Een nieuwe Sheltie pup :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hallo allemaal!

Ik ben Wendy en ben nieuw hier op dit forum, maar ik dacht laat meteen even een leuk bericht achter. Op de foto van mijn profiel zie je onze pup :-) het is een Sheltie, en we krijgen haar 10 september in huis, haar naam is Yara.

Groetjesss

honden page profiel RoméeRomée

honden foto van Romée

welkom,
wat een leuk hondje is het :-D
veel plezier op het forum :-)

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Leuk hartstikke leuk en wat een schatje.

Veel foto's neerzetten hoor.

Groetjes van Sandra

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

welkom :-D

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

:-) :-D ;-)
veel plezier met je pup ! :-) :-D ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Welkom op het gezellige forum.

Wat een schatje veel plezier met Yara.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Welkom en gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst ;-)!

Waar komt ze vandaan als ik vragen mag? Ben bij shelties altijd benieuwd of ik de ouderdieren misschien ook ken...

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Gefeliciteeerd met haar :-D
En welkom hier! :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Welkom en veel plezier op HP ... En wat een schatje is Yara zeg O-) !!!! Heel veel plezier met ophalen duurt gelukkig niet meer zo lang ;-)

honden page profiel Mijn Working Border ColliesMijn Working Border Collies

honden foto van Mijn Working Border Collies

Wat leuk gefeliciteerd...

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Leuk, weer een driekleurtje erbij. Ben net als Wichita benieuwd wie de fokker is.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

proficiat met je kleine sheltie! :-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

welkom,

gefeliciteerd met Yara. Ik vind haar echt een schatje. Heel veel plezier met ophalen 10 sep. en nog vele jaren samen :-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hallo allemaal,

bedankt voor alle leuke reacties:-D en fotos komen zeker nog wel!
We hebben hem uit Heerewaarden ofzoiets:P bij Tiel in de buurt! De fokker heet Ackerman van de achternaam, weet niet of dit genoeg informatie is? we krijgen 10 sept. ook de stamboom en paspoort enzo dus dan heb ik meer informatie.

Groetjesss

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Wendy je weet hopelijk wel dat deze fokker op de zwarte lijst staat bij de NSV?
Hoewel deze fokker met stamboom fokt zijn er grote twijfels over diens intenties en de manier van fokken. Ik hoop van harte dat alle geruchten die over deze fokker gaan niet waar zijn maar pas aub op want ik krijg alleen al de rillingen als ik de woonplaats hoor. :'(

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Desalniettemin wens ik je natuurlijk heel veel geluk toe met je pupje hoor!
Het is een schatje zo te zien :-)! (niet dat je denkt dat ik alleen maar negatief denk over je pupje want dat is zeker niet zo ;-)!)
Ik wil je alleen wel even waarschuwen voor de verhalen die de ronde doen over deze fokker want die zijn niet al te best helaas (ondanks dat het een stamboomfokker is, wat het natuurlijk dubbel zo erg maakt want dat wekt de ilussie dat ze goede fokkers zijn die aan alle regels voldoen)...

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Oei, de nsv lijkt mij geen vereniging die fokkers zomaar op een zwarte lijst zet. Hun eigen fokreglement vind ik al op het randje.

Zijn de ouders MDR1, HD, CEA (dna! niet de puppy oogtest), en op andere oogziektes (ecvo) getest? Anders zou ik toch kijken of je misschien een andere fokker kunt vinden.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Nee ik heb het ook maar via via gehoord maar precies wat je zegt. Het is niet echt een vereniging die snel fokkers op een zwarte lijst zet dus...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bedankt voor de tip, maaaaar
De ouders zijn wel getest op die oog dingen enzo dat hebben we gezien! En het zag er allemaal heel netjes en verzorgd uit, dus ik zou graag die zwartelijst willen zien? waar dat op staat zeg maar, want ik heb net gezocht op google maar ik kan helemaal niks erover vinden haha.

Ik ben benieuwd..

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Wendy op welke oogdingen zijn zij getest, wanneer, en hoe? Dat maakt nogal uit.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik heb het ook via via begrepen dus zou niet weten waar de informatie precies vandaan komt. Maar ben voor deze fokkers gewaarschuwd en ikzelf hanteer als fokker zijnde ook een zwarte lijst (mensen waarbij ik geen pup zou plaatsen) die je ook via via samenstelt dus vandaar dat ik wel geloof dat er een kern van waarheid in zit (dit is immers ook niet een lijst die op het internet circuleerd maar die je via contacten in het wereldje samenstelt). Nogmaals het zijn geruchten dus ik durf echt niet te beweren dat ze waar zijn hoor! Maar wat ik heb begrepen is dat deze fokker tig rassen fokt maar onder verschillende namen (en adressen) op MP en andere advertentiesites adverteerd en dat ze het ook niet zo nauw nemen met hoe vaak ze nesten plannen (hoeveel tijd hier tussen zit en hoeveel nesten een teef in haar leven heeft). Sowieso fokken ze niet volgens de NSV regels en staan ze niet op hun fokkerslijst en dat vind ik zelf ook altijd al iets waardoor bij mij alarmbellen gaan rinkelen dus...
Maar goed het is alleen waarschuwen, doe ermee wat je wil natuurlijk ik wil je alleen behoeden voor het in huis halen van een pupje afkomstig uit slechte fok. Vandaar dat ik dit zeg ;-).

Let er trouwens wel op dat de pups ook een ECVO oogonderzoek hebben gehad en dat je van deze uitslag ook een kopie mee naar huis krijgt! En een kopie van de testuitslagen van de ouderdieren (aangezien je zegt dat die aanwezig zijn, testuitslagen bedoel ik).

