Loslopen in aanlijngebied?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  Er zijn duidelijk ongeveer evenveel mensen die eigenlijk vinden dat een hond wél overal los mag, als mensen die vinden dat een hond níet overal los mag. (Van de hondeneigenaren hier op hp, gezien de beschreven ervaringen zal het gemiddelde landelijk misschien nog wel anders liggen.) verder lijkt het ook wel duidelijk dat gemiddeld genomen de mensen die zeggen, "een hond moet per se overal aangelijnd behalve in losloopgebied", veelal de mensen zijn met een hond die zelf niet los kan - om welke reden dan ook. Andersom, de mensen die vinden dat het wel kan, hebben een hond die blijkbaar in de buurt blijft, en in dit topic blijkbaar ook goed luistert. "

 

Ook nog even op jou reageren, ik was gisteren nog iets vergeten (bedacht ik mij toen ik probeerde te gaan slapen; zelfs dán heeft mijn hoofd geen rust ).

 

Ik heb al een paar keer aangegeven (in losse berichten, niet naar iemand in het bijzonder) dat ik geen probleem heb met loslopende honden op zich, óók niet daar waar het niet mag.

Mijn grootste probleem is de loslopers die denken 'jaaaah, speleeeeh!' en ongecontroleerd boven op de mijne duiken, daarbij bijna mijn knie aan gort rammen, mijn hond ondersteboven lopen. Terwijl zij honderden signalen uitzend die zeggen 'neee, wil ik niet!'

Baasje is druk met Facebooken en roept alleen maar "hij doet niks hoor". 

 

De 2 loslopende Borders, daar waar het niet mag, hebben totaal geen oog voor anderen (hond, mens) en draven heerlijk mee in een straal van max. 5 meter om de fiets van hun baasje.

Ja, daar blaft Mellow ook tegen (fietspad is maar smal, grasstrook ernaast ook, dus weinig uitwijkmogelijkheid), maar ook daar reageren ze totaal niet op. Dan vind ik het dus écht geen probleem dat ze loslopen (dan vind ik Mellow d'r geblaf ook wat overdreven).

 

Het gaat puur om de loslopers die 'niks doen' en 'zo goed luisteren'.

Want die doen wel degelijk wat en luisteren valt daar niet onder...

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

  Voor sommige is even stress gelijk aan een hele tijd een onrustige hond.
Het is simpel vreemde hond, effe vragen en niemand hoeft las te hebben van je hond. "

 

"Precies, voor Mellow is het niet zomaar 'even stress', die is gelijk van de leg en durft vervolgens dat stuk dagen of weken niet meer te lopen.

En dan is van 'even stress' dus geen sprake."

 

 

Eens. Hier dan geen bange hond, maar wel een gestreste/geflipte hond als een hond op hem af komt denderen. Gister nog, ik loop met mijn reu langs een stuk groen, waar honden los mogen lopen, ik loop aan de andere kant op de stoep en er zit een weg tussen (geen drukke weg). Opeens komt er een Jack Russel de weg over gevlogen op mijn hond af, springt tegen hem aan, hij kan (gelukkig) niets doen vanwege zijn korf. Maar op zo'n moment gaat hij ondanks zijn korf wel in de aanval, daar schrok de Jack van, maar komt vervolgens nog 3x terug. Baasje stond van ver het tafereel aan te kijken. Op zo'n moment is mijn hond zo wild, dat ik ook met geen mogelijkheid die Jack te pakken kan krijgen. Uiteindelijk gaf dat vervelende beest het op, en het gevolg was, dat ik de hele weg terug met een opgefokte hond loop. Dan giert de adrenaline door zijn lijf. Weg relaxte wandeling.

