Schudden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Telefoonbespreking met DA gehad! Ze komen gewoon niet uit de waarden omdat ze elkaar wat tegenspreken... Hierdoor denken ze aan de ziekte van Addison, dit door zijn Natrium en Cortisolwaarden. Ze laat de beslissing aan ons wat we willen ivm. Moest er niks uitkomen wordt er direct doorgegaan en afspraak gemaakt voor hersenscan.

moest het de ziekte van addison zijn, is het een grote aanpassing...

het is geen levensbedreigende ziekte tenzij bij droogte en stress, hierbij kan hij in crisis gaan en moet je meteen bij een DA staan...

Je hebt wel primair en secundair. Als het secundaire is, is het wel levensbedreigend, want dan gaat het om hersentrauma of tumor. Dus zal zeker zelfs na die test een hersenscan laten doen om dit kunnen uit te sluiten ivm het schudden van zijn hoofd!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

"  Ik heb geen idee echt niet, ik had het ook niet moeten zeggen daarom, misschien is het niks bijzonders om je al te druk over te maken, het lijkt me gek als er echt iets aan de hand is en ze laten je zo lang wachten. "

 hihi, is niks :D!

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Nog niet echt duidelijkheid dus?

 

En nu gaan ze testen op de ziekte van Addison? En wanneer weet je daar de uitslag van dan?

 

Pfff spannend hoor steeds maar dat wachten!

Sterkte weer!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Hiervr gaan we een hele andere afspraak vr moeten maken. Hiervr moet hij ook nuchter zijn. Zijn bloed wordt getrokken, dan inspuiting met een bepaalde stof, 2u kalm houden en dan opnieuw bloed trekken. Hiervr hebben we nog geen afspraak knn maken omdat het dan eigenlijk een afspraak is van 3u!! Toen we het nieuws kregen moesten we het van haar 1e goed bespreken! Morgen maken we de afspraak want vandaag een hele dag bezig geweest...

Thygo'tje doet het momenteel niet best... vandaag was hij mijne Thygo niet mr iemand vele anders...

honden page profiel MarletMarlet

honden foto van Marlet

"

vandaag dus om 8u30 nr DA geweest! Hij was terug sinds gisteren vele harder dan anders aan't schudden met zijn hoofd.


Het bezoek zelf is een hele gebeurtenis geweest... voor het bloed trekken is hij heel braaf geweest! Zonder een piepje of wat dan ook. Toen wilde ze nog eens in zijn oren kijken. Dit was meteen een heel gevecht :O!! Ze heeft bij de 1e ronde redelijk goed haar werk kunnen doen. Toen nam ze eentje dat nog dieper in zijn oor ging gaan. Hij vond het echt niet leuk en had schrik. Uit schrik heeft hij proberen happen nr haar, ook al had hij een muilband om. De assistente heeft hem dan vanvoor aan zijn muilband steviger vastgenomen en hierdoor is hij helemaal in angst geschoten... Waardr dat ik dat weet: hij hft ter plekke beginnen plassen en plat met een felle geur. Eenmaal na kalmeren en ik aan zijn gezicht stond, was hij vele kalmer en heeft hij redelijk braaf zijn oren laten doen.


Ik denk eerlijk dat het dan ook niet zo slim was om een onbekend iemand aan zijn gezicht te zetten. Deze persoon had hem nog nooit aangeraakt of wat dan ook. Ik denk dat hij in paniek was geschoten omdat hij hierdoor mij niet meer kon zien. Want de 2e keer was hij meteen rustiger.


Maar alsinds, morgen weten we de resultaten van zijn bloed. Als zijn calcium ng slecht is, gaat de DA overleggen met het labo enzo wat de best volgende stappen zijn. Indien zijn calcium terug beter is, raad ze ons aan om een hersenscan te nemen.

