Loslopen in aanlijngebied?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Ik ben benieuwd wie hier zijn hond(en) laat loslopen in aanlijngebied.

 

misschien dat jullie ook de rede willen willen/kunnen aangeven waarom?

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Heel eerlijk...ik

Waarom? Omdat mijn hond er niks aan vind om aangelijnd te moeten wandelen, daar doe ik hem echt geen plezier mee.

Daarnaast staat hij gewoon heel goed onder appèl en is hij altijd in mijn buurt. Als ik mensen tegenkom met een hond, aangelijnd of niet, dan roep ik hem bij me en zorg ik dat hij er niet naartoe kan.

Mijn uitlaathond daarentegen, die luistert niet(alleen als het hem uitkomt), dus die houd ik wel vast in aanlijngebieden, in losloopgebieden maghij alleen los als hij zijn oren ''aan'' heeft staan.

 

honden page profiel Mellow BFJ Miracle of my Life Mellow BFJ Miracle of my Life 3 doggies

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Me 2. Mellow aan e lijn is niks. Hij luisterd prima als hij los loopt.
Eigenlijk loopt hij altijd los. Ik vind ook belachelijk dat je een boete krijgt als je langs de weg loopt met een hond die nie aangelijnd is. Er zijn zat honden die aan de lijn veel slechter luisteren of zelfs agressief zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik ben benieuwd wie hier zijn hond(en) laat loslopen in aanlijngebied.

 

misschien dat jullie ook de rede willen willen/kunnen aangeven waarom? "

 



nee, als er echt een aanlijngebod is zal ik mijn hond niet daar loslaten lopen, het is niet voor niets een verbod voor los te lopen. het zal dan een reden toch zijn ?

waarom een risico lopen voor een discussie en een boete ? dan zou ik dus ergens anders naar toe gaan als mijn hond even los kan.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 2 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

"  

nee, als er echt een aanlijngebod is zal ik mijn hond niet daar loslaten lopen, het is niet voor niets een verbod voor los te lopen. het zal dan een reden toch zijn ?

waarom een risico lopen voor een discussie en een boete ? dan zou ik dus ergens anders naar toe gaan als mijn hond even los kan. "

 

Ik snap je redenering Willemijn, maar als ik hier naar de losloopgebieden ga, daar laat iedereen zijn hond los. Of dit nou verantwoord is of niet. Clooney is dus ook al meerdere malen aangevallen geworden door honden die duidelijk niet los horen te lopen. Dan ga ik liever in een aanlijngebied lopen en riskeer ik een boete, maar kom ik wel met een hele hond weer thuis. Meestal zoek ik dan wel de achterafpaadjes op, waar nauwelijks iemand komt, zodat ik ook geen overlast kan veroorzaken(of boswachters tegen kom)

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Bij ons in de buurt lopen ook veel mensen met hun hond los. Hun honden luisteren heel goed. Ze lopen zowel in het park los als in de stad. Zelf heb ik er geen problemen mee, als ze maar goed onder appèl staan. Lizzy mag nooit los. Ze luistert slecht en valt anders regelmatig vreemde honden aan. Ziva laat ik alleen loslopen op een groot veld dat eigenlijk geen losloopgebied is maar het is overzichtelijk en er zijn bijna nooit andere honden.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Volgens mij is alles hier een aanlijngebied. Eerlijk gezegd kijk ik daar nooit naar. Als ik een fijn plekje zie dan lopen ze los. Ze luisteren prima en ik zorg er voor dat niemand last van ze heeft. Lijn ze aan als er een andere hond aankomt enz.

En zo doet iedereen dat hier. 

