Doen we het, of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Even buiten de TS om hoor..

 

Ik snap niet hoe mensen én fulltime kunnen werken (je moet toch voor je hond kunnen betalen) én de hond niet langer dan 4 uur op een dag alleen kunnen laten. Ja, je hebt uitlaatservices, pensions etc. Maar niet iedere hond is daar gelukkig mee. En de prijs die je ervoor betaald... Dan kun je toch net zo goed parttime gaan werken en zelf je hond uitlaten? Dan heb je net zoveel inkomen. 

 

Ik vind dat er flink wordt overdreven, ook weer in dit topic. Mensen kunnen het niet perfect doen en moeten roeien met de riemen die ze hebben. TS vangt een asielhond op, biedt deze een thuis, omdat deze anders geen toekomstperspectief heeft. Dat de hond dan 3 dagen in de week lang alleen zit, tja... Ze kunnen wel voor hem zorgen. 

Voordat Odi kwam, zat Sascha 4 dagen in de week van 06:00 tot 17:00 alleen. Hier heeft ze nooit hinder van ondervonden. Nooit iets stuk gemaakt, nooit gepiept of gejankt. 

Als je de hond rustig aanleert alleen te zijn (dus niet meteen een hele dag vertrekt, maar eerst een ochtendje of zo) en de hond de ruimte heeft als je weg bent, zie ik echt geen probleem. 

Buiten de tijden dat hij alleen zit, willen jullie veel met hem gaan doen, dus hij gaat zich echt niet vervelen!  "

 



Even in reactie, maar 't is ook een beetje algemeen: tot op zekere hoogte ben ik het met je eens. Daarom zei ik ook, het hangt er nogal vanaf wat je met de hond doet. Als je voor en na een lange periode alleen flink gaat wandelen, en dan bedoel ik echt de hond fysiek en mentaal moe maken, dan is het iets heel anders dan wanneer je je hond een klein rondje voor en na doet en het wandelen tot het weekend moet wachten of helemaal niet gebeurd (en ja, dat gebeurt ook heel veel ;-)).

Los daarvan kán gewoon niet elke hond 8 uur lang alleen zijn, dat moet je goed checken. Als een hond duidelijk aangeeft dat hij ongelukkig is - of dat nu is door te slopen, te blaffen, maar kan ook door bijvoorbeeld zichzelf obsessief te gaan bijten/likken of de hele dag onrustig heen en weer lopen en niet lekker gaan slapen - dan is het voor die hond niet een geweldig idee om zo te leven. Bovendien is 2x 8 uur niet plassen op een dag hoe dan ook veel. 't Kan wel, jij en ik kunnen het ook, maar of het prettig is?

Nu is dat alles duidelijk, vermoed dat iedereen het daar ook wel over eens is. Mijn man en ik werken allebei ook zo goed als voltijd en hebben bovendien veel reistijd. Onze hond trekt het echter niet goed om langer dan 5 a 6 uur alleen te zijn. Wat wij dus doen zijn drie dingen:
- zo goed mogelijk onze uren plannen zodat de hond zo kort mogelijk alleen is
- voor/na werktijd en op vrije dagen dingen doen om haar extra moe te maken, waardoor ze allang blij is dat ze een dagje mag slapen ;-)
- sjacheren met onze buurman zodat hij onze hond uitlaat als wij niet kunnen, en wij de zijne als hij niet kan. Zodat ze toch lekker uit gaat

En voor de TS: wij hebben dit contact gelegd nét na onze verhuizing. Juist iemand die zelf ook werkt en zelf ook een hond heeft, zal waarschijnlijk ook wel graag zo'n afspraak willen dat je elkaars hond af en toe uitlaat. Zo kun je heel gemakkelijk elkaar een handje helpen en kan je hond lekker uit, lekker energie kwijt, plasje kwijt, en hoef jij je niet schuldig te voelen. En het is bovendien een heel goeie manier om contact te zoeken met je nieuwe buren!

Ik heb het idee dat veel mensen (bedoel ik niet per se hier op dit forum maar in het algemeen) zo graag een hond willen, dat ze eigenlijk niet willen zien dat ze deze hond misschien niet zo'n goed leven bij jou heeft als je wel zou willen. Als je niet genoeg tijd hebt, als je gewoon geen zin hebt om te gaan wandelen, geen geschikt huis hebt of geen geld hebt om eventuele kosten te dragen... dan is het misschien niet het goede moment. Dat is kl*te, maar als je heel eerlijk bent, weet je vaak zelf ook wel of je echt wel genoeg tijd hebt of toch eigenlijk niet.

