hoog opspringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

Hallo, 
Mijn labrador is nu 14 maanden, maar dat opspringen naar andere mensen houd nog steeds niet op, meer nog nu springt ze zelf zo hoog tot aan de mensen hun mond, wat soms hard aan kan komen bij sommige.
Ik probeer van alles, maar het schijnt niet te lukken, de mensen draaien zich om of houden hun hand voor haar, maar soms kan ze zo op het onverwacht plots omhoog springen, ze doet het niet bij mij, maar zou willen dat ze ook bij de andere het niet deed, ik ben radeloos alle tips zijn welkom hoe los ik dit in hemels naam op. Het zou leuk zijn als ze dat niet meer deed dan kan ik met een gerust hart haar ook los laten lopen in het bos, zonder bang te moeten zijn om iemand tegen te komen!
groetjes
Mich.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik heb geen pasklaar antwoord voor je... maar ik volg ff mee omdat onze Max ook een springer/clown is... ik ben benieuwd naar de tips...

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Het belangrijkste bij springen is negeren, de hond zoekt aandacht/contact, als ze die aandacht niet, maar dan ook NOOIT krijgen, krijgen ze door het springen helemaal niet helpt.
Maar als ze ook maar 1 a 2 keer wel succes hebben met springen, met andere woorden, als iemand gaat zeggen 'laag' of 'nee', hebben ze aandacht, dus succes! Negatieve aandacht is ook aandacht.. ;-)

Als je de hond al ziet lopen naar iemand, roep haar dan terug, zodat ze niet de kans krijgt om te springen, anders roep je even 'als ze springt, volledig negeren!'
Als ze dan weer laag is en niet de intentie heeft gelijk op te springen, geef haar Dan aandacht, met een aai of een koekje. Springt ze daarna weer op, ga weer helemaal rechtop staan en negeer haar volledig, niets zeggen, niet aankijken. Wat je kan ook kan doen is omdraaien en weglopen, dan is ze al het contact met je kwijt en heeft ze dus niet haar zin.

Dit is in de praktijk wel lastig hoor, want mensen buiten zijn toch vaak niet zo consequent daarin, maar probeer het toch vol te houden door van tevoren al te zeggen dat ze haar compleet moeten negeren..
Veel succes! :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Allereerst kun je het beste als er bezoek komt en de bel gaat, haar naar haar plek sturen met zit en blijf. Dan blijf je wachten, sorry voor het bezoek, en je doet pas de deur open, als zij rustig op haar plek blijft.  Als je hond bij het bezoek toch opspringt, moet je haar de rug toedraaien, niet roepen dat zij rustig moet zijn, maar zwijgen en als het dan nog niet helpt, de kamer uitlopen, met het bezoek. Het moment dat de bel gaat, de telefoon rinkelt kun je het beste even blijven zitten, dus niet meteen opspringen, omdat dat het startsein is, dat er iets gaat gebeuren. Als er bezoek komt, kun je ze, tenminste als je weet dat ze komen, van te voren vragen wat je graag wilt en moeten de hond ook negeren, haar de rug toedraaien en eventueel de kamer uitlopen. Niet terugkomen voordat zij rustig is, is zij rustig, mogen ze haar belonen. Als er iemand onverwachts belt, spring je niet meteen op ! En wat loslaten betreft, zou ik ergens gaan oefenen met een heel lange lijn, eventueel in een omheind gebied en belonen met koekjes of iets heel lekkers. Als je niet zeker van je zaak bent, zou ik haar niet loslaten !

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Dat is allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan hoor !
Vanals de bel gaat staat hij reeds 3x vroeger bij de deur dan wij haha!!
Als hij springt beginnen de mensen te draaien en keren en dat vind ie dubbel leuk !! Nee niet springen, dat moeten ze juist zeggen he O-)
Mijn gebuur vindt dat hij moet springen.:'(
Het is inderdaad niet gemakkelijk zelfs met alle regels in acht genomen !

