Bijten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bassiebassie

" Laat je niet opjutten anoniem;

men durft hier nogal makkelijk mensen aanvallen die zich niet dadelijk willen inloggen....

Zij waren er niet bij en hebben het niet gezien.

Durven zeggen dat ze hun eigen hond nooit aangevallen kan worden door een ander, omdat zij de situaties ALTIJD onder controle hebben, amai, durven...

 

Wie weet had je hond bij die laatste aanval wel groot gelijk met zijn beet: het was misschien wel een rot pester van een hond die niet van ophouden wist.

En neen hoeft geen agressie te zijn, wel een "en nu is het genoeg geweest". "

 


Ik zal wel gek zijn, maar als je een flinke scheurwond geen agressie noemt.........dan hoop ik in ieder geval dat ik jou honden niet tegenkom.

En nee mijn honden zijn nog nooit gebeten. Gewoon omdat ik dat niet laat gebeuren. En mijn honden lopen dan ook geen trauma's op en hoeven dus ook geen andere honden aan te vallen. Dat is namelijk nergens voor nodig.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, ik noem dat niet dadelijk agressie als ik de hond en de situatie niet gezien heb.

 

honden page profiel bassiebassie

" Neen, ik noem dat niet dadelijk agressie als ik de hond en de situatie niet gezien heb.

  "

 


Dan verschillen we daarin ernstig van mening. Zelfs in het voorbeeld uit jou vorige reactie vind ik dat absoluut agressie ondanks dat ik de situatie niet ken en ook de honden niet ken. Juist binnen een roedel!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Die teef van mij was nochtans de zachtheid zelf, een prachthond, ze had alleen, op dat moment, een verdomd goede reden om de andere af te straffen.

 

Geweldig dat jij honden, zonder ze gezien te hebben, een labeltje durft omhangen. 

 

Ik durf dat namelijk niet als ik alleen maar een beetje tekst heb gelezen....

 

honden page profiel bassiebassie

" Die teef van mij was nochtans de zachtheid zelf, een prachthond, ze had alleen, op dat moment, een verdomd goede reden om de andere af te straffen.

 

Geweldig dat jij honden, zonder ze gezien te hebben, een labeltje durft omhangen. 

 

Ik durf dat namelijk niet als ik alleen maar een beetje tekst heb gelezen....

  "

 


Ik hang aan geen enkele hond een label. Ik hang alleen aan gedrag een label.

Bijten (en zeker met scheurwonden)=agressie

Of ze nou wel of niet een goede reden hebben dat maakt voor mij niet uit.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Bassie, ik snap wat je zegt. Het gaat jou puur om het gedrag.

maar soms komt je boodschap beter over als je hem wat anders verpakt. 

 

Toch vind ik het wat kort door de bocht om TS aan te rekenen dat dit gebeurd is. Ik weet uit ervaring dat die dingen soms heel snel kunnen gaan. En misschien dat er ook de nodige ervaring voor nodig is om op zo'n moment snel en goed te kunnen handelen.

 

helaas heb ik het ook een keer meegemaakt, gelukkig geen twee honden maar één loslopende witte herder. Die kwam voor mij ook uit het niets achterop. Ik had hem niet gehoord, en die klapte bovenop Fedor die toen nog maar een maand of 6 was. Dat heeft hem toen ook echt wat gedaan, en het heeft op zn minst niet meegeholpen om hem vertrouwen te geven als hij aan de lijn zit. Had ik dat zelf beter kunnen doen? Ja vast wel. Het zou me nu niet meer overkomen.

een week later liep dezelfde hond los en kwam op ons af, en had ik wel de tegenwoordigheid van geest om voor Fedor te gaan staan en me groot te maken en heel hard TERUG!!! Te roepen. Het hielp gelukkig.

