Doen we het, of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Dag iedereen Wij hebben een vraag. We hebben hier ondertussen al drie dagen een jonge golden retriever op bezoek, Timo. Hij komt uit het asiel. Door zijn tijdelijk verblijf kunnen we nagaan of Timo zich hier kan aanpassen, en hoe het ons bevalt om Timo in huis te hebben. Het bevalt ons heel erg goed en Timo lijkt het hier naar zijn zin te hebben, maar we vragen ons af of we er goed aan doen Timo te houden. We gaan immers beiden voltijds werken waardoor Timo maandag, dinsdag en vrijdag een volledige dag alleen thuis zit, en woensdag een halve dag. Gisteren waren we bijvoorbeeld een hele dag weg. Timo had zijn kennel proper gehouden, maar was wel wat zotjes wanneer we terug thuis kwamen. We hebben hem dan wel van de nodige aandacht voorzien 's avonds. We zouden proberen om hem 's morgens en 's avonds uit te laten, en overdag laten we hem in de kennel, of zetten we een stuk van de tuin af zodat Timo buiten kan lopen. Wat zouden jullie doen: Timo houden, of niet? Groetjes Wim & Linne

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Als jullie zo gek op hem zijn, en hij op jullie, waarom niet dan? 

 

Iedereen moet werken, dus een hond die alleen zit is geen uitzondering. Ook mijn hond zit halve dagen alleen. 

 

Misschien kan Timo zelfs los in huis in verloop van tijd? Dan kan hij lekker languit liggen slapen totdat jullie thuis zijn. 

Een hond heeft geen tijdsbesef, dus echt zielig is het niet om een hond alleen thuis te laten. Zou de hond echt verlatingsangst hebben, zou het een ander verhaal worden. Dat is bij Timo niet het geval toch?

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik vind drie dagen een volledige dag wel erg lang... Kan er tussen de middag niet een oppas komen, of een uitlaatservice, of kan een van jullie dan niet naar huis? 

 

het ligt er ook aan hoeveel je samen doet. Als jij voor en na die acht uur beide keren een flink uur gaat wandelen en fietsen samen, dan is dat wat anders dan wanneer hij er s ochtends en s avonds maar tien minuutjes uit gaat. Je hond moet zijn energie kwijt en genoeg input krijgen. Net als een mens gaat hij zich vervelen als hij dag in dag uit alleen maar in huis zit. 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Hoe oud is hij?

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

" Ik vind drie dagen een volledige dag wel erg lang... Kan er tussen de middag niet een oppas komen, of een uitlaatservice, of kan een van jullie dan niet naar huis? 
 
het ligt er ook aan hoeveel je samen doet. Als jij voor en na die acht uur beide keren een flink uur gaat wandelen en fietsen samen, dan is dat wat anders dan wanneer hij er s ochtends en s avonds maar tien minuutjes uit gaat. Je hond moet zijn energie kwijt en genoeg input krijgen. Net als een mens gaat hij zich vervelen als hij dag in dag uit alleen maar in huis zit.  "

 Je haald de woorden uit mijn mond 

Oppas of uitlaatservice ,als je dat niet kan regelen vind ik het te lang alleen ....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een jonge hond, die een paar dagen alleen is en dan in de bench moet, nee niet mijn idee, een pup in een bench voor even okee, maar niet voor een paar hele dagen.

zelfs niet als je oppas hebt, dan na een uur moet de hond weer de bench in, veels te lang, een bench is geen opsluit voor uren, even voor een boodschap kan ik me goed voorstellen, meer niet.

van te voren wist je dat je de dagen moet werken, een herplaatser is altijd even moeilijk, heeft wat meer aandacht nodig dan een hond die al vanaf het begin bij je is.

zo wie zo vind ik de dagen dat de hond in een bench zit te lang.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" een jonge hond, die een paar dagen alleen is en dan in de bench moet, nee niet mijn idee, een pup in een bench voor even okee, maar niet voor een paar hele dagen.


zelfs niet als je oppas hebt, dan na een uur moet de hond weer de bench in, veels te lang, een bench is geen opsluit voor uren, even voor een boodschap kan ik me goed voorstellen, meer niet.


van te voren wist je dat je de dagen moet werken, een herplaatser is altijd even moeilijk, heeft wat meer aandacht nodig dan een hond die al vanaf het begin bij je is.


zo wie zo vind ik de dagen dat de hond in een bench zit te lang. "

 




wel een optie als je voor de dagen dat tie de hele dag alleen is naar een opvang kan..... meestal is dat niet zo duur, hier een cres van 7 uur smorgens tot 7 uur savonds 10 a 11 euro, wanneer je werkt is dat zeker te doen. de dagen dat jullie de hond veel kunnen geven is het niet erg als de hond eens even alleen is, maar geen hele dagen, dan is een opvang beter voor jullie en de hond.