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wat wil je dat ie wel doet?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb ook niet gezegd dat het gemakkelijk zou zijn. Romeo deed hetzelfde, vond het hardstikke gezellig als er bezoek kwam en als ze hem negeerden, haalde hij van alles uit de kast. Dan kwam hij met zijn deken aanslepen en als dat niet hielp, kwam hij met het kussen voorbij, dat hij bijna niet kon dragen, maar geheid dat hij de aandacht had en iedereen dus in een deuk lag om hem ! Als hij naar de deur rent, haal je hem terug, zet hem op zijn plaats, weer met zit en blijf en dan maak je deur pas open ! En ook al vindt de buurman dat het gezellig is dat hij springt, jijzelf bepaalt dat dit niet mag ! Ik kreeg eens een keer bezoek van een electricien, die vond Romeo helemaal te gek, maakte hem compleet opgewonden, deed trekspelletjes, ook al vroeg ik hem met rust te laten. Romeo was door het dolle heen en begon te blaffen. Nou dat blaffen vond de electricien niet leuk, maar had het zelf veroorzaakt ! Dus je bent inderdaad afhankelijk van de mensen die mee willen werken.  Sterkte !

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik heb Sasja het comando laag aangeleerd.
Ik beloon haar telkens bij het woord laag.

Ik zie het aan haar poten waneer ze gaat opspringen.
Leer dat eerst te zien in je hond.
Kijk naar zijn lichaamstaal en de spierspanning...let op de signalen waarbij je merkt dat je hond gaat springen.
Dit is vaak een fractie van een seconde, maar als je het eenmaal doorheb, is er tijd genoeg om te reageren.

Maak ''laag'' een leuk comando.
Met woorden zoals goedzo of braaf.

En vaak herrineren.
Zelfs na 6 jaar moet ik Sasja nog steeds herrineren aan laag blijven.
Bij het begroeten van mensen roep ik al ''laag blijven'' op een neutrale toon.
En ze blijft laag.
Soms zie ik dus aan haar spierspaning dat ze toch wilt opspringen en dan is een simpele eu!! voldoende.

Ja, ze draait nu om de benen, kwispeld zeer vrolijk met de staart, maar ze doet niet meer opspringen..(eum..behalve bij mij..maf beest)

Jeetje...als ze echt zo hoog kan springen...kan je haar op agilety zetten.
Springen kan ze dus al zeer goed.

Als je hond eenmaal het comando snapt, kan je dit ook toepassen met je stem in het bos.
Maar het is trainen, trainen en nog eens trainen.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

let goed op de signalen die ze vooraf geeft en probeer het tijdig af te breken. als ze los is laat vreemden haar dan niet aaien, dat maakt haar nog enthausiaster waardoor ze nog meer gaat springen. de techniek die bij ons het beste werkt is omdraaien en niets zeggen of niet kijken.

aan de lijn kort houden en laten zitten als je met iemand praat en een beetje afstand houden van de persoon waar je mee praat. dit zijn dingen die je net iets meer tijd geven om je hond te corrigeren als ze wil springen.

bezoek in huis: hond evenapart of op zijn plaats en geef het bezoek wat lekkers, roep je hond daarna bij julie, laat hem rustig voor je bezoek zitten en danmag je bezoek hem belonen. bij opspringen stuur je haar telkens weer naar haar plekje en gebeurt dit te vaak dan moet ze even in de bench of de keuken.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

als ze echt vaak en hoog springt is het mischien handigom bezoek vooraf te zeggen hoe ze moeten reageren en watze moeten doen als je hond opspringt.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Hier een enorme springer, toen hij bij ons kwam.
Door het consequent omdraaien en totaal geen context te maken door kijken, aanraken of praten is het er zo goed als uit.
Sommige mensen kunnen dit niet en dat zijn de enigen bij wie hij het soms nog doet.
Visite kreeg hier duidelijke instructies en sprak ik weer op aan als ze zich daar niet aan hielden.
Klinkt niet aardig maar opspringen is echt vervelend gedrag wat bijna niemand leuk vindt.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Ik zit met hetzelfde probleem, ook mijne springt op en voornamelijk op mensen die zelf ook een hond hebben.
Negeren zou het allerbeste zijn maar daar komt in praktijk niet veel van terecht. Sommige mensen zeggen jaa jaa ik negeer hem en dan wanneer hij bij hun komt dan hoor je "OEEHH wat ben jij een mooie rottweiler". Dan kan je jezelf voor de kop slaan :P.
Ik volg ook even mee, zeer informatief voor mij .

ps: hij springt gelukkig nooit bij mij op.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Commando laag aanleren en dat consequent volhouden. 
Goed opletten, want zodra hij zich aanspant, roep jij al laag. 
Mensen ontmoeten, pak hem bij de halsband en hou hem op 4 poten. Dan mag er geaaid worden. Laat hem los, springt hij toch op, aaien onmiddelijk staken, commando laag, en negeren. 
Of gewoon compleet negeren, bij binnenkomst. 