"


Ach, arm beestje. Ben een tijdje niet op het forum geweest maar leef met je mee. Eet hij inmiddels beter? Anders zou je dwangvoeding kunnen overwegen. Niet leuk, maar zo help je 'm wel in z'n kracht te blijven. Ik maalde het voer van mijn hond met water (ze dronk ook veel te weinig destijds) en pureerde dat met de staafmixer, waarna ik 't in een grote spuit deed (gekregen vd direnarts). Deze achterin de bek en VOORZICHTIG!!! (ivm paniek / geen lucht) leegdrukken.
Héél veel sterkte!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Ach, arm beestje. Ben een tijdje niet op het forum geweest maar leef met je mee. Eet hij inmiddels beter? Anders zou je dwangvoeding kunnen overwegen. Niet leuk, maar zo help je 'm wel in z'n kracht te blijven. Ik maalde het voer van mijn hond met water (ze dronk ook veel te weinig destijds) en pureerde dat met de staafmixer, waarna ik 't in een grote spuit deed (gekregen vd direnarts). Deze achterin de bek en VOORZICHTIG!!! (ivm paniek / geen lucht) leegdrukken.
Héél veel sterkte! "

 Eten is terug in orde. Hij eet alles op, maar hij doet er gwn iets langer over. Drinken moet ik op letten, soms drinkt hij amper en dan krijgt hij precies plots een drinkaanval!! Dan is hij enkele min aan een stuk aan't drinken. Mr dan hou ik hem kalm daarna voor zijn maag!

honden page profiel MarletMarlet

honden foto van Marlet

OK, ik lees voorlopig weer mee. En, nogmaals sterkte...

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Met mijn kleine ventje weeral in pan gevallen. De testen gingen normaal deze zaterdag gebeuren maar konden niet doorgaan. 1e even melden dat ze de testproducten 1e speciaal moet bestellen en dit even kon duren.

Het kon niet doorgaan omdat mijn ventje weeral slecht was en hierdoor nu medicatie moet nemen en zijn waarde niet juist zouden zijn dan. Vrijdag stonden we op en plots roept mijn vriend mij. Voor 's nachts slaapt Thygo vaak in zijn bench omdat hij anders zelf geen rust neemt. Zijn bench hangde vol met diarree plots. Onderweg dat mijn vriend hem buiten liet, druppelde het er met elke stap gewoon uit. Uiteindelijk van 6u-9u alles zitten opkuisen, het kussen, keuken, terras en Thygo zelf... Het beestje zat ochiere te trillen zei mijn vriend toen hij hem eruit liet... Meteen naar de dierenarts gegaan want hij kon maar niet stoppen met gaan. Uiteindelijk van het persen zat er zelfs een beetje bloed bij!

Hij heeft 5 dagen gekregen voor verbetering, dus we zullen morgen zien wat het geeft... Momenteel is hij nog niet echt beter dus...

Vandaag ben ik trots op mijn ventje want hij heeft eindelijk uit zijn eigen willen drinken!! Hij heeft 3 dagen lang heel moeilijk gedaan om te drinken.

Vandaag is hij plots niet kunnen gaan voor grote boodschappen waar ik me ook weer zorgen rond maak...

Vrijdag heb ik hem heel lang moeten laten doen want hij had echt last en zette zijn haar in borstel. Vandaag zit hij dan weer een hele tijd te smakken valt me op. Dus hij heeft zeker nog steeds last... Indien het nog steeds slecht met hem gaat, gaat ze kijken vr allergieën en een goed onderzoek rond zijn darmen...

De kosten komen er maar bij, mr heb het over voor mijn ventje!!

honden page profiel Nancy en DinoNancy en Dino

honden foto van Nancy en Dino

pff,, wat een verhaal,, heel veel sterkte! Hopelijk vinden ze snel wat er aan de hand is!!

honden page profiel ElianeEliane

Moonske,

Ik heb het volgende gevonden

http://shetan-bulls.com/hoofdtrilling_Shaking-head-syndroom.htm

Als je gaat zien kan het schudden met het hoofd een gevolg zijn van het calcium tekort. Dan is natuurlijk de vraag waarom een calcium tekort wat is daar de oorzaak van.

Ik volg

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wat een ellende allemaal, arme Thygo.

Ik volg jullie verhaal ook verder, sterkte! En heel veel beterschap en een knuffel voor Thygo.

honden page profiel toto

honden foto van to

Addison testen ze met een ATCH-test, is dan nu wel of niet gedaan??

honden page profiel Spikey, Fenna en baasje JudithSpikey, Fenna en baasje Judith

honden foto van Spikey, Fenna en baasje Judith

Bedoel je de ACTH stimulatietest? (Adreno-cortico-troop-hormoon)? Op de praktijk waar ik werk, hebben we die test wel eens uitgevoerd. Addison is toch een soort van tegenovergestelde van Cushing?