Anoniem (Gast)

Timo is bijna één jaar oud.

Nu laten jullie ons verder twijfelen. Jullie hebben zeker gelijk dat hij hier enkele dagen lang alleen zit, maar deze hond heeft momenteel geen perspectief. In het asiel zit hij soms langer dan onze werkuren alleen, gaan ze niet elke dag met hem wandelen, etc. Is het dan zo slecht wat wij deze hond bieden? We zullen er verder over nadenken...

Pupsel (Gast)

Tja ik vind als je een hond neemt je er ook moet zijn en ik vind 3 dagen in een bench alleen erg triest, daarbij is het nu 3 dagen erg leuk, moet hij voor de komende 10 jaar 3 dagen in de week alleen zitten?

Asiel geen perspectief, het is een golden retriever, die zijn zo weg, als het nou een pitbull was of zo, maar een golden vind zo een thuis waar de mensen wel zijn.

 

Een hond is meer, het is een intelligent roedeldier dat zegt dus al, hij wil met zijn roedel zijn.

Daarbij denk eens na 10 jaar haar, modder, verplichtingen door weer en wind, wie past er op de hond als jij met vakantie gaat of in ziekenhuis komt, waar kan de hond dan heen?

Ik heb sowieso 2 back up mensen als er iets met mij gebeurd die af en toe op mijn honden passen als ik een dag weg ga, nu zit mijn hond niet alleen sterker nog ze zijn met ze drieen.

 

Ik zou heel goed nadenken een hond is niet voor even maar voor een heel hondenleven.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik werk ook 3 volle dagen en Balou is op de dag 9 uur achter elkaar alleen... Het is niet ideaal maar er moet ook geld verdient worden. 

Hij word voor het werk en direct daarna goed uitgelaten. En de dagen dat ik wel thuis ben maken we zo wandelingen van 2-3 uur.

 

balou komt hier echt niks te kort hoor... Hij heeft het beter als veel andere honden...ik ken namelijk genoeg gezinnen waar er wel nagenoeg atijd iemand thuis is maar de hond misschien 3 keer per dag een blokje om gaat van 10 minuten... Het gaat echt om de kwaliteit die je met de hon doorbrengt en niet om de kwantiteit :)

 

dus zolang je hond geen verlatings angst heeft is er niks aan de hand vind ik. Ik ben zelf alleen ook niet zown voorstander om em dan de hele dag in de bench te laten zitten. Balou lieten we in het begin los in de hal/keuken. Dan hebben ze toch lekker de ruimte. Misschien een optie?

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Hoi,

 

Jammer dat je niet reageert op de opmerkingen om te zorgen dat hij op werkdagen tussendoor wordt uitgelaten of naar een opvang gaat (of iemand in de buurt die tussendoor ff in huis komt, een buurtpuber die na school bij jullie thuis huiswerk maakt, weet ik het)

 

Los daarvan, als je een periode de tijd kunt nemen om het alleen zijn in jullie huis goed aan te leren en te laten wennen, zou ik het wel aandurven...

 

Pooh is ook gewend om 5 dagen per week 5,5 uur per dag alleen te zijn (nu niet, ik zit nu tijdelijk thuis). Die kijkt vaak vooral verstoord op als ik thuis kom...

M&M (Gast)

Nee het asiel is Veel beter dan drie werkdagen! Snel terug brengen naar het asiel joh......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Timo is bijna één jaar oud.

Nu laten jullie ons verder twijfelen. Jullie hebben zeker gelijk dat hij hier enkele dagen lang alleen zit, maar deze hond heeft momenteel geen perspectief. In het asiel zit hij soms langer dan onze werkuren alleen, gaan ze niet elke dag met hem wandelen, etc. Is het dan zo slecht wat wij deze hond bieden? We zullen er verder over nadenken... "

 



nee zeker niet, een hond verdiend een baasje, maar je opent een topic of wij je advies willen geven, en zeker kan je een hond hebben op deze manier, maar bekijk de adviezen dan ook.

een dagopvang voor de dagen dat je hond alleen zit, jullie werken allebei dat zijn de kosten niet niet overkomenlijk... zou zeggen, kijk eens voor een dagopvang bij je in de regio, de dagen dat jullie beiden langer werken kan je je hond daar naar toe doen, een hond van een jaar oud kan niet een dag in een bench vertoeven. trouwens ook geen oudere hond.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Hoi daar, wat leuk dat jullie een hond op proef hebben en wat leuk dat het zo goed klikt.