 

toch een vraag aan jou Bassie: hoeveel risico loop je zelf? Laatst stormde er een bruine labrador zn erf af en wilde ook eens zn tanden in Fedor zetten. Ik deed toen hetzelfde maar zag hem een ogenblik twijfelen en mij aankijken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik even bang was dat ie mij ging aanvliegen. En dan heb je als mens toch nog een dunner huidje, en heb ik wat minder in te brengen als mijn beer van 60  kilo. Is die angst terrecht? Of denk je dat in het geval van TS het volkomen veilig was geweest om er tussen te gaan staan?

honden page profiel bassiebassie

"
toch een vraag aan jou Bassie: hoeveel risico loop je zelf? Laatst stormde er een bruine labrador zn erf af en wilde ook eens zn tanden in Fedor zetten. Ik deed toen hetzelfde maar zag hem een ogenblik twijfelen en mij aankijken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik even bang was dat ie mij ging aanvliegen. En dan heb je als mens toch nog een dunner huidje, en heb ik wat minder in te brengen als mijn beer van 60  kilo. Is die angst terrecht? Of denk je dat in het geval van TS het volkomen veilig was geweest om er tussen te gaan staan? "

 


Natuurlijk loop je risico! Dat zal ik ook nooit ontkennen. Maar maakt dat iets uit? Het is gewoon jouw verantwoordelijkheid als eigenaar om voor de veiligheid van je hond te zorgen. Je hebt bewust een hond in huis gehaald, die is volledig afhankelijk van jou als baas en juist op het moment dat hij je het hardst nodig heeft zeg je tegen hem, zoek het nu zelf maar uit? Dat kan toch echt niet!!!

Ik ben nog nooit gewond geraakt, nog geen schrammetje en zelfs nog nooit aangevallen tijdens het stoppen van een hond. En ja soms is het hier ook echt nodig. En soms zouden mijn honden prima in staat zijn om het zelf op te lossen, maar ik wil ze absoluut niet die leerervaring meegeven. Nu komen ze naar mij toe als er iets gebeurt en dan los ik het op. Het voorkomt zoveel ellende voor mijn honden en voor andere honden.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vind dat dat altijd hele moeilijke dingen zijn. Nee, zoek het zelf maar uit zeker niet. Maar dat zijn toch lastige beslissingen in een fractie van een seconde. Ik denk wel dat meespeelt dat je op een gegeven moment de ervaring hebt waardoor je snel kan handelen. 

 

Ik heb een tijdje zo'n uitklap parapluetje meegenomen met wandelen. Ik dacht dan heb ik iets wat misschien helpt om af te schrikken.

misschien is dat iets voor je TS? 

 

Nu het eenmaal gebeurd is, is het zaak om weer vertrouwen te krijgen. Voor jezelf en je hond. Kun je niet ergens sociale wandelingen gaan doen? Dat is minder stress dan de gewone hondenschool, en hebben ze ook begrip voor je situatie, en helpen je ermee om te gaan. Misschien kunnen we hier wel iets aanraden als je zegt in welke regio je woont?

Anoniem (Gast)

Op basis van Bassie's profiel en het niet begrijpend (willen) lezen, heb ik besloten zijn reacties niet serieus te nemen.

Tevens hebben we blijkbaar een andere definitie van de term agressie.

Overigens ben ik niet bang voor andere honden en spring er echt tussen als dat nodig is.

Anoniem (Gast)

@ zonnetje, bedankt voor het meedenken. Op cursus heeft hij haast geen spanning en gaat omgang met de andere honden gewoon goed. Snuffelen, met losse lijn naast andere honden staan gaat prima. Tot dusver het bloeddorstige agressieve gedrag van mijn valse herder hahaha.

Ik woon in de randstad nabij Den Haag, ik ben druk bezig met denken dat ik wellicht wel een sport met hem ga doen, agility oid.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik zou zeker niet voor een sport kiezen die nog meer spanning in je hond brengt. Als je iets wil gaan doen, denk dan eens aan speuren. Daarvan worden ze niet zo gestressd, en wel geestelijk erg moe.

 

het kan zijn dat de hondenschool nu goed gaat, maar als je sociale wandelingen kan gaan doen ben je meer bezig met dit specifieke probleem wat je nu hebt. Een gewone hondenschool is daar meestal niet zo mee bezig. Ik heb echt hetzelfde meegmaakt, behalve dat Fedor niet een andere hond beet maar in mijn arm. Dat was wel het dieptepunt..

wij zijn bij Calming Signs gaan wandelen met hem, en speurlessen gaan volgen en daar hebben we echt veel aan gehad. Je leert je hond op een andere manier nog veel beter kennen. Je leert hoe je met zijn gedrag het beste kunt omgaan om te voorkomen dat je nog eens in die situatie komt waarbij hij het gevoel heeft zich te moeten verdedigen.