 

 

anoniem (Gast)

Aanlijnen waar dit moet klaar. Ben hier heel direct in:) mijn hond is maar liefst 4 keer gegrepen en de eerste keer was hij nog maar 4.5 maand oud ( we hadden hem net 2 dagen ). Hij flipt als honden op hem afstormen en daarbij blaffen etc al is het maar om te spelen .... Hij wilt en hoeft dat niet. Daarbij is het een stafford dus die moeten al vaak niks van honden dus hij loopt altijd aan de lijn. Hoevaak er wel niet honden op hem afstormen en rondjes om hem heen draaien en daarbij grommen en blaffen pfffff niet meer op 1 hand te tellen.... en ik weer lange tijd bezig om mijn hond gerust te stellen terwijl ik snap waarom hij flipt.... kan tegenwoordig nergens meer fatsoenlijk wandelen want ze worden overal maar los gegooid.  En ja ook de honden die zogenaamd zo goed luisteren ...... 

anoniem (Gast)

Ohja in het begin vaak jankend naar huis gegaan omdat hij weer eens flink uit viel of dat het bijna op een vechtpartij uitliep ..... en dat terwijl ik speciaal naar plekken toe rijd waar honden niet los mogen.... kan me helemaal inleven in het verhaal van mellow !!

honden page profiel LiekLiek 3 doggies

honden foto van Liek

Hier op het dorp zijn vaak wat oudere mensen met ook wat oudere honden. Die vertellen wel eens dat ze ook last hebben van loslopers in aanlijngebieden. Hun honden hebben vaak medische klachten/pijntjes vanwege ouderdom. En als er dan weer eens een losloper tegen hun hond aan komt springen omdat 'ie wilt spelen' en 'verder niks doet' vinden ze dat niet leuk!

 

Hond pijn, mensen in de stress en verdrietig omdat hun lieverd nu stikt vd pijn....  En dan is het meer dan 'even een stressmomentje'

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik loop met Tosca mijn dametje hier wel regelmatig aan de kreek op  rustige momenten,dan kom ik uiteraard veel loslopende honden tegen. Maar wat mij opvalt is dat de meeste honden haar met rust laten,tuurlijk heb ik wel eens een akkefietje maar madame die bijt dan op zo'n manier van zich af dat de hond meestal het hazepad weer kiest. Zij kan op een normale manier een correctie uitvoeren en dat laat ik dan ook toe,die hond valt haar lastig en zij heeft het recht om aan te geven dat ze daar niet van gediend is.

 

Maar dan kom ik bij het volgende,jack russels die haat ze,die laten zich niet wegsturen,niet allemaal maar er zijn hier een paar die haar agressief benaderen en niet willen wijken,het is gedeeltelijk losloop maar het zou toch van de gekke zijn dat ik met Tosca niet aangelijnd kan lopen,wat ze geweldig vindt aan de kreek,ze snuffelt alleen maar en heeft totaal geen oog voor andere honden.

En wat een agressieve jack betreft die zou ze grijpen als ze de kans kreeg,ze haat zulke agressieve hondjes.

Het lijkt me toch logisch dat die eigenaren wegblijven of op zijn minst hun hond gaan aanlijnen,ik ga Tosca haar plezier niet misgunnen omdat andere mensen hun verantwoording niet nemen.

 

Mijn reu is een ander geval die is zo onzeker en hou ik bij de kreek vandaan.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat ik ook zo krom vind: mensen met een 'gevaarlijke' hond (let op de aanhalingstekens he) die houden hun hond keurig aangelijnd, gaan niet naar losloopgebieden, houden hun hond weg bij andere honden (sommigen hebben zelfs een muilkorf om).

Want Grote Schande als jij je gevaarlijke monster ook maar naar een andere hond laat kíjken, maar andersom laten mensen hun 'lieve, sociale, doet niks' hond wél naar die 'gevaarlijke' honden toe rennen.