Bedenk wel dat de hond de eerste weken nog volledig in zijn schulp verkeerd. Het echte ontpoppen komt pas later.

Wat dat betreft is de proefperiode dus prima om aan te voelen hoe je het vind, een hond in je huis. Maar de 'werkelijke' hond die hij is, krijg je pas veel later te zien.

Wel iets om je te realiseren.

Het 3 dagen alleen zitten is natuurlijk niet ideaal. Dus net als mijn voorgangers vraag ik me af of je daar alternatieven voor zou kunnen inzetten?

Een buurvrouw, schoonmoeder of uitlaatservice die kunnen bijstaan?

Ik weet dat een uitlaatservice een behoorlijke hap in het budget is. Als je dat niet kunt of wilt opbrengen, is dat heel begrijpelijk! Maar stel jezelf daardoor wel de vraag of de hond op zijn plaats is bij jullie.

Het spijt me als ik je erg aan het twijfelen breng, maar ik heb toch liever dat je nu ernstig twijfelt, dan wanneer je de hond al geadopteerd hebt.

Veel sterkte en succes. Ik begrijp dat dit een moeilijk dilemma is, en ik hoop dat je ons op de hoogte houd. Ps. Willemijn heeft gelijk, een dagopvang is in verhouding veel goedkoper dan uitlaatdiensten. Je hond is dan ook de hele dag onder de pannen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waar woon je ? dan misschien in mijn regio is een fantastische dagopvang voor jouw hond.

de laivesnoet in Winschoten, vele speel mogelijkheden, goede verzorging, ruime speelweides, worden uitgelaten, dagopvang van zeven uur smorgens tot 7 uur savonds, 11 euro.... een nachtje kan ook dan is het wat duurder .

voor de dagen dat jullie de hele dag werken, toch een geruststelling ? en als jullie dan de dagen thuis zijn is het aan jullie wat jullie met de hond doen, even een uurtje alleen is in het geheel niet erg, maar geen dag.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Nee het asiel is Veel beter dan drie werkdagen! Snel terug brengen naar het asiel joh...... "

 



Hier heeft natuurlijk niemand iets aan!

Maar bedankt voor de wijselijke bijdrage!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Een asiel hond heeft natuurlijk dezelfde behoeften als een hond die je niet uit het asiel haalt

De hond is echt niet extra makkelijk of dankbaar omdat.....

 

Ik vind 3 volle dagen in kennel/bench wel heftig voor zo'n jonge hond.

En war gezegd wordt is absoluut waar, de hond laat nunog maar wei in van zichzelf zien

Daar gaan vaak wel maanden overheen.

 

Maar....ik lees ook 2 blije mensen en een hond die een mand gevonden heeft.

Misschien is een uitlaat service wat, of iemand in de buurt die wil inspringen voor een kleine beloning.

Soms kunnen buren hierin elkaar heel goed vinden.

Kan je de hond mee vrijheid geven dan die kennel etc etc

 

Maar om te zeggen dit is beter dan het asiel en dus is het goed...nee, zo werkt het niet

Echter ik hoop toch dat jullie een modus vinden die de hond fijn bij jullie houdt en toch tegen moet komt aan zijn behoeften

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Ik heb een Golden Retriever van 11 maanden oud. Wij laten haar max. 5 uurtjes alleen. Langer zou ze zeker kunnen voor één keertje ofzo, maar niet elke dag (denk ik, nog niet geprobeerd). Hier is het 2 dagen 4.5u alleen en op vrijdag 7u alleen. Op vrijdag komt er een meisje rond de middag een uur met Sammie wandelen. Ik betaal haar daar 8 euro voor. (ze vroeg maar 5 euro, maar ik vond dat te weinig...)
Er zijn veel websites waar je iemand kan vinden die je hondje wil uitlaten.

Sammie doet nooit iets stuk, jankt niet en doet niets in huis. Voor we 's morgens vertrekken geven we haar een gevulde Kong.

