Hondengeleider Defensie - informatie en ervaringen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Hoi iedereen!

Ik ben druk aan het uitzoeken wat ik wil gaan studeren en zat eigenlijk al een hele tijd met Dierverzorging in mijn hoofd. Ik riep steeds dat dit gewoon het plan was en dát ging ik doen. Maar toch eigenlijk met aarzeling... Want hoewel de opleiding me hartstikke leuk en interessant lijkt, ziet het toekomstperspectief met die opleiding er niet zo top uit... 

Nu kwam mijn broer opeens met Hondengeleider bij Defensie. Ik heb al heel vaak gehoord dat ik eigenlijk iets zou moeten doen in het leger of bij de politie ''of zo'', maar ben er eigenlijk nooit zo serieus op ingegaan. Politiewerk leek me vooral een een papierwinkel waar af en toe eens een hondenkopje tussenuit steekt en het leger leek me gewoon niets voor mij (door de modder kruipen en risico lopen uitgezonden te worden om daar neergeknald te worden...)

Maar nu ik wat ouder en wijzer ben en er even serieuzer over nadenk, lijkt me eigenlijk wel heel gaaf en dankbaar werk. Van wat ik aan informatie heb kunnen lezen, ben je als hondengeleider bij Defensie écht de hele tijd met de hond bezig. Risico om uitgezonden te worden zie ik niet meer als risico, maar gewoon een uitdaging in het vak, die je weer samen met je hond mag doen! En het lijkt me zelfs prachtig, om dat werk waar je alleen maar over leest of wat je op het nieuws voorbij ziet komen, nu eens zélf te doen.

 

Maar dan nu dus mijn vraag. Ik kan er verbazend weinig over vinden, om eerlijk te zijn. Misschien zoek ik wel niet goed, dat kan ook... Maar hé, hondenforum, hondengeleider. Ik vroeg me af of hier misschien mensen zijn die de opleiding tot hondengeleider doen of hebben gedaan en mij hier meer over kunnen vertellen.

Ik ga sowieso naar de voorlichtingen, natuurlijk, maar ben me alvast aan het oriënteren. 

Wat kan ik aan het begin van de opleiding verwachten? Hoe verloopt de opleiding? En daarna? Hoe ziet een gemiddelde werkweek eruit??

 

Ik hoop dat hier mensen zijn die me wat meer info kunnen geven over deze opleiding. Alvast heel erg bedankt!!!

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

Ik volg ook even. Mij lijkt hondengeleider bij het leger echt zo fantastisc !!! Ik zie er ook weinig op internet staan.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik kan geen kijk geven over de opleiding ik heb deze immers niet gehad.

Kan wel vast zeggen dat vóór je hondengeleider in het leger kan zijn ( wat voornamelijk met drug en explosieven te maken heeft )
Je toch eerst enkele vooropleidingen zou moeten doen.
Oa bij defensie én over honden.
Welke dat precies zijn weet ik niet maar wel dat je zo wie een opleiding bij defensie zal moeten doen wat toch niet veel te maken heeft met de honden maar wel met het schieten en de modder.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

dat soort baantjes zijn maar voor weinigen weggelegd en worden intern vergeven aan mensen die al in het algemeen goed presteren

Je kan er dus niet op selecteren vooraf

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Je kan niet zo maar solliciteren naar een baan als hondenbegeleider.

Je moet je eerst opgeven bij defensie ,er wordt door de aivd een screening gedaan naar ouders,jezelf....Vervolgens als alles goed is wordt je opgeroepen voor een fysieke,psychologische test.

Als je slaagt,dan geef je aan wat je wilt,dan zullen ze kijken waar er plaats is. Vervolgens heb je een amo van een tig aantal weken waar je de basisvaardigheden eigen moet maken,in putten kruipen,gaten graven,marcheren tot je erbij neervalt....die amo moeten ook dokters e.d. volgen. Militair worden moet toch een beetje roeping zijn,het is zwaar . Je wordt vb.ook uitgezonden als je net een baby hebt,vele relaties lopen op de klippen. En de leuke baantjes binnen defensie die krijg je zomaar niet.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Ja, dat had ik wel gelezen. Voor je daadwerkelijk met de honden aan de slag gaat, heb je een soort vooropleiding van vier maanden waarin je voor de ''normale legerdingen'' getraind wordt. Omgang met en gebruik van wapens, wat de doen bij nucleaire, biologische en chemische rampen, dat soort dingen. En daarna begin je blijkbaar met de specifieke opleiding voor hondengeleider. Dat is wat ik ervan begrepen had.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" dat soort baantjes zijn maar voor weinigen weggelegd en worden intern vergeven aan mensen die al in het algemeen goed presteren
Je kan er dus niet op selecteren vooraf "