Maar consequent volhouden... Dat is het belangrijkste.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Hier een enorme springer, toen hij bij ons kwam.
Door het consequent omdraaien en totaal geen context te maken door kijken, aanraken of praten is het er zo goed als uit.
Sommige mensen kunnen dit niet en dat zijn de enigen bij wie hij het soms nog doet.
Visite kreeg hier duidelijke instructies en sprak ik weer op aan als ze zich daar niet aan  hielden.
Klinkt niet aardig maar opspringen is echt vervelend gedrag wat bijna niemand leuk vindt.
"


Hier hetzelfde, degene die het toelaten bespringt hij, maar hij heeft een tussenweg, hij zet nu zachtjes de voorpoten tegen iemand aan, dus niet onbenullig. 
Tja, als mensen het toelaten, moeten ze het zelf weten, vieze kleding, of pijnlijk schrammen op de armen of zo, zijn voor hun rekening. 40 kilo hond voelt niet prettig. Ik leer dat springen niet voor niets af, natuurlijk.

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

allemaal dank voor het antwoord, ik ga het zeker toepassen ik ga ze proberen om het commando laag aan te leren dat zou dan in principe toch moeten lukken allé hopen maar hé :-)

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Wij hadden ook een enorme springer, mensen kwamen voor om binnen en vlogen de achter deur weer uit.

Negeren was geen optie, kan bijna niemand, en tis mijn hond dus ik moet er voor zorgen dat hij mensen niet lastig valt.

Wat ook heel goed helpt om hem iedere keer als hij naar mensen opspringt in huis zonder iets te zeggen naar buiten doen, laat je hem weer binnen, weer niets zeggen. loopt hij op de visite af, hup, er weer uit. Kwartje valt dan heel gauw.

Op cursus pakte ze het anders aan. Als de hond aan de lijn tegen mensen op sprong, hielden ze de hond bij de halsband omhoog. En wat wil een hond die omhoog gehouden wordt? die wil naar beneden. Na 3 keer sprong geen hond meer tegen mensen op aan de lijn.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

mijn kruising labrador/herder is 6 en doet dat nog steeds ondanks dat ik steeds maar weer moet zeggen Kyra laag. ik krijg dat er ook niet meer af denk ik

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" mijn kruising labrador/herder is 6 en doet dat nog steeds ondanks dat ik steeds maar weer moet zeggen Kyra laag. ik krijg dat er ook niet meer af denk ik "


Ik weet zeker dat het af te leren is.
Toen wij de onze kregen, sprong hij echt tegen elke willekeurige voorbijganger aan op straat.
Ik zei de hele wandeling sorry.....
Als iemand tegen Santa  'laag' zegt vraag ik of ze dat niet willen doen, hij weet niet wat dat is.
(of ik vraag of ze het hem even vlug kunnen leren O-))
En ik heb liever dat dat gespring helemaal uit zijn systeem is, dan dat mensen er om moeten vragen.
Bovendien is dat ook een reactie, en daar is de hond op uit.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"

Hier hetzelfde, degene die het toelaten bespringt hij, maar hij heeft een tussenweg, hij zet nu zachtjes de voorpoten tegen iemand aan, dus niet onbenullig. 
Tja, als mensen het toelaten, moeten ze het zelf weten, vieze kleding, of pijnlijk schrammen op de armen of zo, zijn voor hun rekening. 40 kilo hond voelt niet prettig. Ik leer dat springen niet voor niets af, natuurlijk. "


Sommige mensen stralen een bepaalde energie uit die dat oproept bij hem.
Ik vind dat zo apart.
Santa springt verder tegen niemand meer aan, alleen die stuk of 2 mensen in de straat.

