Maylo aangevallen door een....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Maylo is aangevallen...lach niet door een maltezer.....ja echt.

 

hier lopen twee maltezer reuen van verschillende eigenaren.  Beide honden zijn gewoon niet sociaal en gaan echt het gevecht aan. Maylo vind ze geen probleem zolang ze maar niet bij hem komen.

 

nu liep mijn moeder vanmiddag langs het huis waar een van de maltezer reuen woont en de deur stond open en voordat ze het door had kwam die hond naar buiten gestormd doelbewust op Maylo af. Voordat mijn moeder door had wat er gebeurde greep de maltezer doelbewust in Maylo gezicht en hapte in het rond. Maylo die nu door had wat er gebeurde wilde zich verdedigen maar Maylo is niet de misselijkste en die bijt echt door als hij zich verdedigd. Dus mijn moeder trok hem weg zodat hij niks kon doen maar onder tussen ging de maltezer wel door. 

 

Mijn moeder wist niet hoe ze moest reageren dus veegde met de voet de maltezer weg. Gelukkig kwam als snel de eigenaar aan die de hond weg haalde en zich dood schaamde.

Maylo heeft een klein wondje op zijn wang en is de hele avond een beetje moe achtig geweest. Wellicht toch onder de indruk maar voor de rest niks aan de hand.

 

Ik had nooit gedacht dat die maltezer dus dit ging proberen. Ik stond ook een beetje versteld....een maltezer??? Toen mijn moeder het vertelde, dus nu is het op passen geblazen want die zelfde maltezer is

al een keer op Maylo en mij afstormt

maar ik kon hem toen net nog grijpen en zo beide uit elkaar houden.

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Jeetje wat schrikken zeg, gelukkig dat de fysieke schade dan wel meeviel. Bah zeg.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat is zeker schrikken. Maar een stap kan ook zijn om de eigenaar van die maltezer te vragen beter op te letten en zijn hond aan te lijnen als ze buiten zijn in verplicht aanlijn gebied.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

En eventueel een traphek te plaatsen dat die maltezer niet zo naar buiten kan schieten. Al hoop ik dat ze genoeg geschrokken zijn zelf en ze gewoon beter opletten.

Hoop dat jullie schatje niette veel hinder ondervind. Het wondje goed hersteld en geen moeite krijgt of feller word meer/op andere honden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

al is de hond nog zo klein, als deze zo agressief overkomt, is dat altijd naar en verschrikkelijk, zo,n klein hondje kan gemene wonden toetakelen...... eigenaars moeten zorgen dat tie niet ontsnapt.

gelukkig heeft je mams erger voorkomen om jouw hond weg te trekken, zit jij en je mams niet op te wachten dat de ander dan toegetakeld wordt. niet leuk deze ontmoeting.

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique 3 doggies

honden foto van buyse veronique

Ik heb ook geen goede ervaring met kleine honden ze willen altijd bijten naar nao als ik een kleine hond zie afkomen ben ik altijd op mijn hoede

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Kleine hondjes zijn vaak zeer fanatiek. En kunnen lelijk bijten.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

En dan zijn mensen bang van grote zwarte honden ;-)

Als dit al de 2e keer is, de mensen blijkbaar na de eerste keer nog niet op hun hond letten en Mylo nu ook verwond is, zou ik er melding van maken bij de politie.
Als Mylo naar de da moet, dan lekker de factuur bij de eigenaren indienen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Dat is zeker schrikken. Maar een stap kan ook zijn om de eigenaar van die maltezer te vragen beter op te letten en zijn hond aan te lijnen als ze buiten zijn in verplicht aanlijn gebied. "

 

Beide keren waren eigenlijk net ongelukkig. Hij loopt niet los die maltezer want die valt echt dan andere honden aan met name dus reuen. De eerste keer was omdat de poort openstond door de kinderen en dit keer ook weer. 

 

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Nou ik had echt een beetje van uh?? De maltezer...maar Maylo had echt terug gebeten als hij de kans had gekregen. Als is hij nog sociaal hij laat echt niet zomaar toe dat ze hem aanvallen en kleine hondjes dat weet hij gewoon die kent hij aan. Was het een grote hond geweest nou dan was hij er vandoor gegaan.

 

tis een klein wondje, hij heeft geen last van is ook niet opgezwollen. Mijn moeder heeft het ontsmet en ik heb er nog wat honingzalf opgedaan. Je ziet het ook bijna niet Maylo is namelijk dik in de vacht. Denk dat de maltezer met name ook in de vacht heeft gebeten.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Als ik naar mijn maltezer kijk kan ik mij niet voorstellen dat een maltezer echt schade kan aanrichten. Mijn hond rent met de staart tussen haar poten weg als ze ook maar een hond ziet.

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Ohh jeetje ik ben ook altijd bang voor maltezers.. hier in de buurt woont ook zo'n agressief beest, die heeft al een keer gevochten met Macy.. 

