Nieuw op het forum ; Welke hond past bij mij ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vergeet ik, hartelijk welkom, hoop dat je het hier naar je zin zal hebben, en veel advies gaat krijgen voor de aanschaf van een hond. :-D

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Een labradoodle? Hier een perfecte waakhond. Speels, actief, zeer kindvriendelijk etc. Helaas erg kostbaar.. Wij hebben echter een niet-officiële. Zal ontraden worden,immers geen oudertesten e.d.  
Heel veel succes en plezier met het uitkiezen en genieten :-D

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hou bij je zoektocht toch een aantal zaken in het achterhoofd: 
Je staat heel erg op waaksheid, maar je woont op een appartement. Een waakse hond blaft. Hij slaat aan, elke keer ie wat hoort. Denk eraan dat je buren dit misschien helemaal niet op prijs stellen, een hond naast hun deur die veel blaft, en al snel gaan klagen. Er zijn al veel burenruzies ontstaan door blaffende honden. Bekijk dus hoe ver je wil gaan in dit waakse.
Ook is niet voor elk ras een wandeling door de wijk voldoende. Dus als je een ras op 't oog hebt, informeer dan goed of deze hond voldoende heeft aan dit soort wandeling. Er zijn rassen die echt moeten rennen, de natuur in moeten, hun energie moeten kwijt kunnen, of gedreven willen werken. 
Je wil de hond graag overal mee naartoe nemen. Dus zoek je een rustige en tolerante hond. Dat kan ook een beetje haaks staan op het verdedigende dat je in het ras zoekt. Honden die van oorsprong verdedigen, zijn vaak niet zo tolerant naar andere mensen, kinderen of honden toe, en dan kan een bezoekje aan de markt of de kinderboerderij plots niet meer prettig en ontspannend zijn met de hond erbij.

Dus weeg voor jezelf een beetje af welke eigenschappen je echt het belangrijkste vindt, dan krijg je vast een beter idee welke rassen geschikt zijn.
Veel plezier met de zoektocht!

honden page profiel --

honden foto van -

Ik denk dat een Golden Retriever wel past. Maar, nu ben ik natuurlijk ook bevooroordeeld.....

Max is wel waaks, maar niet te.... Dus niet om het minste of geringste, maar wel wanneer hij vindt wanneer het nodig is. ;-)

Het is een echte clown, maar ook zeer gericht op werken (ondanks dat hij showlijn is). Sanne heeft je gelukkig al veel info gegeven. Maar ik kan alleen maar bevestigen dat Goldens echt geweldig zijn.... Ik zou nooit anders meer willen. :-)

honden page profiel NoortjeNoortje

honden foto van Noortje

Wat leuk dat je overweegt een hond te nemen en goed dat je hier informatie komt vragen. Ik zag dat de friese stabij eerder genoemd is, maar om eerlijk te zijn vind ik niet geschikt voor een appartement. Het zijn van nature honden die je echt een plezier doet met een groot erf wat ze mgen bewaken. 
Verder vind ik de Toller erg bij je passen, maar met deze honden moet je wel echt iets ondernemen
Succes ;-)

honden page profiel RenéeRenée

honden foto van Renée

Groenendaeler, schotse collie oud duitse herder, misschien border collie, of hollandse herder

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Keeshond past wel in jouw plaatje
Een beetje Waaks, goed met kinderen , sportief ( maar niet zoals een border collie) , vriendelijk naar honden toe en een hoog knuffel gehalte 
Je hebt verschillende formaten en kleuren 
Zoals wit, zwart, ros, wolfsgrauw ,...

