allergie indoor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik wil een waterblazer aanschaffen...lees goede resultaten hiermee.



Wat is een goed merk?



Bedankt voor de tips...alvast! "

 



Je moet vooral kijken naar hoeveel lucht hij kan blazen ;-) Het wattage zegt ook niets, echt naar de hoeveelheid lucht kijken. Ik heb de AEOLUS H901.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

De Nizoral is slechts een kuur. De gisten verminderen hierdoor...als goed is de geur ook...als Diesel krabt...dan gaat er een sneeuw wolk de lucht in...1 dag na het wassen...is het weer helemaal terug. Ik weet het komt van binnen uit...dus alles wat je doet is pure verlichting...voor eventjes...dit zal per hond verschillen...de 1 heeft her erger dan de ander....en als je hond een atopie heeft, is de kans groot dat deze ook een voedselallergie heeft...hoe het zich verhoud is de vraag...ik denk bij mij 60 % mijt...maar dat zegt mijn gevoel....pfff...rot allergie....echt het is best zwaar...voor een hond....en voor het baasje dan...tenslotte moet ik ook werken om het allemaal te kunnen betalen...en dan kan ik dit gelukkig...hoe doen anderen dit..die krap bij kas zijn?

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Het is ook allemaal zwaar en duur..

 

en ik zit ook met waar kan die nou wel tegen kwa voedsel en zo omdat die best vaak krabt weet je dus niet of het aan het voer ligt of aan de mijten..

ik weet nu in ieder geval dat boefke tegen eend en konijn kan, denk ik!

 

En hoe mensen het betalen als ze krap zitten.. Ik persoonlijk zou zelf dan maar minder eten enz, om toch maar voor me dier te kunnen zorgen , maar er zijn er dus helaas ook zat dat de hond dus weg moet.....

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ten eerst hebben wij hem verzekerd, godzijdank....

Maar dan krijg je nog niet alles, alleen scheelt het een hoop.

 

Ik weet even niet wat je voert, maar ik zweer bij een goede olie als ondersteuning.

Bv Doils skin, of Primeval omega 3-6-9.

Ik weet het, het is duur, maar wij geven verder nauwelijks iets uit aan de hond, voer, verzekering, belasting, supplementen, that's it.

 

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Diesel krijgt haaksbarf geit...in de tijd dat de mijten niet zo opspeelden. .ging de geit goed. Ook krijgt hij omega 3 en 6 als extra....heb ook sanafor besteld...ben benieuwd of dit gaat werken voor Diesel...maar dat zal wel een tijdje duren..voordat je het merkt.

Zou een waterblazer werken? Waarom een fohn niet met koude lucht...niet voldoende lucht verplaatsing?

Vindt het erg fijn...dat ik hier steun krijg...dat verlicht enigszins. ...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Diesel krijgt haaksbarf geit...in de tijd dat de mijten niet zo opspeelden. .ging de geit goed. Ook krijgt hij omega 3 en 6 als extra....heb ook sanafor besteld...ben benieuwd of dit gaat werken voor Diesel...maar dat zal wel een tijdje duren..voordat je het merkt.

Zou een waterblazer werken? Waarom een fohn niet met koude lucht...niet voldoende lucht verplaatsing?

Vindt het erg fijn...dat ik hier steun krijg...dat verlicht enigszins. ... "

 

Alleen geit? Elimineer je?

 

Een normale föhn heeft idd te weinig blaaskracht. Een goede water blazer blaast alles uit de vacht, dus ook stof ed. Dat lukt met een föhn niet en met kammen ook niet.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Na de geit wilde ik paard proberen van Haaksbarf....na 2wk merkte ik dat de jeuk e.d meer werd...echter toen wist ik nog niets van de huismijt allergie die Diesel had. Het weer werd beter...warmer...dit betekend met de huismijt allergie....meer last can jeuk schilfers e.d. Ik dacht toen...paard gaat toch niet goed. Nog een ander merk geprobeerd..maar ging ook niet...dus terug naar de haaksbarf geit. Nu denk ik toch dat het de huisstof mijt was....tja...hoe hou je deze 2 allergieën nu uit elkaar?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Is heel moeilijk, daarom zou je echt een lange periode een diersoort moeten geven. Wij ontdekten na bijna anderhalf jaar na de eerste klachten dat er een link te leggen was tussen seizoen en klachten.

