Oscar, onze ZWH pup! Pagina 8: pootje baden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Gefeliciteerd met jullie Oscar. wat een schatje :D

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Gefeliciteerd met jullie Oscar. wat een schatje :D

honden page profiel Oscar & meOscar & me

honden foto van Oscar & me

We zijn echt dolgelukkig met onze grote vriend. Wat een heerlijk beestje en hij doet het ZO goed! 

 

Mn schoonzusje zag een foto van Oscar en vroeg me of hij 'wolfsklauwen' heeft, een vijfde teentje aan z'n achterpoot is dat toch? Hubertus klauwen wordt het ook wel genoemd. Hij heeft inderdaad vijf tenen aan z'n beide achterpoten, met een teenkussentje en best wel lange nagel eraan. Die hebben we al geknipt, vond hij overigens dikke prima. Ik las allerlei verhalen erover en vraag me af hoe 'ernstig' het nou is? Hij lijkt er nog geen last van te hebben. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Voor zover ik weet zijn wolfsklauwen niet perse 'gevaarlijk' het is natuurlijk wel altijd een beetje extra opletten, een Beauceron bij mij in de buurt heeft ze ook, maar is achter een kat blijven hangen waardoor het is afgescheurd, dit is ontzettend pijnlijk en het duurde lang voor het genezen was. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Meestal worden die klauwtjes een paar dagen na de geboorte verwijderd.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Obi heeft die ook en dat is een lompe os toch nog geen problemen mee gehad.

honden page profiel Oscar & meOscar & me

honden foto van Oscar & me

Gelukkig! We zullen zien. In ieder geval goed om te weten dat hij nou eenmaal die klauwen heeft, kan ik er goed op letten en er rekening mee houden. Blijkbaar heeft de fokker het dus niet verwijderd. Ergens vind ik dat ook beter. Het hoort gewoon bij hem. 

 

Voordat we Oscar kregen wilden we eeen bench gebruiken, maar nu in de praktijk doen we er eigenlijk niks mee. 's Nachts slaapt hij gewoon 'los' naast ons in de slaapkamer, aan mijn kant of bij m'n man. Wanneer hij moet, geeft hij dit aan en gaan we direct even naar buiten. Dit is zo'n 3x per nacht ongeveer, vanaf 22:30 tot 6:00 uur. Verder probeer ik wel eens speeltjes en snoepjes (daar taalt hij niet echt naar) te geven in de bench. Hij pakt het er snel uit en gaat ergens anders liggen. Ik zet er verder ook geen druk op, we zijn eigenlijk heel blij hoe alles gaat. Wanneer hij gaat slapen, is dit in de woonkamer vlakbij m'n voeten of dus in de slaapkamer naast ons op de vloer. Ook slaapt hij gewoon op de keukenvloer en in de hal. Is dit te onduidelijk of te onrustig? Hij kiest niet echt een vaste plek. Denken jullie dat we dit zo goed doen, ook zonder bench dus?

 

Ik maak me niet echt zorgen hoor, vooral omdat het allemaal heel goed gaat. Hij geeft netjes aan wanneer het tijd is om uit te gaan, gaat lief zitten als ik z'n riem omdoe, hij eet, drinkt, slaapt, plast, poept en speelt lekker. Hij bijt heel veel, maar daar zijn we mee bezig. Dan geven we hem speelgoed waarin hij wel mag bijten en dat werkt wel. Hij bijt wel erg in onze tenen en enkels, haha. Maar goed, dat gaat vanzelf wel over als we het blijven omkeren met speelgoed en dan enthousiaste stemmen etc. Hij bijt vooral wanneer hij moe is en voordat hij gaat slapen. 

