Hondengeleider Defensie - informatie en ervaringen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wichard (Gast)

Hoi Sanne,  

Je bent geïnformeerd! Je heb je huiswerk gedaan zie ik. Toch zie ik veel meningen/ervaringen die uiteenlopen. Ik zit zelf bij de luchtmacht, ben inwonend, en mijn kamergenoot is hondengeleider. 

1) Ja iedereen krijgt de AMO, de algemene militaire opleiding. Of je nou dokter of soldaat/korporaal /sergeant wordt,,, iedereen. (ongeveer 3 maanden) 

2) Na de amo krijg je de 'bewakings opleiding' (vrij algemeen) Van ik geloof 4/6 weken. 

3) Daarna begin je dus aan de hondengeleider opleiding en die duurt geloof ik 12 weken. 

En dat gedoe met harde hand, tja,, je moet je hond ten alle tijde onder controle hebben. Dus als die eens opstandig is, krijgt die hond wel eens een gooi en of een schop. Maar je kan ook best knuffelen met zo'n hond, zolang die zijn plek maar weet. Ik aai/knuffel de hond van mijn kamergenoot ook wel eens als ik ze tegenkom, dus die honden kennen wel degelijk liefde en affectie. 

Ik hoop dat je wat wijzer geworden bent :) 

Gr Wichard. 

K-9 (Gast)

Ik zie dat dit onderwerp al een tijdje oud is, ik zal echter toch een korte reactie plaatsen.

Van 2002 tot 2006 ben ik hondengeleider bij de Luchtmacht geweest. Nu ben ik hoofdagent hondengeleider bij de politie. Ik spreek dus uit ervaring bij beide functies.

Hondengeleider bij de luchtmacht kan je als burger op solliciteren. Na het volgen van een militaire opleiding word je opgeleid tot hondengeleider. Het werk is voornamelijk het beveiligen (in binnen en buitenland) van militair terrein. Verder train je wekelijks met de hond en pleeg je onderhoud aan materialen. In mijn mening is het werk weinig echte actie. Het is vooral bewaken.

Hondengeleider bij de politie daarintegen een andere zaak. Dit werk is wél veel actie. Veel echte inzetten met hond. Niet te vergelijken met hondengeleider bij de luchtmacht.

Verder zou ik persoonlijk niet kiezen om hondengeleider te worden bij een beveiligingsbedrijf. Bij de politie is onze hond een wapen en hebben wij bevoegdheden om deze daadwerkelijk in te zetten. Als beveiliger heb je geen geweldsbevoegdheid en mag je dus ook je hond nooit inzetten.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

In België mag een politiehond sinds kort niet meer ingezet worden als wapen bij de politie. Ze moeten nu constant een muilkorf dragen bij het werk.

Lianne (Gast)

Kan iemand mij vertellen waar de honden van Defensie vandaan komen? Worden die geselecteerd bij fokkers die samenwerken met de KNPV? Of kan je als burger ook honden aan bieden waarvan jij denkt dat die geschikt zijn (lijkt me niet trouwens)? Alvast bedankt voor het antwoord.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn profiel overgenomen ?????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^