Maar mensen zijn zo onbenullig, ik vraag van de week een postbezorgster, wilt u de hond negeren?
(bij mij in de voortuin, kwamen tegelijk aan).
Gaat ze hem aankijken en op sissende toon 'rustig, rustig' tegen hem zeggen.
Dan ben ik niet aardig meer. ;-)

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

hahaha santa, zo herkenbaar :p
Negeren dan denken mensen dat ze de hond tot rust moeten manen, alsof de hond nederlandse vocabulaire onder de knie heeft :P

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" hahaha santa, zo herkenbaar :p
Negeren dan denken mensen dat ze de hond tot rust moeten manen, alsof de hond nederlandse vocabulaire onder de knie heeft :P "


Jaaaaa! Ik was zó geïrriteerd, ik ging naar binnen en zei tegen mijn dat sommige mensen echt geen Nederlands begrijpen. ;-)
Die mw. is super aardig, maar Santa is gewoon te snel te wild bij een vriendelijk woord.O-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

"

Sommige mensen stralen een bepaalde energie uit die dat oproept bij hem.
Ik vind dat zo apart.
Santa springt verder tegen niemand meer aan, alleen die stuk of 2 mensen in de straat.

Maar mensen zijn zo onbenullig, ik vraag van de week een postbezorgster, wilt u de hond negeren?
(bij mij in de voortuin, kwamen tegelijk aan).
Gaat ze hem aankijken en op sissende toon 'rustig, rustig' tegen hem zeggen.
Dan ben ik niet aardig meer. ;-) "


Maar ik denk dat deze mensen gewoon bang zijn. Die komen ook vaak minder leuke honden tegen, denk ik. Bij negeren denken ze misschien, oei, misschien bijt hij wel, als ik hem niet mag aankijken, of aaien, dus gaan ze automatisch kijken en iets zeggen.
Ik merk het hier met vrienden en kenissen ook, degene die bang zijn gaan juist kijken of wat zeggen, degene die niet bang zijn, of hem kennen negeren hem en lopen door. 

Ben zelf heel bang geweest voor honden, dus ik weet hoe het werkt. :-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Als je je hond het commando 'laag' gaat aanleren is de timing van je beloning echt super belangrijk! :-) Beloon echt alleen als je hond ong. 4 seconden met 4 pootjes op de grond staat. Anders beloon je namelijk het omlaag gaan en ja, om daar een beloning voor te krijgen moet je dus eerst op springen ;-)

Ik heb Mikey ook laag aangeleerd en het werkt idd vaak wel. Als ze bijv sprong of ergens op hing (tafel/aanrecht) dan hield ik een snoepje voor dr neus - zei niets - en lokte haar met de geur naar beneden. Pas als ze op de grond stond wachtte ik 1 seconde, zei ik 'laag' dan telde ik in gedachte tot 3 en dan pas kreeg ze het lekkers. 
Maar ik zeg het ook vaak van te voren, bijvoorbeeld als ze naast de aanrecht staat en ik met eten bezig ben (en dan wil ze graag even op het aanrecht komen kijken natuurllijk). Dan zeg ik laag voordat ze ook maar iets doet. Ik kijk dr dan aan en als ze 'gewoon' blijft staan zeg ik goedzo en heel soms krijgt ze dan ook wat. Zodat het op de grond blijven beloond wordt en niet het naar beneden gaan.

Met visite deed ik vaak snoepjes strooien op de grond zodra iemand binnen kwam. Dit heeft als voordeel dat ze niet springt en ook is ze op de grond als mensen haar aaien. (Negeren lukte niemand, want blijkbaar is de reactie op een springende hond aaien en praten ;-) ) Dus nu konden mensen gelijk aaien en praten en deze 'beloning/aandacht' viel dan samen met het op de grond blijven.

Met mensen waarvan ik wist dat het moeilijker was (haha, sommige mensen lokken het idd gewoon uit) dan gaf ik haar vlak voor ik de deur open deed iets wat ze kon opkluiven. Bij verwacht bezoek had ik zelfs de kong klaar liggen (nu nog wel eens). Dan had ze iets belangrijkers te doen dan opspringen en tegen de tijd dat het lekkers opwas, was de meeste 'spanning' er al af en zaten mensen al waardoor het al beter ging met de begroeting.

Buiten zou ik het zoveel mogelijk proberen te voorkomen. In een gebied waar honden los mogen zou ik zodra je iemand ziet heel heel leuk gaan doen (speeltjes/stokjes/snoepjes wat dan ook) en haar zo haar aandacht bij jou laten houden, weg van 'de mensen'. Ook heel overdreven blij doen als het lukt natuurlijk. Ook de mensen zelf totaal gaan aandacht geven wil wel eens helpen, alleen maar je aandacht bij je hond.