Is inderdaad fijn om hier tips en herkenning te krijgen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Die 2 uit elkaar halen is qua jeuk lastig, maar wellicht had ze met de voeding verschijnselen die ze niet met de mijten heeft?

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Dan weet ik maar 1 ding... toen had hij steeds last van zijn oren....rode...warme oorschelpen. die ook een bepaalde lucht hadden....hou ze nog steeds in de gaten..maar al 3 mnd geen last meer...

O ja....heb Diesel gewassen met Azijn...maar zie geen verschil met de shampoo...
Deze moet je er toch weer uitspoelen? Heb ik wel gedaan. n.l ...leek mij logisch.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Dan weet ik maar 1 ding... toen had hij steeds last van zijn oren....rode...warme oorschelpen. die ook een bepaalde lucht hadden....hou ze nog steeds in de gaten..maar al 3 mnd geen last meer...

O ja....heb Diesel gewassen met Azijn...maar zie geen verschil met de shampoo...
Deze moet je er toch weer uitspoelen? Heb ik wel gedaan. n.l ...leek mij logisch. "

 

Ik was mijn hond nooit en ze is nooit vies of te vet.. wel laat ik haar zwemmen.

Met wassen haal je ook (een deel van) de beschermlaag van de huid weg. Daardoor worden ze nog gevoeliger.

Daarnaast kunnen ze reageren op de middelen die je op hun huid smeert.

Met mijn herder maakte ik ook die fout. Toen ik stopte met wassen werd zijn vacht overdreven vet, maar dat herstelde zich na een paar maanden. Hij zwom overigens nooit.

 

Als ze met de voeding last had van de oren en met de mijten niet, heb je toch een richtlijn om verder te gaan?

 

Ik zou alleen geen kvv met rund, graan en kip nemen omdat dat de meeste allergenen zijn. Let ook op dat glutenvrije merken en merken zonder toegevoegde granen nog altijd granen kunnen bevatten.

Van Haaksbarf is alles behalve kip en eend graan vrij. Van carnivoer zijn de eend en wild graan vrij.

 

Verder zou ik persoonlijk geen paard kvv geven omdat er meestal lever en nier in verwerkt word. Daar zitten bij paarden meestal te veel medicijnresten in.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Bedankt voor de tips. 

 

Ik wacht nu wel even een maandje om een ander diersoort te gaan geven. Dacht er wel over om konijn van Haaksbarf te gaan geven....kan dit wel? Gevleugelte en kip...rund...en granen geef ik niet. Pens geef ik af en toe wel...dit gaat wel goed...

 

Wat voor merk stoomreiniger kan ik het beste aanschaffen....voor een huisstofmijt allergie hond. Zag dat karcher goed is? De stofzuiger en stoomreiniger in 1?

 

Ik was Diesel omdat het voor hem verlichting geeft...huid ziet er daarna fris uit....hij heeft anders een gist huid...harde schilfers en heel vet. Vanwege zijn wondjes laat ik hem niet zwemmen....i.v.m ontstekingen. Vindt dat ook zo erg voor hem...hij is er dol op...

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je kan hem toch laten zwemmen en dan met de douche de wondjes spoelen zonder middelen? Azijn op wonden lijkt me niet lekker ;)

 

Konijn lijkt me prima.

 

Karcher stoom is prima. Gebruik wel gedemineraliseerd water, dan ver kalkt je machine niet.

Met de 2 in 1 van hun heb ik geen ervaring. Ik heb de Dyson allergenic.

 

Is de pens van rund, lam, geit of hert?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wassen kan heel heilzaam werken bij allergische honden, zeker met bv gisten. Zoet water om in te zwemmen wordt soms zelfs afgeraden, zout water, zee dus, is wel gunstig voor de huid.
Ik was Santa eens per maand, als je een goed product gebruikt kan het echt geen kwaad.
Ik heb dit met de dermatoloog besproken.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Het lijkt dar de Nizoral tabletten aanslaan. Diesel wordt iets rustiger....ik ben benieuwd hoe het morgen gaat...ook sanofor toegevoegd aan zijn eten....vandaag.