 

Eigenlijk heb ik verder niks toe te voegen, alleen dat ik jullie verhaal al vanaf het begin volg en dat ik het heel erg sneu vind voor Thygon jullie. Ik blijf volgen en wens jullie allen veel sterkte!

 

groetjes, Judith

honden page profiel toto

honden foto van to

@ Judith

Diagnose van de ziekte van Addison

De diagnose wordt gesteld met bloedonderzoek:

  • Het natrium is vaak laag en het kalium is vaak hoog.
  • De nierwaarden zijn vaak (sterk) verhoogd.
  • Een ACTH stimulatietest is afwijkend: deze test is bewijzend voor de ziekte van Addison en dient te worden uitgevoerd voordat met medicijnen wordt gestart.

Behandeling van de ziekte van Addison 

Honden die een infuus krijgen via de bloedbaan, verbeteren vaak snel. Na het afnemen van bloed voor de ACTH stimulatietest kan gestart worden met twee hormonen: cortison (witte tabletten) en fludrocortison (roze of rode tabletten). In eerste instantie worden deze stoffen als injectie gegeven.
 
De hond moet de tabletten de rest van zijn leven twee keer per dag krijgen toegediend. Als het niet lukt om tabletten te geven, bijvoorbeeld omdat de hond overgeeft, moeten de medicijnen per injectie worden gegeven. Als dit niet gebeurt, komen alle verschijnselen terug.
 
Het instellen van de medicijnen (het vaststellen van de djuiste dosering) gebeurt op basis van het gedrag van de hond, een lichamelijk onderzoek en een bloedtest. Dit is bij het MCD het werk van de internist.

?Omdat het MCD een van de twee klinieken in Nederland is, waar 24 uur per dag en 7 dagen per week een dierenarts aanwezig is, verplegen we veel honden met de ziekte van Addison.
 

Stress en de ziekte van Addison

Honden met de ziekte van Addison kunnen slecht herstellen van stress. Als uw hond uit logeren gaat, onrustig wordt van vuurwerk of bijvoorbeeld geopereerd wordt, moet de dosering van de witte tabletten (cortison) soms tijdelijk worden verhoogd.
 

Prognose ziekte van Addison 

Honden met de ziekte van Addison kunnen gezond oud worden, mits de medicijnen in de juiste dosering dagelijks worden toegediend.

 

IK haal niet uit het verhaal of hier al op getest is, ook bij een behoorlijk zieke hond kan dat. (weet ik uit ervaring) Onze hond heeft ook een Addison crisis gehad, hij was toen behoorlijk aan de diarree en wilde niet drinken..

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Jakkes, wat een ellende. Heel veel succes met jullie kanjer! Hoop dat je  snel antwoorden krijgt over zijn gestel.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

ik lees het nu pas allemaal. Arm ventje en arme jullie om je dier zo beroerd te zien. Sterkte met alles en ik hoop op verbetering

 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Hey Moonske!
Hoe gaat het met Thygo?? Ik moest zo ineens aan jullie denken. Al verbetering?

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Moonske,
Ik heb het volgende gevonden
http://shetan-bulls.com/hoofdtrilling_Shaking-head-syndroom.htm
Als je gaat zien kan het schudden met het hoofd een gevolg zijn van het calcium tekort. Dan is natuurlijk de vraag waarom een calcium tekort wat is daar de oorzaak van.
Ik volg "

 Nee, dit heeft hij niet... ik heb het al zitten opzoeken...

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Pfff had een heel tekst geschreven en nu zat het vast... dus terug opnieuw.

Sorry dat het zolang is geleden, maar het is heel druk geweest en Thygo is ook zwaar ziek geweest. ALs eerste, het is een test ivm ziekte van Addison! Enkel is ze opnieuw uitgesteld door al de medicatie dat hij kreeg. Dit omdat het invloed zou hebben op de uitkomst...