Ik heb een kleintje



Dit zijn de grote 

honden page profiel NoortjeNoortje

honden foto van Noortje

" Groenendaeler, schotse collie oud duitse herder, misschien border collie, of hollandse herder "


Groenendaeler kan heel fel zijn en daardoor niet erg geschikt als eerste hond
Schotse collie lijkt me wel geschikt
Oudduitse herder ken ik eigelijk niet goed genoeg, lijken me geweldige honden maar weet niet of deze geschikt is
Border collie moet mentaal goed uitgeput worden en daar is niet iedereen altijd bereid toe
Hollandse herder heeft een echte leider nodig, weet ook niet of deze geschikt is

honden page profiel FlorenceFlorence

Dankjewel allemaal voor jullie tips en commentaar!
Ten eerste even over die asielhonden: Die newfy, daar heb ik inderdaad al eerder naar staan kijken, maar nu zie ik dus dat er genoeg interesse is voor de hond.. Logisch ook..
De ander is een herder, en de derde, heeft idd wel een leuk koppie en zo te zien ook karakter.

@Christel: Je hebt inderdaad met een paar dingen wel gelijk. Maar waar ik dus op doelde, was een hond zoals bv de mastiff ; die is ontzettend waaks, maar niet nerveus en niet zo snel van slag, en slaat dus ook niet continu aan bij elke stap die hij hoort.. Er is natuurlijk een verschil tussen waaks zijn wanneer er iets gebeurd (en dat bedoelde ik eigenlijk), en inderdaad geluid geven bij elk geluid. Dat is inderdaad niet zo handig op een appartement ;-)
En inderdaad is een "werkhond" voor mij waarschijnlijk niet de beste keuze. De hond zal het niet aan beweging en aandacht ontkomen, maar echt werken met schapen of iets dergelijks zit er voor mij niet in.

Een grote keeshond zou misschien wel wat zijn, een kleine zoiezo al niet... Over klein gesproken: Ik vind die Shelties wel echt ontzettende schatjes! Wat een koppies en wat een vacht...

Wat vinden jullie zelf van een Rottweiler of een Dobermann? Daar heb ik zelf aan zitten denken en ik ken mensen die er goede ervaringen mee hebben!

Een Goldie en een Leonberger staan ook nog steeds érg hoog op het lijstje.

Pfff.... ;-)

honden page profiel FlorenceFlorence

Oja en de Labradoodle... Verhaal apart... Ik ben niet zo weg van de labrador en ook niet zo van de poedel.. Ik heb toevallig boven mij een stel met een Labradoodle wonen... Superschattig beest, ook heel lief met kids, maar het trekt totaal niet..

Of ben ik nu heel streng? :/

Overigens zie ik mezelf niet echt als een beginnende hondeneigenaar, maar wel wat pups betreft ;-)

(Was vergeten te melden dat ik in Engeland heb gewoond, en daar ook een vuilnisbakkie heb gehad)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Mocht je een hond uit een asiel willen, kijk eens hier http://www.dierenasiels.com/ kan je je wensen invullen :-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Er zit inderdaad nogal een verschil tussen wat mensen waaks vinden. Je hebt alarm systemen en beveiligers om het zo maar te zeggen.

Jij wilt een beveiliger. Valt bijna alles wat hier staat af.

De Rottweiler inderdaad maar ook de Cane Corso, Bull Mastiff, Amerikaanse Bulldog, Grote Zwitser, Argentijnse Dog...

Alleen met al deze honden heb je een eventueel obstakel, het loslopen. Sommige kunnen namelijk op latere leeftijd niet meer met soort- of seksegenoten. Niet allemaal maar het gebeurt.

Bij eigenlijk alle serieuze beveiligers is dat mogelijk. Het is dus de vraag of je dat een probleem vindt mocht het bij jouw hond gebeuren. :-)

honden page profiel --

honden foto van -


Hier is mijn knapperd.

Zoals ik al aangaf is het een echte clown die héél serieus kan zijn.
Hij is niet een "zo zie je ze op tv" Golden. Hij is ook niet de makkelijkste, dus daarom ook een uitdaging. (Wat ik zelf wel leuk vind).