Stel nou dat zo'n hond uitvalt (is niet voor niks aangelijnd, heeft niet voor de sier een muilkorf om), dan is de wereld weer te klein want jij mag daar niet lopen met je valse rothond 

 

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Hier op het dorp zijn vaak wat oudere mensen met ook wat oudere honden. Die vertellen wel eens dat ze ook last hebben van loslopers in aanlijngebieden. Hun honden hebben vaak medische klachten/pijntjes vanwege ouderdom. En als er dan weer eens een losloper tegen hun hond aan komt springen omdat 'ie wilt spelen' en 'verder niks doet' vinden ze dat niet leuk!
 
Hond pijn, mensen in de stress en verdrietig omdat hun lieverd nu stikt vd pijn....  En dan is het meer dan 'even een stressmomentje'
  "

 Precies! Kira wandelt graag en lang en (ondanks haar ras) kan ze wel met andere honden. Ze gaat graag eens op plekjes snuffelen waar ze aan de lijn niet bij kan, rondjes crossen en zwemt graag dus gaat los waar het kan. Moest ik vlakbij een degelijk losloopgebied wandelen zou ik er zeker gebruik van maken maar helaas niets in de buurt. Ik hou de honden steeds bij me maar sommige andere daarentegen... die laten hun hond maar, botsen in hun enthousiasme keihard tegen der aan en dan is het voor Kira gedaan met de pret. ipv te zwemmen en lang wandelen kan ze met pijn in de schouder naar huis. 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Linneke, als ik het goed begrijp zijn je honden dus wel altijd binnen een afstand waarin jij ze nog kunt bereiken? En knap werk dat een ingezette actie toch nog afgebroken kan worden  ik weet dat dat niet vanzelf gaat.

 

@Sylvia, klinkt als heel leuke wandelingen met Black. Samen 'op jacht'  Dan creeer je vanzelf een relatie waarbij de hond graag in en rondom jouw nabijheid is. 

 

@Aurelia, ja mooi  ik houd daar wel van, hond binnen grijpafstand. Lily was ook altijd op grijpafstand, behalve wanneer ik haar aan het werk zette of wanneer ze met de pootjes in de sloot op kikkerjacht was. Zij rende ook nooit zomaar uit zichzelf eigenlijk (behalve wanneer ze water rook).

 

Ik geloof dat het niet perse een leeftijds-dingetje is. In mijn ervaring vinden honden het gewoon echt fijn om samen met hun mens 'op jacht' te zijn en daar valt voor veel baasjes nog winst te behalen. Veel honden zijn van jongs af aan geconditioneert op andere honden 'jeeeeeeej speeeluh' (dat zijn de honden die dat zo geleerd hebben en voor ergernis zoregen bij bepaalde mensen ) en/of zoeken eigen vermaak omdat er onvoldoende aan behoefte tegemoet gekomen wordt of simpelweg omdat er een enorme kloof is tussen baas en hond als het gaat om echt samen 'op jacht' zijn. Gewoon je ronde lopen is eigenlijk best 'vet-saai'  

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Petra, ze gaan meestal niet langer dan de lengte van een flexi van me af. Je kan je wel inbeelden dat 3 flexi's of lange lijnen van minimum 5m erg onhandig zijn en vaak in de war/knoop raken.

Bedankt, we trainen er dan ook veel op .

 

Gekke is dat ze aan de lijn bij het langslopen wel op honden reageren (naartoe willen) als die honden uithalen naar hun maar los niet. Laatst stond er een border letterlijk vlak voor Nala haar neus. Nala was los, bleef stilstaan, ik riep haar en ze kwam gewoon terug zonder te gaan snuffelen.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  
Ook nog even op jou reageren, ik was gisteren nog iets vergeten (bedacht ik mij toen ik probeerde te gaan slapen; zelfs dán heeft mijn hoofd geen rust ).
 