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

"  
Ik snap je redenering Willemijn, maar als ik hier naar de losloopgebieden ga, daar laat iedereen zijn hond los. Of dit nou verantwoord is of niet. Clooney is dus ook al meerdere malen aangevallen geworden door honden die duidelijk niet los horen te lopen. Dan ga ik liever in een aanlijngebied lopen en riskeer ik een boete, maar kom ik wel met een hele hond weer thuis. Meestal zoek ik dan wel de achterafpaadjes op, waar nauwelijks iemand komt, zodat ik ook geen overlast kan veroorzaken(of boswachters tegen kom) "

 

Dat ook inderdaad. 

Waar ik ze hier los laat lopen laten meer mensen hen honden los maar die luisteren allemaal. In een losloopgebied laat iedereen hen hond los en die luisteren (zowat) allemaal niet. 

Ik loop dan echt niet ontspannen. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Nee, nooit.

 

Nu heb ik makkelijk praten, want die blonde kan niet zomaar los, maar Misty zou op sommige plekken waar het niet mag best los kunnen, maar ook haar oren doen het wel eens niet, dus nee..., niet dus.

 

Ik weet hoe irritant het is om met aangelijnde honden loslopers tegen te komen op plekken waar het niet hoort (of waar het wel mag maar waar ze niet luisteren) en dat kan behoorlijk frustrerend zijn met twee trekpaarden aan de lijn.

De een omdat ze gezellig wil spelen..., de ander heeft nog al eens moeite met tegemoetkomend verkeer en helemaal als die zonder controle recht op haar af stuiven.., ik geef geen garanties in dat soort situaties..., eigen risico voor de eigenaar.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 2 doggies

honden foto van Binky & baasje

Zolang het veilig is, loopt Binky los. Dit omdat hij heel bang is aan de lijn bij andere honden. Dan kan hij namelijk niet weg. Verder staat hij goed onder appèl. En hij blijft altijd bij mij.

 

Ik ben ene keer aangehouden. Heb toen ook uitgelegd dat Bink een gevaar is als hij aangelijnd is. Heb toen een waarschuwing gekregen, maar wel begrip. Dit omdat ik inderdaad kon aantonen dat hij goed onder appèl stond.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Ik, op rustige plaatsen en als ik iemand tegenkom dan lijn ik ze aan. Waarom? De laatste tijd komen er niet zo'n aangename honden op de losloopweide en elders mogen ze niet los.

 

Zelf vind ik loslopende honden die niet luisteren of gewoon hun zin mogen doen ook een plaag. Los laten? Fijn maar zorg dat een ander er geen last van heeft.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Sorry cindy drukte op het verkeerde knopje moesten er 3 zijn...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb dus een hond die niet los kan en ook heel onzeker wordt van loslopende honden die haar belagen. 

Ik liep een hele lange tijd bijna dagelijks in het Hollandse Hout hier. Fijn gebied, lekker rustig, 4 mogelijkheden, van 30 minuten tot anderhalf uur. Helaas kom ik er nu nooit meer, omdat ik keer op keer losse honden tegenkom met de meest asociale baasjes die er zijn, "ze doen niks hoor!" je kent het geneuzel wel. Maar vier losse honden, waarvan er 2 met opgekrulde lip al grommend op je afkomen... noem het maar niks.

Elke keer weer een hond die het halve bos bij elkaar gilde en daarna totaal van de leg was, zweet wat in stralen langs mijn rug liep.

 

Het klinkt vast niet aardig, maar ik vind het zó enorm asociaal om je hond maar los te gooien waar het niet mag. Er geld niet voor niks een aanlijnplicht. Hier loopt wild, ik heb het regelmatig opgejaagd zien worden, fietsers moeten plots uitwijken omdat er een roedel honden de hoek om komt denderen; ik snap het gewoon niet.

Ga lekker naar een losloopgebied.

 

Als ik morgen met 60 hier door de woonwijk kachel 'want er loopt toch niemand en ik kan heel goed autorijden' wordt dat ook niet als excuus aanvaard. Waarom is het dan wél geoorloofd om je hond maar overal los te gooien want 'hij doet niks'. 

 

Nee, ik kan er echt boos om worden, kan al bijna nergens lopen met mijn hond, de paar fijne plekken die er waren zijn ook steeds minder.