 

Hij loopt prima mee aan de riem, we maken al kleine rondjes met hem in de buurt. Super knap! Verder knuffelt hij graag, legt hij z'n pootjes even op m'n schoot en koppie op schoot. Wast m'n voeten, hahaha. Hij heeft heel stoer geblaft en neusje neusje gedaan met de buurhond. Soms blaft hij naar voorbijgangers, vooral als ze aan de overkant van de weg lopen. Ik negeer dat en probeer gewoon normaal te doen en door te lopen. Verder boeien snoepjes hem niet erg, dus we prijzen hem vooral met onze stem en veel en snel aaien enzo. Daar geniet hij echt van, zo mooi om te zien! Dan likt hij ons :)

 

Met de katten wil het nog niet super. De twee oudsten zijn vooral in de bijkeuken en komen heel soms even in de woonkamer, om snel weg te gaan als ze Oscar zien. De jongste kater blijft het heel stoer proberen. Die komt keer op keer terug in de woonkamer maar rent wel weg wanneer Oscar naar hem blaft. Oscar blaft niet altijd gelukkig maar soms huppelt hij er blij op af en de kat vindt het eng. Maar nu, terwijl ik dit typ, logt Oscar in diepe slaap vlakbij mij en loopt de jongste kat weer voorzichtig door de woonkamer. Gisteren rook hij ook even aan Oscar, hahaha. Was zo schattig. Oscar keek ook even verbijsterd op en sliep weer verder. Kat sloop weer rustig weg. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Als het zo kan zonder de bench is het ook prima.

honden page profiel Oscar & meOscar & me

honden foto van Oscar & me

Aanstaande zaterdag wordt hij trouwens ingeënt voor de 9 weken enting, m'n schoonzusje is dierenarts en gaat dit doen. Zondag gaan we naar onze eerste training van de pup cursus, zo'n zin in! Daar zullen we onze vragen ook stellen, maar was even benieuwd :)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Over die klauwen, nu je het weet kun je het in de gaten houden, nagels kort houden zodat hij hopelijk nergens achter blijft haken bijvoorbeeld

 

De bench, als het zo goed gaat zou ik het zo laten. De hal lijkt me ook prima als rustplekje. Zou wel in je achterhoofd houden hoe en waar je het alleen laten dan wil oefenen als je even een boodschap oid gaat doen, ivm slopen enzo. Misschien dat je dan een stukje van de kamer kan afzetten of de gang leegmaken en hem daar laten 

 

Met katten heb ik geen ervaring 

 

Fijn dat het allemaal zo goed gaat!!

honden page profiel Oscar & meOscar & me

honden foto van Oscar & me

Stabij Gijs, het alleen laten kan in de hal bij de achterdeur. We hebben een traphekje en hij kan daar niks slopen. Er zijn daar tegels, z'n voer en water staan daar ook. Ook zijn daar geen katten. We wonen in een klushuis dus mocht er iets mis gaan daar, geeft niks haha. Wordt allemaal nog gerenoveerd komend jaar. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oh helemaal handig! Nou dan zou ik de bench laten voor wat het is, wil hij er in prima en anders niet, toch?

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

" Stabij Gijs, het alleen laten kan in de hal bij de achterdeur. We hebben een traphekje en hij kan daar niks slopen. Er zijn daar tegels, z'n voer en water staan daar ook. Ook zijn daar geen katten. We wonen in een klushuis dus mocht er iets mis gaan daar, geeft niks haha. Wordt allemaal nog gerenoveerd komend jaar.  "

 



Super alternatief voor een bench toch! Dat was inderdaad ook mijn enigste tip, geen bench is prima verder maar qua alleen laten soms wel handig om er wel een te hebben! En als rustplekje waar bijv visite niet aan hem mag komen, dat hij zich terug kan trekken als hij dat nodig heeft. Dat deed luna altijd in de bench, daarom heb ik hem tedelijk lang gebruikt! Maar als dat okk in het halletje kan is dat prima natuurlijk!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat een fijne topic om te lezen. Eindelijk nog eens baasjes die het aandurven zonder bench ...en kijk....hond doet het prima.

 

super ! 

