puberen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Mijn hond is nu 8, 5 maand oud. Hij is heel lief en rustig, maar zodra hij los is, wordt hij met regelmaat opstandig. Dat is als ik hem de riem weer wil omdoen. Dan rent hij rondjes om me heen en springt tegen je rug en maakt hapbewegingen en gromt. Hij doet het niet uit valsheid, maar uit opstandigheid.  Wat kan ik het beste doen als hij weer zo een bui heeft? Thuis loop ik naar binnen en doe de deur dicht. Maar ergens anders kan dat niet (voetbalveld). Moet ik blijven staan en hem negeren? Weglopen?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Onze hond had de neiging om vooruit te rennen als hij los liep, dan ging hij liggen. Hij wachtte af en als je dicht genoeg bij was sprong hij op en rende naar je toe. Dan stopte hij de ene keer precies voor je, een andere keer vond hij het leuker om vanuit die snelheid tegen je op te springen.

 

Ik zag het aankomen en zodra hij aan kwam rennen zei ik ´nee´. Dit heb ik wel een tijdje vol moeten houden, nu probeert hij het nog wel eens, maar lang niet meer zo veel. Als hij echt vervelend bleef, draaide ik me om en negeerde hem. Misschien helpt dit ook wel bij de jouwe.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, dat is een heel herkenbaar probleem. Mijn hond begon dat ook op een bepaald moment te doen. Heb je n end gelopen, roep je haar om weer aangelijnd te worden en dan begint het spelletje.

Om je heen lopen( maar te ver weg om aan te lijnen) uitdagen en als ik dan op n gegeven moment haar halsband te pakken had kwam er echt verzet. Bv door op haar rug te gaan liggen enz. Gek werd ik ervan!!!

Van alles geprobeerd. Wachten , stil blijven zonder oogcontact tot t over zou gaan enz. Niets hielp.

Totdat ik bedacht dat ik van het aan lijnen inmiddels een " big deal" had gemaakt wat voor haar blijkbaar de uitnodiging was om te donderjagen.

Ben ik het anders gaan aanpakken: tijdens de wandeling haar vaak terug geroepen, beloning als ze goed en snel kwam en hield dan heel even haar halsband vast. Meer niet. Dan weer " vrij".

En dan, op een onverwachte plek deed ik dat weer maar klikte de lijn aan . Zonder iets te zeggen. Gelijk weer doorlopen.

Klaar ! Geen heisa meer, geen gehang in de lijn. Ik heb het onvoorspelbaar gemaakt wanneer ze aangelijnd wordt en dat werkt prima....de " big deal" is ervan af....

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Dank voor de tip. Ik probeer al met de 8 meter lijn hem steeds terug te roepen. Dat gaat goed omdat hij weet dat hij dan een koekje krijgt. Ik ga het eens proberen om hem steeds af en aan te lijnen en zijn band vast te houden. Ik heb alleen een leren ronde slipketting en die gaat af als hij los mag lopen. Soms denk ik dat hij boos wordt omdat hij niet wil dat ik zijn halsband afdoe. Maar ook als hij los is en mensen ziet of honden, dan komt hij helemaal niet terug en blijft voor me wegrennen en die honden of mensen lastigvallen. als ik hem wil terugroepen vertoond hij weer dat opstandige gedrag. Dan kan ik wel gillen! Want weglopen is geen optie als hij anderen blijft lastigvallen. Ik wil ook niet dat anderen boos worden op mij of de hond. Dus nu durf ik hem bijna niet los te laten lopen, behalve s ochtends om 6 uur op een verlaten veldje.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Uit je laatste reactie begrijp ik dat je hond ( Noble! Wat een mooie naam) ook een probleem heeft met " hier komen". 

En dat moet je toch echt eerst onder de knie krijgen voordat hij met een gerust hart losgelaten kan worden. Want nu wordt hij telkens beloond omdat het hem lukt om maar naar alles en iedereen toe te rennen en laat t baasje maar kletsen.....

Verder lees ik dat je een leren slipketting gebruikt? Wat is dat dan? 

Je kunt echt veel beter een gewone halsband gebruiken.

En die zou ik ook niet afdoen bij het los gaan, waarom zou je dat doen? Hond vind t niet fijn en bij weer aan lijnen heb je veel meer ( voor je hond onprettige )handelingen. 

 

Maar ik zou dus wat stappen terug doen en eerst gaan werken aan heel goed terugkomen. Trainen aan de lange lijn.

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Een gewone halsband schiet steeds weg over zijn kop en dan krijgt hij een te harde ruk aan zijn kop. Ik oefen al veel met terugkomen aan de lijn. Dat gaat goed. Hij is dan heel gericht op de beloning. Is hij los,  dan helpt niets zodra hij iets ziet. Is er niets in de buurt en wandelen we dan komt hij ook meteen. Is hij aan het spelen dan niet. Gewoon puber gedrag denk ik. Ik ga een cursus kom hier volgen bij Martin Gaus.

Volgende forumvraag: blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^