Inenten, wel of niet bij gevoelige hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Hallo, ik heb mijn hondje nu ruim een jaar (ze is 1 jaar en 4 maanden oud). Al vanaf het begin heeft ze een heel gevoelige huid en maag- darmstelsel.

Het wordt tijd voor haar jaarlijkse inenting. Nu heb ik oa op dit forum veel gelezen over de nadelen van vaccins en dat deze mogelijk ook allergieën kunnen uitlokken. Ik begin nu te twijfelen of al dat vaccineren wel gezond voor haar is en of dit mogelijk de oorzaak is van haar gekrab en soms ook overgeven. 

Het overgeven heeft ze als ik haar net even iets anders te eten geef waar ze blijkbaar niet tegen kan. Ook heeft ze laatst een week lang diarree gehad (wat met overgeven begon). In eerste instantie dacht ik aan een granenallergie of overgevoeligheid voor granen. Het jeuken werd veel minder sinds ik haar Farmfood glutenvrii geef, maar sinds een paar weken is het gejeuk en rode plekjes toch weer terug. Dit zou ook kunnen doordat ze af en toe kattenbrokjes pikt die van de tafel afvallen als de katten eten (zit graan in en kattenbakjes zijn tijdelijk verplaatst).

Al met al weet ik nog niet 100% zeker waar haar gevoeligheid echt vandaan komt en vraag ik me af of vaccineren op dit moment (of überhaupt) wel verstandig is. Wie kan mij adviseren?

Alvast bedankt!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Vaccineren is niet gezond en een gezonde hond vaccineer je liever niet. Als je hond op 3 maanden de laatste pupvaccinaties heeft gehad, doe je er verstandiger aan om te titeren op de 3 viralen. De rest van de vaccinaties zoals kennelhoest en ziekte van Weil zijn geen core vaccins en kun je missen. Zeker gezien de klachten van je hond nu. Je zou je hond kunnen helpen door vers te voeren. Dat is soortgerichte voeding, waarmee je de darmflora en indirect de weerstand ondersteunt. 

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Ik lees mee want ik heb precies dezelfde vraag. Mij hond is ook erg gevoelig en heeft een zwak maag darm stelsel. Wij geven alleen vers vlees en dat gaat super. Maar ben bang dat hij van een enting ziek word

Anoniem (Gast)

Je kunt inderdaad titeren maar mijn ervaring is dat enting rond het eerste jaar vaak wel nodig is om je hond langdurig te beschermen. Mijn hond was na de puppyenting en de eerste cocktail enting vijf jaar beschermt. Zomaar niet enten is niet verstandig. Je brengt er je eigen hondje mee in gevaar maar ook andere hondjes in zijn omgeving. Ter geruststelling de meeste honden worden niet ziek van een enting maar het komt voor. Vaak is de enting geen oorzaak maar een trigger en heeft een hond dan al gezondheidsproblemen. Ik titer mijn honden omdat ik ze niet wil overenten. Maar ik vind wel dat ze goed beschermd moeten zijn.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Vaak is de vaccinatie rond het eerste jaar juist niet nodig. Dat ervaren inmiddels al veel eigenaren van jonge honden die bewust titeren en niet klakkeloos vaccineren. En ik heb al heel wat honden voorbij zien komen, die op het eerste levensjaar nog zeer goed beschermd zijn omdat de 3-maanden vaccinatie prima is aangeslagen.

Wil je er meer over weten:

Vaccinatieschade en Beleid

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Mijn honden zijn al een aantal jaren niet meer geënt.
Jace, de oudste van dik 10 jaar, was steeds ziek van de entingen, dus toen heb ik besloten om geen entingen meer te geven.
Ze krijgen wel de rabiës enting, omdat we naar Frankrijk op vakantie gaan en we wonen dicht bij Belgie en Duitsland.
Dus dat risico durf ik niet te nemen.
Maar bij de laatste rabiës enting (in 2014) was Jace weer heel ziek, dus ik heb besloten om hem vanaf toen helemaal niets meer te geven.
Dan gaan we de laatste jaren van zijn leven maar in Nederland op vakantie.

Volgende forumvraag: Opgezette klier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^