Advies gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ellen goetstouwersellen goetstouwers

honden foto van ellen goetstouwers

hoi allemaal ,

zoals jullie wel weten van een vorig forum heb ik een klein keeshondje van 6 maanden .. Nu heb ik eindelijk werk gevonden ( halleluja ) maar ben ik natuurlijk aan het nadenken wat het beste is voor men hondje .. Nu mijn vriend is er ook nog natuurlijk die werkt van 9 tot 5 en ik zou in Shiften gaan werken .. Dus eigenlijk zou hij dan de ene week alleen zitten van 9 tot half 3 en de andere week van half 2 tot half 6 .. Mijn vraag is is dit te doen ? Ik kan hem ook af en toe eens naar men grootvader brengen zo dat die daar buiten kan spelen .. Maar hij natuurlijk ook gewoon worden van hier alleen te zijn .. Wat raden jullie aan ?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Een hond die geleerd heeft even alleen te blijven kan gerust 4 tot 6 uurtjes alleen thuis zijn. Het is wel van groot belang dat je dit -in kleine stapjes- opbouwt. Is je hondje nog helemaal nooit alleen thuis gebleven? In dat geval kan er wel wat tijd in gaan zitten. Bij sommige honden is het nodig dit per 5 minuten op te bouwen, terwijl andere honden er veel minder moeite mee hebben en dan kun je wat grotere stappen nemen. Ik zou het alleen blijven sowieso aanleren ongeacht of hij (zo nu en dan) bij je grootvader kan zijn, hoe jonger je dit aanleert hoe gemakkelijker.

honden page profiel Tanja, bazin van VenzTanja, bazin van Venz

honden foto van Tanja, bazin van Venz

Je zal gelijk moeten beginnen met het trainen met alleen laten. Mijn hond moet ook vaak 6 uur per dag alleen zijn. Dit is best lang, maar ik geef hem voor en na mijn werk extra beweging. In mijn geval heeft t lang geduurd en nog steeds heeft hij er moeite mee.. uit zich in slopen. Hij verveeld zich erg snel..

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

Keesjes kunnen niet lang alleen zijn. Ik zou oppas zoeken voor de dagen van 9 tot half 3. 

 

Hij gaat nu ook puberen, lastige periode.

 

Gefeliciteerd met je baan!

honden page profiel ellen goetstouwersellen goetstouwers

honden foto van ellen goetstouwers

Ik moest overlaatst naar een feest en dan is Die een 5 uur alleen geweest en daarvoor natuurlijk goed gaan wandelen en lag netjes te slapen toen ik thuiskwam ik was begonnen met naar de winkel te gaan en dan zo een uurtje weg te blijven dan eens 2 uurtjes ..maar als ik moet gaan werken lijkt het me lang zeker omdat het dan alle dagen is 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hier in huis een kruising Keeshondje, zij kan prima alleen zijn. Ook als mijn hond er niet is. We hebben dit wel in stapjes aangeleerd, nu kan ze met gemak 6 uur alleen thuis zijn zonder te blaffen / piepen / slopen. We hebben geen bench en ze mogen beide door de kamer en keuken. 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Fijn dat je werk gevonden hebt!

Naar mijn mening kan een hondje wel even zo lang thuis blijven, als je het maar langzaam opbouwt! Je kan een hond niet zomaar opeens een paar uur alleen laten.
Moet ze in de bench of kan ze gewoon los rondlopen?


Je kan ook oppas zoeken. (eventueel voor een paar dagen) Of een hondenuitlaatservice inschakelen die haar tussendoor uitlaat. Dan is de tijd dat ze alleen zit ook wat korter..

honden page profiel pikachupikachu

honden foto van pikachu

ik heb dezelfde situatie. ik werk vaste tijden mijn vriend in ploegen.

maar bij ons geen probleem gehad. hij zit ook niet in een bench. 

langzaam aan opbouwen en dan komt het vast goed :) 

 

gefeliciteerd met je baan 

 

 

honden page profiel ellen goetstouwersellen goetstouwers

honden foto van ellen goetstouwers

Hij moet in de bench als ik weg ben want ik heb een kat en ze komen nog niet echt overeen hij wilt spelen en mijn kat valt hem dan aan dus ik doe hem in de bench en mijn kat in het waskot

Volgende forumvraag: Puppy vriendje gezocht In Cuijk!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^