 Sanne ik quote Roos even,het is zoals zij zegt.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ja, dat had ik wel gelezen. Voor je daadwerkelijk met de honden aan de slag gaat, heb je een soort vooropleiding van vier maanden waarin je voor de ''normale legerdingen'' getraind wordt. Omgang met en gebruik van wapens, wat de doen bij nucleaire, biologische en chemische rampen, dat soort dingen. En daarna begin je blijkbaar met de specifieke opleiding voor hondengeleider. Dat is wat ik ervan begrepen had. "

 


Als er al plaats is én je voldoet aan de eisen.
De eisen van het leger zijn niet iets waar je zo even aan voldoet.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

ik weet niet hoe het precies werkt. Wel werkt mijn vriend sinds kort samen met een man die honden traint voor de verkoop, die honden gaan dan naar police departments in amerika, aruba ect. Het gaat dan om zoek en speur werk (drugs, explosieven, mensen). Die man heeft nu 11 hondjes waarmee hij traint, en daarna verkoopt. Misschien is dat meer wat je zoekt? Ik heb pas een duitseherder voor hem gesocialiseerd, echt super leuk!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nou, je kunt van buitenaf solliciteren, dus er zullen ook wel externe baantjes zijn. 

 

https://werkenbijdefensie.nl/vacature/korporaal-hondengeleider-68.html

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Als er al plaats is én je voldoet aan de eisen.
De eisen van het leger zijn niet iets waar je zo even aan voldoet. "

 precies als er al plaats is voor een nieuwe hond en een begeleider tekort...je hebt echt mazzel als je wordt geselecteerd en dan zal je menig ding hebben moeten doen wat je niet leuk vind.

 

de kans is aanmerkelijk groter dat je nooit zo'n functie gaat krijgen

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  precies als er al plaats is voor een nieuwe hond en een begeleider tekort...je hebt echt mazzel als je wordt geselecteerd en dan zal je menig ding hebben moeten doen wat je niet leuk vind.

 

de kans is aanmerkelijk groter dat je nooit zo'n functie gaat krijgen "

 


Mee eens.

Plus het feit dat je de vooropleidingen ( meervoud! ) nog hebt die wellicht nietvin je zitten.
Dat word een hele zware rit naar wat je misschien helemaal niet kan gaan doen.


Weleens bij de douane geïnformeerd? ;-)

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Weet niet hoe het in NL in mekaar zit.

Maar hier in België moet je zowieso al militair zijn.

Dus je moet al je testen hebben afgelegd en je muts krijgen van jou component waar je voor hebt gekozen.

Dan kan je verder gaan kijken wat je wilt doen.

Weet dat er hier ook hondenbewaking is.

Maar weet via mijn partner die militair is dat de plaatsen hiervoor beperkt zijn en vaak gaan naar mensen mét ervaring met honden (fokkers, instructeurs...) en al heel wat jaren dienst.

En je moet natuurlijk rekening houden met je buitenlandse missies.

Je kan wel n missie weigeren maar dan kan je er zeker van zijn dat ze het kleinste ding wat je fout doet of je baard niet getrimd is, dat je een verwittiging krijgt!

Bij het leger gaan is iets wat je écht moet willen want het is niet zo simpel als het lijkt!

 

Weet trouwens niet hoe het zit met aanwervingen in NL op dit moment want in België is er een wervingsstop en wordt pas rond april beslist of ze op het einde van jaar aanwervingen doen of niet.

 

Heb je ook al eens gekeken voor hondenbegeleider bij de spoorwegen? Is ook altijd interessant maar altijd in je eigen land 

 

Succes in ieder geval!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Vooraf ter info: Ik ben officier bij de Koninklijke Landmacht. Ik durf dus wel te stellen dat ik een zeer behoorlijk inzicht heb bij de mogelijkheden die Defensie biedt.

 

Binnen Defensie worden bij verschillende vakgebieden en krijgsmachtdelen honden gebruikt. De opleidingen worden verzorgt door de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) te Woensdrecht.