 

Wat die Extra hoge nagel betreft, die liet ik eraf hale,

Onze herder heeft ooit de hele teen eraf gescheurd door ergens te blijven haken. 

honden page profiel Oscar & meOscar & me

honden foto van Oscar & me

Bedankt voor de reacties! Dan gaan we gewoon vrolijk zo door :)

 

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Het enige waar ik een bench in dat geval voor zou gebruiken is puur om te wennen dat zo'n ding niet eng is  stel hij moet een keer onder de narcose bij de DA ofzo, dan is het fijn dat ze zoiets toch een beetje gewend zijn en er niet nog extra stress wordt veroorzaakt. Voor de rest zou ik hem lekker links laten liggen als jullie prima zonder kunnen 

honden page profiel Oscar & meOscar & me

honden foto van Oscar & me

Het gaat zo goed met ons ventje. We zijn echt heel trots op hem en superblij. Kunnen nu al niet meer zonder hem!

Ons kleine wolfje, in hele diepe slaap! Hij slaapt werkelijk waar overal, geen vaste plek. Als het maar vlakbij mijn voeten is..... Hij trekt sowieso erg naar mij toe. Morgen is m'n man de hele dag alleen met hem, vind ik wel fijn voor ze. Kunnen ze ook lekker bonden :)

 

Voor ons huis, in de steeg richting de weilanden. Perfecte plek voor een hond :)

 

Deze mand is al bijna te klein, haha. We proberen hem dit als 'plaats' aan te leren.

 

Knuffelen!

 

Dit tuigje hebben we gekocht tegen de verzendkosten via Facebook, de witte herder groep. Oscar heeft hiervan al de halsband, echt een toffe set zo! Met kleine honden doodskoppen, haha.

 

Kijk mij nou schattig zijn......

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ohh, wat heeft hij nog heerlijke flap-flap oren  fijn dat het zo goed gaat!! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Zn oortjes gaan al snel staan. Haha ze hangen nu al zo breed had Obi toen ook. Supergrappig is dat!

Blue (Gast)

Wat gaaf om te lezen allemaal! Wij hebben ook een Zwitserse herderpup van nu 8 weken en 4 dagen. Heel herkenbaar al die vragen die je hebt, die hebben wij ook inderdaad! Wij hebben zelf geen bench, ik wilde het graag zonder proberen. Ben wel een klein beetje bang voor straks, als wij er ook wel eens niet zijn. Houdt hij het huis dan een beetje heel... 

Wij geven nu Total bite puppy. Deze brok kreeg hij bij de 'fokker' ook. Ook ik ben aan het zoeken naar een goed alternatief. Ik moet zeggen dat hij het op deze brok wel heel goed doet, zijn ontlasting is prima, maar hij poept vrij vaak op een dag. Ik denk dat het komt doordat er veel granen in deze brok zitten, maar 100% zeker ben ik daar niet van.

Een ritme vinden in dingen is wat ik heel lastig vind. Wanneer slapen, hoe lang, hoe vaak naar buiten, hoeveel eten, wanneer eten en ga zo maar door :).

Jullie in ieder geval ook heel veel plezier gewenst met Oscar!

Groetjes,

Marjan en Blue

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Oh wat is hij leuk!! 

honden page profiel MarjanMarjan 3 doggies

honden foto van Marjan

Foto van Blue, zoals je ziet is zijn oortje gaan staan (sinds gisteren :))

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz 3 doggies

honden foto van Nanette en Boaz

Wat goed om te lezen dat het zo goed gaat met Oscar.

Het is echt een knap ventje!! Veel geluk met hem.

En blijf vooral foto's posten van hem!

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Aahww heerlijk die oortjes  

Fijn dat het goed gaat! Hoe gaat het nu tussen de katten en Oscar? Die zullen wel denken, is die hond nou nog niet weg! haha

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Wat is hij toch een schatje! Die tweede foto is echt lief

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Wat een leuke pup zeg!

honden page profiel Oscar & meOscar & me

honden foto van Oscar & me

" Foto van Blue, zoals je ziet is zijn oortje gaan staan (sinds gisteren :-)) "

Wat een knapperd ook! Hoe gaat het met hem?

