blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

merle (Gast)

Ik heb een labrador van 8 maanden hij wil steeds aandacht en als je hem dat niet geeft gaat hij blaffen tot je hem naar buiten doey of in de gang als je hem dan weer ophaalt begint hij opnieuw en bijt dan ook syeeds in je handen wat kan ik hier aan doen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

8 maanden dat is een rebel :-D

hij wil alle aandacht... ? hier een hond als ik thuis kom, hiep hoy heel blij, en ja dan wil ze blaffen, maar dat tolereer ik niet, niets zo hinderlijk dat geblaf voor anderen, wat ik doe is.

vind het heel moeilijk om zo advies aan je te geven ik ken je hond niet weet niet wat je zoal met je hond doet, dus hier wat ik doe.

Bamse blaft, en ik oefen gelijk commandoos, zit, en blijf... dan ga ik me omkleden, sportkleding uit en jas aan, is het zo dat ze weer blaft, lekker ongeduld.
dan zeg ik het commando af. en dat gebeurt dan ook.

is het zo dat ze wil blaffen of blijft blaffen, doe ik de deur dicht, en ziet ze me even niet, zodat ik rustig me kan omkleden.

dan halsband om, het is blijdschap van haar van hier, maar ook ik wil het niet, mijn hand gaat naar beneden, een rustig gebaar van deze hand en ik geef het commando, nu stil.

wanneer je dat regelmatig oefent, gaat de hond begrijpen wat je bedoelt.

nog geen resultaat ? geef een grote bal in zijn bek, geef het commando zit of af, of stil, zodat je hond wat te doen krijgt. en dan wandelen of wat anders, het is toch niet zo dat tie blijft blaffen he ? zomaar ? ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is een... zit je op de bank en je hond heeft voldoende aandacht gehad met wandelen spelen enz. dat je lekker zit, en dat je hond begint uit het niets , blaffen ? dan een timeout , zet hem even op de gang, met het commando stil... kijk wat je hond doet.

dan weer binnen laten komen en geef het commando vlakbij je , mag gerust, af.

is je hond dan nog niet tevreden ? dan of je hebt niets gedaan de dag of je hond is echt vervelend, dan mag het time out minuutje best wat langer duren.

Volgende forumvraag: Niet meer af
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^