Veel succes :-)
Gr. Alexandra

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

ik ga elke dag met Kyra het bos in daar mag ze loslopen en evt. met andere honden spelen die daar ook lopen maar ze weten het als iemand de handen in de zakken heeft zit daar meestal wel iets lekkers in maar vaak ook niet en dan springt Kyra wel eens uit enthousiastme of ze gaat voor die persoon zitten. En wat ik ook zeg roep of ik rij met mijn scootmobiel weg soms helpt het andere keren niet dan moet ik haar lokken met hondenkoekje. Maar er lopen ook andere mensen zonder honden in het bos en dan zeg ik altijd "Kyra doorlopen" en dan doet ze dat ook. Kyra is een schat hoor maar soms heeft ze nog wel eens hele trossen bananen in haar oren. O-) En ik heb een code woord als ik vind dat ze te langzaam is of aan het treuzelen is dan zeg ik "Opa komt zo"!! en moet je haar dan zien rennen. Ze is namelijk helemaal gek van mijn vader.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Commando laag aanleren, en blijven volhouden en naar mensen duidelijk blijven zijn dat als ze opspringt geen aandacht te geven. Zelf commando laag geven 4 pootjes op de grond beloning door aandacht gaat ze weer springen onmiddellijk stoppen met aandacht en commando laag. 

Wij zijn er met Sadi al van begin af aan mee bezig met commando laag, en Natuurlijk als ze heel enthousiast is gebeurt het wel dat ze opspringt, maar we houden stug vol en het wordt wel duidelijk minder... en uiteindelijk de aanhouder wint zeker als dat kwartje uiteindelijk valt opspringen is geen aandacht blijf ik op de grond met vier pootjes krijg ik dat wel en aandacht is leuk... dus gaat ze haar best daarvoor doen, natuurlijk zal het nog wel eens vergeten worden, blijf daarin begeleiden.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Bij het aanleren van gedrag waarvan je wil dat je hond het altijd ongevraagd doet is het gebruiken van een cue niet echt handig. 
Carmen comes home for a visit

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Maar ik denk dat deze mensen gewoon bang zijn. Die komen ook vaak minder leuke honden tegen, denk ik. Bij negeren denken ze misschien, oei, misschien bijt hij wel, als ik hem niet mag aankijken, of aaien, dus gaan ze automatisch kijken en iets zeggen.
Ik merk het hier met vrienden en kenissen ook, degene die bang zijn gaan juist kijken of wat zeggen, degene die niet bang zijn, of hem kennen negeren hem en lopen door. 

Ben zelf heel bang geweest voor honden, dus ik weet hoe het werkt. :-) "


ik denk dat je heel erg gelijk hebt, en ik ben ook ontzettend bang geweest! :-)

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

zo heb ik een keer een tand door mijn lip gehad door een labarador die echt met zijn bek tegen mijn mond aan sprong in het bos. Ja ik probeerde hem te negeren, maar ik had dit niet verwacht.......
Mevrouw verontschuldigde zich wel 100 keer, en ze kon er natuurlijk niet veel aan doen. ben blij dat mijn Sjon daar heel snel mee is gestopt, hij deed het als pup wel.
Mischien afspreken met mensen om te oefenen. Zodat je ze vooraf goed instructies kan geven. Bijvoorbeeld met mensen in de moeilijke situatie. en gewoon 10 keer herhalen tot dat er mischien een kwartje gaat vallen.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Heel wat enthousiaste honden hier, zo te lezen. Ik heb ook zo'n enthousiasteling en inderdaad bij sommige mensen krijg ik het niet afgeleerd, maar die mensen lijken ook niet te vatten wat het woord 'negeren' betekent en laten duidelijk blijken dat ze dat gespring eigenlijk heel leuk vinden. 
Tot ze een keer opgedrikt zijn om naar een feestje te vertrekken en een modderpoot op hun kleren krijgen. Toen heb ik ook simpelweg gezegd dat ze daar moeilijk boos om kunnen worden. Anders  mag Sasha bij hen altijd opspringen en worden mijn instructies gewoon weggelachen. Dat is dan pech dat die kleren naar de droogkuis moeten. Kan er me niet druk om maken, het was net om dat te voorkomen dat ik hun medewerking vroeg....O-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: waarom huilt mijn hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^