Nu is mijn hond wel mijn probleem, maar dat probleem wordt wél vergroot door mensen die schijt hebben aan regelgeving in natuurgebieden.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ja ik ben hier schuldig aan en eigenlijk om de zelfde reden als Nathalie.

Maylo staat goed onder appél daarbij ken ik iedere hond hier in de buurt en ik weet waar Maylo los bij kan en bij wie niet.

 

Kom ik dus iemand tegen die ik niet kent of ik ken die hond en daar kan Maylo gewoon niet mee of andersom dan lijn ik Maylo aan.  Ik kom zelf weinig in het losloopgebied maar daar zijn honden die los lopen en eigenlijk niet eens los horen.

 

Maar hier ook in de buurt ondanks dat Maylo los loopt en veel andere honden vind ik dat sommige eigenaren gewoon asociaal. 'S morgens is er altijd een 2 eigenaresses die met ons mee lopen. Waar ik de hond netjes aan lijn laten zij beide de honden gewoon kwakkeloos op elke hond afstormen.  Dit vind ik gewoon niet kunnen, omdat je niet weet hoe vreemde honden reageren.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou 3 doggies

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

Nee, Rivka gata niet los in een aanlijngebied.

 

Ik vind dat eerlijk gezegd ook niet zo sociaal als je je hond wel los laat daar.

Meestal zijn er genoeg redenen waarom honden er niet los mogen. Er kan bijvoorbeeld wild lopen of het is een broedgebied.

 

Bovendien worrt hier vaak gezegd dat mensen met een moeilijke hond niet in losloopgebieden horen te komen. Die moeten dus naar gebieden waar honden aangelijnd moeten zijn. En vervolgens laten andere mensen daar wel hun hond los, want die luisterd prima. Persoonlijk vind ik dat niet fair.

 

Daarnaast is het ook lastig met loopse teven. Als Rivka loops is kom ik liever geen loslopende honden tegen, dus ga ik voor een lange boswandeling naar een aanlijngebied. Dan is het gewoon erg vervelend om een loslopende hond tegen te komen. 

 

Ik wil niemand op zijn/haar tenen trappen, maar vind het persoonlijk dus helemaal niks dan mensen honden los laten lopen in aanlijngebieden.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Helemaal eens met Mellow.

Ik wil niemand tegen de schenen schoppen maar waarom zou je zelf vinden dat die regels niet voor jou gelden?

Ik geloof best dat de honden van degenen die hier reageren uitstekend onder appel staan en niet mijn aangelijnde hond zouden benaderen.
Maar....
Dan de club van wie de hond dat dus wel doet en jou gaat imiteren.
Want als jouw hond hier wel los gaat, dan de mijne ook.
En krijg je dus de bekende taferelen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hier heb je niet speciale losloopgebieden, de regels zijn hier anders. Bijv in het jachtseizoen mogen honden nergens los, jagers mogen dan ook in die tijd loslopende honden afknallen. 

Buiten het jachtseizoen mogen ze alleen los mits je je aan de regels houdt, in de bebouwde kom altijd aan de lijn bijvoorbeeld.

En hier is iedereen verplicht verzekerd en mensen zijn zich hier ook goed van bewust, de meensten tenminste toch, de meeste mensen gaan al automatisch een andere kant op als ze een ander mens met hond zien.

 

Jenna is altijd aan de lijn ivm haar jachtinstinkt, bovendien kan ze niet met andere honden.

Op sommige overzichtelijke stukken laat ik haar weleens gedoseerd los, nooit te lang.