Dit zijn:

- Explosievenspeurhond bij de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (je kan vanuit elk Krijgsmachtdeel solliciteren op een functie bij de EOD).

- Bewakingshond bij de Koninklijke Luchtmacht.

- Migratiecontrolehond bij de Koninklijke Marechaussee.

Daarnaast loopt momenteel een pilot bij het Korps Commando Troepen met Military Working Dogs echter, vrouwen worden niet aangenomen bij het KCT vanwege de fysieke eisen.

 

Van deze vakgebieden kan je van buitenaf alleen op hondenbegeleider van een bewakingshond bij de Luchtmacht solliciteren. Dan ga je dus Luchtmacht objecten in binnen- en buitenland bewaken met de hond. Er kan ook intern op deze functies worden gesolliciteerd en veelal krijgen interne kandidaten de voorkeur vanwege hun ervaringsopbouw.

 

Voor alle andere functies geldt dat je eerst een algemene en vakspecifieke opleiding moet doen alsmede een startfunctie bij Defensie om essentiële kennis en ervaring op te doen. Vanuit die basis kan je dan solliciteren op functies waar met honden gewerkt wordt, al dan niet met een tussenstap. Tussen solliciteren en aangenomen worden zit overigens een wereld van verschil. houdt hierbij rekening met aanvullende assessments en selectiemomenten.

 

De functies met honden zijn enorm schaars en worden voor langere tijd vervuld. Iemand bezet voor de gehele opleiding en aansluitend het werkende leven van de hond een bepaalde functie. Deze komen dus zeer zelden vrij en over het algemeen kan Defensie zeer selectief zijn in wie ze voor deze functies aannemen.

 

Kortom:

Werken met honden bij Defensie is zeer zeker mogelijk maar wel voor een zeer select aantal mensen. Het is voor vrijwel alle functies echter noodzakelijk eerst de basis militaire opleidingen te volgen en ervaring op te doen als militair voordat je hiervoor in aanmerking komt.

In alle gevallen geldt dat je in de eerste plaats militair bent. Houdt daar rekening mee. Kies je hiervoor, dan kies je voor een leven als militair waarbij je mogelijk, tijdelijk, als hondenbegeleider zal werken.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Bij Franks verhaal wilde ik nog wat toevoegen. 

 

Ik weet niet of de twee honden van jou zijn of van je ouders? Maar denk eraan dat dat niet de honden zijn waar je mee gaat samenwerken. Je krijgt een eigen hond, maar deze neem je niet mee naar huis. Hij blijft op de basis.

 

En inderdaad de kans dat je hondengeleider bij defensie mag worden is niet geweldig groot. En iemand die al bij defensie zit en deze functie wil, zal door langere ervaring waarschijnlijk meer kans hebben dan iemand die er net komt kijken. Als je ervoor gaat en komt niet direct bij de hondenbegeleiders, dan moet je dus eerst voor een andere functie bij defensie gaan. 

 

En bij het zijn van militair horen inderdaad uitzendingen, maar ook oefeningen en je werkt natuurlijk meteen full-time (i.p.v. studeren). 

Je zult geplaatst worden op een basis, die mogelijk (erg) ver van je huis ligt (je woont nog thuis?). 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hier in eindhoven bij de luchmacht zijn ze er ook. Ze hebben een complete hondenopvang daar. Lopen regelmatig controlerondjes met de honden. Geen idee wat ze verder precies doen of wat het inhoud. Ik werk daar en heb wel eens de grap gemaakt of obi daar niet mocht komen spelen. Laatst was er een voorlichtingsdag voor studenten ik zou eens proberen of je niet naar zoiets toe kunt. Vergeet niet dat uitgezonden worden niet zomaar iets is. Je ziet veel van de wereld maar maakt ook veel niet leuke dingen mee. Denk b.v. aan de mh17 ramp die je ineens van veel dichter bij zult meemaken. Heb verhalen gehoord van mensen die met de beruchte vluchten mee moesten.. Dat is echt slikken alleen al als je dat hoort.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Net een heel verhaal getypt is mijn tekst ineens weg.

 

Maar ik doe nog een poging.

 

Ik heb 10 jaar geleden stage gelopen bij de hondensectie van de luchtmacht. Via mijn opleiding dierverzorging. Dat was een jaar lang 4 dagen in de week.

 

Het werk voor mijn bestond voornamelijk uit hokken schoonmaken en voeren. En elke dag met de trainingen mee kijken.