Anoniem (Gast)

Het is al gezegd, maar in mijn optiek o zo waar: het kan misschien, maar moet je het willen? Het feit dat een hond niet blaft en niets stuk maakt, betekent niet dat het goed is voor de hond. Is het eerlijk? Ook wij werken en ze is tot max. 14.00 uur alleen thuis, lang, maar dat betekent wel dat ik in de tijd dat ik vrij ben, ook nauwelijks nog wegga als zij niet mee mag. En daarin heb ik best een aantal tegenvallers gehad: mensen waarvan ik dacht dat ze welkom was, maar dit niet het geval was, mensen met een hond die hondagressief bleek te zijn. Dan blijf ik dus thuis om mijn golden gezelschap te houden. Dat had ik voordien niet voorzien. Ik doe het met liefde, maar weet zeker dat lang niet iedereen in zo'n situatie dat ook zou doen, jaar na jaar! Belangrijk om goed over na te denken.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou het dan doen hoor TS 

de ruimte die je geeft, is er ook licht toch ? Als ze de rest vd tijd bij jullie direct mee wordt opgenomen in jullie leefwereld, zogauw jullie thuis zijn ? Super. Mag ze ook mee op tripjes enz ? 

 

doen.  En succes met de proefperiode.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Bedankt voor al jullie reacties.
Wij zijn net verhuisd (naar regio Kortrijk, België), dus buren en mensen in de buurt kennen we nog niet. Uitlaatservices zijn er wel in de buurt, maar we vinden dit niet oké qua bandopbouw met onze hond.
Momenteel laten we hem in een ruimte rondlopen, achter de garage (+/- 2,5m x 2,5m), wanneer hij alleen thuis is. Wanneer we thuis zijn, mag hij mee in de living/keuken, heel de benedenverdieping en tuin in. Vanaf dinsdag mogen we het hondenhok van mijn schoonouders lenen, zodat we Timo buiten kunnen laten wanneer we weg zijn, en hij toch beschut zit bij slechter weer. Mijn vriend zit voorlopig nog werkloos thuis, dus zal ook bekijken hoe hij reageert in de tuin wanneer hij daar enkele uren alleen zit.
We willen ook sowieso naar de hondenschool gaan, zodat we Timo kunnen leren hoe zich te gedragen, en we hem mee kunnen nemen wanneer we bij iemand op bezoek gaan. Dat zijn weeral wat extra uren minder alleen thuis zitten.;-)
 
We hebben vandaag met de man van het asiel gebeld, om te vertellen dat het wel klikt met de hond, maar dat we ons zorgen maken over het alleen zitten. Hij vertelde dat dit wel zou moeten lukken, indien de hond voldoende ruimte heeft. We hebben daarom besloten om Timo al zeker tot volgende week te houden, en te kijken hoe het verder loopt. De man van het asiel had momenteel nog geen andere kandidaten, dus geen perspectief voor deze hond...
We zijn ook aan het experimenteren met speeltjes, om te kijken waar Timo zich zelf mee kan amuzeren. Op een been knauwen doet hij bijvoorbeeld graag. Ondanks we vandaag thuis waren, hebben we hem een tijdje niet gezien omdat hij zelf druk bezig was.
 
Qua vakantieopvang zou Timo naar de boerderij van mijn schoonouders kunnen, of gaan logeren bij mijn schoonzus. 
 
Denk dus aub niet dat we niet ernstig nadenken over hoe we het leven van deze hond zo mooi mogelijk kunnen maken.:-)  "

 

Allereerst geweldig dat jullie Timo een thuis willen geven.

Je schrijft zelf al dat hij de dagen dat hij wat langer alleen is een ruimte heeft achter jullie garage, maar dat er ook een kennel bijkomt.

 

Wees je ervan bewust dat je op die dagen na je werk de tijd moet hebben voor je hond, erop uit... wandelen/lopen/bewegen.

Misschien hebben jullie de mogelijkheid om de werktijden een beetje aan te passen? Dat bijvoorbeeld de laatste tegen 9.00 uur 's morgens weggaat en de eerste rond 16.00 uur weer thuis is.

 

Als Timo goed gehecht is aan jullie, maar ook goed gewend is, zou je zeker de optie van een hondenuitlaatservice kunnen proberen op die 3 werkdagen. Dan is je hond er tussentijds lekker uit, krijgt beweging.

 

Verder merk ik dat jullie er goed over nadenken... 

Succes!!!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Marktplaats-honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^