uit het zicht van het hek. Ik wil ten alle tijde ongelukken voor zijn en heb nu een paar keer te maken gehad met mensen die dus zonder pardon het veld op zijn komen denderen. 2 gingen meteen rechtsomkeert en 1 vrouw vond dat de honden dat maar zelf uit moesten zoeken en gaf ook aan dat haar appenzeller teef ook niet gezellig was met andere honden. Toen viel ik dus om van verbazing en ben weg gegaan met de woorden dat mijn teef niks uit te zoeken had met andere honden want dat zou weleens heel slecht af kunnen lopen.

In mijn buurt puilt het uit van de hond-agressieve honden. De meeste baasjes van die honden zijn zo verstandig om niet zomaar het veld op te lopen. Juist de mensen met de sociale honden denderen ongevraagd het veld op. Zij kunnen zich niet verplaatsen in de mensen met een hond-agressieve hond en vinden het dus aso dat ik mijn honden daar uit laat razen en daar geen andere honden bij wil hebben. Vanmorgen heb ik netjes plaats gemaakt voor een vrouw met rottweilermix die ook gebruik wilde maken van het veld. Ik was er al even en zowel Terry als die rottweilermix lieten duidelijk merken geen vriendjes te willen worden van elkaar. Dan ga ik gewoon weg. Even overleggen werkt prima en ik eis dat veld echt niet voor mezelf op. Bekende van mijn duo kunnen er gewoon bij, maar vreemde honden gaat meestal niet goed.

grt Manja

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 1 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ja ik zou geen husky loslaten tussen die hekjes <img class=" />  "

 


Neen dat is niet verstandig ;-)

honden page profiel UrajiroUrajiro 3 doggies

honden foto van Urajiro

Ik vind dat je het heel netjes hebt aangepakt. De meneer zelf had er duidelijk geen probleem mee dat de honden niet samen op het veldje konden. Is wellicht gewoon na een uurtje terug gegaan om alsnog even met zijn hond op dat veldje te ravotten.

 

De passerende mevrouw lijkt mij het type "een dag niet gemoeid, een dag niet geleefd". Lekker laten waaien.

Mocht het zich eens voordoen dat de ander toch graag op het veldje zou willen en jouw honden kunnen niet met anderen om, dan zou ik idd ruimte maken voor die hond. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Precies Mellow!

 

Ik ben zo iemand die met mijn opdringerige, asociale hond een veldje "op eist", zodat ze even kan stoeien met haar 2 beste hondenvriendjes van hetzelfde kaliber.  

Dan valt ze tenminste niemand lastig en ze loopt niemand in de weg/voor de voeten.

Niemand die daar hier moeilijk over doet (gelukkig). We babbelen zelfs gezellig terwijl we op elkaar wachten. Kan prima toch?

 

Meestal is het ook maar 1 á 2 keer in de week.

Voor de rest lopen we hier in een aanlijn gebied (vele kilometers). Ben soms wel 6 tot 8 uur aan de wandel.

Maar waar ik ook kom, overal loopt alles los. Dat vind ik veel asocialer dan afspreken met een andere baas wie wanneer op het veldje gaat! 

 

Zelfs hier in de drukke stad gooit men de honden gewoon los langs een drukke weg.

Kreeg laatst nog op mijn kop omdat iemand haar reu de weg over vloog naar mijn loopse hond..

Maar dat is een beetje off-topic.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik vind het dubbel. Minder tot niet sociale honden hebben ook hun uitlaat klep nodig en behoefte om te rennen.

Een omgeind losloop terrein is een uitkomst.

Weliswaar miet je in overleg met elkaar handelen en is er een tijd af te spreken. Maar ook niet sociale honden hebben recht even veilig lekker los te kunnen rennen.

Gaat het in overleg en met respect voor elkaar en elkaars hond zie ik het probleem niet.

Maar het is een openbaar losloop veld vrij toegankelijk voor iedereen. Overleggen kan, maar opeisen is een stap te ver.

Echter die vrouw had zich er niet mee te bemoeien. Ze had niet eens een hond bij zich en was enkel een passant.

Dus daar zou ik niet mee zitten.