ik zou het toch zeker overwegen. Wil je dit echt aanpakken, dan is dat een hele goede en leuke manier om eraan te werken.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik heb even voor je gezocht, deze zit redelijk bij je in de buurt

http://hondenschool.biz/index.html

ik denk dat je met deze methode heel wat kan bereiken.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Beetje raar dat de topicstarter zich hier moet gaan lopen verdedigen omdat het hem niet gelukt was om de andere hond van de zijne te krijgen. Ga er zelf maar eens aan staan dan mensen. Zeker bij twee grotere honden... Hier loopt een stafford rond die Lady een keer bijna gevild heeft. Ja voor die hond ben ik wel bang ja... zeker met Lady want die maakt geen schijn van kans. Bazinnetje liet de riem even los, tja foutje. Beest stormde al op ons af en zij kon nog net met de punt van haar schoen weer op de lijn trappen voor die bij ons was na een sprint.  Anders had ik Lady echt razendsnel moeten oppakken of zo. Ik heb daar later nog over nagedacht en ik denk dat ik haar dan in de omheinde tuin waar ik op dat moment voor stond zou laten vallen. Dat was zo'n foute boel... die stafford is echt zo agressief. Als ik haar zou hebben opgepakt zou die gewoon gesprongen hebben vrees ik. 

 

Honden zijn sowieso hardstikke snel en voor jij er 1 kunt vastgrijpen grijp je al verschillende keren mis. Draaien als gekken om elkaar heen bijten, rollen etc. Eén keer een schamp van een tand kan al zo ontzettend pijn doen. Ik hoor vaak van die stoere praat van :" dan schop je die hond toch!" uhhh ja... tot dat jij "perongeluk" een hondenbek om je maat 45 hebt staan. Tanden die tot ver in je vlees penetreren en scheuren.. Soms kun je er best tussen maar vaak ook echt niet. 

 

Ik weet niet wat ik zou doen. Kwaadwillende honden in het losloopgebied hebben Obi nog nooit kunnen vangen. Die rent er vandoor en hij is zo snel dat de meeste honden hem niet bij kunnen houden. En zij die dat wel kunnen zijn toch niet het type honden dat hem aan valt. Ik denk dat ik de lijn zou laten vallen, Obi onsnapt wel in het moment dat hij kans heeft. Ik geloof niet dat hij zou terugvechten. Obi is ook zo onderdanig als wat... 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Vind het ook heel raar dat de hond dadelijk "agressief" genoemd wordt terwijl er totaal geen rekening wordt gehouden met zijn traumatische ervaringen in het verleden.

 

Uit wat ik kan lezen heeft ie zichzelf gewoon "een slechte gewoonte" aangeleerd, da's alles.

Die gewoontes zijn ook dikwijls heel plaatsgebonden, dus het kan best zijn dat ie het op diezelfde plaats opnieuw doet, ook al omdat die plaats nu veel stress veroorzaakt.

Hoop dat je hem andere sociale vaardigheden kan aanleren door het stilletjes (heel langzaam) op te bouwen met een paar vriendjes die hij echt leert kennen, wel met vrij spelen, niet tijdens de oefeningen van de school. Misschien dat je via hondenscholen zo'n honden vindt.

 

honden page profiel bassiebassie

" Vind het ook heel raar dat de hond dadelijk "agressief" genoemd wordt terwijl er totaal geen rekening wordt gehouden met zijn traumatische ervaringen in het verleden.

 

Uit wat ik kan lezen heeft ie zichzelf gewoon "een slechte gewoonte" aangeleerd, da's alles.

Die gewoontes zijn ook dikwijls heel plaatsgebonden, dus het kan best zijn dat ie het op diezelfde plaats opnieuw doet, ook al omdat die plaats nu veel stress veroorzaakt.

Hoop dat je hem andere sociale vaardigheden kan aanleren door het stilletjes (heel langzaam) op te bouwen met een paar vriendjes die hij echt leert kennen, wel met vrij spelen, niet tijdens de oefeningen van de school. Misschien dat je via hondenscholen zo'n honden vindt.