 

De basis waar ik stage liep was het opleidingscentrum van de luchtmacht dus heb heel wat klassen gezien dat jaar. En inderdaad voornamelijk mensen die van binnenaf kwamen.

 

Ik weet  wel dat het voor vrouwen heel zwaar is de opleiding hondengeleider. Al de vrouwen die dat jaar in de klas zaten zijn allemaal gezakt voor de opleiding en allemaal op het onderdeel pakwerk.

Vroeger was pakwerk een B onderdeel waardoor er 2 vrouwen als beroepsmilitair werkte. Maar sinds het pakwerk een A onderdeel is geworden zakte de vrouwen allemaal.

 

Zelf heb ik ook in het pak gestaan en dat viel erg zwaar tegen. Je hebt een pak aan van 25 kilo en dan een hond van 30/40 kilo die op je klapt. Zelf weeg ik 60 kilo maar die hond probeert je na de grond te trekken. Nou ik kon maar met moeite blijven staan. En kan me voorstellen dat de meeste vrouwen daar de kracht missen. Alleen al je temperatuur van je lichaam loopt heel erg op door het aan hebben van dat bijtpak. En dan doe je nog niks.

 

Het trainen van die honden gaat ook op een andere manier als het trainen van een huishond. Daar trainen ze redelijk met de harde hand om het zo maar te zeggen.

 

Ik wandelde daar alleen met de speurhonden want de bewakingshonden hebben allemaal een eigen baas die ook alleen met de hond werkt/traint. Verder niemand anders.

 

Maar dit is 10 jaar geleden dus hoe het nu is weet ik niet

honden page profiel TheoTheo

"  Sanne ik quote Roos even,het is zoals zij zegt. "

 



Gelukkig niet, ik ben ex hondengeleider van de KLU (1979-1985). Je kan er gewoon op solliciteren. Je krijgt dan een basisopleiding als millitair en daarna een opleiding als hondengeleider. Naast de diverse speurhonden heb je ook nog de reguliere bewakingshonden.

Wij moesten toen werken met afgekeurde KNPV honden, soms zaten daar ondanks alles toch heel goede honden tussen, maar ook minder goede. Toen ik er weg ging mochten ze al gecertificeerde honden aankopen tot een bedrag van 2500 gulden....... Hoe het nu daar is weet ik niet.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik denk dat als je zoiets wilt doen je bij de speurhonden moet zijn. En zelfs dat kan fysiek heel zwaar zijn. Heb speurlessen gedaan met Obi en je "hangt" continue achter hem aan. Obi vond het geweldig en zn enthousiasme was amper te remmen. Je moet heel sterk zijn en op een gegeven moment ben je doodop. Ben zelfs verschillende keren behoorlijk gevallen het was toen ook spekglad en nat in de bossen. Er waren daar mensen die met zn 3en achter 1 hond hingen.. Dat zou in een werksituatie nooit kunnen natuurlijk...

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Ik heb bij de landmacht gezeten. Zulke functies zijb schaars, eigenlijk een beetje onwerkelijk zeg ik altijd maar. Maar ik zou het bij de politie proberen. De politie heeft veel meer doorstroom mogelijkheden als defensie. Of bewaker met een hond?

Denk gewoon 2 keer na voordat je bij defensie gaat. Het lijkt allemaal leuk en aardig, maar als je intern geen opleiding kan doen (bezuinigingen), en je wilt er uit stappen, kun je HELEMAAL niks in het burgerleven beginnen.

Ik heb de fout toen ook gemaakt door het leger in te gaan , heb een eigen huishouden draaiende te houden, had ik toen ook hoor maar toen had ik een baan, maar zit nu nog in opleiding om alles weer bij te spijkeren. En dat terwijl je ooit zo goede baan

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Denk gewoon 2 keer na voordat je bij defensie gaat. Het lijkt allemaal leuk en aardig, maar als je intern geen opleiding kan doen (bezuinigingen), en je wilt er uit stappen, kun je HELEMAAL niks in het burgerleven beginnen."

 

Dit ben ik zeer zeker niet met je eens. Wel moet je nadenken over welke vakrichting je kiest. Daarnaast is een contract voor onbepaalde tijd voor lang niet iedereen meer weggelegd en zal je in jezelf moeten blijven investeren. Maar dat is niet anders als in het civiele leven. Als je daar wilt klimmen op de carrièreladder zal je ook in jezelf moeten investeren middels opleidingen.