De waterblazer besteld en de stoomreiniger.

Hoop dat ik ze snel binnen krijg!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nou, jouw hond boft ook hoor, al die maatregelen!
Ik hoop dat het nu snel beter gaat!!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Het lijkt dar de Nizoral tabletten aanslaan. Diesel wordt iets rustiger....ik ben benieuwd hoe het morgen gaat...ook sanofor toegevoegd aan zijn eten....vandaag.



De waterblazer besteld en de stoomreiniger.



Hoop dat ik ze snel binnen krijg! "

 



Goed bezig! :-)

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Uiteraard....doe ik alles voot mijn 'maatje'....mijn trouwe viervoeter....wie zou dat nu niet doen?  Ik ga er tegen vechten weg die rottige huismijten. De oorlog begint.  ....heb je ze wel eens onder de loep gezien? 

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

O ja....mijn gordijnen. ...hangen niet meer. Wel kaal...en wennen....heb geen kleden...leren bankstel...eigenlijk moet je de planten ook verwijderen? En in zijn mand elke dag een schone hoeslaken...gewassen op 60 gr. ....wat kan ik nog meer doen? 

 

O ja....vraagje nog. Als ik de waterblazer heb..is het wel het beste om de andere 2 honden ook af te blazen? Ze liggen vaak samen...n.l.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" O ja....mijn gordijnen. ...hangen niet meer. Wel kaal...en wennen....heb geen kleden...leren bankstel...eigenlijk moet je de planten ook verwijderen? En in zijn mand elke dag een schone hoeslaken...gewassen op 60 gr. ....wat kan ik nog meer doen? 

 

O ja....vraagje nog. Als ik de waterblazer heb..is het wel het beste om de andere 2 honden ook af te blazen? Ze liggen vaak samen...n.l. "

 



Tjee, echt goed bezig ;-) Wij hebben boven aan de buitenkant van de ramen rolluiken, dus dan is het toch nog privé voor de rest van de wereld ;-)

Waarom de planten verwijderen? Ik heb ook gewoon planten in huis hoor ;-)

Je kunt de andere honden ook met de waterblazer doen. Ik doe het dus na het zwemmen, maar minimaal 1x per week. De waterblazer zonder warme lucht kan geen kwaad. Het bevordert zelfs de doorbloeding van de huid.

Ik verschoon de kleedjes trouwens 2x per week. Als ik naar anderen ga, heeft ze ook altijd haar eigen kleedje mee die bij thuiskomst direct in de was gaat. Zo hoeft ze nooit op tapijt te liggen.
Was ze wel in een hele draai en zonder wasmiddelen ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb op advies van dermatoloog een kussen gekocht van kunstleder, soort Biabed maar zonder randen. Onze ligt veel op zijn kussen of op het laminaat.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Laat je planten gewoon staan, je hoeft niet je hele huis aan te passen hoor.
Onze gordijnen zijn van dat parachute achtig stof.

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Oke...ik heb geen rolluiken....maar nog wel luxaflex..maar die kun je makkelijk afnemen met een doekje....

 

De planten kan ik ook sprayen met water...heb n.l ook vetplanten....op planten zitten ook huisstofmijten...lijkt me.

 

Ja...ik ben lekker bezig he? Maar heb ze nu ook echt de oorlog verklaard....;-).....ik rust niet meer. Misschien heeft het serum dan ook meer kans van slagen....als ik volgende week start....Diesel heeft er goed last van...denk dat dit natuurlijk per hond verschilt....de 1 meer jeuk en kale plekken dan de ander....

 

Je hebt ook nog een apparaat wat de lucht zuivert...heb jij  gehoord of dit werkt? 

 

Bedankt voor het meedenken...heel fijn!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik heb op advies van dermatoloog een kussen gekocht van kunstleder, soort Biabed maar zonder randen. Onze ligt veel op zijn kussen of op het laminaat. "

 

Daar had drib nog jeuk op.. We halen nu 1x pw de hoes eraf en stomen het goed uit.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Oke...ik heb geen rolluiken....maar nog wel luxaflex..maar die kun je makkelijk afnemen met een doekje....
 