Wij geven Dog Lovers Gold original formula, bevalt tot nu toe goed. Zijn nog aan het afmengen met het voer van de fokker (Royal Canin junior large breed). Verder probeer ik hem te observeren en te bedenken dat dat dan een goed ritme is. Dus 's nachts uitlaten wanneer hij wakker wordt en/of piept (dat is nu rond 3:00 uur en rond 6:00 uur, hij is voor het laatst dan om 23:00 uur geweest voor we gaan slapen. Hij krijgt nu 3x per dag zo'n 100 gram brokjes, dus 300 gram in totaal. Ik geef hem eten voordat wij gaan ontbijten, lunchen en avondeten. Verder slaapt hij zelf veel, en laten we hem lekker slapen. Wanneer hij wakker wordt meteen even uit. 'S ochtends een 'lang' rondje van 10 minuten door de buurt en vaak nemen we hem ook nog even mee naar de supermarkt of winkels, 300 m verderop. Dan blijft een van ons met hem wachten op het bankje :) Vindt hij fantastisch haha. 

honden page profiel Oscar & meOscar & me

honden foto van Oscar & me

" Aahww heerlijk die oortjes  
Fijn dat het goed gaat! Hoe gaat het nu tussen de katten en Oscar? Die zullen wel denken, is die hond nou nog niet weg! haha "

 

Haha, dat denken ze inderdaad. Hij rent vaak op ze af en dat vinden ze eng. Of hij blaft naar ze. Dus dat hij katten gewend is, valt een beetje tegen. Maar goed, komt vast goed. Een kat ruikt soms stiekem aan hem als Oscar slaapt. En soms liggen ze al in de woonkamer als wij binnen komen en dan blijven ze vaak liggen.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Dat zal vanzelf wel beter gaan ja :)
Wel fijn dat ze hem al een beetje beginnen op te zoeken!

honden page profiel MarjanMarjan 3 doggies

honden foto van Marjan

" Wat een knapperd ook! Hoe gaat het met hem?
Wij geven Dog Lovers Gold original formula, bevalt tot nu toe goed. Zijn nog aan het afmengen met het voer van de fokker (Royal Canin junior large breed). Verder probeer ik hem te observeren en te bedenken dat dat dan een goed ritme is. Dus 's nachts uitlaten wanneer hij wakker wordt en/of piept (dat is nu rond 3:00 uur en rond 6:00 uur, hij is voor het laatst dan om 23:00 uur geweest voor we gaan slapen. Hij krijgt nu 3x per dag zo'n 100 gram brokjes, dus 300 gram in totaal. Ik geef hem eten voordat wij gaan ontbijten, lunchen en avondeten. Verder slaapt hij zelf veel, en laten we hem lekker slapen. Wanneer hij wakker wordt meteen even uit. 'S ochtends een 'lang' rondje van 10 minuten door de buurt en vaak nemen we hem ook nog even mee naar de supermarkt of winkels, 300 m verderop. Dan blijft een van ons met hem wachten op het bankje :-) Vindt hij fantastisch haha.  "

Het gaat super, gebroken nachten, hij komt normaal om de 3 uur, maar vannacht voor het eerst pas om 6 uur i.p.v. 3 uur! We slapen nu nog steeds in de woonkamer, durf nog niet zo goed naar boven (wij slapen 2 verdiepingen hoger en ben bang dat ik hem niet hoor, maar moeten er een dezer dagen wel aan gaan geloven denk ik).

Het is wel een hele rustige pup vind ik. Hij slaapt graag en speelt wel, maar vindt het ook snel weer oke. Vandaag voor het eerst zo'n Kong gegeven met van dat smeerselspul erin en wat brokjes. Dit vond hij helemaal geweldig en hij bleef eraan likken :). 

Een vriendin van mij heeft een broertje van Blue. Als zij samen zijn is het dikke pret. Verder kunnen wij nog niet naar de hondenveldjes e.d. In de buurt vanwege de inentingen. Volgende week gaan wij een midweekje weg naar een bungalowpark met familie, ik ben heel benieuwd hoe hij dat gaat vinden! Het is wel snel, hij is nu natuurlijk pas een weekje bij ons.

veel plezier met Oscar en geniet van jullie vakantie!

pagina 7 van 8 12 3 4 5 6 78
Volgende forumvraag: Advies gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^