 

Wel is het zo dat de tijd dat je binnen Defensie "ohne ende" opleidingen kon volgen op kosten van de baas wel een beetje voorbij. Het kan overigens nog steeds maar is wel beperkter geworden. Maar een sollicitatie bij Defensie moet vergezeld gaan met het besef dat er voor de meesten een leven na Defensie volgt en dat je daar aanhoudend over na moet denken.

 

Alleen jij kan voor jezelf zorgen. Een ander doet het niet. Daarom adviseer ik bijvoorbeeld graag de technische richtingen. Daarmee kan je klakkeloos instromen in de civiele maatschappij waar ernstige tekorten zijn op dat vlak. Zomaar een voorbeeld.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Ik ben er net anderhalf jaar uit. Ik kon geen interne opleidingen doen. Ik heb een zeer grote vriendenkring met zeker 8 mensen die bij defensie zitten. 6 mensen zijn ondertussen overgestapt in het burger leven. Sommige 30 jaar en kinderen. Ze hadden helemaal niks om mee te beginnen. Een enkel werkt zelfs voor het uitzendbureau, wachtend op een toelating van een opleiding

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik ben er net anderhalf jaar uit. Ik kon geen interne opleidingen doen. Ik heb een zeer grote vriendenkring met zeker 8 mensen die bij defensie zitten. 6 mensen zijn ondertussen overgestapt in het burger leven. Sommige 30 jaar en kinderen. Ze hadden helemaal niks om mee te beginnen. Een enkel werkt zelfs voor het uitzendbureau, wachtend op een toelating van een opleiding "

 Dat is inderdaad de realiteit,mijn zoon zit al 13 jaar bij defensie,eerst bij de infanterie vervolgens de luchtmobiel,hij is constant meegegroeid,opleidingen intern gevolgd,4x op uitzending geweest. HIj heeft nu een gezin en zou wel terug naar de burgermaatschappij  willen maar dat zit er niet in omdat hij geen baan kan vinden. Hij zal voorlopig wel bij defensie blijven heeft nog een contract voor 8 jaar.

De enige optie is om te solliciteren op een technische functie,hij is gelukkig wel technisch aangelegd,misschien kan hij dan terug naar de burgermaatschappij.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Waarom doen deze mensen dan geen studie vraag ik mij af. Het kan namelijk gewoon en staat ook vast gelegd in het AMAR. Je moet dat wel een Persoonlijk Ontwikkelings Plan opstellen en de juiste wegen bewandelen maar daarin kunnen de loopbaanbegeleiders en vakbonden uitstekend adviseren.

 

Ik merk gewoon dat maar heel weinig mensen het doen. Maar dat is wat anders dan dat de mogelijkheden er niet zijn, zeker voor mensen die in Fase 2 zitten (wat in principe een aanstelling voor bepaalde tijd is).

 

Maar goed, we drijven af.

Kirsten (Gast)

ik loop stage bij defensie bij de hondengeleiders en het is echt supper!!

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik denk dat dat deze banen net zo schaars zijn als andere banen met dieren. Volgens mij gaat het bij de politie net als bij het leger, je moet eerst de gewone opleiding tot politie volgen en daarna kan je doorstromen tot hondengeleider, waarop de kans wel klein is.

Ik heb alleen ervaring met de opleiding dierverzorging en paraveterinair en kan je helaas dus niet verder helpen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Mijn moeder werkt bij de politie, achter het bureau aangiftes opnemen e.d.

 

Toen ik Hummie net had, zijn hier 2 collega's geweest van haar. Hondengeleiders om mij wat tips te geven. Hun hebben daar gewoon hun eigen honden, en die gaan gewoon lekker mee naar huis. Het is absoluut niet zo dat het af en toe maar werken met de hond is.

 

Hun kwamen ook op adressen zoals bijtincidenten etc, beoordelen. Als ze op het bureau kantoor werk deden zaten de honden in een grote ren. Werd ook gewoon lekker mee gewandeld.

 

Hun trainde wel positief. Al hoor ik daar heel veel verschillende verhalen over...

 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Net een heel verhaal getypt is mijn tekst ineens weg.
 
Maar ik doe nog een poging.
 