Ken je niemand die er eventjes mee wil gaan wandelen tss de middag? Of kan je 's middags overhuis komen? Misschien dat sommige honden dit wel aankunnen. Ik denk dat Sammie het ook kan, maar ik vind het te zielig 7u aan één stuk, dan voel ik me te schuldig.

Ik merk dat als ik thuiskom, ze héél enthousiast is, dan wandel ik er meteen één uur mee.

En wat bedoel je met in de kennel? Sammie zit los in huis en heeft de living en keuken ter beschikking. Hele dag in de bench is geen optie vind ik (al ken ik wel veel mensen die het zo doen!!).

Mvg,
Ingrid

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Nog vergeten: hoe lang mag je hem bijhouden om te proberen?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Is het echt een gewone bench , dus drie dagen opgesloten , dan is het triest en ik vind niet kunnen .

is het een kennel, met meer ruimte....dat is iets anders. 

 

en in asiel heeft hij een groter binnen en buitenhok. Ziet nog andere honden......

denk daar eens over na . 

 

Probeer grotere ruimte misschien eens ? 

 

Anoniem (Gast)

Bedankt voor al jullie reacties.

Wij zijn net verhuisd (naar regio Kortrijk, België), dus buren en mensen in de buurt kennen we nog niet. Uitlaatservices zijn er wel in de buurt, maar we vinden dit niet oké qua bandopbouw met onze hond.

Momenteel laten we hem in een ruimte rondlopen, achter de garage (+/- 2,5m x 2,5m), wanneer hij alleen thuis is. Wanneer we thuis zijn, mag hij mee in de living/keuken, heel de benedenverdieping en tuin in. Vanaf dinsdag mogen we het hondenhok van mijn schoonouders lenen, zodat we Timo buiten kunnen laten wanneer we weg zijn, en hij toch beschut zit bij slechter weer. Mijn vriend zit voorlopig nog werkloos thuis, dus zal ook bekijken hoe hij reageert in de tuin wanneer hij daar enkele uren alleen zit.

We willen ook sowieso naar de hondenschool gaan, zodat we Timo kunnen leren hoe zich te gedragen, en we hem mee kunnen nemen wanneer we bij iemand op bezoek gaan. Dat zijn weeral wat extra uren minder alleen thuis zitten.;)

 

We hebben vandaag met de man van het asiel gebeld, om te vertellen dat het wel klikt met de hond, maar dat we ons zorgen maken over het alleen zitten. Hij vertelde dat dit wel zou moeten lukken, indien de hond voldoende ruimte heeft. We hebben daarom besloten om Timo al zeker tot volgende week te houden, en te kijken hoe het verder loopt. De man van het asiel had momenteel nog geen andere kandidaten, dus geen perspectief voor deze hond...

We zijn ook aan het experimenteren met speeltjes, om te kijken waar Timo zich zelf mee kan amuzeren. Op een been knauwen doet hij bijvoorbeeld graag. Ondanks we vandaag thuis waren, hebben we hem een tijdje niet gezien omdat hij zelf druk bezig was.

 

Qua vakantieopvang zou Timo naar de boerderij van mijn schoonouders kunnen, of gaan logeren bij mijn schoonzus. 

 

Denk dus aub niet dat we niet ernstig nadenken over hoe we het leven van deze hond zo mooi mogelijk kunnen maken.:) 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

 

Klinkt allemaal goed, alleen moet je er zeker rekening mee houden dat je hond je hele tuin kan omploegen als hij zich verveelt. Buitenzitten en veel ruimte hebben, is geen garantie voor een rustige hond... Mijn hond kan een half uurtje alleen buiten zijn zonder iets aan te richten, maar als hij zich verveelt, niemand om zich heen heeft, gaat hij graven, bloemen uittrekken en opeten, knagen aan de bomen...

groetjes en veel succes!

PS mijn hond is GEK op het meisje dat hem vrijdagmiddag komt uitlaten. Een uur lang aandacht van één iemand, een lange wandeling en dan daarna weer moe in de mand totdat wij thuiskomen. Ik zie niet in hoe dit slecht kan zijn voor jullie band.

In Belgie heb je www.petsitter.be of www.pawshake.be, daar vind je verschillende mensen die particulier hun diensten aanbieden (wandeling..) dus niet een megauitlaatdienst  met verschillende honden, maar gewoon dierenvrienden die voor een klein bedrag je hond uitlaten

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Even buiten de TS om hoor..