Er was naar hoe je omschrijft normaal contact of de honden even samen konden of niet. Daarna kun je overleggen of meneer even wil wachten of gaat wandelen, of door tijdgebrek meneer dan graag eerst even wil omdat de hond nog even wat energie kwijt miet voordat ie zo thuis even alleen is.

Je kan allerlei kanten op als het gaat om overleg.
Maar een openbaar losloopveld is ook geen eigendom dus kun je niet opeissen.

Je gunt elkaar en elkaars honden wel of niet iets.

Velen hebben hun eigen reden een omheind losloopveld op te zoeken. En allemaal in het belang van de hond ;-)

Lieke (Gast)

ik snap de  felle reacties op mijn woorden ook niet zo. Ik vind precies hetzelfde als jullie, mijn einige kanttekening is dat het wel veilig moet blijven voor andere honden. Dat je je hond dus onder appel hebt staan en bij je kunt roepen mocht er iemand toch eigenwijs zijn en het veld op komen. Is dat niet het geval, en heb je een hond die echt schade toebrengt aan anderen, vind ik het niet verstandig om hem op zo'n openbaar veld los te laten. Dat dat vervolgens weer helemaal in het extreme wordt getrokken is een beetje HP eigen ;). Hier zijn in ieder geval al een aantal incidenten geweest en ik denk dat als dat zo door gaat er straks helemaal geen veldjes meer zijn. Dat moeten weniet willen, dus ga er verstandig mee om.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Ik vind het eerlijk gezegd ook beetje vreemd.
 
Het is een openbaar veldje en dan kan je toch geen mensen weg sturen omdat jij daar wilt trainen.
 
Ik weet dat die van ons ook niet altijd samen gaat met andere honden en als het veldje vrij is ga ik er op. Als er andere mensen aan komen vraag ik of ze even willen wachten zodat ik weg kan gaan.
 
Je kan niet het veldje voor jezelf claimen voor 20 minuten.
 
misschien kan je volgende keer beter zonder Terry naar het veldje gaan. "
 

Mee eens, jij kunt toch niet zomaar andere mensen gaan wegsturen van een veld wat openbaar (en dus vrij toegankelijk voor iedereen) is?

Kijk ik begrijp zeker wel dat je graag wil dat jou honden leuk kunnen spelen. Maar nu maak je jouw probleem tot dat van andere mensen.

Als ik jou was, en ik wist dat ik een hond had die niet met andere honden samen kan dan ging ik ofwel heel vroeg in de morgen of heel laat in de avond, zodat je de minste kans hebt mensen tegen te komen.

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

Ik vind dat zoiets gewoon in overleg kan gebeuren. Zelf heb ik een hond die sinds kort heel "dominant" speelt (voorpoten op de rug van de andere hond, rijden, springen en speels naar de oren happen). Je zult hem nooit in een onderdanige positie zien als hij speelt. Dit maakt dat ik ook moet opletten als hij speelt, en ik ook altijd het baasje van de andere hond op de hoogte breng dat ik dat gedrag niet wil hebben. Bij de verkeerde hond kan het namelijk net de trigger zijn om verkeerd te worden. Vaak letten we dan samen op en corrigeren we allebei.

 

Ik kan dan ook zeggen dat ik geen andere honden in de buurt wil hebben en zo'n veldje voor mezelf wil...Maar in overleg is er altijd iets te regelen en zo niet, dan ben ik diegene die vertrekt zodat ik in ieder geval niet moeilijk word aangekeken als er iets gebeurt.

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Terry kan niet alleen zijn. Ik zit dus vast aan 2 honden tegelijk. Vanmorgen was de man met de Rhodesian er weer en heb ik gevraagd of hij op het veld wilde. Als ik klaar was dan wilde hij wel gebruik maken van het veld. Ik was er al even dus heb ik mijn honden aangelijnd en ben weg gegaan. Is ook geen probleem.

Iedereen heeft recht op het gebruik van het veld. Dat vind ik ook geen probleem en met overleg en afspraken maken is alles mogelijk. Ik eis het veld niet op, maar overleg met de andere persoon.

Die vrouw had zich er niet mee moeten bemoeien. Zij had haar conclusie al getrokken zonder het hele overleg te hebben gehoord. Ook is zij op deze ene situatie afgegaan en heeft niet gezien dat ik in andere situaties gewoon plaats heb gemaakt voor anderen.