Ik heb 10 jaar geleden stage gelopen bij de hondensectie van de luchtmacht. Via mijn opleiding dierverzorging. Dat was een jaar lang 4 dagen in de week.
 
Het werk voor mijn bestond voornamelijk uit hokken schoonmaken en voeren. En elke dag met de trainingen mee kijken.
 
De basis waar ik stage liep was het opleidingscentrum van de luchtmacht dus heb heel wat klassen gezien dat jaar. En inderdaad voornamelijk mensen die van binnenaf kwamen.
 
Ik weet  wel dat het voor vrouwen heel zwaar is de opleiding hondengeleider. Al de vrouwen die dat jaar in de klas zaten zijn allemaal gezakt voor de opleiding en allemaal op het onderdeel pakwerk.
Vroeger was pakwerk een B onderdeel waardoor er 2 vrouwen als beroepsmilitair werkte. Maar sinds het pakwerk een A onderdeel is geworden zakte de vrouwen allemaal.
 
Zelf heb ik ook in het pak gestaan en dat viel erg zwaar tegen. Je hebt een pak aan van 25 kilo en dan een hond van 30/40 kilo die op je klapt. Zelf weeg ik 60 kilo maar die hond probeert je na de grond te trekken. Nou ik kon maar met moeite blijven staan. En kan me voorstellen dat de meeste vrouwen daar de kracht missen. Alleen al je temperatuur van je lichaam loopt heel erg op door het aan hebben van dat bijtpak. En dan doe je nog niks.
 
Het trainen van die honden gaat ook op een andere manier als het trainen van een huishond. Daar trainen ze redelijk met de harde hand om het zo maar te zeggen.
 
Ik wandelde daar alleen met de speurhonden want de bewakingshonden hebben allemaal een eigen baas die ook alleen met de hond werkt/traint. Verder niemand anders.
 
Maar dit is 10 jaar geleden dus hoe het nu is weet ik niet "

 

Nu ben ik toch wel nieuwsgierig. Wat bedoel je precies met de harde hand? Leg eens uit...

 

Dat vind ik dus zo moeilijk bij "werkhonden" he. Zoals mijn vb bovenstaand poltiehonden die mee naar huis gaan. Die kennen wel liefde, lekker wandelen etc..

 

Maar bv bij defensie honden alleen maar in de hokken. Honden alleen maar voor de bewaking. Deze honden missen toch ergens een stukje liefde, en lekker wandelen. Worden alleen maar ingezet voor het werk, en that's it dan naar de kennel, of hun buitenruimte.

Persoonlijk heb ik hier moeite mee.

Cees (Gast)

Ik zie dat er Geen berichten meer staan sinds 2015.

Maar zou graag wat toevoegen.in de jaren tachtig toen er nog dienstplicht was kreeg je dus eerst je militaire opleiding. Zonder dat kon je niet naar de opleiding hondengeleider. 

Er waren zoveel demonstraties tegen de kernwapens dat er honderden 

hondengeleiders in die tijd aangesteld en klaargestoomd werden.Ik vond het als hondenliefhebber geweldig dat ik kon overgaan van dienstplicht naar toen KVVer.en tekende 6 jaar. Ik zat veilig op Volkel maar werd overgeplaatst naar Woensdrecht waar een grote nieuwe kennel was gebouwd. Het trainen daar met de bijnaam van de trainers" hondenmeppers" komt wel tot zijn recht. Er word behoorlijk met harde hand gewerkt met de honden. Maar soms was dat echt niet anders mogelijk. Weet wel dat toen als er een demonstraties waren je wel 5 weken binnen zat met je hondje en 12 uurs diensten moest draaien.

Maar het trainen en het pakwerk vond ik geweldig.En je hebt wel degelijk een band met je hond.Mijn hond Carlo stond er altijd voor mij.

Toen ik het leger uitging en mijn laatste jaren op Soesterberg gewerkt heb met mijn hond, is hij meegegaan en 16 jaar geworden en iedereen was gek op hem.Tophond. 

Ik ben daarna fotograaf geworden maar denk vaak terug ondanks de voor en nadelen aan een zeer gave periode in mijn leven. 

Kan het een ieder aanraden als je de kans zou kunnen krijgen.

 

 

 

stellen (Gast)

Heb het jaren gedaan. Prachtig en de honden krijgen ontzettend veel liefde. Trainen is met harde hand, je werkt nou eenmaal niet met jack russels.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn profiel overgenomen ?????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^