 

Ik snap niet hoe mensen én fulltime kunnen werken (je moet toch voor je hond kunnen betalen) én de hond niet langer dan 4 uur op een dag alleen kunnen laten. Ja, je hebt uitlaatservices, pensions etc. Maar niet iedere hond is daar gelukkig mee. En de prijs die je ervoor betaald... Dan kun je toch net zo goed parttime gaan werken en zelf je hond uitlaten? Dan heb je net zoveel inkomen. 

 

Ik vind dat er flink wordt overdreven, ook weer in dit topic. Mensen kunnen het niet perfect doen en moeten roeien met de riemen die ze hebben. TS vangt een asielhond op, biedt deze een thuis, omdat deze anders geen toekomstperspectief heeft. Dat de hond dan 3 dagen in de week lang alleen zit, tja... Ze kunnen wel voor hem zorgen. 

Voordat Odi kwam, zat Sascha 4 dagen in de week van 06:00 tot 17:00 alleen. Hier heeft ze nooit hinder van ondervonden. Nooit iets stuk gemaakt, nooit gepiept of gejankt. 

Als je de hond rustig aanleert alleen te zijn (dus niet meteen een hele dag vertrekt, maar eerst een ochtendje of zo) en de hond de ruimte heeft als je weg bent, zie ik echt geen probleem. 

Buiten de tijden dat hij alleen zit, willen jullie veel met hem gaan doen, dus hij gaat zich echt niet vervelen! 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Even buiten de TS om hoor..
 
Ik snap niet hoe mensen én fulltime kunnen werken (je moet toch voor je hond kunnen betalen) én de hond niet langer dan 4 uur op een dag alleen kunnen laten. Ja, je hebt uitlaatservices, pensions etc. Maar niet iedere hond is daar gelukkig mee. En de prijs die je ervoor betaald... Dan kun je toch net zo goed parttime gaan werken en zelf je hond uitlaten? Dan heb je net zoveel inkomen. 
 
Ik vind dat er flink wordt overdreven, ook weer in dit topic. Mensen kunnen het niet perfect doen en moeten roeien met de riemen die ze hebben. TS vangt een asielhond op, biedt deze een thuis, omdat deze anders geen toekomstperspectief heeft. Dat de hond dan 3 dagen in de week lang alleen zit, tja... Ze kunnen wel voor hem zorgen. 
Voordat Odi kwam, zat Sascha 4 dagen in de week van 06:00 tot 17:00 alleen. Hier heeft ze nooit hinder van ondervonden. Nooit iets stuk gemaakt, nooit gepiept of gejankt. 
Als je de hond rustig aanleert alleen te zijn (dus niet meteen een hele dag vertrekt, maar eerst een ochtendje of zo) en de hond de ruimte heeft als je weg bent, zie ik echt geen probleem. 
Buiten de tijden dat hij alleen zit, willen jullie veel met hem gaan doen, dus hij gaat zich echt niet vervelen!  "

 

Ben ik het echt hélemaal mee eens!     Je biedt een geadopteerd pupje een goed huis, en zo te horen houden jullie ontzettend veel van hem. Mijn hond zit ook wel eens lang alleen thuis en heeft hier echt geen problemen mee. Je maakt het daarna gewoon weer goed met een extra lange wandeling en wat spelen. Als jullie er zo veel van houden en een goed thuis kunnen bieden, waarom niet :)       

honden page profiel Karen, baasje van Bo!Karen, baasje van Bo!

honden foto van Karen, baasje van Bo!

Wij zaten ook met dezelfde vragen. Doen we het of niet, ook omdat we beide fulltime werken. We hebben uiteindelijk, na lang overwegen, toch de stap gewaagd. En ik moet zeggen, voor alles is een oplossing en als je je hondje hebt ga je automatisch je leven naar je hondje schikken. En zo te lezen hebben jullie er toch al goed over nagedacht. Wij hebben alleszins nog geen seconde spijt gehad. Het is veel werk maar het is ook zo ontzettend leuk!.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

" Even buiten de TS om hoor..
 
Ik snap niet hoe mensen én fulltime kunnen werken (je moet toch voor je hond kunnen betalen) én de hond niet langer dan 4 uur op een dag alleen kunnen laten. Ja, je hebt uitlaatservices, pensions etc. Maar niet iedere hond is daar gelukkig mee. En de prijs die je ervoor betaald... Dan kun je toch net zo goed parttime gaan werken en zelf je hond uitlaten? Dan heb je net zoveel inkomen. 
 
