hoog opspringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een oefening die we op cursus hebben gedaan is iemand naar de persoon met hond laten lopen voor een enthousiaste begroeting met het baasje van de hond. Hand schudden, vrolijk praten. Hond wordt beloont door baasje op te moment dat ie niet meer springt en pas na de beloning van het baasje mag degene die kwam begroeten de hond een aai over de bol geven. Sadi had het razend snel door.

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

ja allemaal fijne antwoorden nu die nog in de praktijk toe kunnen voegen, probleem is dat ze dat bij mij dus niet doet hé. En dan is dat moeilijk maar ik zal al beginnen met laag als ze op grond staat denk ik toch :-)
Maar ze springt idd hoog hoor, onlangs tegen iemand haar mond, is niks is niks zei ze maar ik weet niet hoor, straks vliegt er iemand zijn gebit uit, want er komt ook een oudere dame met haar hond in bos.....

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Waar woon je? misschien kunnen wij elkaar helpen, ik zoek iemand die vrijwillig lantaarnpaal wil spelen voor mijn hond :-D.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Bij laag aanleren
Als ze springt zeg je laag. Als ze met vier pootjes op de grond staat paar seconden wachten goed zo dat is laag en belonen. 
Als je te snel beloont als ze laag gaat kan ze de beloning toch nog koppelen aan het springen.

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Hoi.. ik mis wat..afleren door middel van een stap voorwaarts zetten als je ziet dat de hond wil opspringen, hij raakt ZO uit balans  dat hij het "volgens" mij heel snel afleert, dat deden we 2 jaar geleden toen ik met een groep honden met baasjes liep...wel na 3 keer was het over..

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

Hoy Mike, ik woon in Dilbeek Belgiê ':-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi doet dit ook... al is het bij hem gelukkig steeds minder aan het worden. We hebben sowieso het commando "laag" wat betekend dat hij met alle vier de voeten op de grond moet gaan. Verder inderdaad wegdraaien en negeren als hij het bij jou probeert. Of wat ik ook wel eens doe (b.v. als ik met een aantal glazen in  m'n handen rondloop) is het commando geven voordat hij springt maar als je ziet dat hij dat wel van plan is. Zo blijft hij dus laag...

Bij vreemde mensen springt Obi gelukkig niet zo, simpelweg omdat de schijter dat zelf te eng vindt. Maar je zou kunnen oefenen om z'n aandacht te krijgen en dit toepassen zodra je ziet dat het wellicht gaat gebeuren dus met snoepjes of zo. Obi is overigens pas 9 maanden dus nog heuuulll  niet volwassen.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

" Hoy Mike, ik woon in Dilbeek Belgiê ':-) "


.aww ik woon in noord-holland  Nederland, jammer :(

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Ik woon gelukkig in een hondvriendelijke buurt de meeste mensen hebben hier honden en die zijn dat wel gewend en bovendien ik zit dan in mijn scootmobiel hoe vaak ik wel niet een bekende of vreemde hond half op schoot heb gehad dat mijn broek en jas weer vies is en het is alsof ze het op kilometers afstand ruiken dat ik altijd wat lekkers bij mij heb. 1 hond hier in de buurt een bruine labrador krijgt van mij niks meer die was een paar keer zo brutaal en zat met haar kop in mijn jaszak en jatte alles eruit die hond is totaal niet opgevoed en vrouwtje en baasje zeggen daar niks van die vinden dat kennelijk heel normaal dat die hond dat doet. Nou ik dus niet.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Persoonlijk ben ik er geen voorstander van honden van anderen lekkers te geven. Er zijn nogal wat honden die dan geen oog meer hebben voor het baasje. Terwijl ze normaal prima onder apel staan. Beloning van anderen is altijd leuker als het baasje. Ik geef een andere hond als ie langs komt en aandacht zoekt of zoekt naar het beloningstasje van Sadi een aai over de bol, meer als dat krijgt ie niet. 
Met Beauty ben ik meermalen in problemen geraakt door iemand die alle honden lekkers gaf zonder überhaupt te vragen of het baasje daar mee akkoord ging, gevolg Beauty giga jeuk en ander gevolg> ze luisterde prima liep zowel aan de lijn als los prima mee maar als ik die gast tegen kwam Beauty zou er blind een weg voor over schieten. Dus sindsdien constant ogen voor en achter en niet alleen voor verkeer, andere honden maar dus nog een extra i.v.m. die persoon. Die ik nadien netjes verzocht heb niets meer te geven dat ze er last van had en zo pal voor me neus gaf ie toch weer gewoon nou geloof me ik heb die man op dat moment verrot gescholden.