 

Ik hoop dat Maylo er niks aan heeft overgehouden! Dat zou wel erg zonde zijn...

en inderdaad, die kleintjes kunnen erg fanatiek zijn! 

Ik vind het wel erg slecht dat die eigenaar niet beter oplet waar zijn hond uithangt als de deur openstaat.. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
Beide keren waren eigenlijk net ongelukkig. Hij loopt niet los die maltezer want die valt echt dan andere honden aan met name dus reuen. De eerste keer was omdat de poort openstond door de kinderen en dit keer ook weer. 
 
  "

 Tijd om de kinderen af te richten of zo'n veer erop enigszins scherp afgesteld dat die dus zelf weer dicht gaat...

 

Als zoiets al 2 keer is gebeurt voel je je toch niet prettig als je met je hond die kant langs moet. 

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. 3 doggies

honden foto van Judith en Babbe.

In mijn ervaring maakt de grootte van de hond niet uit of ze aanvallen en grijpen, groot, klein, middelgroot, alles kan aanvallen !! Vaak is het probleem de opvoeding van de hond, en het idee dat kleine hondjes altijd lief en knuffels zijn en daarom niet opgevoed / afgericht hoeven te worden. Helaas zijn de ervaringen van Babbe ( hollandse herder ) en mijzelf anders. Babbe is 2x gegrepen , en flink ook, door kleine hondjes die dat volgens de eigenaren nooit doen normaal, jaja.Gelukkig heeft de dame er niets ernstigs aan over gehouden maar ik merk wel, dat als een kleine hond op haar afkomt, ze wat meer op haar hoede is. En 1 van de aanvallen kwam van een Maltezer, aan een uitrollijn, ook zoiets verschrikkelijks.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ohh jeetje ik ben ook altijd bang voor maltezers.. hier in de buurt woont ook zo'n agressief beest, die heeft al een keer gevochten met Macy.. 
 
Ik hoop dat Maylo er niks aan heeft overgehouden! Dat zou wel erg zonde zijn...
en inderdaad, die kleintjes kunnen erg fanatiek zijn! 
Ik vind het wel erg slecht dat die eigenaar niet beter oplet waar zijn hond uithangt als de deur openstaat..  "

 

Ja hier zijn er 2 nouja 3 maltezers dat geen lieverdjes zijn. Allemaal  reutjes die het liefst mijn hond ook een reu willen aanvallen. Nu kunnen ze niet veel schade aanbrengen, maar het is gewoon niet oké dat ze überhaupt een hond willen aanvallen.

 

Maylo bijt echt van zich af en ondanks hij ook wat kleiner is kan hij dus wel serieuze schade aanbrengen bij een maltezer. Ik was dus allang blij dat mijn Maylo zich niet zelf liet verdedigen.

 

Ik weet het, het is nu 2x gebeurt en beide keren waren het trouwens de kinderen die de deur/poort open hadden laten staan.

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" In mijn ervaring maakt de grootte van de hond niet uit of ze aanvallen en grijpen, groot, klein, middelgroot, alles kan aanvallen !! Vaak is het probleem de opvoeding van de hond, en het idee dat kleine hondjes altijd lief en knuffels zijn en daarom niet opgevoed / afgericht hoeven te worden. Helaas zijn de ervaringen van Babbe ( hollandse herder ) en mijzelf anders. Babbe is 2x gegrepen , en flink ook, door kleine hondjes die dat volgens de eigenaren nooit doen normaal, jaja.Gelukkig heeft de dame er niets ernstigs aan over gehouden maar ik merk wel, dat als een kleine hond op haar afkomt, ze wat meer op haar hoede is. En 1 van de aanvallen kwam van een Maltezer, aan een uitrollijn, ook zoiets verschrikkelijks. "

 

Ja is ook, ondanks dat Maylo klein is heeft hij nog geen vrijkaartje om maar te blaffen en uit te vallen tegen iedereen en alles. Nu is Maylo een terriër dus mensen hebben sowieso over hun ook al vooroordelen.

 

Maylo die haalt het echt niet zomaar in zijn hoofd om een grote hond aan te vallen. Hij heeft ooit één keer een poging gedaan en die honden want het waren er 3 draaiden zich om en dachten hé leuk die wilt spelen met ons!!! En gingen met zijn drieën achter hem aan. Maylo die schreeuwde alles bij elkaar en maakte zich heel snel uit de voeten. (ik moest wel een beetje lachen en de eigenaar van de drie honden ook....want zijn honden doen echt geen vlieg kwaad en Maylo wilde alleen even stoer doen...als hij die drie nu ziet loopt hij er met een grote bocht omheen) Sinds die tijd heeft hij respect voor grote honden en daarbij is hij gewend aan Duitse doggen die over hem heen springen en met hem willen spelen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^