Ik vind dat er flink wordt overdreven, ook weer in dit topic. Mensen kunnen het niet perfect doen en moeten roeien met de riemen die ze hebben. TS vangt een asielhond op, biedt deze een thuis, omdat deze anders geen toekomstperspectief heeft. Dat de hond dan 3 dagen in de week lang alleen zit, tja... Ze kunnen wel voor hem zorgen. 
Voordat Odi kwam, zat Sascha 4 dagen in de week van 06:00 tot 17:00 alleen. Hier heeft ze nooit hinder van ondervonden. Nooit iets stuk gemaakt, nooit gepiept of gejankt. 
Als je de hond rustig aanleert alleen te zijn (dus niet meteen een hele dag vertrekt, maar eerst een ochtendje of zo) en de hond de ruimte heeft als je weg bent, zie ik echt geen probleem. 
Buiten de tijden dat hij alleen zit, willen jullie veel met hem gaan doen, dus hij gaat zich echt niet vervelen!  "

 

Ik sluit me hier volledig bij aan.

 

Geen enkele situatie is ooit perfect. Leren omgaan met je dier en zien wat de noden zijn, en daar dan mee omgaan, gaat al doende. Jullie geven ware blijk van het feit dat jullie er voor de hond kunnen/willen zijn, dat is al meer dan vele andere honden krijgen. Als de klik er is, waarom zouden jullie dan moeten twijfelen?

 

Ook mensen die plots voor kinderen kiezen kunnen niet alles bij voorbaat inschatten, er is niet zoiets als een ideale situatie. Maar jullie voelen liefde voor de hond, en blijkbaar is het wederzijds...

 

Kwaliteit is beter dan kwantiteit...

 

Succes samen, zou ik zeggen

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Kijk naar Timo en je weet het antwoord. Onze golden haat het om alleen te zijn en voelt zich doodongelukkig als we weg gaan. Onze rottweiler is het liefste bij ons, maar als we weg gaan is het tukkietijd, vindt ze ook prima.

Iedere hond gaat anders om met het alleen zijn. Voor onze golden zou het moeilijk zijn (toppunt van verwaarlozing als je het hem vraagt) om 3 dagen alleen te zijn en dan ook nog opgesloten te zitten. Maar ook wij werken en dan zit hij ook wel eens een lange dag alleen thuis. Hij ligt dan nerveus in de gang te wachten tot we terug zijn en ontploft van blijdschap als hij ons aan hoort komen.

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Ik vind dat jullie het moeten doen.Als jullie alle aandacht hebben wanneer jullie vrij zijn is het toch prima.En het belangrijkste is dat jullie van hem houden en heel veel liefde gaan geven,dus lekker een fijn veilig thuis.En inderdaad zijn er ook zoveel honden die dit leven zouden willen leiden en die in veel slechtere omstandigheden zitten.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn zus heeft een job bij de deur, speciaal voor de hond, ze gaat telkens over huis om haar even gezelschap te houden. Daarvoor was dit niet mogelijk en ging de hond naar haar schoonouders die een boerderij hebben.

Ze heeft ook een Golden ;-). Het zijn heel dankbare honden, de hare ligt meestal ook te slapen tussendoor en kan soms ook vrij de tuin in, maar ze heeft wel geburen die thuis zijn om even op te letten mocht er iets zijn.De hond krijgt wel altijd een lange wandeling en gaat dan ook nog eens mee naar de paarden of mee naar alle familiebezoekjes.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Tsja, ik ken ook zo'n loebas van een Golden. Braaf beest, is hele dagen alleen thuis, sloopt niets, blaft niet… heeft alleen wel de doorligplekken op zijn ellebogen staan.

Ik bedoel maar te zeggen, de vraag moet niet altijd maar zijn of iets kan, maar ook of je het op zo'n manier moet willen!

Maar,, zoals ik de posten van de ts lees is over alles wel goed nagedacht. Dat haar partner momenteel geen werk heeft is niet leuk, maar in het geval van adopteren van de hond, komt het wellicht wel even handig uit.

Ook over opvang is nagedacht en als ze echt bereid zijn om de hond voldoende levensinvulling te geven, dan zal het toch vast goed komen?

Ik begrijp echt dat lang niet iedereen de luxe geniet om hele dagen thuis bij de honden te zitten, of zoals ik, van huis uit te werken.

Dus natuurlijk moet men daar realistisch in blijven. En als de wil er is..

Ik wens jullie alle succes en veel geluk met elkaar.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Marktplaats-honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^