Hij heeft in totaal 10 dagen aan de medicatie gezeten.. We stonden 's morgens op en mijn vriend was al naar beneden toen ik hem plotseling op mij hoorde roepen deels in paniek. Toen ik de trap nog maar afliep rook ik het. Heel zurig en ongelofelijk hard stinken! Hij had Thygo al buiten gelaten maar met elke stap dat het ventje zette liep het er zo uit!! Ik zag de sporen toen ik beneden kwam. Meteen in alle kalmte zijn bench, kussen en keuken beginnen opkuisen terwijl Thygo buiten op het terras was. Het ventje kon ochiere niet serieus lopen!! Alles opgekuist en vuilbak in en dan naar buiten. Het terras zelf hangde al helemaal vol en Thygo zelf ook... Meteen maar gwn de tuinslang uitgehaald en alles zo afgekuist, inclusief Thygo. Uiteindelijk van 6u tot half 10 ong alles zitten poetsen. Nadien naar de DA gegaan want uiteindelijk zat er van het persen al bloed bij. Daar meteen enkele spuitjes gekregen en vele medicatie!! Al een geluk is het ne teddybeer en doet hij niet zo moeilijk :D! De 1e dag heb ik hem gewoon apart in de keuken moeten houden, want hijzelf was echt niet goed!! T. liep letterlijk een hele dag met zijn haren omhoog!  De eerste 3 dagen wilde hij enkel drinken onder verplichting... Net toen ik de DA wilde bellen hoorde ik hem eindelijk uit zijn eigen drinken. Niet veel, maar het was een begin vond ik!! Na 5 dagen en hem elk uur te moeten buiten laten, werd het eindelijk vaster...

Deze week naar dierenarts geweest met een vondelingskatje voor op orde te maken en meteen verschillende dingen nagevraagd met wat het kon zijn... Allergie kan niet, want dan zouden zijn oren moeten rood zien... Zijn oren zijn tiptop in orde. Ze kwam wel af om anders eens naar het universitaire hospitaal te gaan, zodat zij nog dieper in zijn oor kunnen zien, mss dat er daar iets is...

Vorige weekend kwam T. in alle paniek naar ons gelopen en begon zwaar te piepen en schudden met zijn hoofd... Dus...

Het probleem is dat we niet zomaar een second opinion kunnen vragen... Hij is echt superlief, heeft nog nooit iemand aangevallen. Enkel toen hij kei veel schrik had en dan was het toen de schuld van de assistent... Maar zowel naar mens als dier is hij superlief!! Zijn beste vriendje is een kitten!! Maar als mensen hem nog maar zien, zelfs dierenartsen, vergaan ze van de schrik... Buiten deze dierenarts, die supergoed is voor hem... Zelfs vele hondenscholen moeten ons niet hebben!!

 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

" Pfff had een heel tekst geschreven en nu zat het vast... dus terug opnieuw.
Sorry dat het zolang is geleden, maar het is heel druk geweest en Thygo is ook zwaar ziek geweest. ALs eerste, het is een test ivm ziekte van Addison! Enkel is ze opnieuw uitgesteld door al de medicatie dat hij kreeg. Dit omdat het invloed zou hebben op de uitkomst...
Hij heeft in totaal 10 dagen aan de medicatie gezeten.. We stonden 's morgens op en mijn vriend was al naar beneden toen ik hem plotseling op mij hoorde roepen deels in paniek. Toen ik de trap nog maar afliep rook ik het. Heel zurig en ongelofelijk hard stinken! Hij had Thygo al buiten gelaten maar met elke stap dat het ventje zette liep het er zo uit!! Ik zag de sporen toen ik beneden kwam. Meteen in alle kalmte zijn bench, kussen en keuken beginnen opkuisen terwijl Thygo buiten op het terras was. Het ventje kon ochiere niet serieus lopen!! Alles opgekuist en vuilbak in en dan naar buiten. Het terras zelf hangde al helemaal vol en Thygo zelf ook... Meteen maar gwn de tuinslang uitgehaald en alles zo afgekuist, inclusief Thygo. Uiteindelijk van 6u tot half 10 ong alles zitten poetsen. Nadien naar de DA gegaan want uiteindelijk zat er van het persen al bloed bij. Daar meteen enkele spuitjes gekregen en vele medicatie!! Al een geluk is het ne teddybeer en doet hij niet zo moeilijk :-D! De 1e dag heb ik hem gewoon apart in de keuken moeten houden, want hijzelf was echt niet goed!! T. liep letterlijk een hele dag met zijn haren omhoog!  De eerste 3 dagen wilde hij enkel drinken onder verplichting... Net toen ik de DA wilde bellen hoorde ik hem eindelijk uit zijn eigen drinken. Niet veel, maar het was een begin vond ik!! Na 5 dagen en hem elk uur te moeten buiten laten, werd het eindelijk vaster...
Deze week naar dierenarts geweest met een vondelingskatje voor op orde te maken en meteen verschillende dingen nagevraagd met wat het kon zijn... Allergie kan niet, want dan zouden zijn oren moeten rood zien... Zijn oren zijn tiptop in orde. Ze kwam wel af om anders eens naar het universitaire hospitaal te gaan, zodat zij nog dieper in zijn oor kunnen zien, mss dat er daar iets is...
Vorige weekend kwam T. in alle paniek naar ons gelopen en begon zwaar te piepen en schudden met zijn hoofd... Dus...
Het probleem is dat we niet zomaar een second opinion kunnen vragen... Hij is echt superlief, heeft nog nooit iemand aangevallen. Enkel toen hij kei veel schrik had en dan was het toen de schuld van de assistent... Maar zowel naar mens als dier is hij superlief!! Zijn beste vriendje is een kitten!! Maar als mensen hem nog maar zien, zelfs dierenartsen, vergaan ze van de schrik... Buiten deze dierenarts, die supergoed is voor hem... Zelfs vele hondenscholen moeten ons niet hebben!!
  "

