Bijten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

"  
Ik zal wel gek zijn, maar als je een flinke scheurwond geen agressie noemt.........dan hoop ik in ieder geval dat ik jou honden niet tegenkom.

En nee mijn honden zijn nog nooit gebeten. Gewoon omdat ik dat niet laat gebeuren. En mijn honden lopen dan ook geen trauma's op en hoeven dus ook geen andere honden aan te vallen. Dat is namelijk nergens voor nodig. "

 Mag ik dan vragen hoe jij dat voorkomt?

 

ik hoop daar iets van te kunnen leren, want ik heb ook een aanval niet kunnen stoppen. (Mijn hond aan de lijn, andere hond los en niet onder appel, baas ver te zoeken) 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

snuitje is niet ideaal, om al genoemde redenen. en als je er ruimte tussenlaat, kan 'ie nog gewoon bijten. daarbij trekt een beetje herder dat ding gewoon van zijn kop af

 

ik zou hem gewoon niet meer los laten met onbekende honden. je hond is daar nog niet aan toe. sowieso snap ik de meerwaarde van losloopgebieden waar veel onbekende honden contact met elkaar moeten hebben niet, want in mijn ogen voegt contact met vreemde honden niet zoveel toe, en wat eigenaren vaak zien als "leuk spelen" interpreteer ik meestal heel anders

 

er zijn legio andere manieren om je hond moe te maken - is nog goed voor je eigen conditie ook 

 

en verder trainen zodat je hond onbekende honden niet meer als bedreiging ervaart

honden page profiel bassiebassie

"  Mag ik dan vragen hoe jij dat voorkomt?

 

ik hoop daar iets van te kunnen leren, want ik heb ook een aanval niet kunnen stoppen. (Mijn hond aan de lijn, andere hond los en niet onder appel, baas ver te zoeken)  "

 


Ik ben niet verantwoordelijk voor het opvoeden van een andere hond en als de eigenaar daar al geen zin of tijd voor heeft, waarom zou ik dat dan wel doen? Ik zorg er goedschiks of kwaadschiks voor dat die hond weggaat! Ik hou mijn honden achter mij en dat moet je sommige honden ook wel aanleren(uiteraard in een andere situatie)en dan blijf ik er tussen staan en stuur de hond weg. Reageert hij er zo niet op dan gebruik ik alles om er voor te zorgen dat hij weg gaat. Zoals gezegd, goedschiks of kwaadschiks, ik ben niet verantwoordelijk voor de opvoeding.Meestal doet een duidelijke houding al genoeg. Maar bovenal moet je er voor zorgen dat je eigen hond rustig blijft, maar dat is een kwestie van opvoeden.

Anoniem (Gast)

Joop, legio andere manieren om mijn hond moe te maken? Vertel.

Fietsen doen we wel en daar word hij lichamelijk wel ietwat moe van, maar geestelijk totaal niet. Plus, je traint de conditie waardoor je steeds verder moet om hem moe te maken. Zoekspelletjes doen we ongeveer 4x per dag. En nog heb ik af en toe een hond die 's avonds niet weet wat hij met zichzelf aanmoet van verveling oid.

Waarom loslopen in een losloopgebied: zoals ik al zei zijn hier niet veel losloop plekken. Als ik met mijn hond wandel in de wijk, wil ik dat hij volgt zodat we ontspannen kunnen wandelen (ik loop met 2 dus anders krijg je een weerwar van lijnen waar je over struikelt). Tijdens het volgen doet hij zijn behoeftes niet. We lopen vaak hele stukken van 2,5 uur en dan vind ik het wel fijn als hij ook even op eigen initiatief de benen kan strekken, het gaat mij er niet om dat we andere honden tegen komen (liever niet dus).

Heb gemaild naar verschillende cursus aanbieders maar ze hebben allemaal winterstop.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hoi TS,

Wat een vervelende situatie moet dat geweest zijn zeg! Ik heb (gelukkig) geen ervaring met zo'n zelfde situatie, maar heb wel ervaring met een hondje dat nogal een gebrek aan zelfvertrouwen had, maar een overschot aan energie! Naast de gehoorzaamheidcursus en combisport doen wij ook aan praktijkspeuren. Voor onze hond leverde dat een heleboel zelfvertrouwen op en een bijkomend voordeel, het is ontzettend vermoeiend. Ook al speur je maar een half uur, de rest van de dag is hij zo voldaan dat je er geen omkijken meer aan hebt. Dus als je op zoek bent naar een activiteit waar je hond moe van wordt kan ik dit van harte aanbevelen.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Ik wil inderdaad zo'n snuitje, wel een ruime zodat hij zijn bek open en dicht kan doen. Het gaat erom dat hij zijn hoektand niet vanaf de zijkant in een flank kan zetten.
Zoiets petsgifts .nl/trixie-muilkorf-m.html "

 

Aan een ruim snuitje heb je heel erg weinig, vrees ik. Het doel is uiteindelijk dat de hond niet kan bijten, met een snuitje dat te groot is (want ruim = te groot bij een snuitje) kan dat alsnog. Waarom geen muilkorf?  In mijn ervaring is dat veel prettiger voor de hond, en er zijn ook wel 'gezellige' muilkorven te koop - die van ons is baby blauw 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Een muilkorf is hoop ik een tijdelijk hulpmiddel. Je pakt de oorzaak er niet mee aan, namelijk dat je hond niet op zn gemak is bij andere honden.