  "

 


ik hoop niet dat je mij bedoekt. Ik heb deze hond nooit agressief genoemd. Dat kan ook niet, een hond IS NIET agressief, gedrag wel! En als jij beet met een scheur van 7cm geen agressie noemt dan ben ik benieuwd wat jij dan wel agressie noemt.

Wat nou als die staffords van het verhaal van ts ook een "slechte jeugd" hebben gehad? Dan is het ook geen agressie?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik snap dat Bassie het gedrag bedoelt en niet de hond. Bijten is agressief gedrag, hoe je het ook wend of keert. Hoe dat komt maakt dan even niet uit.

 

Maar nu heeft Ts er meer aan om tips te krijgen hoe het nu verder moet. En ik hoop dat je er hulp bij haalt, eventueel in de vorm van sociale wandelingen. Nu kun je er nog wat aan doen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
ik hoop niet dat je mij bedoekt. Ik heb deze hond nooit agressief genoemd. Dat kan ook niet, een hond IS NIET agressief, gedrag wel! En als jij beet met een scheur van 7cm geen agressie noemt dan ben ik benieuwd wat jij dan wel agressie noemt.

Wat nou als die staffords van het verhaal van ts ook een "slechte jeugd" hebben gehad? Dan is het ook geen agressie? "

 En hoe kan jij zien tot hier dat het niet gewoon zelfverdediging was?

honden page profiel bassiebassie

"  En hoe kan jij zien tot hier dat het niet gewoon zelfverdediging was? "

 


Ook voor zelfverdediging kun je agressief gedrag inzetten. En los van alles is bijten een agressieve gedraging. Ik kan het niet mooier maken.

Maar wat is er mis met het woord agressie? Of wordt dat het volgende verboden woord op hp. Eerst was dominantie een verboden woord en nu agressie?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vindt het eigenlijk een beetje een zinloze discussie hoe je het noemt. Doet er niet toe toch? Laten we weer on topic gaan.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ts ik begrijp dat je ook regio Den Haag woont en daar lopen veel eigenwijze staff en pittbull baasjes rond die denken miij gebeurt dat niet maar helaas en dat heb jij nu twee keer ondervonden. Maar aub hou je hond vast want ook al heeft hij hier een trauma van geloof ik niet dat het een simpele snip was maar wel degelijk om te verwonden. Wel begrijpelijk maar geen vrij brief om dat gedrag te vertonen

Anoniem (Gast)

Ik zal een stoffen muilkorf halen zodat hij nog wel los kan lopen (zonder bal dan uiteraard).

Toch grappig in het andere topic waarin een hond de baas bijt, wordt afgedaan als "ach hij had veel stress waardoor hij beet", "vervelende samenloop van omstandigheden", ja mijn hond had ook stress omdat hij al 15x aan het waarschuwen was en dat is ook een vervelend loop van omstandigheden geweest.

Volgens mij had ik beter een topic kunnen openen dat mijn hond mij had gebeten, dan had ik wat mildere reacties gehad.

Zeker bassie zijn reactie in dat topic. Gaat alleen maar over het wandelen en niet dat de hond mens agressief is verbaasd me zeer.

Overigens heeft mijn hond genoeg "maatjes" waar hij prima mee omgaat, zoals mijn andere hond, een oppashond, honden van vrienden (zowel in huis, aan de lijn en los).

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

" Ik zal een stoffen muilkorf halen zodat hij nog wel los kan lopen (zonder bal dan uiteraard).
Toch grappig in het andere topic waarin een hond de baas bijt, wordt afgedaan als "ach hij had veel stress waardoor hij beet", "vervelende samenloop van omstandigheden", ja mijn hond had ook stress omdat hij al 15x aan het waarschuwen was en dat is ook een vervelend loop van omstandigheden geweest.
Volgens mij had ik beter een topic kunnen openen dat mijn hond mij had gebeten, dan had ik wat mildere reacties gehad.
Zeker bassie zijn reactie in dat topic. Gaat alleen maar over het wandelen en niet dat de hond mens agressief is verbaasd me zeer.
Overigens heeft mijn hond genoeg "maatjes" waar hij prima mee omgaat, zoals mijn andere hond, een oppashond, honden van vrienden (zowel in huis, aan de lijn en los). "

 

Bedoel je een snuitje? Ik zou een gewone muilkorf nemen, ipv een snuitje. Met een snuitje kan je hond niet hijgen, wat wel erg belangrijk is!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik denk niet dat je die topics kan vergelijken. Het is ook een totaal andere situatie. Ik vind het trouwens wel een groot verschil of een hond doorbijt of niet. Toen Fedor mijn arm te pakken had, beet hij nog niet door. Zelfs in die stresssituatie is zijn bijtrem groot genoeg. Jouw hond heeft wel doorgebeten. Tenminste, er was een wond. Ik vind dat echt anders.