Ach die arme Thygo. Gaat het nu wel weer beter met hem?
Dus eigenlijk weten jullie nog steeds niet wat het is?
Misschien een idee om naar een dierenarts in een andere stad of dorp te gaan? Waar ze hem niet kennen? Toch raar he, hij ziet er zo lief uit, hoe kunnen ze daar nou bang van zijn...

En je hebt een kitten gevonden? Wauw wat goed dat je hem geholpen hebt. 

honden page profiel toto

honden foto van to

Sorry dat het zolang is geleden, maar het is heel druk geweest en Thygo is ook zwaar ziek geweest. ALs eerste, het is een test ivm ziekte van Addison! Enkel is ze opnieuw uitgesteld door al de medicatie dat hij kreeg. Dit omdat het invloed zou hebben op de uitkomst...

Lijkt me toch wel dat de test moet door gaan, weet je wanneer dat is??

Waarom ga je niet naar een dierenkliniek? Hier in Nederland ga je dan naar Utrecht of het MCvoordieren in Amsterdam! Er is vast ook wel zo'n kliniek in België

Zo als het nu gaat kan toch eigenlijk niet??

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Ach die arme Thygo. Gaat het nu wel weer beter met hem? Dus eigenlijk weten jullie nog steeds niet wat het is?Misschien een idee om naar een dierenarts in een andere stad of dorp te gaan? Waar ze hem niet kennen? Toch raar he, hij ziet er zo lief uit, hoe kunnen ze daar nou bang van zijn...En je hebt een kitten gevonden? Wauw wat goed dat je hem geholpen hebt.  "

 Het gaat ondertussen beter met hem. Maar durf nog maar amper iets met hem te doen...Hij heeft ook totaal niet meer veel nodig! Na een anderhalf uur wandelen heeft hij genoeg voor 2 dagen!! Wat ik spijtig vind, want wilde zoveel met hem doen!!

Ik weet niet hoe het komt dat mensen er zo'n schrik voor hebben. We zijn naar vele plekken geweest waar niemand hem kent en toch krijg ik zo'n reacties... We zaten wat te kijken voor een hondenschool dichter in de buurt en daar werden we eigenlijk meteen weggestuurd... Of wilde ze hem zien zonder andere honden om het gevaar in te schatten... Zelf in die woorden tegen ons gezegd. Of het ergste: ze maken meteen reclame over andere hondenscholen die ook nog goed kunnen zijn...

We zijn ook eens naar een andere dierenarts geweest en die durfde hem amper aanraken !! Hij voelt dat en daardoor werd hij alleen zenuwachtiger... Maar hij doet totaal niets, dus begrijp het soms echt niet ! Vind zo maar eens een dierenarts ofzo...

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Sorry dat het zolang is geleden, maar het is heel druk geweest en Thygo is ook zwaar ziek geweest. ALs eerste, het is een test ivm ziekte van Addison! Enkel is ze opnieuw uitgesteld door al de medicatie dat hij kreeg. Dit omdat het invloed zou hebben op de uitkomst...
Lijkt me toch wel dat de test moet door gaan, weet je wanneer dat is??
Waarom ga je niet naar een dierenkliniek? Hier in Nederland ga je dan naar Utrecht of het MCvoordieren in Amsterdam! Er is vast ook wel zo'n kliniek in België
Zo als het nu gaat kan toch eigenlijk niet?? "

 Nee, ga het sebiet vragen bij mijn vriend. Of hij nu navraag heeft gedaan of de test nu al is toegekomen bij de DA en wanneer ze dit wilt doen! Maar test gaat zeker doorgaan hoor!! Mr dat is een test dat niet zomaar bij de DA ligt, dit moeten ze echt zelf ook bestellen...