Hij is huiverig naar vreemden, dus zeker geen allemans vriend. En als hij het niet vertrouwd, dan laat ie je dat ook gelijk merken.
Mensen die in huis komen vindt hij vaak gelijk leuk. Tenzij wij ze niet begroeten, dan blijft hij ook huiverig..

Mensen die aan de deur komen worden nauwlettend in de gaten gehouden, en 1 misstap en dan laat ie zichzelf ook wel even van zijn beste kant zien (heb ik eens meegemaakt met een opdringerige Jehova getuige).

In het donker? Extra oplettend (ook helaas een tikkeltje bang (ik ben ook bang in het donker)). Maar, wanneer het nodig is komt er een vrij diepe grom vanuit hem. Gewoon Just In Case ;-) 

Verder zal hij nooit zomaar een vlieg kwaad doen, hij moet je echt wantrouwen en je moet echt een fout maken wil hij je iets aan doen. En verder is het gewoon je aller beste maatje... Hij is een vriend, een bewaker, stiekem een kindje ;-), en een echte clown (de enige waar ik niet bang van ben). :-)

Super sociaal naar andere honden en heel nieuwsgierig naar andere dieren. :-)


Echt... Eens een Golden, altijd een Golden. ;-) Dat geloof ik nu écht wel!



honden page profiel FlorenceFlorence

@ Suzzie : Ja, daar ben ik al geweest en hou ik ook in de gaten! Ik vind het geweldig om een viervoeter een 2de kans te geven op een fijn leven. Maar het moet wel ook meteen een klik zijn.

@Sammy : Inderdaad, dat is precies wat ik bedoel. Stel; ik word lastiggevallen door een groepje dronken lulhannessen, dan vind ik het fijn om me veilig te voelen met mijn hondje ;-) Op die manier dus. De Bullmastiff en Cane Corso vind ik ook superhonden!

@Rebecca : Ja, geweldig hoe je jouw hond beschrijft. Klinkt inderdaad echt als mijn hond! Raar, ik had een Golden nooit met waaks geassocieerd ;-) Zo zie je maar weer, ik kan nog wat leren van het forum! Mooie foto's ook!
Vertel eens over die jehova als je zou willen? Ben wel benieuwd? :-D

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Snap je helemaal, het is ook een van mijn eisen. Er zit alleen aan alles een keerzijde. Echt iets om rekening mee te houden. Alles in 1 hond is praktisch onmogelijk. Ik heb het gehad maar zo een tref je nooit meer.

Want zoals er hier staat een waakse golden. Dat kan maar 95% is helemaal geen beveiliger. Afgaan op 1 die het toevallig wel is ja... 95% van de Cane Corso's is het bijvoorbeeld wel. Veel meer garantie op de eigenschap die je belangrijk vindt.

Het zit er in, het gaat natuurlijk. Mijn Faya bijvoorbeeld... Ik zou liever niet hebben dat zij het doet omdat ik haar niet zo geschikt vind. Pech voor mij het zit er in en het komt eruit. Ook iets om rekening mee te houden. Het is altijd wanneer zij vinden dat het nodig is. Niet wanneer jij dat vindt (al is het goed te stoppen mits goed opgevoed).

honden page profiel FlorenceFlorence

Ja, ik begrijp het..Ik ben dan ook van plan de pup consequent op te voeden, zodat hij/zij idd wel naar mij luistert. Ik wil natuurlijk niet dat hij iedereen naar de keel springt..Tsja, een perfecte hond bestaat inderdaad niet..Ik vind het ook zo ongelofelijk moeilijk. Er komen telkens maar nieuwe rassen bij. Ach, ik heb niet echt haast..vind het belangrijk om mijn keuze weldoordacht te maken, zodat ik blij ben, mn kleine meid blij is en de hond natuurlijk ook blij is!
Waarom vind jij jouw hond niet geschikt om zich zo te gedragen? Het is een Am.Bull toch, als ik het goed zie? :-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Snap je helemaal, het is ook een van mijn eisen. Er zit alleen aan alles een keerzijde. Echt iets om rekening mee te houden. Alles in 1 hond is praktisch onmogelijk. Ik heb het gehad maar zo een tref je nooit meer.