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Even voor de duidelijkheid bewijzen voor wat ik zeg heb ik niet, dus het zijn alleen maar geruchten waarop wat ik zeg is gebasseerd! Het kan dus best zijn dat ik het mis heb. Laat dit aub zo zijn daar zou ik alleen maar blij mee zijn O-)!
Ik wil je alleen wel bewust maken van de geruchten die er in het sheltiewereldje zijn over deze fokker vandaar mijn post hier. Maar dus nogmaals ik kan de geruchten zeker niet hard maken dus hoop dat het allemaal meevalt. Ik geef hier alleen door wat ik gehoord heb...

Wat ik als ik jou was zou doen is dus vragen om kopietjes van de gezondheidsuitslagen van de ouderdieren, vragen om kopietjes van het oogonderzoek van de pups, vragen waar de ouderdieren allemaal op getest zijn en als er test missen (lijstje vind je hierboven in het bericht van Fanny) vragen waarom deze niet zijn gedaan, vragen naar showuitslagen (want hoewel dit misschien niet belangrijk klinkt is dit zeker van belang bij het fokken) en vragen waarom zij geen lid zijn van de NSV en niet fokken volgens hun regels. Ook is het verstandig om te vragen hoe vaak de teef al een nest heeft gehad en hoe vaak er met 'r gefokt wordt. Dat zijn in ieder geval de basisdingen waarop ik zou letten. En hou je oren en ogen gewoon goed open is mijn advies!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heee iedereen

Ik wil natuurlijk iedereen bedanken voor het goede advies wat ik gekregen heb, ik ga morgen de NSV bellen voor informatie, en heb de fokker een email gestuurd voor de kopietjes van de documenten.
Zodra ik meer weet dan horen jullie het!
In ieder geval bedankt alvast :-D

Groetjes Wendy

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Succes Wendy, ik hoop dat alles in orde is en dat jullie binnenkort heerlijk van jullie pupseltje kunnen genieten! (ga maar alvast bijslapen)

Groetjes,
Fanny

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

Ik heb dit topic ook gevolgd, is er nog nieuws?

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

nog nieuws? trouwens veel geluk van je pupje! geniet van de voorpret!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heee alle volgers enzooo,

Hier even een update over onze Yara, In deze week krijgen wij een email van de fokker met de documenten van de testen die allemaal genoemd zijn in dit forum, plus een foto van ons hondje. Ik heb ook de nsv gebeld, en deze mevrouw fokt niet volgens de norm van de nsv, maar we hebben toch besloten dat we het hondje wel gaan ophalen nadat we de documenten gezien hebben natuurlijk (we hebben ze al in het echt gezien).
Als we het hondje hebben gaan we diezelfde week langs de dierenarts voor de 2e enting, en een algehele controle gewoon even voor de zekerheid.
We hebben besloten toch voor dit hondje te kiezen omdat het daar allemaal zo verzorgd en netjes uitzag enz. Dus vandaar, ik hoop niet dat ik nu heel veel negatieve of boze mensen hiermee trek want dat is niet mijn bedoeling.
Mocht dit wel gebeuren, zoals afkraken en dergelijke denk ik niet dat ik op dit forum blijf (wat ik natuurlijk jammer zou vinden) Alle advies enzo is natuurlijk welkom! maar afkraken heb ik een hekel aan en ik zag bij sommige andere forums dat dit wel gebeurde. Dus hopelijk hier niet, en hebben jullie hier begrip voor. Ik heb het voor de rest allemaal uitgezocht wat een broodfokker inhoud, en er komt geen 1 van al die regeltjes overeen met onze fokker.

Groetjes Wendy

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Vind het jammer dat je voor deze fokker hebt gekozen ondanks mijn waarschuwingen en blijkbaar ook die van de NSV. Maar het is jouw keus en als jij daar achter staat dan gaat het daar alleen maar om lijkt mij. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik van harte hoop dat je gevoel juist is en wij het allemaal fout hebben, dat je gewoon een gezond, leuk pupje in huis haalt afkomstig van een goede fokker! Hoewel ik vooral over dat laatste mijn twijfels heb vind ik zeker niet dat je hier hierdoor niet meer welkom zou moeten zijn en je ook niet meer welkom zou moeten voelen op dit forum. HP is er immers voor iedereen! Dus ik wil je graag alvast heel veel succes wensen met Yara en uiteraard heel veel geluk, en hopelijk blijf je wel actief hier! Er zullen mensen zijn die je beslissing niet begrijpen en je daarom zullen veroordelen maar laat dit aub niet je er van weerhouden hier gewoon gezellig mee te kletsen, ik zou het in ieder geval erg gezellig vinden als je hier wel actief blijft ;-)...

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Gefeliciteerd met je nieuwe puppy!
Veel plezier!
Voor jou zullen het nog lange weken zijn... :-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bedankt voor jullie positieve reacties! :-) ik ben blij dat jullie het in ieder geval begrijpen, en mocht er toch iets mis gaan dan kan ik tenminste niet zeggen dat niemand me gewaarschuwd heeft, maar ik denk zelf dat het wel goed komt hoor! :-) (A) hoop ik ook natuurlijk! Maaaar, zodra we dr hebben en ik bij de dierenarts enzo geweest ben (en de documenten binnen zijn van de fokker) laat ik het natuurlijk allemaal weten, en ik blijf actief hoor! Maar mensen die het er totaal niet mee eens zijn en me willen veroordelen ofzo die kunnen beter hun mening voor zichzelf houden want ik heb er verder ook niks aan :-D

Maar jullie zijn tenminste nog positief :-D bedankt!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Boomer pup gezocht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^