 

Lola kon in parken en bossen wel los, ik had haar geleerd om als er een hond, mens, fiets etc. aankomt naar mij toe te komen, en ze heeft dat ook altijd gedaan, ik kreeg er vaak complimenten over.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Vorig jaar zijn hiervoor overigens flink wat bekeuringen uitgedeeld in het bos.
Op de regionale omroep website grote verontwaardiging, hoe belachelijk het was.
Dat snap ik niet, je neemt zelf een risico, zelfde als wanneer je te hard rijdt oid.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik, al is het het aanlijngebied náást het losloopgebied en loopt iedere hond daar los omdat het niet goed aangegeven is waar wel los mag en waar niet.


Reden: die stukken heb je een brede strook gras tussen pad en sloot, of zelfs een strook met bomen. Het losloopgedeelte zit er misschien maar 1-2 meter tussen gras en sloot, en op sommige stukken zitten er aan 2 kanten sloten. Dat is niet handig bij een hond waarbij waterobsessie zelfs na 10 maanden privétraining van een GT niet goed te beheersen is - tenzij ik meters de tijd heb om te corrigeren. Meer dus dan 1-2 meter grasstrook tussen sloot en pad.

 

Aangezien Dobby na heftig zwemmen/jagen ook epilepsie aanvallen krijgt is het ook een gezondheidskwestie.


Anders zou ik alleen 2 losloopveldjes ter beschikking hebben, of het bos. Het bos is te ver weg om vaak te kunnen doen (geen auto) en de losloopveldjes vind Dobby niet leuk. Ja, om even te spelen, maar door zijn slechte oog is dat ook lastig omdat hij speeltjes niet ziet vallen. Bovendien is hij er na een paar keer gooien ook op uit gekeken.

 

Zouden er losloopwandelroutes in de buurt zijn zonder water ernaast, dan zou ik daar wel lopen, maar helaas.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ook ik laat me hond loslopen. Maar dan heb ik het niet over het bos maar op straat. De eerste 50 meter loop ik door een woonwijk en zit ze uiteraard vast.

En dan kom ik in het buitengebied met weilanden. Je kunt hier kilometers vooruit kijken. Mijn hond luistert goed, gaat niet in weilanden waar dieren staan want die vind ze eng. en heeft geen jacht instinct. Als ik in de verte een hond zie gaat ze meteen aan de lijn.

 

Bij naderende auto's gaat ze altijd uit haar zelf ver in de berm liggen en ga er voor staan. Bij fietsers of wandelaars komt ze netjes aan de voet volgen en zodra ik een bocht nader gaat ze weer vast aan de lijn als ik geen overzicht heb, en na de bocht weer los als ik niemand zie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Ik snap je redenering Willemijn, maar als ik hier naar de losloopgebieden ga, daar laat iedereen zijn hond los. Of dit nou verantwoord is of niet. Clooney is dus ook al meerdere malen aangevallen geworden door honden die duidelijk niet los horen te lopen. Dan ga ik liever in een aanlijngebied lopen en riskeer ik een boete, maar kom ik wel met een hele hond weer thuis. Meestal zoek ik dan wel de achterafpaadjes op, waar nauwelijks iemand komt, zodat ik ook geen overlast kan veroorzaken(of boswachters tegen kom) "

 



ik snap jouw redenatie ook, maar zelf doe ik dat niet, aan de lijn waar het moet, en los waar het mag,.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

" Helemaal eens met Mellow.

Ik wil niemand tegen de schenen schoppen maar waarom zou je zelf vinden dat die regels niet voor jou gelden?

Ik geloof best dat de honden van degenen die hier reageren uitstekend onder appel staan en niet mijn aangelijnde hond zouden benaderen.
Maar....
Dan de club van wie de hond dat dus wel doet en jou gaat imiteren.
Want als jouw hond hier wel los gaat, dan de mijne ook.
En krijg je dus de bekende taferelen. "

 

Ik ben me heel bewust dat die regels ook voor mij gelden, en als ik een bekeuring krijg ben ik dat ook echt zelf schuld. 