Ik heb al een paar keer aangegeven (in losse berichten, niet naar iemand in het bijzonder) dat ik geen probleem heb met loslopende honden op zich, óók niet daar waar het niet mag.
Mijn grootste probleem is de loslopers die denken 'jaaaah, speleeeeh!' en ongecontroleerd boven op de mijne duiken, daarbij bijna mijn knie aan gort rammen, mijn hond ondersteboven lopen. Terwijl zij honderden signalen uitzend die zeggen 'neee, wil ik niet!'
Baasje is druk met Facebooken en roept alleen maar "hij doet niks hoor". 
 
De 2 loslopende Borders, daar waar het niet mag, hebben totaal geen oog voor anderen (hond, mens) en draven heerlijk mee in een straal van max. 5 meter om de fiets van hun baasje.
Ja, daar blaft Mellow ook tegen (fietspad is maar smal, grasstrook ernaast ook, dus weinig uitwijkmogelijkheid), maar ook daar reageren ze totaal niet op. Dan vind ik het dus écht geen probleem dat ze loslopen (dan vind ik Mellow d'r geblaf ook wat overdreven).
 
Het gaat puur om de loslopers die 'niks doen' en 'zo goed luisteren'.
Want die doen wel degelijk wat en luisteren valt daar niet onder... "

 

Eens hoor! Ik bedoelde dus alleen maar te zeggen, het is niet het loslopen an sích dat problemen veroorzaakt.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ja, dát dus. Maar daar heb ik een hele lap tekst voor nodig 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik heb het trouwens vaak juist andersom... onze hond vindt juist aan de lijn andere honden erg eng. Al zijn deze aan de overkant van de straat en ook aangelijnd. Als die hond in kwestie haar negeert, gaat het tegenwoordig sowieso goed. Maar mocht zo'n hond hetzij blij hetzij boos reageren, dan wil mijn hond ook uit haar plaat gaan. We oefenen hier natuurlijk op en het gaat al zo veel beter dan toen ze bij ons kwam wonen. Maar het is zó veel relaxter als de andere hond los is, mijn hond los is en zij kan haar eigen afstand bepalen. Gek genoeg vindt ze dat tóch minder eng dan wanneer ze allebei aan de lijn zijn, zelfs al kunnen in het losloopgebied honden wél naar haar toekomen, en aan de lijn níet.

Maar als mijn hond aan de lijn is en de andere hond los, dát vindt zij ook ongelooflijk eng.... daarom klik ik haar altijd liever los, dan dat die andere hond ook aangelijnd wordt. Ik merk vaak dat mensen uit beleefdheid hun hond gaan aanlijnen, en dan moet ik mijn hond óók aanlijnen, maar dan reageert ze dus juist veel heftiger!   Maar mensen zijn in mijn ervaring juist heel vaak zo aardig om het meteen te doen. Vandaar ook dat mijn hond 'voor de zekerheid los' kan zijn, in de hoop dat de ander zijn hond óók los blijft houden.

 

Och ja. Als we allemaal nu rekening houden met elkaar, dan gaat het grotendeels goed denk ik.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Metafoor:

die eigenaren van loslopers zijn bumperklevers. Ze hebben er zelf geen probleem mee dat ze een ander in gevaar brengen. En opvallend vaak een veel grotere, "veiliger" auto die op de achterbumper hangt van een bescheidener autootje. 

En nog even voor de duidelijkheid: een ander bepaalt niet of ik ergens geen last van heb. Dat bepaal ik zelf voor mezelf.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb het in een maand tijd ook drie keer gehad dat op mijn viswijven ik de opmerking "dit is een losloopgebied" krijg, waar dat niet zo is. 

1 keer op een parkeerplaats.......

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Ik heb het in een maand tijd ook drie keer gehad dat op mijn viswijven ik de opmerking "dit is een losloopgebied" krijg, waar dat niet zo is. 
1 keer op een parkeerplaats....... "

Het maakt niet eens uit of het wel of niet losloopgebied is. Een losloopgebied is geen vrijbrief en het is er ook niet enkel voor honden die los kunnen lopen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Het maakt niet eens uit of het wel of niet losloopgebied is. Een losloopgebied is geen vrijbrief en het is er ook niet enkel voor honden die los kunnen lopen. "

Amen.