Aan ts hoe gaat het nu met springen is er progressie is het hetzelfde? Het schijnt wel dat de chocolade bruine labrador de meest fanatieke van de 3 kleuren labradors (zwart, blond, bruin) is althans heb ik wel eens gehoord (niet uit eigen ervaring)

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

Ja dat probleem heb ik dus ook waar ik ga wandelen geven ze haar ook snoepjes en dan kijkt ze ook helemaal niet meer naar mij :-( dat opspringen is nog altijd, ik probeer wel maar als ik dan vraag aan de mensen, neem ze bij haar band en hou ze effe vast zodat ze niet meer naar beneden kan (dat hadden ze me ook aangeraden) maar dan vinden ze dat sneu om te doen en tja dan sta ik daar hé, want bij wie ze springt die kunnen haar vast nemen hé, als ze los loopt toch, ik vind het jammer, ze vinden het wel lastig maar willen niet mee werken als ik het vraag.
Is heel vermoeiend soms, ik ga dan maar de weide bij ons omdat ze dan wat kan loslopen zonder gevaar van auto of zo is net voor een bos, maar ik denk er sterk over om een ander uur te nemen, vind het jammer voor mijn hond, want ze kan zo ravotten daar met de andere honden hé.
En ja die chocolaatjes zijn het hevigste, maar eens het jong eraf is gaat dat mee vallen zeggen ze me allemaal, dus heb ik ook hoop :-)
groetjes

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

TS, is jou hond ook druk/enthousiast?

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

heel enthousiast wil tegen iedereen altijd dag zeggen en springt daarbij soms zo hoog op tot aan hun mond :-( en geeft ook van die kleine hapjes van blijdschap maar de mensen zijn daar zo blij niet mee hé, maar ze is super lief dus dat maakt veel goed, alhoewel ik toch heel graag zou hebben dat het stopt met dat gespring naar de mensen hoor, is leuker dat ik dan kan gaan wandelen zonder bang te moeten zijn om iemand tegen te komen -)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoe is de zelfbeheersing van jouw hond verder?
Overigens vind ik die kleine hapjes niet iets om luchtig over te doen.

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

dat doe ik zeker niet ik reageer ook telkens als ze dat doet hoor, wat bedoel je met zelfbeheersing  precies?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bv rustig kunnen zitten en wachten terwijl er verderop iets is dat ze wil hebben/doen.

honden page profiel MichelineMicheline

honden foto van Micheline

daar ben ik nog volop mee aan het werken, thuis lukt dat heel goed, maar eens ze buiten is en wat ziet dan is het heel lastig als ze aan de leiband is gaat dat wel dan doe ik dat met haar aandacht te houden en snoepjes geven, maar als ze los loopt dan luistert ze dus niet meer hé, als je een tip hebt graag hoor :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij training zijn de drie d's belangrijk. Distance, duration, distraction. Wanneer je een bepaald gedrag hebt aangeleerd train je telkens 1 d tegelijk. Dus bv eerst trainen op langer zitten. Apart op zitten op een afstandje en dat steeds uitbouwen. En apart trainen met afleiding (nieuwe omgeving is ook afleiding). Wanneer je bv 1 minuut kan zitten en apart 1 meter ervan af dan kan je langer zitten met een grotere afstand gaan combineren. 
Wat waarschijnlijk bij jouw hond goed werkt is haar te gaan belonen voor spontaan vertoond gewenst gedra. Dus rustig liggen, rustig zitten buiten. Train jezelf in het opmerken en belonen van gewenst gedrag, het is een veel prettiger manier van naar je hond kijken en je hond doet waarschijnlijk veel vaker "goede" dingen dan je denkt. 
Niet aan de riem trekken is ook een kwestie van zelfbeheersing. Wachten bij de deur tot je toestemming krijgt naar buiten te gaan. Rustig je laten aanlijnen wanneer je gaat wandelen. Als je erover nadenkt zijn er talloze kleine dingetjes die zelfbeheersing vragen. 
De truc wordt dus zien wat je bevalt en dat belonen. En je afvragen welke beloning ze krijgt voor het ongewenste gedrag (aandacht is een hele krachtige beloning. Vooral omdat we brave honden vaak niet opmerken, maar een "stoute hond" wel.) Probeer te voorkomen dat ze dat gedrag uitvoert èn dat ze de beloning krijgt. Leer een gewenst gedrag voor die situatie, liefts iets wat niet tegelijk met het ongewenste gedrag kan. Bv je kan niet tegen iemand opspringen wanneer je zit. Je kan niet iemand nippen wanneer je een speeltje in je bek hebt. 
Voor zelf beheersing zijn allerlei oefeningen te vinden op you tube etc. In het engels impuls control.
Ik ga er ff een paar linkjes bijzoeken oa over accidental learning.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: waarom huilt mijn hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^