Want zoals er hier staat een waakse golden. Dat kan maar 95% is helemaal geen beveiliger. Afgaan op 1 die het toevallig wel is ja... 95% van de Cane Corso's is het bijvoorbeeld wel. Veel meer garantie op de eigenschap die je belangrijk vindt.

Het zit er in, het gaat natuurlijk. Mijn Faya bijvoorbeeld... Ik zou liever niet hebben dat zij het doet omdat ik haar niet zo geschikt vind. Pech voor mij het zit er in en het komt eruit. Ook iets om rekening mee te houden. Het is altijd wanneer zij vinden dat het nodig is. Niet wanneer jij dat vindt (al is het goed te stoppen mits goed opgevoed). "


Ben het helemaal met je eens ;-) zelf houd ik ook van waakse honden. Cane Corso zijn prachtige honden. Houden van wandelingen, op zijn tijd lekker rustig zijn, kindvriendelijke en ongelofelijk waaks. Vriendin van mij heeft een Cane Corse teefje van 4 jaar, vriendin is pas bevallen wanneer er onbekende naar binnen komen gaat ze grommen en laat ze het vrouwtje geen seconde alleen. Onbekende bij de baby houd ze ook ontzettend in de gaten. Gelukkig luistert ze goed naar het vrouwtje als die haar in de mand roept. :-) Prachtige karakter en onwijs goede waker.
Ook buiten is ze waaks tegen over vreemde.

   

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Helaas werkt niet, vreemd.

Probeer dit eens: http://hond.petadvisor.nl/rassenkeuze/ :-)
wie weet wat daar uitkomt hihi

honden page profiel --

honden foto van -

"

@Rebecca : Ja, geweldig hoe je jouw hond beschrijft. Klinkt inderdaad echt als mijn hond! Raar, ik had een Golden nooit met waaks geassocieerd ;-) Zo zie je maar weer, ik kan nog wat leren van het forum! Mooie foto's ook!
Vertel eens over die jehova als je zou willen? Ben wel benieuwd? :-D "


Ik deed de deur voor 'm open. En hij deed zn standaard verhaaltje. Max zat achter me, heel oplettend te kijken naar meneer..
Na een paar keer nee te hebben gezegd, vroeg meneer het nog eens. Waarop mijn antwoord weer "Nee meneer, heb ik geen belang bij".
Meneer maakte zich groot en zette een stap in mijn richting waarop Max een fikse snauw/blaf zijn kant op gooide terwijl hij naar voren vloog.

Meneer vroeg of ik hem wou aanlijnen, maar dat deed ik niet. Uit eindelijk droop meneer af nadat hij nogmaals 1 waarschuwing van Max kreeg. Eenhele diepe en zware grom....

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Bouvier?

Waaks, maar geen enorme blaffer en enorm kindvriedelijk

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik zou niet zo een twee drie een waakse hond bij mijn dochter van 2 zetten (dochter is deel van de roedel en levert geen problemen op) maar wat met vriendjes of vriendinnetjes die komen spelen?

Ik geloof dat iedere hond zijn baas beschermd als het puntje bij paaltje komt.


Verder denk ik aan Schotse collie, golden, lab of een dog...

ben bevooroordeeld ivm die collie :-D

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

wat te denken van een Pinscher?

geen haar, waaks en alert.
Handelbaar formaat op een appartement en....heel mooi!

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Hier ook een Golden! :-D 

Ik heb geen ervaring met de andere bovengenoemde rassen, maar wel met de Golden Retriever!