Maar helaas zijn we veruit in de minderheid. Want gedogen betekent verplicht en koste wat het kost voor een hoop mensen. 

 

 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Metafoor:
die eigenaren van loslopers zijn bumperklevers. Ze hebben er zelf geen probleem mee dat ze een ander in gevaar brengen. En opvallend vaak een veel grotere, "veiliger" auto die op de achterbumper hangt van een bescheidener autootje. 
En nog even voor de duidelijkheid: een ander bepaalt niet of ik ergens geen last van heb. Dat bepaal ik zelf voor mezelf. "

 

Nah. De eigenaren van loslopers zijn mensen die onnodig links rijden. Geen probleem als er niemand op de weg is, of als je naar rechts gaat op het moment dat er andere mensen in de buurt komen. Maar als je links blijft rijden terwijl er snellere chauffeurs in de buurt komen, is het op z'n minst reteirritant en op z'n meest veroorzaakt het gevaarlijke omstandigheden zoals rechts inhalen, minder overzicht en grote snelheidsverschillen.

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline


Moet de hond in een gebied aan de lijn dan moet hij aan de lijn.
Klaar.
Daar is geen rede voor nodig.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Metafoor:
die eigenaren van loslopers zijn bumperklevers. Ze hebben er zelf geen probleem mee dat ze een ander in gevaar brengen. En opvallend vaak een veel grotere, "veiliger" auto die op de achterbumper hangt van een bescheidener autootje. 
En nog even voor de duidelijkheid: een ander bepaalt niet of ik ergens geen last van heb. Dat bepaal ik zelf voor mezelf. "

 

Nah. De eigenaren van loslopers zijn mensen die onnodig links rijden. Geen probleem als er niemand op de weg is, of als je naar rechts gaat op het moment dat er andere mensen in de buurt komen. Maar als je links blijft rijden terwijl er snellere chauffeurs in de buurt komen, is het op z'n minst reteirritant en op z'n meest veroorzaakt het gevaarlijke omstandigheden zoals rechts inhalen, minder overzicht en grote snelheidsverschillen.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Metafoor:
die eigenaren van loslopers zijn bumperklevers. Ze hebben er zelf geen probleem mee dat ze een ander in gevaar brengen. En opvallend vaak een veel grotere, "veiliger" auto die op de achterbumper hangt van een bescheidener autootje. 
En nog even voor de duidelijkheid: een ander bepaalt niet of ik ergens geen last van heb. Dat bepaal ik zelf voor mezelf. "

 

Nah. De eigenaren van loslopers zijn mensen die onnodig links rijden. Geen probleem als er niemand op de weg is, of als je naar rechts gaat op het moment dat er andere mensen in de buurt komen. Maar als je links blijft rijden terwijl er snellere chauffeurs in de buurt komen, is het op z'n minst reteirritant en op z'n meest veroorzaakt het gevaarlijke omstandigheden zoals rechts inhalen, minder overzicht en grote snelheidsverschillen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"  
Nah. De eigenaren van loslopers zijn mensen die onnodig links rijden. Geen probleem als er niemand op de weg is, of als je naar rechts gaat op het moment dat er andere mensen in de buurt komen. Maar als je links blijft rijden terwijl er snellere chauffeurs in de buurt komen, is het op z'n minst reteirritant en op z'n meest veroorzaakt het gevaarlijke omstandigheden zoals rechts inhalen, minder overzicht en grote snelheidsverschillen. "

 Dan leg je de verantwoordelijkheid voor gevaarlijk, hufterig gedrag bij een ander. Dus gaat niet op. 