De planten kan ik ook sprayen met water...heb n.l ook vetplanten....op planten zitten ook huisstofmijten...lijkt me.
 
Ja...ik ben lekker bezig he? Maar heb ze nu ook echt de oorlog verklaard....;-).....ik rust niet meer. Misschien heeft het serum dan ook meer kans van slagen....als ik volgende week start....Diesel heeft er goed last van...denk dat dit natuurlijk per hond verschilt....de 1 meer jeuk en kale plekken dan de ander....
 
Je hebt ook nog een apparaat wat de lucht zuivert...heb jij  gehoord of dit werkt? 
 
Bedankt voor het meedenken...heel fijn! "

 

Planten kan je als het niet te koud is, buiten in de regen zetten ;)

 

Over dat apparaat dat de lucht zou zuiveren, verschillen de meningen. Ik zelf geloof er niet in.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wanneer het gaat over huisstofmijt, deze zitten in de vulling van het kussen, met een stoffen hoes blijft de kans dat ze het kussen ingaan.
Kleedjes op het kussen wassen is nuttig, maar als de hond ligt op een kussen waarin de mijten kunnen doorgroeien blijf je ermee zitten.
Het advies was een kussen als wij hebben of een plastic hoes om het binnenkussen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Wanneer het gaat over huisstofmijt, deze zitten in de vulling van het kussen, met een stoffen hoes blijft de kans dat ze het kussen ingaan.
Kleedjes op het kussen wassen is nuttig, maar als de hond ligt op een kussen waarin de mijten kunnen doorgroeien blijf je ermee zitten.
Het advies was een kussen als wij hebben of een plastic hoes om het binnenkussen. "

 

Ik heb eenzelfde kussen als jij omschrijft. Zonder uit stomen heeft ze er toch last van.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Welke mijten zijn er uit de test gekomen?  En welke test is er afgenomen?

Dit gaat namelijk niet alleen over huisstofmijt, en elke maatregel kan helpen maar als een hond echt een flinke atopie heeft dan zal er op meerdere vlakken gehandeld moeten gaan worden.

In de Artuvetrin test zit trouwens volgens mij geen huisstofmijt, maar ik ga het even nakijken.

 

Edit,

Ik vergis me, er wordt wel op huisstofmijt getest.

Maar bij ons is die niet in het serum verwerkt, omdat met name de andere mijten en de grassen zo enorm hoog scoren en ze maar een beperkt aantal allergenen in het serum kunnen verwerken.

Zijn score op huisstofmijt was toen 101.

 

Wat betreft de huisstofmijt is het natuurlijk ook mogelijk om hij de artikelen voor mensen te kijken, bv dekbedjes en hoezen. Hebben wij ook aan gedacht maar dat zijn ook dure spullen.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Welke mijten zijn er uit de test gekomen?  En welke test is er afgenomen?
Dit gaat namelijk niet alleen over huisstofmijt, en elke maatregel kan helpen maar als een hond echt een flinke atopie heeft dan zal er op meerdere vlakken gehandeld moeten gaan worden.
In de Artuvetrin test zit trouwens volgens mij geen huisstofmijt, maar ik ga het even nakijken.
 
Edit,
Ik vergis me, er wordt wel op huisstofmijt getest.
Maar bij ons is die niet in het serum verwerkt, omdat met name de andere mijten en de grassen zo enorm hoog scoren en ze maar een beperkt aantal allergenen in het serum kunnen verwerken.
Zijn score op huisstofmijt was toen 101.
 
Wat betreft de huisstofmijt is het natuurlijk ook mogelijk om hij de artikelen voor mensen te kijken, bv dekbedjes en hoezen. Hebben wij ook aan gedacht maar dat zijn ook dure spullen.
  "

 

Vraag je dat aan mij of aan ts?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  
Vraag je dat aan mij of aan ts? "

 

Waarom denk je dat ik dit aan jou vraag?

TS dus....

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^