 

in het geval van de opdringerige hond trouwens, is het ook aan de eigenaar om de ontmoeting op tijd af te breken. Stel je hond er niet aan bloot. Zeker niet als je ziet dat hij het vervelend vindt. Breek de ontmoeting af en loop door. Spelen hoeft niet altijd. Wat mij betreft niet in ieder geval.

 

ik zou iets aan het gedrag gaan doen, zodat je straks je hond wel verantwoord los kan laten lopen waar het mag.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" Wat zou ik graag willen dat jij erbij was zeg. NEE ik heb die hond niet aan zien komen want hij kwam van ACHTEREN. Het enige wat ik hoorde is poot geren op straat en voor ik hem überhaupt zag zat hij al op mijn hond!
Ik loop nooit te slapen/telefoneren/smsen tijden de wandeling, om meerdere redenen (ook voor de aanvallen al niet).
Jij vind het blijkbaar wel heel makkelijk om de schuld bij mij te leggen terwijl ik er alles aan heb gedaan om mijn hond te socialiseren en onder appél te hebben!
Overigens laat ik hem geen andere honden wegjagen, hij rent er gewoon op af (en nee, wat dat betreft staat hij NIET MEER onder apél, door voorgekomen situatie). In dat geval is hij doof. Voor de rest is het een echte herder, let op mij, luistert naar mij, doet wat ik zeg ala minute maar dus niet als hij een andere hond ziet want dat is verziekt.
 
Inderdaad het macho gedrag na de aanvallen heb ik niet goed aangepakt waarvoor ik nu dus op cursus zit én een gedragstherapeut erbij heb ingeschakeld al een tijdje geleden. Op cursus doet hij het prima, kan gewoon naast andere honden staan zonder er maar naar om te kijken. Buiten gaat hij al in de angst fase, waarvoor ik nu dus hier tips vraag. Overigens ben ik dag 1 na de aanvallen ermee aan de gang gegaan door erg veel naar losloop gebieden te gaan, wat goed ging tot zijn gedrag steeds zelf belonender (is ook al eerder genoemd als je goed had gelezen) werd en uiteindelijk zeer irritant.
Tips heb ik gelukkig van een hele hoop mensen gehad! Ik zat te kijken naar een paar puzzels maar vond dat erg prijzig en bedacht me... Ik verstop gewoon wat snoepjes in de kamer. Beide honden hebben een ontzettende lol gehad (hebben we zelfs 4x gedaan).  Ik zal zelf binnenkort eens creatief gaan doen met dozen ed.
 
@Ingrid, helaas woon ik in de randstad (dus niet in spijkernisse), dus erg veel losloop plek is hier niet. Ik heb wel een rustig stukje waar ze los kunnen dus daar ga ik heen en loop dat stuk (200m ongeveer) gewoon een paar keer heen en weer zodat ze toch ook los de pootjes  kunnen strekken. "

 Mag ik eens je email adres per privé bericht?

Anoniem (Gast)

Waarom Mir?

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Bassie, mag ik je even wijzen op het topic wat ik vorige week heb geopend. Het gaat er niet eens om dat ik vind dat je geen gelijk hebt maar de manier waarop je er met de ongeslepen bijl op in gaat. 

 

Is dat echt nodig ?

 

Arjen

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" Waarom Mir? "

 Wellicht kan ik je enkele namen/links doorgeven van mensen die je verder kunnen helpen, of goede tips kunnen geven? Mocht je dat willen. 

Al zijn de tips die je hier krijgt natuurlijk ook super :) Daar wil ik geen afbreuk aan doen hoor! 

 

Voornamelijk ook omdat je vorige gedragstherapeut niet helemaal je van het bleek te zijn. Excuus als ik dat niet goed heb opgemaakt uit je verhaal. 

honden page profiel Jacky MervelJacky Mervel

Ga maar fijn iedere dag een stuk fietsen met jouw hond, dan raakt hij z'n energie kwijt, en voorkom je vervelend gedrag naar andere honden....
Succes Jack

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik heb mezelf de vraag vaker gesteld. Wat zou ik doen als.

Naar me meer verdiept te hebben in het principe muilkorf, de hond gewoon kan hijgen, het trainbaar is en niet zielig. Zou ik mijn hond muilkorven. Waarom? Mijn hond komt anders ook zijn energie niet kwijt. Hij geniet zo ontzettend van het loslopen. Hersenwerk etc geeft niet voldoende voor hem.

 

Ik zou ook proberen eventueel te gaan fietsen/steppen met je hond. In jou geval luistert je hond goed naar kom hier. Andere honden zou ik zoveel mogelijk vermijden.

 

Een speeltje is geen probleem, zolang er geen fixatie ontstaat naar mijn idee. Hier ook een speeltje mee met wandelen. Gebruiken we vooral om even lekker achter aan te rennen, samen bezig te zijn. Zodra er andere honden, of onbekende honden komen gaat het speeltje meteen weg. Wil geen ruzie daarover uitlokken. Al kan mijn hond heel goed samen spelen met een speeltje

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^