Awel er is er eentje in Merelbeke, mr hierbij wil ik dan ook meteen de hersenscan doen omdat hij dan toch volledig in slaap ligt, maar dat gaat niet zomaar een klein kostprijsje zijn, als je weet dat ik een beestje heb van 40kg!! Dat ik heb gehoord ligt zijn scan al meteen boven 1000 euro. We zijn nu aan't zien wat er allemaal kan gebeuren en zeker moet gebeuren, zodat alles in 1x wordt gedaan en we er niet constant naartoe moeten!! Ook voor de stress enzo, want denk dat dit toch veel stress opbrengt bij zo'n beestje, en hij is al zo'n stresskont...

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

  
IK haal niet uit het verhaal of hier al op getest is, ook bij een behoorlijk zieke hond kan dat. (weet ik uit ervaring) Onze hond heeft ook een Addison crisis gehad, hij was toen behoorlijk aan de diarree en wilde niet drinken.. "

 Door de medicatie toen werd het niet gedaan. Omdat dit invloed ging hebben op de resultaten. Ik heb net mijn uitleg gedaan wat hij had en dit lijkt gevaarlijk hard op je laatste zin!!! Zware diarree en de eerste 3 dagen wilde hij niet drinken!!

Nu worden mijn zorgen toch alleen maar groter... DIt ook omdat hij al zo'n stresshond is... Een gewone wandeling begint met een normaal hoopje maar het 2e hoopje is al meteen zware diarree... gewoon omdat hij zo stresst tijdens een wandeling...

honden page profiel toto

honden foto van to

Moonske adem in en adem uit..

Ik snap dat je alles tegelijker tijd wil doen... maar een ACTH-test om al dan niet de ziekte van Addison aan te tonen kost iets van 70euro hooguit. Bij het MCvoordieren dan hoor!.

En die uitslag weet je met een uur, dat is bloedprikken en hoef helemaal niet onder narcose.

 

Probeer zelf rustig te blijven!! ik weet het dat is heeel moeilijk met een zieke hond maar ze voelen jouw spanning ook.. knuffel

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Moonske adem in en adem uit..
Ik snap dat je alles tegelijker tijd wil doen... maar een ACTH-test om al dan niet de ziekte van Addison aan te tonen kost iets van 70euro hooguit. Bij het MCvoordieren dan hoor!.
En die uitslag weet je met een uur, dat is bloedprikken en hoef helemaal niet onder narcose.
 
Probeer zelf rustig te blijven!! ik weet het dat is heeel moeilijk met een zieke hond maar ze voelen jouw spanning ook.. knuffel "

 Die test gaat niet duur zijn, daar ben ik al blij voor!!

Maar het bezoek nadien bij een kliniek wel...Omdat hij zwaar met zijn hoofd schudt en nu ook met zijn oren, zit er een bezoekje in voor een hersenscan en dan zijn oren achter zijn trommelvlies bekijken... Maar voor mijn ventje heb ik dat zeker over alleen spijtig dat het zo duur moet zijn...

 

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

zou het kunnen dat de jeuk van binnenuit naar buiten zit te gaan? Het valt mij net op dat 1 wenkbrauw wat kaal is en zat net heel hard te krabben aan zijn oog met zijn voorpoot waarbij hij een hele pluk haar heeft uitgetrokken aan zijn ooglid... meteen dierenarts bellen!!!

 

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

weet iemand in België waar je via mail een second opinion kunt vragen? Onze test voor de ziekte v Addison heeft ze zonder medeweten doorgegeven aan iemand anders... Dus moet ze opnieuw 1tje bestellen voor ons en dat duurt nog eens 2-3 weken...

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ik kom niet uit België, maar misschien gewoon alle dierenartsen in de buurt af bellen?

 

Wat raar dat jullie dierenarts zo gehandeld heeft?

honden page profiel ElianeEliane

Ik zou eens bellen met de universiteit van Gent en uw verhaal doen, gewoon eens horen wat die te zeggen hebben.

 

Dierenkliniek geneeskunde van de kleine huisdieren (honden en katten)
tel. 09 264 77 00

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: klachten na operatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^