Dat Terry zo'n moeite heeft met andere honden is gewoon lastig, maar er zit zeker verbetering in, maar op dat veld is hij gewoon erg lastig. Ook Kira kan op dat veld pittiger reageren dan in een losloopgebied, maar ook daar zit verbetering in.

Ik heb in ieder geval wel weer wat opgestoken en zal mij ook meer in de schoenen van andere mensen met hond verplaatsen. In het begin ging ik alleen maar naar het veld om te spelen, maar omdat beide honden wat last hebben van hun rug mogen ze niet meer met de frisbee of balletje gooien. Ik loop nu veel meer en zoek dan ook loslooproutes op zodat ze toch even kunnen rennen.

grt Manja

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

suzan (Gast)

Jij betrad een leeg losloopveld. Dus niks aan het handje. Dat daar later meerdere honden bij kwamen was te verwachten en daar heb je netjes op gereageerd. Honden vinden niet als vanzelfsprekend andere honden leuk. En als dat kwartje eens bij iedere baas ging vallen zouden we een stuk minder conflicten aan de hand hebben.

 

Jij gaf netjes aan dat 1 van jouw honden niet zo snel lekker gaat met anderen honden. En dan zou jij meteen niet op een losloopveld thuis horen? Wat een onzin.

 

Ik kwam laatst op een losloopgebied een man tegen met hondje naast hem. Ik had mijn eigen honden+ kinderen bij me. De man gebaarde naar me en benaderde me van: ''voorzichtig.. ze is erg angstig en onwennig!'' 

Ik lijnde direct mijn honden aan en instrueerde mijn kinderen om het hondje met rust te laten. Het liep uit op een prima ontmoeting. iedereen kalm en niks aan de hand. Gewoon omdat we rekening hielden met elkaar.

 

Jammer als mensen vinden dat enkel pret en feestnummers los mogen lopen. rekening houden met kan namelijk vele obstakels wegnemen. Wat mij betreft treft jou geen blaam.

 

Kees (Gast)

Kan je niet maken.

Die man vraagt het uit beleefdheid maar dat zou eigenlijk niet moeten.

Zo als ik het zie had je jouw niet goed willende hond moeten aanlijnen.

Aso wil ik het niet noemen wel iets egoïstisch.

honden page profiel moniekmoniek 3 doggies

honden foto van moniek

Op een losloopveldje dienen honden hond-sociaal te zijn, tenminste dat vind ik.

 

Wanneer het in overleg met andere baasjes prima is en ze kunnen op een ander tijdstip komen, helemaal goed.

 

Maar, dit lijkt me de uitzondering. Tien honden die prima kunnen loslopen of een hond die niet met anderen kan... 

honden page profiel MarijeMarije 3 doggies

honden foto van Marije

ik snap beide meningen wel.

ik ben het eens met de anderen want als de hond niet samen kan dan was ik zelf even weggelopen. 

aan de andere kant heb je het goed aangepakt en een vechtpartij weten te voorkomen, je hebt duidelijk gemaakt dat de honden niet samen kunnen en dat als de meneer iets eerder was dan had hij er in gemogen. 

de mevrouw vond ik een beetje rare opmerking hebben dat je opeens een aso zou zijn, je hebt goed gehandelt alleen zou ik in het vervolg even goed opletten wanneer het parkje niet gebruikt word, dan stoor je ook niemand en kan je lekker je gang gaan 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik kwam toen aan op een leeg veld. Als er al iemand is ga ik er niet op.

Vanmorgen ging het helaas ook niet goed met een bekende teef waar ze eerst nog mee speelde. Ik ben toen weg gegaan. De volgende keer ga ik dan niet het veld op als zij er al is. Ik wil het wel gezellig houden.

Ook al zijn mijn honden niet super gezellig met andere honden ze zijn ook niet super agressief. Ze hebben voorkeuren en daar heb ik rekening mee te houden. Toch blijft mijn mening dat ook mijn honden even mogen spelen op een daar voor bestemd veld. De man met de ridgeback was ook alleen en als ik er niet was had hij ook alleen op het veld geweest. Als mijn honden klaar zijn of het meeste van hun energie al kwijt zijn dan ga ik weg als er iemand aan het hek komt die ook het veld op wil.

grt Manja

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: (Extreem) stevig hondenspeeltje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^