Het is niet de schuld van de aangelijnde hond/eigcombi dat er een losloper aankomt. 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Contact met een aangelijnde hond vind ik ziozo een no go. Hummie gaat aangelijnd parkeerplaats af, waar ze nog niet los lopen, hoeveel honden dan soms op hem afdenderen. Alleen bekende honden is contact aan de lijn oke, rest niet. Ik ga er tussen staan en vraag mensen hun hond weg te houden. Hij valt dan wel eens uit. Hoevaak ik dan niet de opmerking krijg waarom ik met hem naar een losloopgebied ga.
Zoveel mensen lijken nog niet te snappen hoe anders het aan de lijn is voor een hond. Los is er geen probleem. Erg vervelend.

Als we ons allemaal aan de hondenetiqette hielden was er geen probleem. Ik heb ook geen moeite met honden die loslopen waar het niet mag, mits ze luisteren en baasje bij zich roept.
Zo doe ik het ook, toen dit nog niet kon dacht ik daar hetzelfde over;

Jack russels vond ik eerst ook niet mijn favoriet. Tot we het beste maatje van Hummie leerde kennen. 8 pootjes op 1 buik, vanaf moment 1. Toen we hem leerde kennen, zat Hummie nog in de periode dat het net nog erg spannend was. Mooi om te zien hoe dat ontstaat.
Denk dat gros van de jack's, ook die ik ken veels te weinig beweging krijgen, en leiding. Vriendje van Hummie is echt een hele leuke jack

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Even een positief berichtje. Was vandaag in het losloop gebied. Zara, mijn rotti, is te lomp met kleine hondjes en als die kleintjes hard wegrennen ziet ze die als prooi. Dus als ik een klein hondje zie lijn ik Zara even aan.

 

Tot 2x toe werden de kleine hondjes aangelijnd of werd gevraagd of ze hun hond moesten aanlijnen.

ik werd er gewoon extra vrolijk van, en helemaal toen een vrouw dank je wel zei toen ik uitlegde dat Zara vast moest omdat ze te lomp zou zijn tegen haar hondje.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  Dan leg je de verantwoordelijkheid voor gevaarlijk, hufterig gedrag bij een ander. Dus gaat niet op. 

Het is niet de schuld van de aangelijnde hond/eigcombi dat er een losloper aankomt.  "

 



Dat doe ik niet; links rijden is gevaarlijk om allerlei redenen. Alleen kunnen mensen er ook nog eens hufterig door gaan doen, ja. Maar mensen kunnen duidelijk ook hufterig doen als je loslopende hond zomaar op een andere hond afvliegt :p

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hier in de buurt is een losloop gebied waar ALLES los loopt. Je komt er in de wintermaanden misschien 1 persoon in een uur tegen?

 

Maaaaar in de  2 "echte" zomermaanden die NL kent heb je daar ineens mensen die daar gaan zwemmen, picknicken rotzooi maken eigenlijk. Van achtergelaten bbq's tot drugsgebruik, volgescheten luiers ALLES...  echt compleet gestoord.Komen zelfs ruiters met paarden daar "racen". Maar ook ontzettend veel scooterjongeren die tussen de bossen door gaan racen over de smalle paden. De hondeneigenaren brengen vuilniszakken mee om vuilnis te rapen, bang dat honden het gaan opeten als ze het niet doen. Want ja zij komen daar heel het jaar en vinden dat gebied geweldig. Maar ze willen wel dat het zo blijft! Ook brengt dat soort volk asociale honden mee....

 

Daar kan ik dan niet tegen het is een hondenlosloopgebied. Ga ergens anders rotzooi maken.. en dan niet met je hele gezin daar gaan zwemmen en krijsen als er een ineens een grote hond naar je staat te kijken. Of in de buurt van je kind komt... Als je dat soort dingen niet wilt zoek ze dan niet op. Iemand was daar ooit eens boos omdat Lobbes het badlaken wat smerig gemaakt had... ja daaag! Je mag daar ook  niet zwemmen als mens. Dus wat doe je daar met een badlaken?