Waaks is hij zeker niet, hij zal eerder een inbreker laten zien waar de TV staat, dan dat hij zou gaan blaffen. Nou heb ik wel een erg enthousiaste jonge Golden Retriever van 9 maanden die iedereen super leuk vindt. 
Zo ook de hondjes op straat, hij wilt altijd de hondjes EN de eigenaren begroeten. Trekken aan de lijn doet hij niet meer, maar als hij een leuk hondje ziet sleurt hij je er met veel plezier heen. ;-)


Hij super goed met (kleine) kinderen, hij speelt hier heel erg voorzichtig en rustig mee. Wij hebben geen kleine kinderen thuis, maar met de kinderen van de visite is hij altijd heel erg braaf.

Knuffelen (ik zag dat dit een puntje op je lijstje was ;-) ) doet mijn Golden super graag, wie wilt er nou niet knuffelen met zo'n leuk, zacht hondje? ;-)

Ik moet deze dondersteen wel iedere dag voldoende beweging geven en vooral mentaal uitdagen, anders heb ik thuis een springkipje. ;-)
Ik loop iedere dag in totaal +- 3 uur, ga minimaal 1x per week naar de hondenschool en speur ook aardig wat met hem. Verder besteden we ook aardig wat tijd aan het leren/herhalen van commando's. 

Ik hoop dat jullie een leuke hond vinden die goed bij jullie past! Veel succes!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Pinscher, in verschillende maten, van klein tot groot.

een stevige hond, kortharig, trouw en waaks.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Al eens gedacht aan een Bullmastiff?



Mits goed opgevoed, prachtige honden. Toch waaks, maar met een zacht karakter. :-)

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Mijn schoonouders hebben Ierse wolfhonden. Ze zullen iig voldoen aan je grootte hihi! Verder zijn ze ontzettend lief tegen kinderen. Wat ook handig is als er vriendjes komen spelen. De wolfshonden van m'n schoonouders zijn 'waaks'. Daarmee bedoel ik, als deze hond blaffend voor de deur staat durf je niks. Maar eigenlijk doen ze niks. Heb een foto op m'n profiel staan maar krijg hem niet geüpload....

honden page profiel FlorenceFlorence

Thanks voor jullie reacties allemaal weer!
Dat Jehova-verhaal: geweldig!
@Inge : Ja, daar heb ik zeker aan gedacht..ik vind heel de mastiff familie zoiezo geweldig...
@Marissa: Geweldige honden, maar die vind zelfs ik, toch echt een tikkeltje te groot, haha. In ieder geval wel voor in een appartement. Van de mastiff familie weet ik dat de grootte van je bank er eerder toe doet, dan de ruimte van het appartement. :-)

@Kiki: Ja, de Dobermann is natuurlijk ook familie van de pinscher en dat vind ik dan wel weer een geweldige hond. Er loopt bij mij in de buurt ook zo'n klein pinschertje rond, ik vind ze supergrappig en lief, maar zo klein, nee, daar zie ik mezelf toch niet echt mee lopen..

@Sheila : Wat heb je een prachtige golden! Eerder een whitey zou ik zeggen :-D Klinkt als een fantastische hond, maar ik mis wel het waakse. Aangezien ik  (single mama) , met dochtertje van 2 op de eerste verdieping EN op de hoek woon.... zou ik een makkelijk target kunnen zijn voor inbrekers e.d. Daarom vind ik het toch wel fijn als ik een waakvriendje zou hebben.

@Lien : Ik snap heel goed wat je bedoeld.. Ik denk alleen, dat als je de pup goed socialiseert en veel met je stem werkt, er geen enkele hond ter wereld is die een kind iets zou aandoen. (Mijn kind wordt deze maand ook 2 :-D ) Een hond moet natuurlijk wel kunnen zien of er echt gevaar is, anders is het gewoon pure agressie. En hij moet natuurlijk wel te corrigeren zijn...(Vandaar dat pups af aan het hier toch wel wint van asieldieren, althans, wel bij "bewakingsrassen".)