En die mensen waarvan de hond niet luistert, die laten ze toch wel gewoon los. Dat is hun verantwoording en niet de mijne. Ik kies wel bewust voor de rustige achterafpaadjes waar ik nauwelijks mensen tegen kom. Ik ga in die gebieden niet op de drukke paden lopen met mijn hond. Mocht er nu ergens een broedgebied zijn, dan zal ik Clooney zeker aangelijnd houden, ondanks dat hij niet jaagt, maar verder mag hij lekker los. Ik laat Clooney niet op vreemde honden af gaan, of ze nu los lopen of aangelijnd zijn. Daarnaast reageert hij niet tot nauwelijks op loopse teven, ook die kan hij los passeren zonder ernaartoe te gaan. Dus ja, ik laat mijn hond lekker los lopen. 

Maar juist om die redenen houd ik mijn uitlaathond wél aangelijnd in zulke gebieden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik wil ook nog wel even erop reageren dat Bams overal KAN loslopen, niet dat het niet kan, maar waar het aangelijnd moet, zit ze toch echt vast.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Nooit. Ik erger mij groen en geel aan loslopende honden in aanlijngebieden. Zelfs hier gewoon in de wijk, ik loop de hoek om en klap boven op 2 loslopers, die ook nog eens meters voor de baas lopen. Ik zoek speciaal voor onze reu naar plekken, waar je een beetje lekker kan lopen en waar een aanlijnplicht is, zodat ik dus niet in de problemen kom. Maar, alle keren hetzelfde gezeik, alles loopt los. Zo ook hier in de Schoorlse Duinen, een bepaald gedeelte van het jaar is het verplicht aanlijnen. Nee hoor, ik loop constant te schreeuwen of ze hun hond bij hun kunnen houden. Hij loopt dus met korf om, om problemen te voorkomen. Dit zou eigenlijk helemaal niet nodig hoeven zijn, als een ieder zich aan de regels zou houden. Helaas hier in de buurt ( te veel) losloopstroken, waardoor ik mij toch verplicht voel hem een korf om te doen met name voor zijn eigen veiligheid. Ik moet er niet aan denken mijn hond kwijt te raken door het onverantwoorde gedrag van andere hondeneigenaren.     

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

 

"
Maar....
Dan de club van wie de hond dat dus wel doet en jou gaat imiteren.
Want als jouw hond hier wel los gaat, dan de mijne ook.
En krijg je dus de bekende taferelen. "

 

Je bent nog steeds gewoon verantwoordelijk voor je eigen hond en wat een ander doet moeten ze zelf weten.

Ik laat mijn honden ook zwemmen maar ik ga het echt niet laten omdat er straks misschien iemand denkt dat zijn hondje ook wel gelijk los in het diepe kan zwemmen zonder te weten of de hond überhaupt wel kan zwemmen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Je hebt helemaal gelijk Linneke, alleen denkt helaas niet iedereen zo. ;-)

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" ik wil ook nog wel even erop reageren dat Bams overal KAN loslopen, niet dat het niet kan, maar waar het aangelijnd moet, zit ze toch echt vast. "

 

Uiteraard heb je daar gelijk in.

 

In het dorp waar ik woon zijn we omringt door bossen en we hebben 1 groot bos waar honden los mogen. Daar ga ik vaak wandelen. Maandag tot zaterdag kom je zelden iemand tegen en vind het heerlijk lopen.

 

In de bossen waar een aanlijn plicht is kom ik nooit en zou me hond daar ook niet los laten omdat je in het bos niet vooruit kan kijken.

Zou niet willen dat mijn hond al de bocht om is en daar net wandelaars lopen die zich rot schrikken van mijn grote witte hond.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

"

Ik heb dus een hond die niet los kan en ook heel onzeker wordt van loslopende honden die haar belagen. 


Ik liep een hele lange tijd bijna dagelijks in het Hollandse Hout hier. Fijn gebied, lekker rustig, 4 mogelijkheden, van 30 minuten tot anderhalf uur. Helaas kom ik er nu nooit meer, omdat ik keer op keer losse honden tegenkom met de meest asociale baasjes die er zijn, "ze doen niks hoor!" je kent het geneuzel wel. Maar vier losse honden, waarvan er 2 met opgekrulde lip al grommend op je afkomen... noem het maar niks.