 

Het gaat nu om jouw verhaal en jouw hond. Ik hoop dat je de vervelende reacties naast je neer kan leggen en iets kan doen met de adviezen die zijn gegeven.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

 
"  
Bedoel je een snuitje? Ik zou een gewone muilkorf nemen, ipv een snuitje. Met een snuitje kan je hond niet hijgen, wat wel erg belangrijk is! "

 

Eens  ik heb hier ook een redelijk hysterische herder die in drukke situaties een muilkorf om krijgt - vooral ook wanneer we doelgericht aan het trainen zijn andere honden te negeren. Met de muilkorf om kan ik hem belonen met voer, kan hij hijgen (wat niet onbelangrijk is  bij stress) en water drinken wanneer dit nodig is. Veel dierenwinkels raden de stoffen snuitjes aan omdat ze 'vriendelijker' zouden zijn, maar het tegenovergestelde is waar. 

 

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

"  
Eens  ik heb hier ook een redelijk hysterische herder die in drukke situaties een muilkorf om krijgt - vooral ook wanneer we doelgericht aan het trainen zijn andere honden te negeren. Met de muilkorf om kan ik hem belonen met voer, kan hij hijgen (wat niet onbelangrijk is  bij stress) en water drinken wanneer dit nodig is. Veel dierenwinkels raden de stoffen snuitjes aan omdat ze 'vriendelijker' zouden zijn, maar het tegenovergestelde is waar. 
  "

 

Ja klopt, die snuitjes zien er misschien vriendelijker uit, maar zijn het niet.

honden page profiel bassiebassie

"Zeker bassie zijn reactie in dat topic. Gaat alleen maar over het wandelen en niet dat de hond mens agressief is verbaasd me zeer.
"

 


En ik maar denken dat je mijn reactie niet serieus zou nemen.......

En omdat je mijn reactie toch heel erg serieus neemt zal ik het ook maar even uitleggen. Ik heb het niet over wandelen, maar vooral over NIET wandelen. Waardoor je voorkomt dat de hond het gedrag gaat vertonen............HE..........waar heb je dat meer gehoord?.......oh ja in jouw topic.......waarbij ik jou vertelde dat je het gedrag van je hond moet voorkomen. Zo zie je maar, zo anders is het verhaal niet.

Verder moet ik je uiteraard gelijk geven dat die andere hond ook agressief gedrag naar zijn eigenaar heeft vertoond.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een hond die zijn baasje bijt en een hond (getraumatiseerd door vroegere aanvallen) die compleet in stress een vreemde treiterige hond bijt..;een wereld van verschil lijkt me.

 

Steeds hetzelfde: mensen geven raad over situaties die ze zelf nooit meegemaakt hebben.

honden page profiel bassiebassie

" Een hond die zijn baasje bijt en een hond (getraumatiseerd door vroegere aanvallen) die compleet in stress een vreemde treiterige hond bijt..;een wereld van verschil lijkt me.

 

Steeds hetzelfde: mensen geven raad over situaties die ze zelf nooit meegemaakt hebben. "

 


Natuurlijk is er een wereld van verschil. Dat ontken ik ook niet. Maar ik beide gevallen is er sprake van agressief gedrag. De achterliggende motivatie is uiteraard compleet verschillend. De aanpak zal ook voor het grootste deel verschillend zijn, maar zo veel mogelijk voorkomen MOET je in beide gevallen.

Anoniem (Gast)

Ik wil inderdaad zo'n snuitje, wel een ruime zodat hij zijn bek open en dicht kan doen. Het gaat erom dat hij zijn hoektand niet vanaf de zijkant in een flank kan zetten.

Zoiets petsgifts .nl/trixie-muilkorf-m.html

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^