Cane Corso en een Bouvier zijn idd ook prachtige honden.. De Bouvier heeft dan een streepje voor, maar dat is puur door het uiterlijk ;-)

En ik ga die test doen!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik las je openingspost en toen dacht ik....... die combi ga je niet gauw vinden

Echt goed waaks en dan toch kind/gezin vriendelijk.........
Hou er rekening mee dat vrije alle honden die wezenlijk waken (dus niet alleen blaffen, want dat
is elke hond wel te leren: alarmeren) van nature een vorm van argwaan bezit.
Dit strekt zich dus ook uit naar voor hen onbekende kinderen/ouders.

Je hebt een jong kindje, je gaat dalijk kindjes op bezoek krijgen, een echte "waker" kan dan bijzonder
lastig zijn omdat die heel vaak verschil maken tussen "eigen kind" en het andere kind.
En geloof me, dat wil je echt niet meemaken, en ik weet uit heel wat ervaringen dat menig echte
waker (rotweiler, cane corso, herders) dat dus wel doen.

Ik denk dat je goed moeten kijken wat bij jou echt belangrijk is de komende 10-15jaar !!!

En maak een verschil tussen "alarmeren" en "waken", want daar zit een heel wezenlijk verschil in.
En zelfs hevig alarmeren kan heel vervelend zijn als je een gezin bent waar je het fijn vindt dat
er in en uit gelopen kan worden, zonder dat je elke keer je hond moet gaan "corrigeren" (voor gedrag
wat de hond vanuit zijn natuur uitvoert)

De cane corso teef van onze overburen bv moet in de kennel als er kindjes komen spelen.
Want als de kindjes ruzie krijgen (en dat gebeurd natuurlijk, hoort er ook bij) wil ze tussenbeide komen.......

Zelf zou ik in jouw geval veel meer gaan voor een gezellige gezelschapshond, met een mild karakter die
echt bij jullie hoort, want wat ook geldt voor de grotere waak/verdedigers: zij moeten strak in de hand staan, en hebben vaak wel een behoorlijke opvoeding nodig, waarbij er ook nog vaak gewerkt dient te worden.

BTW
er zijn maar bijzonder weinig honden die werkelijk hun baas bewaken en in zouden grijpen
je kan wel vrijwel elke hond het commando "luid" leren, en dat is heeeeeel effectief als je je
even niet veilig voelt ;-)

honden page profiel FlorenceFlorence

Hmm.. ik begrijp wat je zegt.
Toch zie ik heel veel gezinnen met juist honden als Rottweilers, Mastiffs, en dat soort honden en dat gaat eigenlijk altijd goed. (Ik ken zelf een paar gezinnen die een Rottie en een Bordeauxdog hebben, en ik heb er dus nog nooit problemen over gehoord).
Het lijkt mij, dat als je de pup goed socialiseert en dus ook aan vreemde mensen laat wennen, dat er dan niks aan de hand hoeft te zijn.
Maar bedankt voor het meedenken in ieder geval! Overigens, het commando blaffen ben ik zoiezo van plan om aan te leren, dat lijkt me een erg handig trucje :-D
Overigens ben ik best op mezelf en lopen er niet elke dag mensen binnen, behalve mijn moeder.
Maar inderdaad, er zullen vast een keer kindjes komen spelen. Maar als je de pup daar bij betrekt, vraag ik me af of het echt gigantische problemen gaat opleveren.

Ach, we zien wel :-) Ben er ook nog niet uit hoor.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Je hebt volgens mij inmiddels een heleboel rassen voorbij zien komen. ;-) Wat ik zelf handig vind in deze fase is om ze allemaal samen met de voors en de tegens op te schrijven. Daaruit maak je een top drie en dan op bezoek bij fokkers/mensen die het ras in huis hebben. Je hebt dan de kans om kennis te maken met het ras en te kijken waar je een goed gevoel bij hebt.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Een nieuwe Sheltie pup :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^