 

Om weer terug on-topic te komen. Daar heb ik dus echt schijt aan ik ga Obi niet ineens aanlijnen in een gebied waar hij het hele jaar lekker los kan lopen omdat mensen ineens denken dat ze in Renesse zijn. Mooi dat sommigen bang zijn voor Obi, diegene die dan niet meer komen maken tenminste geen rotzooi meer. Dusja soms ben ik ook een persoon die z'n hond niet aanlijnt. 

 

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Hier in de buurt is een losloop gebied waar ALLES los loopt. Je komt er in de wintermaanden misschien 1 persoon in een uur tegen?
 
Maaaaar in de  2 "echte" zomermaanden die NL kent heb je daar ineens mensen die daar gaan zwemmen, picknicken rotzooi maken eigenlijk. Van achtergelaten bbq's tot drugsgebruik, volgescheten luiers ALLES...  echt compleet gestoord.Komen zelfs ruiters met paarden daar "racen". Maar ook ontzettend veel scooterjongeren die tussen de bossen door gaan racen over de smalle paden. De hondeneigenaren brengen vuilniszakken mee om vuilnis te rapen, bang dat honden het gaan opeten als ze het niet doen. Want ja zij komen daar heel het jaar en vinden dat gebied geweldig. Maar ze willen wel dat het zo blijft! Ook brengt dat soort volk asociale honden mee....
 
Daar kan ik dan niet tegen het is een hondenlosloopgebied. Ga ergens anders rotzooi maken.. en dan niet met je hele gezin daar gaan zwemmen en krijsen als er een ineens een grote hond naar je staat te kijken. Of in de buurt van je kind komt... Als je dat soort dingen niet wilt zoek ze dan niet op. Iemand was daar ooit eens boos omdat Lobbes het badlaken wat smerig gemaakt had... ja daaag! Je mag daar ook  niet zwemmen als mens. Dus wat doe je daar met een badlaken?
 
Om weer terug on-topic te komen. Daar heb ik dus echt schijt aan ik ga Obi niet ineens aanlijnen in een gebied waar hij het hele jaar lekker los kan lopen omdat mensen ineens denken dat ze in Renesse zijn. Mooi dat sommigen bang zijn voor Obi, diegene die dan niet meer komen maken tenminste geen rotzooi meer. Dusja soms ben ik ook een persoon die z'n hond niet aanlijnt. 
 
  "

 Had ik dus ook laatst eens op de loslooproute in de duinen. Begint ineens een kind panisch te gillen en rennen....Ja zeggen de ouders,  ze is bang van honden....werkelijk daar zakt mijn broek dan echt van af. De duinen zijn huge, maar nee, je gaat met je bange kind wandelen op een loslooproute. En je laat het kind ook nog eens giillen en rennen

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar jij hebt dan ook wel héél enge honden Pauline 

 

Is inderdaad niet echt snugger om met je bang-voor-honden-kind tussen de loslopende honden te gaan lopen. Al is het wél goed voor de socialisatie misschien 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Ik heb het in een maand tijd ook drie keer gehad dat op mijn viswijven ik de opmerking "dit is een losloopgebied" krijg, waar dat niet zo is. 
1 keer op een parkeerplaats....... "

 

haha, ik deze week nog tijdens hardlopen (in aanlijngebied): "ja, maar ik woon hier al 30 jaar, en ik laat hier altijd mijn hond los"

 

briljante argumentatie 

 

 

 

 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

ook nog deze week (geen grapje!!!), toen mijn 4-jaar oude nichtje - als ik niet had ingegrepen - ondersteboven zou zijn gesprongen door een dolle hond van +35 kilo

 

(tevens in een aanlijngebied)

 

"ja, maar dat komt omdat ze een stok vastheeft, daar wordt 'ie nogal enthousiast van"

 

I rest my case...

pagina 11 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^