Elke keer weer een hond die het halve bos bij elkaar gilde en daarna totaal van de leg was, zweet wat in stralen langs mijn rug liep.


 


Het klinkt vast niet aardig, maar ik vind het zó enorm asociaal om je hond maar los te gooien waar het niet mag. Er geld niet voor niks een aanlijnplicht. Hier loopt wild, ik heb het regelmatig opgejaagd zien worden, fietsers moeten plots uitwijken omdat er een roedel honden de hoek om komt denderen; ik snap het gewoon niet.


Ga lekker naar een losloopgebied.


 


Als ik morgen met 60 hier door de woonwijk kachel 'want er loopt toch niemand en ik kan heel goed autorijden' wordt dat ook niet als excuus aanvaard. Waarom is het dan wél geoorloofd om je hond maar overal los te gooien want 'hij doet niks'. 


 


Nee, ik kan er echt boos om worden, kan al bijna nergens lopen met mijn hond, de paar fijne plekken die er waren zijn ook steeds minder.


Nu is mijn hond wel mijn probleem, maar dat probleem wordt wél vergroot door mensen die schijt hebben aan regelgeving in natuurgebieden.

"


AMEN!!!!

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Die van mij loopt in sommige aanlijngebieden gewoon los, maar niet in de wijk. Reden daarvoor is omdat ik het op sommige plekken onzin vindt om aan te lijnen. Er is bijvoorbeeld een heel groot grasveld bij ons in de buurt langs een paar weilanden, waar honden niet los mogen. Of in het bos op sommige stukjes.

Maar, als ik dan mensen of honden tegenkom, lijn ik haar aan of zet ik haar aan de voet op zit zodat ze geen overlast veroorzaakt.
Als je je hond goed onder appel hebt en gewoon goed bij je houdt, zie ik er geen kwaad in. Het is alleen jammer dat dat bij sommige eigenaren niet het geval is,  en die hun hond maar overal op af laten denderen. En dat is wat veel irritaties veroorzaakt bij anderen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als een hond écht goed luistert dan doet men maar wat men niet laten kan. Maar de honden die ik tegenkomen luisteren dus niet. En daar heb ik zó'n gruwelijke p***-hekel aan.

 

Want wat nou als Mellow denkt 'ja, ho effe!' en die hapt? Er ontstaat een gevecht (fijn...) en ik heb een aangelijnde hond.

Of de losse hond komt met zijn poot bij mijn Flexi-lijn, Mellow rent weg en 'TJOP!'...

Wie is er dan fout? Niet ik, want de mijne is aangelijnd tenslotte.

 

En daarbij: niemand weet waarom mijn hond aangelijnd is. Hun hond is leuk en lief en doet niks dus mag op de mijne afstuiven alsof ie maaaanden niet heeft kunnen wandelen.

Mellow raakt daarvan overdonderd, laat 300 signalen zien, ik kan mezelf niet tussen haar en losse hond(en) plaatsen, want zij schiet alle kanten op en de losse hond(en) ook. Een op een is al lastig, laat staan vaste Mellow versus 4 losse honden. Ga dat maar bij je eigen hond zien weg te houden.

 

Nee, het spijt me zeer, maar ik heb er geen goed woord voor over, sorry.

 

Vraag me trouwens oprecht af hoe dat soort mensen in de auto zijn, die geven waarschijnlijk ook overal gas alsof ze meedoen aan de TT in Assen...

Zo'n collega heb ik: reed 80 waar je 50 mag. Mocht 300 euro aftikken, maar hij heeft er niks van geleerd. Ik heb d'r geen medelijden mee. Van mij mogen boetes (voor te hard rijden, maar ook voor hond los laten waar het niet mag) véél hogen worden.

pagina 1 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^